Postao/la zastitaIdentiteta » 01 sep 2025, 10:29
Fakat sam laik za košarku.
Pravila su mi jasna, osnove taktike tu i tamo.
Jake/slabe strane igrača van reprezentativnih utakmica skoro nikako (ono, naleti nekad neki NBA članak pa zraknem, al nije moj vibe).
Sinoć je baš djelovalo da možemo.
Krivo mi je što sve nešto na silu duplamo (iako čovjek nije ispao) i onda nas ko zadnje levate s jedan-dva pasa otvaraju na dobre šutere, a mi ovamo i kad ostanemo otvoreni ko da bacamo cigle a ne loptu. Kad lik promaši 2 slobodna, oni skoče i ubace tricu... to je za pojesti televizor.
Neću da bušim Lazića, momak nas je nosio kad god je trebalo, ali ako se nešto baš drastično ne promijeni do sutra po mom laičkom ga treba izbaciti skroz iz rotacije. Nije problem samo šut. Problem je što mu je taj šut skoro pa jedini zadatak. Nazad ga nešto i ne vidim, naprijed mu ispadaju lopte ko da je vruć krompir, još onaj airball na otvoren šut...
Kameni evo dvije utakmice baš prosipa šuteve, a ne skače.
Gegić nije dugo igrao, jasno je da ne može 30min, a igra jer ostali vjerovatno ne mogu iznijeti nivo igre.
Ono što mi je drago je:
1) slobodnjaci 75% (u poređenju sa do sad, top)
2) Roberson ubacio dvije trice i još dvije minimalno nagazio liniju. Trebaće protiv Gruzije da je on u ritmu.
Ostalo relativno korektno obzirom na mogućnosti/očekivanja.
Sve u svemu, teško je reći da smo podbacili u šutu obzirom da mi je djelovalo (kao laiku) da su i Španci i Talijani mnogo jači šuteri prirodno, samo da smo mi ostavljali njima previše prostora da to pokažu, a oni nama i kad ostave ne znamo iskoristiti.
Pošteno, pa kako bude.