Premijer liga BiH - aktuelno
- luckystrike
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Jel' istina kad su srbina pitali ima li turcizama u srpskom jeziku da je odgovorio 'ama jok bre'?
šta šta je, je*em ti
Srpski jezik ima vise turcizama nego bosanski, al' sta zna vec nauka, srbi sta kazu tako je

Pa daj neke primjere, koji to turcizmi imaju kod Srba, a nemaju kod Bosnjaka.Neutral je napisao/la: ↑01 sep 2025, 01:27Srpski jezik ima vise turcizama nego bosanski, al' sta zna vec nauka, srbi sta kazu tako je![]()
Ja tebi mogu navesti stotine turcizama koje samo vi koristite.
Neutral je napisao/la: ↑01 sep 2025, 01:27Srpski jezik ima vise turcizama nego bosanski, al' sta zna vec nauka, srbi sta kazu tako je![]()
Ma evo zapravo jezika u srbiji kako ovaj fini gospodin objasnjava.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Itd, nebitno, ali uveliko su poceli zamjenjivati turcizme jer se stide svojih djedova

Pa sve ovo nabrojano i vi koristite ili iskljucivo vi koristite. Daj neki primjer turcizma koji ima samo kod Srba, a nema kod Bosnjaka, ako tvrdis da srpski jezik ima vise turcizama.
Prvi put cujem. Imas li primjer neki?uveliko su poceli zamjenjivati turcizme
Fk Željezničar.
Prvo, ti se buniš za turcizme, a ne ja, to je sastavni dio moje historije hvala Bogu.
Drugo, ja sam Bošnjak a ne Bošnjo.
Treće hvala Bogu i turcima pa su osvojili ovaj prostor, pa danas mi u srcu Evrope slijedimo vjeru istine.
Četvrto, udavit ćeš se u četništvu.
MNON
Općepoznata činjenica da je srpski od svih drugih jezika najbogatiji turcizmima, tu nema dileme niti rasprave. Lično sam se milion puta uvjerio da koriste više od nas.
Toponimi u Srbiji su dobrim dijelom turcizmi.
Toponimi u Srbiji su dobrim dijelom turcizmi.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
- LavoviGabela
- Kontakt:
Jedini narod na svijetu koji slavi svoje okupatore hahha.Noke995 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 05:44Prvo, ti se buniš za turcizme, a ne ja, to je sastavni dio moje historije hvala Bogu.
Treće hvala Bogu i turcima pa su osvojili ovaj prostor, pa danas mi u srcu Evrope slijedimo vjeru istine.
Čuj svaka čast turcima sto au osvojili hahaha. Bgt sta sve neces pročitati, a uredno se vjerojatno dicis ljiljanima i bosanskim kraljevstvom, koji su ginuli od tih turaka haha.
Kakvi nonsensi i isprani mozgovi
Ne mozes u wurth definitivno
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
Ne znam sto perete oko turcizama i srpskog jezika. Momci pricaju bosanski, a njih svakaku nazivaju Bosancima ha predju granicu, a njima se zeludac okrece. Jbg tuga
Nevjerovatni su 

[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
- Combattente87
- Kontakt:
Jedini narod na planeti koji slavi okupatoraNoke995 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 05:44Prvo, ti se buniš za turcizme, a ne ja, to je sastavni dio moje historije hvala Bogu.

A ovamo se diče sa kraljevima koji su se borili na strani Hrišćana

Omalovažavaju Srpski jezik i Vuka Karadžića a tim jezikom pričaju, pišu i komuniciraju, jer da pričaju na osnovu prvog kako oni kažu bosanskog riječnika, nebi znali da komuniciraju među sobom

Gledaš istorijske filmove i gdje god se desi da okupator osvoji neko područje, naiđeš na one domaće koji se za večeru prodaju okupatoru i priklone se , pa se zgražavaš i ne možeš da vjeruješ da takvi ljudi postoje, a onda pogledaš samo svoje komšije koji se hvale sa tim !

BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
-
- Kontakt:
ja mislio ima nesto o fudbalu,cak i da je Velez los a vehabovic seljak,kad ono lingvisticari se skupili i naprdivaju ko tetke kakve
Combattente87 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 07:56Gledaš istorijske filmove i gdje god se desi da okupator osvoji neko područje, naiđeš na one domaće koji se za večeru prodaju okupatoru i priklone se , pa se zgražavaš i ne možeš da vjeruješ da takvi ljudi postoje, a onda pogledaš samo svoje komšije koji se hvale sa tim !![]()
Zanimljivo. Ja recimo znam za jedan narod koji se priklanjao svakom okupatoru i ima više izdajnika nego svi ostali narodi zajedno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Uživaj i sportski pozdrav.Virtu4l je napisao/la: ↑01 sep 2025, 08:04Combattente87 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 07:56Gledaš istorijske filmove i gdje god se desi da okupator osvoji neko područje, naiđeš na one domaće koji se za večeru prodaju okupatoru i priklone se , pa se zgražavaš i ne možeš da vjeruješ da takvi ljudi postoje, a onda pogledaš samo svoje komšije koji se hvale sa tim !![]()
Zanimljivo. Ja recimo znam za jedan narod koji se priklanjao svakom okupatoru i ima više izdajnika nego svi ostali narodi zajedno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.