Pa nije, mozda ce grci odmarati Giannisa
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Odmarat ce ga zadnju protiv Spanije sto nam odgovara.
Jedina sansa da dobijemo Grke je da Tripko napise da nas uzimaju bez problema jer sve dodje suprotno onome sto govori.

Ako budemo odmarali najbitnije, igrat cemo sa 4 igraca samo xD
Nekako mi logicnije da ga odmaraju zadnju utakmicu u grupi, a da protiv nas potvrde prvo mjesto.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Spanija je bila neviđena prilika za pobjediti ih, oslabljeni i limitirani. Dok smo igrali mrtvacku igru, Spanci vec bili vodom u grlu. Skoro kraj 1. cetvrtine, a ono jedva 20 koseva jednih i drugih.
Kako je Gegic izasao zbog 2 licne. Kako su nasi zbog, samo bog zna cega, odjednom krenuli sprintati gore-dole, tako nam Spanci napravise razliku iz gov..ana.
Onda Adis, a time me bas razocarao, Eureku vidio u Kamenjasu i Nurkicu zajedno na parketu. I svaki put Spanija do vece razlike. I ti do samog kraja po svom ...
Kako je Gegic izasao zbog 2 licne. Kako su nasi zbog, samo bog zna cega, odjednom krenuli sprintati gore-dole, tako nam Spanci napravise razliku iz gov..ana.
Onda Adis, a time me bas razocarao, Eureku vidio u Kamenjasu i Nurkicu zajedno na parketu. I svaki put Spanija do vece razlike. I ti do samog kraja po svom ...
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 01 sep 2025, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
Nodi brate nisu umrli ljudiNoDi80 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:08Zanimljivo da su obojica jucer i prekjucer prestavljeni u novim klubovimaDrum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 20:08A sto se tice Xaviera i Muse, islo se linijom manjeg otpora zbog nase javnosti i njihovih klubova. Mozda i zbog buducih obaveza u reprezentaciji.
Musu je i ovaj put njegova glava kostala. Dobio je kod Adisa tretman zbog zenidbe. A Musa takav da, sefe, ja cu doci spreman, nista ne brinite.
Vidi nam se ...
To je meni sve sumnjivo i nista vise
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Dobiti Gruziju 18 razlike je teze nego dobiti Grcku 1 razlike. Tako da, sutra treba uci u utakmicu s namjerom da se dobije. Ok, sanse jesu minimalne, ali su jos minimalnije da mozes Gruziju uzeti tolikom razlikom. Odigrati prvo poluvrijeme 200%, i ako razlika bude jednocifrena - nastaviti isto i u drugom. Ako razlika bude dvocifrena, odmoriti glavne igrace u drugom poluvremenu i kraj price. Grci u startnoj petorci imaju dva lika od 35 godina i ako nasa vanjska linija ikog moze 'progutati' na energiju, onda su to oni. Ok, to jesu prekaljeni i preiskusni igraci, ali niti su u nekoj formi, niti im je uloga u ovakvoj ekipi prevelika u smislu poena koje donose.
Kod nas se na umor mogu pozaliti 3 igraca: Atic, Gegic i Alibegovic. Nurkicu je najmanji problem odigrati 2 utakmice po 27-28 minuta u 3 dana, Vrabac i pogotovo Lazic nisu ni igrali nesto previse dosad (prvi vjerovatno ispod 20 mpg, a drugi oko 20), Kamenjas je na 15-ak minuta, Roberson na malo vise od toga itd. Ako Halilovic bude mogao igrati, onda on moze malo odmoriti Alibegovica sutra, pogotovo sto njihovu rezervnu centarsku liniju cine braca koja su operisana od suta. Atica i Gegica vec nema ko odmoriti, ali valjda Lazic konacno odigra nesto, pa da ova dvojica ne moraju igrati i krilo kad je Roberson zajedno s njima na parketu.
Kod nas se na umor mogu pozaliti 3 igraca: Atic, Gegic i Alibegovic. Nurkicu je najmanji problem odigrati 2 utakmice po 27-28 minuta u 3 dana, Vrabac i pogotovo Lazic nisu ni igrali nesto previse dosad (prvi vjerovatno ispod 20 mpg, a drugi oko 20), Kamenjas je na 15-ak minuta, Roberson na malo vise od toga itd. Ako Halilovic bude mogao igrati, onda on moze malo odmoriti Alibegovica sutra, pogotovo sto njihovu rezervnu centarsku liniju cine braca koja su operisana od suta. Atica i Gegica vec nema ko odmoriti, ali valjda Lazic konacno odigra nesto, pa da ova dvojica ne moraju igrati i krilo kad je Roberson zajedno s njima na parketu.
s ovom igrom, ne mozemo mi nikog dobiti ni 10 razlike, a kad bi procepilo protiv gruzije ko protiv hrvatske, moze i 20...sve dok se ti poradjas za poene, tesko...odigras 5 napada dobru odbranu, pogodis u napadu, likovi ti zabiju 2 trice i eto ih nazad, i ti onda sam sebi psujes jer znas kolko si se namucio za tih 10 poenaGhuraba je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:25Dobiti Gruziju 18 razlike je teze nego dobiti Grcku 1 razlike. Tako da, sutra treba uci u utakmicu s namjerom da se dobije. Ok, sanse jesu minimalne, ali su jos minimalnije da mozes Gruziju uzeti tolikom razlikom. Odigrati prvo poluvrijeme 200%, i ako razlika bude jednocifrena - nastaviti isto i u drugom. Ako razlika bude dvocifrena, odmoriti glavne igrace u drugom poluvremenu i kraj price. Grci u startnoj petorci imaju dva lika od 35 godina i ako nasa vanjska linija ikog moze 'progutati' na energiju, onda su to oni. Ok, to jesu prekaljeni i preiskusni igraci, ali niti su u nekoj formi, niti im je uloga u ovakvoj ekipi prevelika u smislu poena koje donose.

Dozvolilo se 40 koševa jer nemaš selektora koji zna prepoznat situaciju.Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 20:52Da napredujemo u drugi krug po kojoj god racunici, to bi znacilo naplatu one 3 pobjede i neprolazak dalje u Slo. Kao i neprolazak dalje zadnje prvenstvo i sa te 2 pobjede.
A, ako nakon Spa i Ita dobijemo Grke ovakvi kakvi jesmo, to bi samo znacilo samo jos jedno razocarenje jer bi mi jos jednom imali historijsku utakmicu protiv solidnog protivnika, a koju bi izgubili kao da smo sa dvije lijeve. Mada i jesmo.
Meni nije zao poraza protiv Spa i Ita jer nama Musa i koji god Amer znace i previse. Al, jel to Musa toliko nedostaje u odbrani, pa da ovako oslabljenim protivnicima dozvoljavamo suterski trening ...
Sinoc se jednom Talijanu dozvolilo 40 koseva. Znaci, i bez Muse u napadu samo da si onog smirio u 40 min igre, igrali bi egal do kraja.
Sutra nas ceka jos sigurniji Ante. Kako stvari stoje, on ce imati 50. Ostali ce nakucati 30 koseva ukupno i mi opet donji.
Francuzi u dva različita sporta u dvije odlučujuće tekme lome stopala našim najbitnijim igračima u prijelomnim trenuntcima meča (Mujdža, Castaneda).
Nije slučajnost a lako se opravda.
Daleko od toga da su naši trebali isto uraditi Fontecchiu ali ima načina da se onesposobi/dekocentriše igrač.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Ako na poluvremenu bude neka dvocifrena razlika ne umarati Atića i Gegića previše također ni Nurkića/Alibegovića. Radije bih da vidim Lazića i Robersona kako se ispucavaju u drugom poluvremenu za 3 da dobiju barem neki osjećaj u šutu.Ghuraba je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:25Dobiti Gruziju 18 razlike je teze nego dobiti Grcku 1 razlike. Tako da, sutra treba uci u utakmicu s namjerom da se dobije. Ok, sanse jesu minimalne, ali su jos minimalnije da mozes Gruziju uzeti tolikom razlikom. Odigrati prvo poluvrijeme 200%, i ako razlika bude jednocifrena - nastaviti isto i u drugom. Ako razlika bude dvocifrena, odmoriti glavne igrace u drugom poluvremenu i kraj price. Grci u startnoj petorci imaju dva lika od 35 godina i ako nasa vanjska linija ikog moze 'progutati' na energiju, onda su to oni. Ok, to jesu prekaljeni i preiskusni igraci, ali niti su u nekoj formi, niti im je uloga u ovakvoj ekipi prevelika u smislu poena koje donose.
Ma i ono protiv Hrvatske se desava jednom u zivotu, plus je tad bio Musa koji je 'odnio' sav fokus njihove odbrane na sebe. Dzikic ce umrtviti utakmicu, igrat ce se na malo poena i hajde ti dobij nekog 18 razlike kad ukupno zabijes 65-70. Taman da smo u najjacem rosteru, to bi bilo nemoguce.JHam je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:40s ovom igrom, ne mozemo mi nikog dobiti ni 10 razlike, a kad bi procepilo protiv gruzije ko protiv hrvatske, moze i 20...sve dok se ti poradjas za poene, tesko...odigras 5 napada dobru odbranu, pogodis u napadu, likovi ti zabiju 2 trice i eto ih nazad, i ti onda sam sebi psujes jer znas kolko si se namucio za tih 10 poena![]()
Naravno da ima nacina kako bi ga pokusali smiriti sinoc. Talijanski selektor zavrsi u svlacionici zbog gazenja linije 2x puta. Bolje su nam bile 2x tehnicke i nesportske, ako bi to znacilo 15 koseva jer doticni osjeca slezenu ...perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:42Dozvolilo se 40 koševa jer nemaš selektora koji zna prepoznat situaciju.Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 20:52Da napredujemo u drugi krug po kojoj god racunici, to bi znacilo naplatu one 3 pobjede i neprolazak dalje u Slo. Kao i neprolazak dalje zadnje prvenstvo i sa te 2 pobjede.
A, ako nakon Spa i Ita dobijemo Grke ovakvi kakvi jesmo, to bi samo znacilo samo jos jedno razocarenje jer bi mi jos jednom imali historijsku utakmicu protiv solidnog protivnika, a koju bi izgubili kao da smo sa dvije lijeve. Mada i jesmo.
Meni nije zao poraza protiv Spa i Ita jer nama Musa i koji god Amer znace i previse. Al, jel to Musa toliko nedostaje u odbrani, pa da ovako oslabljenim protivnicima dozvoljavamo suterski trening ...
Sinoc se jednom Talijanu dozvolilo 40 koseva. Znaci, i bez Muse u napadu samo da si onog smirio u 40 min igre, igrali bi egal do kraja.
Sutra nas ceka jos sigurniji Ante. Kako stvari stoje, on ce imati 50. Ostali ce nakucati 30 koseva ukupno i mi opet donji.
Francuzi u dva različita sporta u dvije odlučujuće tekme lome stopala našim najbitnijim igračima u prijelomnim trenuntcima meča (Mujdža, Castaneda).
Nije slučajnost a lako se opravda.
Daleko od toga da su naši trebali isto uraditi Fontecchiu ali ima načina da se onesposobi/dekocentriše igrač.
Treci put pisem. Protiv Talijana kakvi jesu pod kosem, nasi ekipno u bonusu 5 min do kraja svake cetvrtine. Nas prvi centar zbog 3 licne izlazi iz igre sredinom 3. cetvrtine. Kod Talijana cak tokom zadnje cetvrtine niko sa 4 licne.
Sinoc sam pisao, Adis je mene licno razocarao. Nakon zadnjeg prvenstva od njega prvog sam ocekivao napredak. Ako on nije napredovao, ne znam zasto isto ocekivati od igraca ...
ako bi uspijeli proci nekako proci.ko bi nas cekao u narednoj fazi?
Malo mi je doza omalozavanja nas samih u vezi tog dvomeca. Mogli su nasi mozda vec tu prvu utakmicu rijesiti plasman da i ti Hrvati nisu za 3 poena sutirali ludo preko svake mjere.Ghuraba je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:56Ma i ono protiv Hrvatske se desava jednom u zivotu, plus je tad bio Musa koji je 'odnio' sav fokus njihove odbrane na sebe. Dzikic ce umrtviti utakmicu, igrat ce se na malo poena i hajde ti dobij nekog 18 razlike kad ukupno zabijes 65-70. Taman da smo u najjacem rosteru, to bi bilo nemoguce.JHam je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:40s ovom igrom, ne mozemo mi nikog dobiti ni 10 razlike, a kad bi procepilo protiv gruzije ko protiv hrvatske, moze i 20...sve dok se ti poradjas za poene, tesko...odigras 5 napada dobru odbranu, pogodis u napadu, likovi ti zabiju 2 trice i eto ih nazad, i ti onda sam sebi psujes jer znas kolko si se namucio za tih 10 poena![]()
- Quartararo
- Kontakt:
Tebra bolje da su Hrvati prošli. Ne bi se brukali kao naši balvani. Ne mogu da vjerujem da vjerujete u pobjedu protiv Grka. Poderat će ih ljudi 20+ minimalno.Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:13Malo mi je doza omalozavanja nas samih u vezi tog dvomeca. Mogli su nasi mozda vec tu prvu utakmicu rijesiti plasman da i ti Hrvati nisu za 3 poena sutirali ludo preko svake mjere.Ghuraba je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:56Ma i ono protiv Hrvatske se desava jednom u zivotu, plus je tad bio Musa koji je 'odnio' sav fokus njihove odbrane na sebe. Dzikic ce umrtviti utakmicu, igrat ce se na malo poena i hajde ti dobij nekog 18 razlike kad ukupno zabijes 65-70. Taman da smo u najjacem rosteru, to bi bilo nemoguce.JHam je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:40s ovom igrom, ne mozemo mi nikog dobiti ni 10 razlike, a kad bi procepilo protiv gruzije ko protiv hrvatske, moze i 20...sve dok se ti poradjas za poene, tesko...odigras 5 napada dobru odbranu, pogodis u napadu, likovi ti zabiju 2 trice i eto ih nazad, i ti onda sam sebi psujes jer znas kolko si se namucio za tih 10 poena![]()

Samo porazi spašavaju ovu repku, sve ostalo je produženje agonije. Problem je što Bećir, a možda i bi ovisi kako se završi, ne bi sam dao ostavku, a Savez ga ne bi tjerao jer im odgovara. Savez nema nikakvih ambicija - gomila parazita koja je jednaka bilo kojoj političkoj skupštini koji su tu da uzimaju dnevnice.
Novi selektor koji bi bio spreman i imao muda da uvede par novih mlađih igrača. Zahvaliti se Castanedi i Robertsonu, Haliloviću i krenuti u potragu za novim plejom, vratiti Sulju, Garzu.
Novi selektor koji bi bio spreman i imao muda da uvede par novih mlađih igrača. Zahvaliti se Castanedi i Robertsonu, Haliloviću i krenuti u potragu za novim plejom, vratiti Sulju, Garzu.
-
- Kontakt:
Ghuraba je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:25Dobiti Gruziju 18 razlike je teze nego dobiti Grcku 1 razlike. Tako da, sutra treba uci u utakmicu s namjerom da se dobije. Ok, sanse jesu minimalne, ali su jos minimalnije da mozes Gruziju uzeti tolikom razlikom. Odigrati prvo poluvrijeme 200%, i ako razlika bude jednocifrena - nastaviti isto i u drugom. Ako razlika bude dvocifrena, odmoriti glavne igrace u drugom poluvremenu i kraj price. Grci u startnoj petorci imaju dva lika od 35 godina i ako nasa vanjska linija ikog moze 'progutati' na energiju, onda su to oni. Ok, to jesu prekaljeni i preiskusni igraci, ali niti su u nekoj formi, niti im je uloga u ovakvoj ekipi prevelika u smislu poena koje donose.

Btw neko napisa ako je Simone utrpao skoro 40, da bi onda Giannis mogao 50. Mislim da nije to baš proporcionalno na taj način, s tim više jer Giannis nije šuter, a nas zaustavljanje šutera najviše muči.
Na cemu da se zahvalimo Castanedidzemil je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:17Samo porazi spašavaju ovu repku, sve ostalo je produženje agonije. Problem je što Bećir, a možda i bi ovisi kako se završi, ne bi sam dao ostavku, a Savez ga ne bi tjerao jer im odgovara. Savez nema nikakvih ambicija - gomila parazita koja je jednaka bilo kojoj političkoj skupštini koji su tu da uzimaju dnevnice.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amidzaa, armin, bordobijeli, Confiance, EnesSS, greenwood, HariTz, invincible1921, MostarNeretva, MrPink, TripleThreat, VensanKasel, VolimBiH96 i 154 gosta.