BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

invincible1921
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la invincible1921 » 03 sep 2025, 09:50

DamirT je napisao/la:
03 sep 2025, 09:18
CAZIN je napisao/la:
03 sep 2025, 09:13
Atić 4 po ukradenim loptama po utakmici ima 2.5, i sad se postavlja pitanje jel mogao ovamo igrati ranije da nam toliko živce ne pomjera.
Ma njemu kako dodje. Ima takav mentalni sklop da nikad ne znas kad ce poceti sa onim svojim ludovanjem i glupim odlukama na utakmici. Sreca pa je jucer bio bez njih. Valjda tako i sutra bude...
Atic nas najbolji igrac na ovom prvenstvu uz Nurkica...covjek pogadja trojke, asisitira, krade lopte, igra playa ma sve..svaka mu cast. Jes da cesto je predmet kritika ali ovdje zasluzuje svaku pohvalu

Mislim da ne medju 4/5 asistenata turnira isto

Edit: malo je pao nakon jucerasnje utakmice ali opet je top 10 sa preko 5apg
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 03 sep 2025, 09:52, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 sep 2025, 09:52

Neutral je napisao/la:
03 sep 2025, 03:05
Ghuraba je napisao/la:
02 sep 2025, 23:51
Neutral je napisao/la:
02 sep 2025, 23:44

Apsolutno.

Gruzija ce nas ugasit tricama, tu se ostavlja dosta prostora a oni su veoma jaki u tom segmentu igre.
Ti ih gledao pa znas to, ili si vidio danasnju statistiku protiv amatera s Kipra i dosao do tog zakljucka?
Pratim NBA čitav život, Bitadze će pravit problema što je ostavit prostor za Tornikea iako realno nije tako dobar šuter ali kad ga krene jako je opasan. Bio je igrač koji je bio u idealnoj petorci Eurolige te najjače evropske košarkaške lige, on je jako opasan, miriše na 30+ poena od njega jer protiv nas se uvijek neko razigra.

Baldwina ne treba predstavljati, zna se gdje igra i kakav je igrač. Mnogo bolji od našeg Amera kojeg su izvadili iz naftalina umjesto onog drugog koji je doktor nauka.

Sadro takodjer igra NBA, klupa im je jača.

Nepozivanje Emira (trener ne može preko svog ega, te nepozivanje Garze će se osjetiti u ovom meču).

Neki su me citirali ko će bit play, zato igra 36 godisnji play, moze svako prenijeti loptu, Vrabac to dobro radi :thumbup:

Selektor nam je dno dna. Igramo bez tri (četiri) jako kvalitetna igrača od kojih je samo jedan povrijeđen, drugi umišlja da je povrijeđen.

Ne aludiram na tebe, ali svi postadoše vrsni poznavaoci košarke a tema NBA i Euroliga, 15-20 forumaša piše aktivno, Euroliga i manje :thumbup: :thumbup:
Njihova klupa je tanja od nase oni bukvalno imaju prvih 5 i to je to .

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 03 sep 2025, 09:55

Uzimamo glat
I found freedom. Losing all hope was freedom.

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 03 sep 2025, 09:57

bordobijeli je napisao/la:
03 sep 2025, 09:52
Neutral je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

Ti ih gledao pa znas to, ili si vidio danasnju statistiku protiv amatera s Kipra i dosao do tog zakljucka?
Pratim NBA čitav život, Bitadze će pravit problema što je ostavit prostor za Tornikea iako realno nije tako dobar šuter ali kad ga krene jako je opasan. Bio je igrač koji je bio u idealnoj petorci Eurolige te najjače evropske košarkaške lige, on je jako opasan, miriše na 30+ poena od njega jer protiv nas se uvijek neko razigra.

Baldwina ne treba predstavljati, zna se gdje igra i kakav je igrač. Mnogo bolji od našeg Amera kojeg su izvadili iz naftalina umjesto onog drugog koji je doktor nauka.

Nepozivanje Emira (trener ne može preko svog ega, te nepozivanje Garze će se osjetiti u ovom meču).

Neki su me citirali ko će bit play, zato igra 36 godisnji play, moze svako prenijeti loptu, Vrabac to dobro radi :thumbup:

Selektor nam je dno dna. Igramo bez tri (četiri) jako kvalitetna igrača od kojih je samo jedan povrijeđen, drugi umišlja da je povrijeđen.

Ne aludiram na tebe, ali svi postadoše vrsni poznavaoci košarke a tema NBA i Euroliga, 15-20 forumaša piše aktivno, Euroliga i manje :thumbup: :thumbup:
Relno Nurkić ne bi trebao imati problema sa Bitadžeom. Mamukelashvili bi mogao zadati određene probleme ukoliko uđe u ritam, nadam se da neće. Shengelia, haj mu ga znaj, može ubacit 30, može završit sa nula poena... Baldwin nije neka pljačka, valjda ne bude imao utakmicu života. Na papiru su stvari jednostavne, valjda neće biti na terenu toliko drugačije
SARAJEVO SIAMO NOI <3

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 03 sep 2025, 09:59

juka55 je napisao/la:
03 sep 2025, 09:39
Bejker je napisao/la:
03 sep 2025, 09:29
Ima li neko statistiku slobodnih bacanja kod nas? Imam osjecaj da smo na nekih 60%. Protiv Grcke odlicna utakmica drugu i trecu cetvrtinu. Isto ko da su igraci prestali slusati selektora i poceli igrati napade na svoju ruku. Lijepo je bilo vidjeti, ako nista, da su sposobni da odigraju smislen napad, pas u korner na udvajanju, dobri blokovi i otvaranja... Onda onih zadnjih 5-6 minuta, ne mogu da vjerujem da nisi mogao zatvoriti utakmicu slobodnim bacanjima. Ako dignemo tu procente, sanse protiv gruzije nam se dosta povecavaju. Igra ce se sirova kosarka, bice puno faulova i nervoze.
jedino ako su prestali slušat selektora...

što se tiče slobodnih pogodili smo 49 od 81, to je znači 60% uspješnosti
ja ba, sigurno su dobro igrali sto nisu slusali trenera.

odakle ovolika mrznja prema adisu, covjek radi odlican posao s ovim sto ima.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 sep 2025, 09:59

juka55 je napisao/la:
03 sep 2025, 09:57
03 sep 2025, 09:52
Neutral je napisao/la:

Relno Nurkić ne bi trebao imati problema sa Bitadžeom. Mamukelashvili bi mogao zadati određene probleme ukoliko uđe u ritam, nadam se da neće. Shengelia, haj mu ga znaj, može ubacit 30, može završit sa nula poena... Baldwin nije neka pljačka, valjda ne bude imao utakmicu života. Na papiru su stvari jednostavne, valjda neće biti na terenu toliko drugačije
Gruzijcijima najveca snaga je sto su svi veliki, nasa prednosr je sto smo jedna od rijetkih ekipa koja im moze sve preuzmiati...prakticno izuzev robersona, ne mogu nam napravit neki mrtvi missmatch...pogotvo kad su vrabac ili lazic na parketu
=\_1921_/=

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 03 sep 2025, 10:01

svemalim1 je napisao/la:
03 sep 2025, 09:59
juka55 je napisao/la:
Bejker je napisao/la:
03 sep 2025, 09:29
Ima li neko statistiku slobodnih bacanja kod nas? Imam osjecaj da smo na nekih 60%. Protiv Grcke odlicna utakmica drugu i trecu cetvrtinu. Isto ko da su igraci prestali slusati selektora i poceli igrati napade na svoju ruku. Lijepo je bilo vidjeti, ako nista, da su sposobni da odigraju smislen napad, pas u korner na udvajanju, dobri blokovi i otvaranja... Onda onih zadnjih 5-6 minuta, ne mogu da vjerujem da nisi mogao zatvoriti utakmicu slobodnim bacanjima. Ako dignemo tu procente, sanse protiv gruzije nam se dosta povecavaju. Igra ce se sirova kosarka, bice puno faulova i nervoze.

ne znam ni ja, ljudi kontaju izgleda da imamo američki dream-team u rosteru, pa moramo svakog dobit 20+ razlike, pa ga zato mrze svi...
SARAJEVO SIAMO NOI <3

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 sep 2025, 10:02

Objektivno gledajuci Gruzija ima tek nesto slabiju prvu petorku u poređenju sa jucerasnjom prvom petorkom Grcke.
S druge strane klupa im je upitnog kvaliteta i pokazalo se da od maksimalno tri igraca mogu ocekivati da ce biti dostojna potpora ekipi.

Kako god, prema svim relevantim predviđanjima sutra su oni favoriti. Bit ce nam bas gadno.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 03 sep 2025, 10:03

juka55 je napisao/la:
03 sep 2025, 10:01
svemalim1 je napisao/la:
03 sep 2025, 09:59
juka55 je napisao/la:

ne znam ni ja, ljudi kontaju izgleda da imamo američki dream-team u rosteru, pa moramo svakog dobit 20+ razlike, pa ga zato mrze svi...
svi igraju bolje u reprezentaciji nego u klubovima i to je njegova zasluga. odlucnu je klapu napravio od njih. igraju timski i preko svog realnog maksimuma s obzirom na sve probleme sa kadrom.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 sep 2025, 10:04

Po meni kljuc je da nam puno stete ne naprave Baldwin i Sanadze mislim da dole pod kosem mozemo parirati imamo i mi velika tijela Kameni ,Nurkic,Alibegovic,Lazic,Vrabac,Penava,Gegic svi su jaki i visoki. Ako smanjimo gluposti i pristojan sut bude prolazimo Gruziju.

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 03 sep 2025, 10:05

JohnCleese je napisao/la:
03 sep 2025, 10:02
Objektivno gledajuci Gruzija ima tek nesto slabiju prvu petorku u poređenju sa jucerasnjom prvom petorkom Grcke.
S druge strane klupa im je upitnog kvaliteta i pokazalo se da od maksimalno tri igraca mogu ocekivati da ce biti dostojna potpora ekipi.

Kako god, prema svim relevantim predviđanjima sutra su oni favoriti. Bit ce nam bas gadno.
Naše može sutra sjebat samo taj pritisak imperativa pobjede, to je jedino što nas može sahranit
SARAJEVO SIAMO NOI <3

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 03 sep 2025, 10:24

03 sep 2025, 10:04
Po meni kljuc je da nam puno stete ne naprave Baldwin i Sanadze mislim da dole pod kosem mozemo parirati imamo i mi velika tijela Kameni ,Nurkic,Alibegovic,Lazic,Vrabac,Penava,Gegic svi su jaki i visoki. Ako smanjimo gluposti i pristojan sut bude prolazimo Gruziju.
Ono što se očekivila kako smo saznali raspored. Pod košem bi naši trebali biti tu negdje sa Gruzijskim ali ono gdje ih trebamo nadigrati je vanjska linija. Najviše nade polažem u doprinos sa klupe gdje imamo širi roster od Gruzije.

Poeni sa klupe Gruzije: 13 poena protiv Španije (Burjanadze 7, Shermadini 4, Andronikashvili 2), 10 poena protiv Italije (Burjanadze 7, Andronikashvili 3), 12 poena protiv Grčke (Korsantia 8, Burjanadze 2, Jintcharadze 2) i 22 poena protiv Kipra (Shermadini 6, Burjanadze 5, Jintcharadze 5, Ochkhikidze 4, Korsantia 2).

Poeni sa klupe kod nas: 38 poena protiv Kipra (Vrabac 10, Kamenjaš 9, Roberson 8, Penava 7, Hrelja 4), 30 poena protiv Španije (Kamenjaš 14, Vrabac 6, Roberson 5, Penava 5), 23 poena protiv Italije (Roberson 13, Lazić 5, Kamenjaš 5) i 19 poena protiv Gruzije (Kamenjaš 7, Penava 7, Gegić 5).

Njihova najbolja utakmica igrača sa klupe je skoro jednaka kao naša najlošija što valjda treba govoriti samo po sebi nešto. Mada svakako mislim da nam je sutra rotacija 9 igrača fdje Penava neće dobiti više od 10 minuta.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 03 sep 2025, 10:26

CAZIN je napisao/la:
03 sep 2025, 10:24
03 sep 2025, 10:04
Ono što se očekivila kako smo saznali raspored. Pod košem bi naši trebali biti tu negdje sa Gruzijskim ali ono gdje ih trebamo nadigrati je vanjska linija. Najviše nade polažem u doprinos sa klupe gdje imamo širi roster od Gruzije.

Poeni sa klupe Gruzije: 13 poena protiv Španije (Burjanadze 7, Shermadini 4, Andronikashvili 2), 10 poena protiv Italije (Burjanadze 7, Andronikashvili 3), 12 poena protiv Grčke (Korsantia 8, Burjanadze 2, Jintcharadze 2) i 22 poena protiv Kipra (Shermadini 6, Burjanadze 5, Jintcharadze 5, Ochkhikidze 4, Korsantia 2).

Poeni sa klupe kod nas: 38 poena protiv Kipra (Vrabac 10, Kamenjaš 9, Roberson 8, Penava 7, Hrelja 4), 30 poena protiv Španije (Kamenjaš 14, Vrabac 6, Roberson 5, Penava 5), 23 poena protiv Italije (Roberson 13, Lazić 5, Kamenjaš 5) i 19 poena protiv Gruzije (Kamenjaš 7, Penava 7, Gegić 5).

Njihova najbolja utakmica igrača sa klupe je skoro jednaka kao naša najlošija što valjda treba govoriti samo po sebi nešto. Mada svakako mislim da nam je sutra rotacija 9 igrača fdje Penava neće dobiti više od 10 minuta.
Nis.o jos igrali protiv Gruzije 😜

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 03 sep 2025, 10:29

2 kvota na nas sutra
Rezultat je trend, ideal je vječan!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 sep 2025, 10:34

juka55 je napisao/la:
03 sep 2025, 10:05
JohnCleese je napisao/la:
03 sep 2025, 10:02

Naše može sutra sjebat samo taj pritisak imperativa pobjede, to je jedino što nas može sahranit
Greske koju su karakteristicne kad je u pitanju pritisak od imeprativa pobjede su vec prisutne od prvog dana turnira :mrgreen:
To su tehnicke greske prilikom odigravanja pasa ("brzopletost") , promasaji otvorenih suteva ( "skratila se ruka" ), promasaju slobodnih bacanja ("zadrhatala ruka")...
Tako da smo se vec na ovo navikli i stvarno bi bilo previse da opet ovo prozivljavamo sada jos u vecem obimu zbog imperativa pobjede. :roll:

Moje misljenje je da nas moze kostati prvenstveno kvalitet protivnickog selektora ili pojedinaca na terenu, drugo nas pristup, tj. da smo emotivno potroseni nakon pobjede jucer ili pristup u smislu kad smo Grke dobili ove cemo jos lakse ( mada to u intervjuima odbacuju kao mogucnost :mrgreen: ) i trece eventualno nas zdravstveni bilten ( nadam se da necemo procitati vijest da se neko od ovih 9 igraca koje koristimo jucer ili danas na treningu povrijedio).
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 03 sep 2025, 10:47

Jel ima neki link od utakmice kucer da se pogleda snimak.
Bilo bi pozeljno da je Arena sa Edinom Avdicem :urnebes: (ne mora biti arena samo da pogledam snimak )
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 03 sep 2025, 11:04

topnik1 je napisao/la:
03 sep 2025, 10:47
Jel ima neki link od utakmice kucer da se pogleda snimak.
Bilo bi pozeljno da je Arena sa Edinom Avdicem :urnebes: (ne mora biti arena samo da pogledam snimak )
@FKSzuti je napisao da mu se javi u pp za link tekme sa Edinom
SARAJEVO SIAMO NOI <3

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 sep 2025, 11:05

VensanKasel je napisao/la:
03 sep 2025, 08:38
Neutral je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

I dalje nisi objasnio kako će nas Gruzija ugasiti trojkama , da su oni veoma jaki u tome ?

Otkud to ?

Ovo nije normalno :rol: :rol: :rol:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 sep 2025, 11:07

Gruzija stara trojkaska ekipa, to im je najjace oruzje. Najtuznija cinjenica je da citav zivot prati nba.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 sep 2025, 11:08

lumani je napisao/la:
03 sep 2025, 11:05
VensanKasel je napisao/la:
03 sep 2025, 08:38
Neutral je napisao/la:

I dalje nisi objasnio kako će nas Gruzija ugasiti trojkama , da su oni veoma jaki u tome ?

Otkud to ?

Ovo nije normalno :rol: :rol: :rol:
8/27 sa Španijom, 3/21 sa Italijom i 4/22 sa Grčkom.
Eto nek kontra nas bude to malo bolje jer slabije branimo vanjsku liniju, al realno ovo su katastrofalni procenti za tri poena.
Mada, kontra nas je i jedan Fontekio proradio, pa sljedeću opet qrčina :oops:
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, GG3, JHam, Proximic, riki46 i 52 gosta.