bordobijeli je napisao/la: ↑03 sep 2025, 10:04
Po meni kljuc je da nam puno stete ne naprave Baldwin i Sanadze mislim da dole pod kosem mozemo parirati imamo i mi velika tijela Kameni ,Nurkic,Alibegovic,Lazic,Vrabac,Penava,Gegic svi su jaki i visoki. Ako smanjimo gluposti i pristojan sut bude prolazimo Gruziju.
Ono što se očekivila kako smo saznali raspored. Pod košem bi naši trebali biti tu negdje sa Gruzijskim ali ono gdje ih trebamo nadigrati je vanjska linija. Najviše nade polažem u doprinos sa klupe gdje imamo širi roster od Gruzije.
Poeni sa klupe Gruzije: 13 poena protiv Španije (Burjanadze 7, Shermadini 4, Andronikashvili 2), 10 poena protiv Italije (Burjanadze 7, Andronikashvili 3), 12 poena protiv Grčke (Korsantia 8, Burjanadze 2, Jintcharadze 2) i 22 poena protiv Kipra (Shermadini 6, Burjanadze 5, Jintcharadze 5, Ochkhikidze 4, Korsantia 2).
Poeni sa klupe kod nas: 38 poena protiv Kipra (Vrabac 10, Kamenjaš 9, Roberson 8, Penava 7, Hrelja 4), 30 poena protiv Španije (Kamenjaš 14, Vrabac 6, Roberson 5, Penava 5), 23 poena protiv Italije (Roberson 13, Lazić 5, Kamenjaš 5) i 19 poena protiv Gruzije (Kamenjaš 7, Penava 7, Gegić 5).
Njihova najbolja utakmica igrača sa klupe je skoro jednaka kao naša najlošija što valjda treba govoriti samo po sebi nešto. Mada svakako mislim da nam je sutra rotacija 9 igrača fdje Penava neće dobiti više od 10 minuta.