BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Drum
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Drum » 01 sep 2025, 23:47

EnesSS je napisao/la:
01 sep 2025, 23:42
Ja mislim da će sutra Halilović da igra, prošlo je 5 dana, rekli su da će igrati za 2-3 ili 4 dana. Ako ne bude sutra igrao to je onda kao da smo poveli 11 igrača na EP.
Ispade da nam je i onako limitiran igrac mnogo nedostajao protiv Spa i Ita.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 01 sep 2025, 23:53

TripleThreat je napisao/la:
01 sep 2025, 22:21
:thumbup: to je to.

Btw neko napisa ako je Simone utrpao skoro 40, da bi onda Giannis mogao 50. Mislim da nije to baš proporcionalno na taj način, s tim više jer Giannis nije šuter, a nas zaustavljanje šutera najviše muči.
Evo da im odmah olaksam, Giannis nam nece dati vise poena od Fontecchia. :mrgreen:

Mi opcenito najbolje branimo igrace koji igraju poput njega, ali naravno on je dimenzija vise i ne mozes reci da imamo odbranu za takvog igraca. Ja bih na njega stavio Lazica (ako ponovo ne pocne s Adinom na 3), koji ima solidnu visinu i brze noge da ga donekle isprati i uspori. Nakon toga, najblizi igrac na toj strani 'iskace' da ga takvog 'usporenog' zatvori, a ako je vec dosao do obruca - onda Nurkic svojom duzinom u vertikalnom polozaju pokusava da ga maksimalno omete. On je to u svojim najboljim izdanjima u nba itekako znao raditi, samo se nadam da sutra nece biti glupih prekrsaja i 2+1 situacija. Mi osim njega na petici imamo samo ovce za klanje kad ovaj vec dodje do kosa, a nije da ce i Nurkic moci puno uraditi. Tu ce Jusufov igrac (vjerovatno Mitoglou) ostati sam i postoji opasnost od pasa njemu na zicer, ali onda ostali mogu skupiti reket i preuzeti (sto mi inace i radimo sasvim dobro). Ako vec Lazic ili Vrabac budu na Kumpu, onda bi Alibegovic ostajao na Papanikolaouu, sto je po meni skroz ok jer ovaj nije brz i ne napada licem. Posto ce tu biti puno pomaganja i preuzimanja, onda svakako ostaje problem suta za 3. Kod njih iz prve petorke svi osim Giannisa mogu pogadjati u visokim procentima (a s klupe Toliopoulos i Larentzakis), ali mi taj sut ionako lose branimo, tako da i ne gubimo previse. :mrgreen:

Ovo je moje neko vidjenje odbrane pozicionog napada. Problem je sto je Antetokounmpo u tranziciji najbolji igrac na svijetu. Tek tu posebno treba biti pametan i ne dozvoliti im takvu igru. Moramo se brzo vracati u odbranu, pa i presijecati prekrsajima ako se ovaj razmase. Jer, bolje je rizikovati i slati ga na bacanja, nego da poludi nakon 5 minuta. Njegovi procenti s penala cesto znaju biti na 50-60%, pogotovo protiv ekipa koje ga posteno 'prebiju'. Robersona treba uvoditi cim Toliopoulos udje u igru, jer je on jedini igrac kojeg ovaj iole moze ispratiti, a imat ce 20-ak minuta i protiv nas.

Sto se tice naseg napada, vjerujem da ce oni odmah udvajati na Nurkicu. Ako su pogledali nasu utakmicu od sinoc (a nema sumnje da jesu), onda ce to biti recept da se on zaustavi. Jusuf ce se pogubiti ako njegov primarni cuvar bude Giannis ili ako sa strane pomoci dodje Giannis. Ja se nadam da ce ipak biti ova druga opcija, a u tom slucaju bi bilo nenormalno bitno da Alibegovic i Lazic dobro udju u mec sto se tice suta s distance. Ako oni budu zabijali, onda ce se manje i na Nurkicu pomagati.

Ako smo s Italijanima bili gotovo u egalu na 5 minuta do kraja - bez obzira na Simoneovih 40 poena, onda je to dokaz da se moze dobiti svaka ekipa koja ima jednog vanserijskog igraca. Naravno, glupo bi bilo reci da Grci imaju samo Kumpa, jer su itekako popunjeni na svim pozicijama. Medjutim, ako ovaj i zabije 30+, bitno je da Sloukas i Toliopoulos ne budu novi Brizuela ili Spissu (s 4-5 trojki), da Dorsey ne bude novi Thompson, da Mitoglou ne bude novi Aldama itd. Realno, tesko, pretesko ce biti igrati i dobiti ovakvu Grcku. Jedina nada je da oni budu suterski bas ocajni i da se Giannis zaustavi na nekih 20-ak poena, a da nasi odigraju bolje nego sinoc. :mrgreen:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 sep 2025, 23:54

01 sep 2025, 23:47
Drum je napisao/la:
01 sep 2025, 23:45
01 sep 2025, 23:34

Možeš li objasniti ovo podebljano?
Ma, niđe veze tvrdnja jer Bosnic zbog takvih stvari ne bi rep podvio i saznalo bi se do sada u velikoj mjeri.
Ma na ovom forumu jedna od glavnih stvari su teorije zavjere i rekla-kazala spika.

Zna se što je Bosnić dao ostavku. Pa ne bi se čovjek medijski ispraćenim tužbama peglao da je neki igrač razlog, niđe veze.
Pa, Nurkica nije bilo na vidiku kod Bosnica, al bukvalno. Smjena dolazi malo prije EP i Nurkic se tada sa Adisom upoznaje.

Ako cemo vec mahalati, dam glavu da je Kondic jedan od uzroka neslaganja unutar ekipe.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 01 sep 2025, 23:58

Zašto bi Aziz dobio otkaz? Cilj nam je bio da se plasiramo. Dobili smo Kipar. Ostale reprezentacije su bolje od nas. Teško da možemo i Gruziju dobiti. O Grcima je uzalud trošiti riječi. Mi smo svoj maximum pružili protiv Italijana. Realno imamo dva igrača a to su Musa i Nurkić. Treba nam svaku utakmicu 2 preko 20 i 4 preko 10 poena da se nadamo nečemu. Budućnost nam je u najmanju ruku siva... Borit se koliko može i to je to.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 02 sep 2025, 00:02

zikerrz21 je napisao/la:
koga biste voljeli vidjet umjesto adisa poslije eb na klupi,iskreno mora dobit otkaz prosli grupu ili ne.
Samo nekog ko je taktički kvalitetniji od Adisa.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 02 sep 2025, 00:05

Drum je napisao/la:
01 sep 2025, 23:54
Drum je napisao/la:
01 sep 2025, 23:45

Ma, niđe veze tvrdnja jer Bosnic zbog takvih stvari ne bi rep podvio i saznalo bi se do sada u velikoj mjeri.
Ma na ovom forumu jedna od glavnih stvari su teorije zavjere i rekla-kazala spika.

Zna se što je Bosnić dao ostavku. Pa ne bi se čovjek medijski ispraćenim tužbama peglao da je neki igrač razlog, niđe veze.
Pa, Nurkica nije bilo na vidiku kod Bosnica, al bukvalno. Smjena dolazi malo prije EP i Nurkic se tada sa Adisom upoznaje.
Pa da. Ni okupljanje još nije bilo, a Bosnić dao otkaz i prije onih kvalifikacionih za SP (prije Francuske i CG) protiv Češke i Bugarske. Nurkić nije došao prije augusta, zbog NBA relacija.

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 02 sep 2025, 00:05

Adis neće dobiti otkaz radi plasmana na EP, slijede kvalifikacije za svjetsko u novembru, ovdje će se sve vidjeti koliko može kao selektor, ide se na gostavanje protiv Turske i kući Srbija.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 02 sep 2025, 00:09

bablaz1 je napisao/la:
01 sep 2025, 23:58
Zašto bi Aziz dobio otkaz? Cilj nam je bio da se plasiramo. Dobili smo Kipar. Ostale reprezentacije su bolje od nas. Teško da možemo i Gruziju dobiti. O Grcima je uzalud trošiti riječi. Mi smo svoj maximum pružili protiv Italijana. Realno imamo dva igrača a to su Musa i Nurkić. Treba nam svaku utakmicu 2 preko 20 i 4 preko 10 poena da se nadamo nečemu. Budućnost nam je u najmanju ruku siva... Borit se koliko može i to je to.
Mozemo o argumentima u korist Adisa. Cinjenica koja mu ide u korist jesu Musa i Xavier prije svega. I zbog toga je sve palo u vodu vec na samom pocetku.

Ali, Adis mora odgovoriti na pitanje zasto nije fizicki pripremio i uigrao 8-9 igraca tokom priprema da to timu nalikuje ...

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 02 sep 2025, 00:15

EnesSS je napisao/la:
02 sep 2025, 00:05
Adis neće dobiti otkaz radi plasmana na EP, slijede kvalifikacije za svjetsko u novembru, ovdje će se sve vidjeti koliko može kao selektor, ide se na gostavanje protiv Turske i kući Srbija.
Nesto sam ocekivao Nenu u KK Bosni zbog ABA lige. Jer se nije desilo, sve kontam da i dalje pauzira zbog reprezentacije nakon prvenstva.

Da pokusamo ici prema naprijed uprkos okolnostima, mozda je spas u promjeni. Makar to bio i Firic.

Ja ne znam kako cemo ekipu sklepati za te kvalifikacije ...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 sep 2025, 00:25

zikerrz21 je napisao/la:
02 sep 2025, 00:13
Bice zanimljivo :mrgreen:

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 02 sep 2025, 00:34

19vendetta87 je napisao/la:
02 sep 2025, 00:25
zikerrz21 je napisao/la:
02 sep 2025, 00:13
Bice zanimljivo :mrgreen:

Poluprofesionalac samo dao dodatni motiv Giannisu. Srecom bi ovo trebalo biti posljednji put da ga gledamo u dresu BiH. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 sep 2025, 00:42

Drum je napisao/la:
02 sep 2025, 00:15
EnesSS je napisao/la:
Nesto sam ocekivao Nenu u KK Bosni zbog ABA lige. Jer se nije desilo, sve kontam da i dalje pauzira zbog reprezentacije nakon prvenstva.

Da pokusamo ici prema naprijed uprkos okolnostima, mozda je spas u promjeni. Makar to bio i Firic.

Tacno vala, ista ova patnja nas ceka bez Muse u kvalifikacijama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 02 sep 2025, 00:52

DamirT je napisao/la:
02 sep 2025, 00:42
Drum je napisao/la:
EnesSS je napisao/la:

Neće ni Srbija ni Turska biti puno kvalitetnije ali je problem i da budemo tu negdje rezultatski prelomi lako trenersko taktičko nadmudrivanje.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 sep 2025, 01:07

Ko jos prati ove ublehase.
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 02 sep 2025, 01:08, ukupno mijenjano 3 puta.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 sep 2025, 01:07

CAZIN je napisao/la:
02 sep 2025, 00:52
DamirT je napisao/la:
Drum je napisao/la:

Neće ni Srbija ni Turska biti puno kvalitetnije ali je problem i da budemo tu negdje rezultatski prelomi lako trenersko taktičko nadmudrivanje.
Te dvije reprezentacije da pokupe losije igrace iz Partizana i CZ, kao i turskih predstavnika iz EL i Eurocupa, pa opet ce biti sasvim solidni. Nama ako Musa i Kamenjas me budu tu, ja iskreno ne znam ko ce nam centra igrati, a o zamjeni za Musu da ne govorim.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 02 sep 2025, 01:21

DamirT je napisao/la:
02 sep 2025, 01:07
CAZIN je napisao/la:
02 sep 2025, 00:52
DamirT je napisao/la:

Te dvije reprezentacije da pokupe losije igrace iz Partizana i CZ, kao i turskih predstavnika iz EL i Eurocupa, pa opet ce biti sasvim solidni. Nama ako Musa i Kamenjas me budu tu, ja iskreno ne znam ko ce nam centra igrati, a o zamjeni za Musu da ne govorim.
Ako se Castaneda odazove bit će lakše igrati na centru se može pozvati Nikola Marić koji je prešao u ACB Ligu. Za Musine poene mi nemamo zamjenu ali mislim da bi mogli svakako u jednoj u ove dvije utakmice iznenaditi. Naravno tu je i Lazar Mutić koji je prešao u redovni EC tim do njega da li će se izboriti za minutažu.

Nama je bitnije nekako da se Castaneda odazove u tom novembarskom ciklusu nego Turskoj i Srbiji neki igrači iz Partizana ili Zvezde (kod Srbije) i Efesa ili Fenera (kod Turske). Mi bi sa Castanedom na poziciji play-a dobili dosta više i od Gegića i od Atića i od ostalih. Ovi momci što igraju na EB su većinom role igrači i njima treba jedan igrač koji će imati cohones da povuče a oni da isporuče nešto sa strane što je dovoljno. Nemoj zaboraviti da bi i Alibegović trebao biti u rosteru a trebaju igrati ove sezone i BCL tako da imali bi mi sa Castanedom nekih solidnih 6-7 igrača ali ostalo sigurno ne trebamo popunjavati sa škartom. Radije bih vidio Manojlovića na klupi i da dobiju minutažu na kraju ili na početku prvih 5 minuta nego Sejfića ili Lončara. Možda što sam pisao Mulić iz Slobode uhvati ritam nekih dobrih utakmica pa bi ga se moglo isprobati mlad je ali je belaj što je već dva puta ako se ne varam operisao koljeno. Mogli bi mi sastaviti ovako neki solidan roster za te dvije utakmice ali bez Castanede mi nemamo šanse skoro nikakve. Također se nadam novom selektoru pa da bar izgladi situaciju sa Suljom ako ništa :D

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 02 sep 2025, 01:51

✅️Realno, preko one stvari smo otisli ns Evropsko.
Prvo, poslije poraza u Hrvatskoj, niko nije vjerovao, pa ni sam Aziz da mozemo okrenuti. Jednostavno dobar dan, svaki šut udje (Gega se pretvorio u Curry-a)

✅️Kada su u pitanju pripreme za EP, Aziz i njegov tim su totalno podbacili.
Neozbiljnost, neodgovornost, antipaticnost.

✅️Kuda plovi ovaj brod? Novca nemamo za velika trenerska imena, pri tome treba imati na umu, da je za nas svaki igrac bitan. Od Sulejmanovica pa na dalje...

✅️Iskreno, Azizu i njegovom timu nakon EP treba se zahvaliti, ma kakav rezultat bio. Druze, 5 akcija nismo uigrali za 30 dana!

✅️Momcima čestitke za zalaganje, trčanje, ali o formi, trebaju se mnogi zapitati.

✅️ O vannastavnim aktivnostima, iza paravana, ne treba trošiti mnogo riječi. Samo dragi Bog zna, kakvi su međuljudski odnosi među njima.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 sep 2025, 02:11

qrcina, ostale reprezentacije kad uzimaju stranca to bude neki euroligaski kvalitet a samo mi uzimamo reda radi, samo nek je simpatican decko i tako uvijek, onda bolje nemoj nikako imati stranca u ekipi, dzabe se prica na engleskom

i to je samo kap u moru koliko se nekvalitetno radi u savezu i opcenito oko reprezentacije

lijepo sto nam ostaje zapisano da smo ucestvovali na ovom EB, ali mozda bolje da se nismo ni plasirali nego gledati ovaj jad i cemer od poluigraca kao nosice igre na najvecoj sceni
Don't believe the hype.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 sep 2025, 05:19

Iniesta12 je napisao/la:
02 sep 2025, 01:51
✅️Realno, preko one stvari smo otisli ns Evropsko.
Prvo, poslije poraza u Hrvatskoj, niko nije vjerovao, pa ni sam Aziz da mozemo okrenuti. Jednostavno dobar dan, svaki šut udje (Gega se pretvorio u Curry-a)

✅️Kada su u pitanju pripreme za EP, Aziz i njegov tim su totalno podbacili.
Neozbiljnost, neodgovornost, antipaticnost.

✅️Kuda plovi ovaj brod? Novca nemamo za velika trenerska imena, pri tome treba imati na umu, da je za nas svaki igrac bitan. Od Sulejmanovica pa na dalje...

✅️Iskreno, Azizu i njegovom timu nakon EP treba se zahvaliti, ma kakav rezultat bio. Druze, 5 akcija nismo uigrali za 30 dana!

✅️Momcima čestitke za zalaganje, trčanje, ali o formi, trebaju se mnogi zapitati.

✅️ O vannastavnim aktivnostima, iza paravana, ne treba trošiti mnogo riječi. Samo dragi Bog zna, kakvi su međuljudski odnosi među njima.
Inače Hrvatskoj u prvoj utakmici nije bio jednostavno dobar dan , svaka uđe ? Nije se Smith pretvorio u Currry-a ? Rekord karijere njega i Božića u toj utakmici , čak 5 trojki su zabili u zadnjoj sekundi napada ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”