BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Vrlo se lako može desiti da nam se otvori šut protiv Grčke, a mi odmaramo ekipu.
Jednostavno se vidjelo ko je igrao košarku u drugom dijelu sezone, a ko kuburio s povredama i igrao 3x3, 5 lopti u bunar samo u 4/4, većina bez ikakvog pritiska Italije. I tako sa 5 razlike na 17 u sekundi, tajmaut se ne zove kad treba, igrači nastavljaju glavinjati itd.
Jednostavno se vidjelo ko je igrao košarku u drugom dijelu sezone, a ko kuburio s povredama i igrao 3x3, 5 lopti u bunar samo u 4/4, većina bez ikakvog pritiska Italije. I tako sa 5 razlike na 17 u sekundi, tajmaut se ne zove kad treba, igrači nastavljaju glavinjati itd.
-
- Kontakt:
Slažem se, ali ima nešto i do protivnika. Naravno da im mi nedovoljno otežamo sa našim dropom i udvajanju u reketu, ostavljajući regularno puno prostora za šuteve, međutim, Italijani su noćas pokazali koliko im malo prostora treba za šut. Bilo je tu i nekih šuteva preko ruke koji su ulazili.MElloo je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:34Al zanimljivo kako je odbrana ista i da Ben Simmons primi loptu na 3 ili Steph Curry oni isto igraju.Ne mozes svakog igraca isto branitTripleThreat je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:32Ovakva je odbrana od Bosnića. On je i postavio tu odbrambenu filozofiju da je odbrana reketa prioritet.
Hendler je odmah nakon prolaska bloka digne, dok mi sem Robersona bukvalno nemamo igrača koji je u stanju da to uradi. Pull up trojke za naše igrače su skoro misaona imenica.
Mislim, znamo kako su Talijani i Srbe izbacili. Doduše ne ova ista postava, ali ista je filozofija. Trica.
-
- Kontakt:
Ne znam zasto, ali i Filip je posumnjao da se brat dere nekim ilegalnim suspstancama.
Nije ona Quartararo jedini.

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Kako me ne bi cudilo da Grci malo odmaraju a mi tu upregnemo i dobijemo samo da bi nas Gruzija rastavila.
Protiv Grcke nas ne interesuje i -50 nek bude, sve na Gruziju dati.
Protiv Grcke nas ne interesuje i -50 nek bude, sve na Gruziju dati.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
iole iskusniji trener bi napravio bolji rezultat s ovom ekipom i u to me ne može niko razuvjeritiBeko je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:14Reprezentacija ima mozda 2 korektne akcije
Spanski PnR veca matematika
Ili da bi znali odigrati iverson cut offense, gdje bi pravili situacije za alibegovica za sut na 3ci
Sto znamo je nesto malo motion, gdje onda neki hepek kao lazic ili gegic izgubi dribling
I imamo selektora sto na svakoj presici glumi efendiju kao na hutbi
Adisu svaka čast što je stvorio fantastičnu hemiju među momcima, ali ako pogledamo ključne utakmice npr. finale predkvalifikacija za olimpijske protiv poljske kad gubimo dobivenu utakmicu iako su u ekipi i Musa i Nurkic i Garza.
Realno na europskom prvenstvu smo zahvaljujući nestvarnoj noći protiv Hrvatske i hvala im na tome, ali ne možemo svoju igru bazirati na nadi da će šut krenuti
a odbrana? pa protiv nas se i kipar raspucao
BALL DON'T LIE
Nije neka prevaga do sad sto se tice poena i asistencija s obzirom da ovi ostali zabijaju i rade druge posloveTripleThreat je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:30
De nam sad postavi i prosječne minute ovih igrača. Valjda ti je jasno da Atić starta za razliku od Robersona.
Atic 27:59
23 poena, 19 asistencija, 13 skokova, 10 ukradenih
Alibegovic 25:33
30 poena, 4 asistencije, 9 skokova, 1 ukradena
Nurkic 24
49 poena, 4 asistencije, 23 skoka, 4 ukradene
Gegic 23:17
28 poena, 8 asistencija, 7 skokova,4 ukradene
Vrabac 22,40
20 poena, 8 asistencija,8 skokova, 1 ukradena
Robertson 20:57
26 poena, 6 asistencija, 0 skokova, 0 ukradenih
Kamenjas 17:52
20 poena, 0 asistencija, 20 skokova, 1 ukradena
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 31 avg 2025, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
ubio se za dersove u tekiji, ili jos bolje hutbe gdje je onom koji slusa zabranjeno pricati.Fort je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:25Na stranu košarka i taktika al ja bih odo poštovanje za selektora za jednu drugu stvar. U ovom našem nakaradnom društvu jedan od rijetkih ljudi na čelu neke reprezentacije il kluba a da zna sastavit normalnu rečenincu prilikom davanja izjava. Nije baš tajming za ovo zapažanje al jednostavno slušajući ove izjave i pres konferencije ne mogu se otet ovom dojmu. Ako ništa svaka čast Adisu na ovom, što bi trebalo bit normalno al eto kod nas nije, pa sam imo potrebu to naglasit.
Salu na stranu, mene brine da u ovoj ekipi najvise fali mozga.
Nevjerovatno je da smo svaki nas momentum unistili svojim glupostima i neobjasnjivim potezima. Uvijek se nadje jedan igrac koji ce sa 2-3 vezane gluposti sve unistiri.
Danas je u jednom dijelu to bio Gegic, poslije Nurkic koji je sve sto je uradio dobro, ukenjao sa levatskim 3. i 4. prekrsajem. Sa trecim nam uveo kamenog mekusca preko kojeg su nas silovali doslovno, a sa cetvrtim sebi vezao ruke za zadnjih 5 minuta tekme. Lazic nam je zakucao zadnji ekser.
Beciragic mora biti bivsi, nekada je Pape jeo banane nepozivajuci nove igrace kako se stari ne bi uvrijedili, sada to radi Bekir. Ovako osakacenu ekipu ne mozes povesti na euro da igra 5 tekmi u 7 dana, jednostavno ne mozes.
Jasno je to svima. Al nek brat samo nastavi da nam moze otkrivat igrace. Sad ce se i na kosu prebacit i nalazit nase po americkim koledzima.19vendetta87 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:42Ne znam zasto, ali i Filip je posumnjao da se brat dere nekim ilegalnim suspstancama.
Nije ona Quartararo jedini.![]()

Apr 14, 2024
Dan kada je Aleksandar Lazic odigrao zadnju utakmicu profesionalne kosarke, sem ovih par sa repkom
Ocekivano da ce ovakav bit na eurobasketu
Dan kada je Aleksandar Lazic odigrao zadnju utakmicu profesionalne kosarke, sem ovih par sa repkom
Ocekivano da ce ovakav bit na eurobasketu
nesmislene rotacije totalno
roberson greška na grešku, spissu ga trpa, a u napadu gubi lopte i čovjek je na parketu dok talijani prave prednost
roberson greška na grešku, spissu ga trpa, a u napadu gubi lopte i čovjek je na parketu dok talijani prave prednost
BALL DON'T LIE
Ko ga želi slušati objasnio je kako je naš najveći problem u odbrani što previše pomažemo. Pomažemo na lošijem igraču, duplamo ga, a ostavljamo boljeg igrača samog na šutu iako im stalno govori da to ne rade. Ali to su sitnice na kojima Draymond Green ili Rudy Fernandez zaustave tri akcije u jednom napadu jer prepoznaju situacije. Naši samo ganjaju zatvorenih očiju i skaču na svaku fintu.Fort je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:25Na stranu košarka i taktika al ja bih odo poštovanje za selektora za jednu drugu stvar. U ovom našem nakaradnom društvu jedan od rijetkih ljudi na čelu neke reprezentacije il kluba a da zna sastavit normalnu rečenincu prilikom davanja izjava. Nije baš tajming za ovo zapažanje al jednostavno slušajući ove izjave i pres konferencije ne mogu se otet ovom dojmu. Ako ništa svaka čast Adisu na ovom, što bi trebalo bit normalno al eto kod nas nije, pa sam imo potrebu to naglasit.
mozel neko da mi objasni sta nam treba za prolaz,naravno utakmicu s grcima racunam kao poraz.
Pobjeda Spanije nad Italijom, da bi se nama otvorila sansa da pobjedom nad gruzijom idemo dalje.
Ako Italija dobije, nama onda treba 18 razlike protiv Gruzije, jer ce vjerovatno Spanija izgubiti protiv Grcke.
Uglavnom Spanija ne smije biti na omjeru 2-3 da se zatvori krug sa Gruzijom i nama, a bit ce jer smo mi konji, baksuzi, majmuni itd
Zadnja izmjena: Iniesta12, dana/u 01 sep 2025, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Ako spanija pobjedi talijane znaci mi trebamo pobijediti gruziju bilo kojom razlikom?Iniesta12 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:59Pobjeda Spanije nad Italijom, da bi se nama otvorila sansa da pobjedom nad gruzijom idemo dalje.
Ako Italija dobije, nama onda treba 18 razlike protiv Gruzije, jer ce vjerovatno Spanija izgubiti protiv Grcke.
Uglavnom Spanija ne smije biti na omjeru 2-3 da se zatvori krug sa Gruzijom i nama, a bit ce jer smo mi konji, baksuzi, majmuni itd
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Opet moramo dobiti Gruziju. Znači pirova pobjeda. Kao protiv Slovenije.
Svakako necemo dobiti Gruziju, tako da se ne treba sikirati I praviti bilo kakve kalkulacije.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Ne vidim onda razlog da se najbitniji trose protiv Grka. Taman da nam 40 minuta igraju Hrelja i Arslanagic. Ali vec vidim da ce tu Nurkic i ovih par bitnijih najvise igrati...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ako dobijemo i Grčku i Gruziju, jel imamo povoljnijeg protivnika dalje?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: JHam, Kapetan, stokastoka23 i 42 gosta.