jeste,arena sport 1 bih
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Mi moramo dobiti Gruziju da bi prosli i to mozemo biti samo 3., cak ni 4. ne mozemo biti.
Pobjeda BiH protiv Gruzije i pobjeda Grcke:
1. Grcka
2. Italija
3. BiH
4. Gruzija
Pobjeda BiH protiv Gruzije i pobjeda Spanije:
1. Italija
2. Spanija
3. BiH
4. Grcka (Grci bi u krugu 3 ekipe sa 3-2 ucinkom izmedju BiH, Spanije i Grcka imali 0-2 i bili najlosiji)
To znaci da idemo na 2. iz grupe D a tu je sad izvjesno da ce to biti Poljska:
Izrael ce ako dobije Sloveniju biti 1. jer ima najbolji medjusobni skor u krugu 3 ekipe Poljska, Izrael, Francuska sa skorom 4-1 (bolja kos razlika).
1. Izrael
2. Poljska
3. Francuska
4. Slovenija
Ukoliko Izrael izgubi pada na 4. mjesto (amin) ali ce onda Franzuci biti prvi jer imaju bolji medjusobni skor od Poljske.
1. Francuska
2. Poljska
3. Slovenija
4. Izrael
Tako da mi moramo dobiti a zatim idemo na Poljsku u 1/16, sto je realno top. Ali prvo Gruzija.
Pobjeda BiH protiv Gruzije i pobjeda Grcke:
1. Grcka
2. Italija
3. BiH
4. Gruzija
Pobjeda BiH protiv Gruzije i pobjeda Spanije:
1. Italija
2. Spanija
3. BiH
4. Grcka (Grci bi u krugu 3 ekipe sa 3-2 ucinkom izmedju BiH, Spanije i Grcka imali 0-2 i bili najlosiji)
To znaci da idemo na 2. iz grupe D a tu je sad izvjesno da ce to biti Poljska:
Izrael ce ako dobije Sloveniju biti 1. jer ima najbolji medjusobni skor u krugu 3 ekipe Poljska, Izrael, Francuska sa skorom 4-1 (bolja kos razlika).
1. Izrael
2. Poljska
3. Francuska
4. Slovenija
Ukoliko Izrael izgubi pada na 4. mjesto (amin) ali ce onda Franzuci biti prvi jer imaju bolji medjusobni skor od Poljske.
1. Francuska
2. Poljska
3. Slovenija
4. Izrael
Tako da mi moramo dobiti a zatim idemo na Poljsku u 1/16, sto je realno top. Ali prvo Gruzija.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ja sam gledao reprizu na hrvatskom SK, voli nas onaj komentator. A ono vlaško 'ovno na vlaškoj areni navijalo za bracu grke.
Valjda se gleda kos razlika ako su vise od 2 tima sa istim omjerom a ne medjusobniinvincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:53Ama kako jbmuGhuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:51Ako Slovenija dobije Izrael prekosutra - Francuzi su prvi. Ako izgubi, onda u trouglu 3 reprezentacije, Francuzi su treci i na njih ne mozemo ici.
Mi ako dobijemo i Spanci ako izgube - treci smo i idemo na Poljake, koji su drugi u svakom slucaju. Ako Spanci dobiju, onda smo cetvrti i idemo na Izrael ili Francusku (zavisno od Slovenaca).Ako mi i spanci dobijemo..svi smo 3:2 a onda su u toj mini ligi grci najgori jer imaju dva poraza, mi 1/1 spanci 2/0
Opet samo u nasoj grupi 2 pobjede nisu dovoljne za prolaz
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
Da upravu si znaci mi kako god okrenes 3 smo ako pobjedimo idemo na Poljake.invincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:51Kako ba...ako spanija i mi uzmemo...onda smo svi na 3/2 a u tom krugu su grci najlosiji jer imaju 0/2 sa nama i spanijobordobijeli je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:49Izrael ako dobije Sloveniju 1 u grupi a Poljska druga , Francuska treca . Ako Slovenija pobjedi Francuska prva ,Poljska druga, Slovenija treca ,Izrael cetvrti . Mi s pobjedom smo Treci ako Spanija izgubi , s pobjedom Španije smo cetvrti . Znači ako budemo treci idemo na Poljake ako budemo cetvrti na Izrael ili Francusku.
![]()
![]()
![]()
![]()
znaci oni su 4. mi 3.
- invincible1921
- Kontakt:
Ja koliko znam to se gleda ako smo svi na 1/1..a to ovdje nije slicajKaunas je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:55Valjda se gleda kos razlika ako su vise od 2 tima sa istim omjerom a ne medjusobniinvincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:53Ama kako jbmuGhuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:51Ako Slovenija dobije Izrael prekosutra - Francuzi su prvi. Ako izgubi, onda u trouglu 3 reprezentacije, Francuzi su treci i na njih ne mozemo ici.
Mi ako dobijemo i Spanci ako izgube - treci smo i idemo na Poljake, koji su drugi u svakom slucaju. Ako Spanci dobiju, onda smo cetvrti i idemo na Izrael ili Francusku (zavisno od Slovenaca).Ako mi i spanci dobijemo..svi smo 3:2 a onda su u toj mini ligi grci najgori jer imaju dva poraza, mi 1/1 spanci 2/0
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Nema sta ako pobjedimo igramo osminu finala s Poljskom u Rigi. To je to .
Dobar je Marin sa SK, meni iskreno najdrazi komentator za kosarku. Daj mu samo da komentarise kosarku, zaboli njega ko igra i te nacionalisticke gluposti

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Mislim da se gleda kos razlika, a mi imamo -18. Grci su na -3 i tesko da mogu izgubiti 15 razlike od Spanaca. Mada, iskreno, ne pamtim kad se desilo da u nekom trouglu ne budu reprezentacije s istim omjerom pobjeda i poraza. Moozda si i ti u pravu, ali ipak mislim da je ova moja racunica tacnija. Jer, tu se gleda samo medjusobna kos razlika, a broj pobjeda i poraza se uzima na osnovu svih utakmica iz grupe.invincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:53Ama kako jbmuGhuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:51Ako Slovenija dobije Izrael prekosutra - Francuzi su prvi. Ako izgubi, onda u trouglu 3 reprezentacije, Francuzi su treci i na njih ne mozemo ici.
Ghuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:58Mislim da se gleda kos razlika, a mi imamo -18. Grci su na -3 i tesko da mogu izgubiti 15 razlike od Spanaca. Mada, iskreno, ne pamtim kad se desilo da u nekom trouglu ne budu reprezentacije s istim omjerom pobjeda i poraza. Moozda si i ti u pravu, ali ipak mislim da je ova moja racunica tacnija. Jer, tu se gleda samo medjusobna kos razlika, a broj pobjeda i poraza se uzima na osnovu svih utakmica iz grupe.invincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:53Ama kako jbmuGhuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:51Ako Slovenija dobije Izrael prekosutra - Francuzi su prvi. Ako izgubi, onda u trouglu 3 reprezentacije, Francuzi su treci i na njih ne mozemo ici.
FIBA competitions, the tiebreaking rules for a three-way tie are clearly outlined in the official regulations. When three or more teams are tied, FIBA uses a systematic process to determine standings. Here's how it works:
FIBA Three-Way Tie Tiebreaking Rules
Head-to-Head Games Among Tied Teams
Only the games played between the tied teams are considered (head-to-head results).
The win-loss records from these games are compared.
Point Differential in Head-to-Head Games
If the win-loss records are still tied, the point differential (points scored minus points conceded) in the head-to-head games is used.
Points Scored in Head-to-Head Games
If the point differential is also tied, the total points scored in the head-to-head games among the tied teams are compared.
Overall Point Differential in All Games
If the tie persists, the point differential in all games of the group phase (not just head-to-head) is used.
Total Points Scored in All Games
If still tied, the total points scored in all group phase games are compared.
Drawing of Lots
As a last resort, if none of the above criteria resolve the tie, the final decision is made by a random draw.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Prvo se gledaju bodovi u medjusobnim pa onda kos razlika, tako da mi bi bili pred grckom ako mi dobijemo a grci izgube. Jedino nas mogu zeznut italijani ako izgube od kipra, onda bi bilo ludiloinvincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:56Ja koliko znam to se gleda ako smo svi na 1/1..a to ovdje nije slicajKaunas je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:55Valjda se gleda kos razlika ako su vise od 2 tima sa istim omjerom a ne medjusobniinvincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:53
Ama kako jbmuAko mi i spanci dobijemo..svi smo 3:2 a onda su u toj mini ligi grci najgori jer imaju dva poraza, mi 1/1 spanci 2/0

Jeste. Cak i kada smo ih mi izbacili je bio skroz korektan, nema šta. Hrvatska verzija našeg EdinaDamirT je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:58Dobar je Marin sa SK, meni iskreno najdrazi komentator za kosarku. Daj mu samo da komentarise kosarku, zaboli njega ko igra i te nacionalisticke gluposti![]()

Moram se samo osvrnuti na slobodna, sto vecina pise kako su katastrofa!
Jesu losa, ali vjerujem da je razlog potrosnja nasih igraca u odbrani, napadu!
Prvo poluvrijeme su bila dobra, ali koncentracija pada sa enormnom potrosnjom!
Meni djeluje da nasa reprezentacija igra sa nadprosjednom potrosnjom u odnosu na ostale!
Aferim za pobjedu, i da dobijemo u cetvrtak!
Jesu losa, ali vjerujem da je razlog potrosnja nasih igraca u odbrani, napadu!
Prvo poluvrijeme su bila dobra, ali koncentracija pada sa enormnom potrosnjom!
Meni djeluje da nasa reprezentacija igra sa nadprosjednom potrosnjom u odnosu na ostale!
Aferim za pobjedu, i da dobijemo u cetvrtak!
-
- Kontakt:
Evo pravilo sve jasno . S pobjedom smo 3 sigurno a Poljska isto gotovo pa sigurno 2 u svim opcijama .Clutch je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:59Ghuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:58Mislim da se gleda kos razlika, a mi imamo -18. Grci su na -3 i tesko da mogu izgubiti 15 razlike od Spanaca. Mada, iskreno, ne pamtim kad se desilo da u nekom trouglu ne budu reprezentacije s istim omjerom pobjeda i poraza. Moozda si i ti u pravu, ali ipak mislim da je ova moja racunica tacnija. Jer, tu se gleda samo medjusobna kos razlika, a broj pobjeda i poraza se uzima na osnovu svih utakmica iz grupe.invincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:53
Ama kako jbmuAko mi i spanci dobijemo..svi smo 3:2 a onda su u toj mini ligi grci najgori jer imaju dva poraza, mi 1/1 spanci 2/0
Opet samo u nasoj grupi 2 pobjede nisu dovoljne za prolazFIBA competitions, the tiebreaking rules for a three-way tie are clearly outlined in the official regulations. When three or more teams are tied, FIBA uses a systematic process to determine standings. Here's how it works:
FIBA Three-Way Tie Tiebreaking Rules
Head-to-Head Games Among Tied Teams
Only the games played between the tied teams are considered (head-to-head results).
The win-loss records from these games are compared.
Point Differential in Head-to-Head Games
If the win-loss records are still tied, the point differential (points scored minus points conceded) in the head-to-head games is used.
Points Scored in Head-to-Head Games
If the point differential is also tied, the total points scored in the head-to-head games among the tied teams are compared.
Overall Point Differential in All Games
If the tie persists, the point differential in all games of the group phase (not just head-to-head) is used.
Total Points Scored in All Games
If still tied, the total points scored in all group phase games are compared.
Drawing of Lots
As a last resort, if none of the above criteria resolve the tie, the final decision is made by a random draw.
Realno nam se otvorilo imaš Gruziju i Poljsku (koja više neće biti domaćin) do četvrtfinala, hajmo jakooooooo 

Super sto je ovako. Iako bih radije igrao protiv genocidasa, ovako se odmah zna da u slucaju pobjede ides na Poljsku, koja je neuporedivo bolja opcija od Francuske. Eksplodirala bi mi glava od kalkulacija, a ovako je sve jasno.

Ne treba se sad njima zamarati, valja prvo dobiti Gruziju, a nece biti nimalo jednostavno...
Đe je Tekashi jel živ???
Kako je podnio pobjedu? Zar ne reče gmaz, samo Kipar??
Kako je podnio pobjedu? Zar ne reče gmaz, samo Kipar??
Zadnja izmjena: Surreal, dana/u 02 sep 2025, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- invincible1921
- Kontakt:
Vala kakvi smo maleri ne bi me ni to cudilohujdur007 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 23:00Prvo se gledaju bodovi u medjusobnim pa onda kos razlika, tako da mi bi bili pred grckom ako mi dobijemo a grci izgube. Jedino nas mogu zeznut italijani ako izgube od kipra, onda bi bilo ludiloinvincible1921 je napisao/la: ↑02 sep 2025, 22:56Ja koliko znam to se gleda ako smo svi na 1/1..a to ovdje nije slicaj![]()

=\_1921_/=
Polako ljudi, daj da dobijemo u cetvrtak pa da mastamo dalje
Nisu ni Poljaci naivni. Ko im fali osim Sochana?

Nisu ni Poljaci naivni. Ko im fali osim Sochana?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ako ima neko snimljeno s Avdićem, da pošalje ovdje da imam u arhivi, jer nemam Arena... Ovakve pobjede historijske za nas treba čuvati na laptopu, i pokazivati praunucima hehehe.
Trenutno korisnika/ca: GeriOldman, JHam i 15 gostiju.