BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Cuj novi mladji igraci. Upitno je hoce se iko od tih talenata u zivotu prehraniti od kosarke.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nemamo mi taj luksuz da odmaramo ikog sutra jer nam trebaju dvije pobjede. Da Italija - Španija igra prije nas pa da znaš na čemu si onda ok ali ovako lakše je dobiti Grčku i Gruziju minimalnim razlikama nego samo Gruziku 20 razlike jer mi nemamo nikoga sa poenima u rukama. Jedino odmoriti ako bude za Grke 20 razlike na poluvremenu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:00Naravno da ima nacina kako bi ga pokusali smiriti sinoc. Talijanski selektor zavrsi u svlacionici zbog gazenja linije 2x puta. Bolje su nam bile 2x tehnicke i nesportske, ako bi to znacilo 15 koseva jer doticni osjeca slezenu ...perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:42Dozvolilo se 40 koševa jer nemaš selektora koji zna prepoznat situaciju.Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 20:52
Da napredujemo u drugi krug po kojoj god racunici, to bi znacilo naplatu one 3 pobjede i neprolazak dalje u Slo. Kao i neprolazak dalje zadnje prvenstvo i sa te 2 pobjede.
A, ako nakon Spa i Ita dobijemo Grke ovakvi kakvi jesmo, to bi samo znacilo samo jos jedno razocarenje jer bi mi jos jednom imali historijsku utakmicu protiv solidnog protivnika, a koju bi izgubili kao da smo sa dvije lijeve. Mada i jesmo.
Meni nije zao poraza protiv Spa i Ita jer nama Musa i koji god Amer znace i previse. Al, jel to Musa toliko nedostaje u odbrani, pa da ovako oslabljenim protivnicima dozvoljavamo suterski trening ...
Sinoc se jednom Talijanu dozvolilo 40 koseva. Znaci, i bez Muse u napadu samo da si onog smirio u 40 min igre, igrali bi egal do kraja.
Sutra nas ceka jos sigurniji Ante. Kako stvari stoje, on ce imati 50. Ostali ce nakucati 30 koseva ukupno i mi opet donji.
Francuzi u dva različita sporta u dvije odlučujuće tekme lome stopala našim najbitnijim igračima u prijelomnim trenuntcima meča (Mujdža, Castaneda).
Nije slučajnost a lako se opravda.
Daleko od toga da su naši trebali isto uraditi Fontecchiu ali ima načina da se onesposobi/dekocentriše igrač.
Treci put pisem. Protiv Talijana kakvi jesu pod kosem, nasi ekipno u bonusu 5 min do kraja svake cetvrtine. Nas prvi centar zbog 3 licne izlazi iz igre sredinom 3. cetvrtine. Kod Talijana cak tokom zadnje cetvrtine niko sa 4 licne.
Sinoc sam pisao, Adis je mene licno razocarao. Nakon zadnjeg prvenstva od njega prvog sam ocekivao napredak. Ako on nije napredovao, ne znam zasto isto ocekivati od igraca ...
Riba smrdi od glave, ali i kad usporedim odnos igrača jednih prema drugima na terenu na EP i kvalama čini mi se da nešto ne štima u međuljudskim odnosima.
Jednostavno kao da je bilo više zajedništva i međusobne podrške u kvalama.
Takav grč na licima naših igrača i rastrojenost nisam nikada vdio.
Jesu li to oni isti momci koji su držali Francuze na konopcima.
Volio bih da griješim.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Mi možemo sutra pobijediti samo u slučaju da grci budu kalkulisali pa im u nekim njihovim računicama glede nastavka kvala bude odgovarao poraz kontra nas.Unofficialpage je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:35Nemamo mi taj luksuz da odmaramo ikog sutra jer nam trebaju dvije pobjede. Da Italija - Španija igra prije nas pa da znaš na čemu si onda ok ali ovako lakše je dobiti Grčku i Gruziju minimalnim razlikama nego samo Gruziku 20 razlike jer mi nemamo nikoga sa poenima u rukama. Jedino odmoriti ako bude za Grke 20 razlike na poluvremenu.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Vjerovatno predlažeš da sa Arslanagićem i Robersonom gradimo budućnost. Za dvije - tri godine će, nadati se sazrijeti Mak Omerović i mladi Teletović. Ima igrača po američkim koledžima. Mogao je Bekir zvati i sada nekoga od njih. Mogao je Garzi dati priliku, ionako nemamo koristi ni od Robersona ni Castanede, posebice kad je Halilović out. Svakako nam Atić igra pleja.
Selektor Grčke je koristio Giannisa protiv Gruzije u 4 četvrtini, pa tako će i sutra protiv nas vjerovatno. Kod Grka nema opuštanja, zato sutra ćemo teško paririati, više sam za neki drugi tim, Hrelji bih dao više minuta.
Mi što smo dobili, dobili smo. Nemojte se džaba nadati.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:47Mi možemo sutra pobijediti samo u slučaju da grci budu kalkulisali pa im u nekim njihovim računicama glede nastavka kvala bude odgovarao poraz kontra nas.Unofficialpage je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:35Nemamo mi taj luksuz da odmaramo ikog sutra jer nam trebaju dvije pobjede. Da Italija - Španija igra prije nas pa da znaš na čemu si onda ok ali ovako lakše je dobiti Grčku i Gruziju minimalnim razlikama nego samo Gruziku 20 razlike jer mi nemamo nikoga sa poenima u rukama. Jedino odmoriti ako bude za Grke 20 razlike na poluvremenu.
Mi imamo sutra sansu da pobijedimo samo ako ovi ne izadju na terenperun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:47Mi možemo sutra pobijediti samo u slučaju da grci budu kalkulisali pa im u nekim njihovim računicama glede nastavka kvala bude odgovarao poraz kontra nas.Unofficialpage je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:35Nemamo mi taj luksuz da odmaramo ikog sutra jer nam trebaju dvije pobjede. Da Italija - Španija igra prije nas pa da znaš na čemu si onda ok ali ovako lakše je dobiti Grčku i Gruziju minimalnim razlikama nego samo Gruziku 20 razlike jer mi nemamo nikoga sa poenima u rukama. Jedino odmoriti ako bude za Grke 20 razlike na poluvremenu.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Ama ljudi necemo nikog dobit sta vam je. Na temelju cega gajite optimizam?
Ovo mi se učinilo kad je Gegić protiv Italije zbog nesportskog faula od Spissua prišao mu a odmah svi Talijani uskaču da pomognu Spissu-u a naši gledaju u Gegića. Pa jarane je.beš odnose van terena ako ste na terenu i vas 12 nosi grb države za koju igrate pa bilo ko da je sa vama u igri ulaziš da ga braniš bez obzira da li je pogriješio ili ne. Pa ybt Francisco protiv Slovenije odradi onakav potez na kraju utakmice (potpuno dozvoljeno jer koš razlika može biti bitna) ali se pozdravio sa Dončićem i njegovi saigrači uleću da ga odbrane iako i oni znaju da je ispao šupak. Timski duh sam vidio jedino na kraku utakmice sa Kiprom kad je Kamenjaš odbranio Hrelju kad mu se onaj Kipranin unosio u lice.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:42Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:00Naravno da ima nacina kako bi ga pokusali smiriti sinoc. Talijanski selektor zavrsi u svlacionici zbog gazenja linije 2x puta. Bolje su nam bile 2x tehnicke i nesportske, ako bi to znacilo 15 koseva jer doticni osjeca slezenu ...perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:42
Dozvolilo se 40 koševa jer nemaš selektora koji zna prepoznat situaciju.
Francuzi u dva različita sporta u dvije odlučujuće tekme lome stopala našim najbitnijim igračima u prijelomnim trenuntcima meča (Mujdža, Castaneda).
Daleko od toga da su naši trebali isto uraditi Fontecchiu ali ima načina da se onesposobi/dekocentriše igrač.
Treci put pisem. Protiv Talijana kakvi jesu pod kosem, nasi ekipno u bonusu 5 min do kraja svake cetvrtine. Nas prvi centar zbog 3 licne izlazi iz igre sredinom 3. cetvrtine. Kod Talijana cak tokom zadnje cetvrtine niko sa 4 licne.
Sinoc sam pisao, Adis je mene licno razocarao. Nakon zadnjeg prvenstva od njega prvog sam ocekivao napredak. Ako on nije napredovao, ne znam zasto isto ocekivati od igraca ...
Riba smrdi od glave, ali i kad usporedim odnos igrača jednih prema drugima na terenu na EP i kvalama čini mi se da nešto ne štima u međuljudskim odnosima.
Volio bih da griješim.
Moraju podignuti timsku energiju gledaš i imaš osjećaj ako bi izbila neka gužva da bi naš bio 1 na 5 a ostali gledali. Moj ugao gledanja je ako ja sa nekim igram u klubu, a pogorovo u reprezentaciji još na EB, je da uvijek branim svog saigrača koliko god on pogriješio. Čini se da je Adis izgubio svlačionicu nešto najgore što se može desiti selektoru.
Kvota na nas je 12, a za Grke 1.05.
Nasi vec sutra trebaju da ganjaju nekog amerikanca s poenima u rukama, bilo koja pozicija, jer vec u novembru idu prve 2 utakmice kvalifikacija, a nama tu nema ni Muse, ni Kamenjasa, ni Nurkica...znaci Sejfic ide ko starter 

I ja sam to primjetio na utakmici, čak i Kamenjaš gleda i kasnije ko priđe, ostali nijemi. Meni se sve čini da Adis nikad nije ni imao svlačionicu, a pogotovo kad je stigao babo iz Živinica da kolo vodi. Pošto je već letio Bosnić zbog njega i zna se ko je baja u selu. Jednostavno kad god je Nurkić tu, atmosfera je skroz drugačija.CAZIN je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:16Ovo mi se učinilo kad je Gegić protiv Italije zbog nesportskog faula od Spissua prišao mu a odmah svi Talijani uskaču da pomognu Spissu-u a naši gledaju u Gegića. Pa jarane je.beš odnose van terena ako ste na terenu i vas 12 nosi grb države za koju igrate pa bilo ko da je sa vama u igri ulaziš da ga braniš bez obzira da li je pogriješio ili ne. Pa ybt Francisco protiv Slovenije odradi onakav potez na kraju utakmice (potpuno dozvoljeno jer koš razlika može biti bitna) ali se pozdravio sa Dončićem i njegovi saigrači uleću da ga odbrane iako i oni znaju da je ispao šupak. Timski duh sam vidio jedino na kraku utakmice sa Kiprom kad je Kamenjaš odbranio Hrelju kad mu se onaj Kipranin unosio u lice.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:42Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:00
Naravno da ima nacina kako bi ga pokusali smiriti sinoc. Talijanski selektor zavrsi u svlacionici zbog gazenja linije 2x puta. Bolje su nam bile 2x tehnicke i nesportske, ako bi to znacilo 15 koseva jer doticni osjeca slezenu ...
Volio bih da griješim.
Moraju podignuti timsku energiju gledaš i imaš osjećaj ako bi izbila neka gužva da bi naš bio 1 na 5 a ostali gledali. Moj ugao gledanja je ako ja sa nekim igram u klubu, a pogorovo u reprezentaciji još na EB, je da uvijek branim svog saigrača koliko god on pogriješio. Čini se da je Adis izgubio svlačionicu nešto najgore što se može desiti selektoru.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Jesi li ti kad gledao Teletovića? Ne spominješ ga samo ti. Kao da ste čuli da ima sin od Mirze i da je potpisao za Megu a nikad ga niste gledali kako igra ali već treba čekati da stasa Teletovićdzemil je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:02Vjerovatno predlažeš da sa Arslanagićem i Robersonom gradimo budućnost. Za dvije - tri godine će, nadati se sazrijeti Mak Omerović i mladi Teletović. Ima igrača po američkim koledžima. Mogao je Bekir zvati i sada nekoga od njih. Mogao je Garzi dati priliku, ionako nemamo koristi ni od Robersona ni Castanede, posebice kad je Halilović out. Svakako nam Atić igra pleja.

-
- Kontakt:
Možeš li objasniti ovo podebljano?Nah1d je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:28I ja sam to primjetio na utakmici, čak i Kamenjaš gleda i kasnije ko priđe, ostali nijemi. Meni se sve čini da Adis nikad nije ni imao svlačionicu, a pogotovo kad je stigao babo iz Živinica da kolo vodi. Pošto je već letio Bosnić zbog njega i zna se ko je baja u selu. Jednostavno kad god je Nurkić tu, atmosfera je skroz drugačija.CAZIN je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:16Ovo mi se učinilo kad je Gegić protiv Italije zbog nesportskog faula od Spissua prišao mu a odmah svi Talijani uskaču da pomognu Spissu-u a naši gledaju u Gegića. Pa jarane je.beš odnose van terena ako ste na terenu i vas 12 nosi grb države za koju igrate pa bilo ko da je sa vama u igri ulaziš da ga braniš bez obzira da li je pogriješio ili ne. Pa ybt Francisco protiv Slovenije odradi onakav potez na kraju utakmice (potpuno dozvoljeno jer koš razlika može biti bitna) ali se pozdravio sa Dončićem i njegovi saigrači uleću da ga odbrane iako i oni znaju da je ispao šupak. Timski duh sam vidio jedino na kraku utakmice sa Kiprom kad je Kamenjaš odbranio Hrelju kad mu se onaj Kipranin unosio u lice.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:42
Volio bih da griješim.
Mozda jednog dana saznamo kako je na odnos između igraca utjecala odluka selektora da Delalic bude otpisan zbog poziva na zenidbu, a Musa se odjednom zeni malo prije prvenstva za iskorak napraviti.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:42Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:00Naravno da ima nacina kako bi ga pokusali smiriti sinoc. Talijanski selektor zavrsi u svlacionici zbog gazenja linije 2x puta. Bolje su nam bile 2x tehnicke i nesportske, ako bi to znacilo 15 koseva jer doticni osjeca slezenu ...perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:42
Dozvolilo se 40 koševa jer nemaš selektora koji zna prepoznat situaciju.
Volio bih da griješim.
Niko i nikada me nece uvjeriti da se povreda tek tako desila. Nego je ista posljedica prevelikog opustanja tokom pauze i zbog privatnih obaveza. Da bi onda ko dorat kakav navalio zbog selektora i suigraca.
Gledajuci Halilovica i u kakvoj formi je Roberson, mogli smo komotno Xaviera povesti na Kipar. Za 5-10 min nista slabiji od Robersona ne bi bio zasigurno. I jos vijest od danas kako je igrao za Unicaju.
Uopste ne bih bio iznenađen da i Musa odigra jednu utakmicu do nase sa Gruzijom ...
Ja mislim da će sutra Halilović da igra, prošlo je 5 dana, rekli su da će igrati za 2-3 ili 4 dana. Ako ne bude sutra igrao to je onda kao da smo poveli 11 igrača na EP.
Ma, niđe veze tvrdnja jer Bosnic zbog takvih stvari ne bi rep podvio i saznalo bi se do sada u velikoj mjeri.TripleThreat je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:34Možeš li objasniti ovo podebljano?Nah1d je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:28I ja sam to primjetio na utakmici, čak i Kamenjaš gleda i kasnije ko priđe, ostali nijemi. Meni se sve čini da Adis nikad nije ni imao svlačionicu, a pogotovo kad je stigao babo iz Živinica da kolo vodi. Pošto je već letio Bosnić zbog njega i zna se ko je baja u selu. Jednostavno kad god je Nurkić tu, atmosfera je skroz drugačija.CAZIN je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:16
Ovo mi se učinilo kad je Gegić protiv Italije zbog nesportskog faula od Spissua prišao mu a odmah svi Talijani uskaču da pomognu Spissu-u a naši gledaju u Gegića. Pa jarane je.beš odnose van terena ako ste na terenu i vas 12 nosi grb države za koju igrate pa bilo ko da je sa vama u igri ulaziš da ga braniš bez obzira da li je pogriješio ili ne. Pa ybt Francisco protiv Slovenije odradi onakav potez na kraju utakmice (potpuno dozvoljeno jer koš razlika može biti bitna) ali se pozdravio sa Dončićem i njegovi saigrači uleću da ga odbrane iako i oni znaju da je ispao šupak. Timski duh sam vidio jedino na kraku utakmice sa Kiprom kad je Kamenjaš odbranio Hrelju kad mu se onaj Kipranin unosio u lice.
Budimo realni, treba i na mjestu selektora napuniti spisak imena, a da valjaju. Tako da upitam, sta tu Nurkic moze krojiti, a da Adisa ili samu reprezentaciju srozava ...
koga biste voljeli vidjet umjesto adisa poslije eb na klupi,iskreno mora dobit otkaz prosli grupu ili ne.
-
- Kontakt:
Ma na ovom forumu jedna od glavnih stvari su teorije zavjere i rekla-kazala spika.Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:45Ma, niđe veze tvrdnja jer Bosnic zbog takvih stvari ne bi rep podvio i saznalo bi se do sada u velikoj mjeri.TripleThreat je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:34Možeš li objasniti ovo podebljano?Nah1d je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:28
I ja sam to primjetio na utakmici, čak i Kamenjaš gleda i kasnije ko priđe, ostali nijemi. Meni se sve čini da Adis nikad nije ni imao svlačionicu, a pogotovo kad je stigao babo iz Živinica da kolo vodi. Pošto je već letio Bosnić zbog njega i zna se ko je baja u selu. Jednostavno kad god je Nurkić tu, atmosfera je skroz drugačija.
Zna se što je Bosnić dao ostavku. Pa ne bi se čovjek medijski ispraćenim tužbama peglao da je neki igrač razlog, niđe veze.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.