BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Dobra stvar je što su sve naše reprezentacije nemali broj puta nakon ubjedljivih poraza sljedeći meč igrali deset puta bolje, tako da se nadamo večeras opet isto. 

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Jer se gleda međusobni omjer?bordobijeli je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:47Ima puno kombinacija , al za nas najbolja opcija je da spanija dobije Italiju ili Grcku onda mi i gruzija odlučujemo u međusobnom za 4 poziciju .
Ma znam da ima puno kombinacija ali nekako mi izgleda da se naši probude i dobiju Italiju (kao protiv Slovenije prošli EB) i onda Španija uzme Italiju i trebali bi ići dalje ako se ne varam.bordobijeli je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:47Ima puno kombinacija , al za nas najbolja opcija je da spanija dobije Italiju ili Grcku onda mi i gruzija odlučujemo u međusobnom za 4 poziciju .
@N3R3D da
'Ključ' uspjeha svih repki leži velikim dijelom na Savezu/ima. Problem Saveza je problem kao i sa drugum institucijama gdje su oni robovi politike i politika. Nepodobni ljudi obnašaju funkcije. Nam trebaju danas ljudi menadžeri koji će od Saveza napraviti uspješnu tvrtku, odnonso reprezentaciju.
Bukvalno menadžer koji znao posao vođenja firmi. Dok političke kurve i truhlje sjede u Savezu nema nama napretka pa makar seketor bio Ataman, a za pleja imali nekog aktuelnog NBA igrača sa 15+ poena u statistici.
Ne zove se to džaba krovna kuća, početak i kraj svega ili ono oko na piramidi od kojeg sve kreće.
Šta u stvarnosti znači pravi menadžer u našem slučaju? U našem slučaju to znači da bi imala top pleja kao stranca, imali bi Garzu kao domaćeg igrača, ne bi imali Adisa kao Selektora što opet povlači još dodatne benefite u korist repke - selektiranje igrača kao prva osnova itd.
Bukvalno menadžer koji znao posao vođenja firmi. Dok političke kurve i truhlje sjede u Savezu nema nama napretka pa makar seketor bio Ataman, a za pleja imali nekog aktuelnog NBA igrača sa 15+ poena u statistici.
Ne zove se to džaba krovna kuća, početak i kraj svega ili ono oko na piramidi od kojeg sve kreće.
Šta u stvarnosti znači pravi menadžer u našem slučaju? U našem slučaju to znači da bi imala top pleja kao stranca, imali bi Garzu kao domaćeg igrača, ne bi imali Adisa kao Selektora što opet povlači još dodatne benefite u korist repke - selektiranje igrača kao prva osnova itd.
Pogotovo to sve vazi za omladinske selekcije. Redovna okupljanja, trazenje talenata iz Evrope itd. Naravno, osnova da se zovu kvalitetni igraci, a ne menadzerski isprdci.dzemil je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:53'Ključ' uspjeha svih repki leži velikim dijelom na Savezu/ima. Problem Saveza je problem kao i sa drugum institucijama gdje su oni robovi politike i politika. Nepodobni ljudi obnašaju funkcije. Nam trebaju danas ljudi menadžeri koji će od Saveza napraviti uspješnu tvrtku, odnonso reprezentaciju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Da . Imali bi mi i Gruzija po 2 pobjede i mi bolji zbog međusobnog. Problem je ako Spanija izgubi i od Grčke i Italije onda nam trebaju 3 pbjede ili pobjeda 18 razlike protiv Gruzije što nije moguće.N3R3D je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:51Jer se gleda međusobni omjer?bordobijeli je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:47Ima puno kombinacija , al za nas najbolja opcija je da spanija dobije Italiju ili Grcku onda mi i gruzija odlučujemo u međusobnom za 4 poziciju .
Ima opcija i da mi dobijemo Italiju, pa da ih onda dobiju i Spanci u ponedjeljak. U tom slucaju mozemo i izgubiti od Gruzije odredjenom razlikom i da prodjemo dalje.Iniesta12 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:27Ako bi mi danas dobili Italiju, opet bi morali pobijedit Gruziju za prolazak, ali ima jos:
Druga opcija, da Spanija dobije nekog od dir.konkurenata Italije ili Grcke, pa da nam olaksa, da se u direktnom duelo borimo sa Gruzijom?
Ako spanija, gruzija i mi budemo na 2-2, onda nam treba pobjeda 18ak razlike protiv Gruzije?

-
- Kontakt:
Evo Grcka dobila Gruziju.
Mislim da vise nije realno da budemo prvi na kraju. Tesko da mozemo dobiti sve utakmice do kraja...
Mislim da vise nije realno da budemo prvi na kraju. Tesko da mozemo dobiti sve utakmice do kraja...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Moze li se kako uhvatiti drugo mjesto?19vendetta87 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:05Evo Grcka dobila Gruziju.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
A šta Grčka učini Gruziji, mila mati
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Gruzija bez dva ponajbolja igraca i s 30% snage, cekaju da nas oderu 

U sportu je sve moguće, raznorazne kombinacije su na stolu, ali je realnost da mi nećemo više utakmice pobijediti. Naravno da se mi kao navijači nadamo čudu, ali ova ekipa je hendikepirana napadački, igra katastrofalnu odbranu i ima neznalicu na klupi kojem se sve svodi ako Bog da, moramo se fokusirati na sebe i slično. Vjerovatno gore od sinoć ne može, ali i ako odigramo značajno bolje poraz od 10 razlike nam ne gine. Musa i Castaneda su ogromni nedostaci, ogromni. Nama je svaki napad porađanje poena. Rekao bih da imamo ispod 5% šanse da prođemo grupu.Ghuraba je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:02Ima opcija i da mi dobijemo Italiju, pa da ih onda dobiju i Spanci u ponedjeljak. U tom slucaju mozemo i izgubiti od Gruzije odredjenom razlikom i da prodjemo dalje.Iniesta12 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:27Ako bi mi danas dobili Italiju, opet bi morali pobijedit Gruziju za prolazak, ali ima jos:
Druga opcija, da Spanija dobije nekog od dir.konkurenata Italije ili Grcke, pa da nam olaksa, da se u direktnom duelo borimo sa Gruzijom?
Ako spanija, gruzija i mi budemo na 2-2, onda nam treba pobjeda 18ak razlike protiv Gruzije?![]()
Šteta prilike, sve ono što si sinoć napisao su uzručnici ovog stanja i to je to. Ko živ, ko mrtav do idućeg Eurobasketa.
Vjecite kalkulacije... U sportu ce nam biti bolje onda kada ljudi koji odlucuju o njemu budu bivsi sportisti i sportski radnici, do data vrhunac ce nam biti da se kvalifikujemo na prvenstvo jednom u 10 godina i da nas nabijaju iole ozbiljnije ekipe.
Najvecu odgovornost snosi trener za ovaj eurobasket. Za stranca je pozvan igrac koji je povrijeđen i otpao je. Zatim se poziva Robertson kao zamjena iako ne igra bas ozbiljnu kosarku uz izgovor da nam treba play, kako nase 2 i 3 se ne bi umarale prilikom prenosa lopte. Jucer je veci dio utakmice napad organizovao Atic i prevodio loptu, sto znaci da Robertson nije iskoristen za to jer ne moze da izdrzi tempo. Puno bi bolje bilo da smo zovnuli Garzu, da imamo dubinu u reketu. Spanci imaju strasne centre/krilne centre, gdje su nam najvise pravili problema. U jednom trenutku smo igrali i sa Nurkicem i sa Kamenjasem koji je izgledao kao junior u određenim periodima utakmice(nije njegova krivica sto ne mozemo odgovoriti njihovoj postavci). Njihov svaki centar i 4 zabijaju trice kao da su suteri, onda možete uporediti to sa Nurkicem i Kamenim na 4 koji zajedno na jednoj utakmici ne mogu tri trojek zabiti. Pored toga sto Garza nije pozvan, dolazak kapitena Halilovic je također veliki promasaj. Covjek je povrijeđen i nece igrati citavo prvenstvo, bolje da je neko pozvan drugi pa da imamo jos jednog igraca na klupi koji moze uci u rotaciju dok nam se "glavni" igraci odmaraju. U strucnom stabu niko ne vrsi analizu protivnika i nemamo ni jednu uigranu akciju. Sinoc strucnjak zove timeout i kaze:"Opustite se igrajte, igrajte ono sto treba da igrate". Taj timeout je pokazao svu strucnost i sposobnost trenera.
Kada u savez dođu ljudi koji vole kosarku i ovu zemlju i koji su odigrali 5 utakmica u zivotu, mozemo ocekivati rezultate. Danas italija 15+ razlike, grcka 25+ i gruzija 10+ nas uzimaju. Poseban pozdrav za glupana Surreal-a velikog kosarkaskog strucnjaka.
Najvecu odgovornost snosi trener za ovaj eurobasket. Za stranca je pozvan igrac koji je povrijeđen i otpao je. Zatim se poziva Robertson kao zamjena iako ne igra bas ozbiljnu kosarku uz izgovor da nam treba play, kako nase 2 i 3 se ne bi umarale prilikom prenosa lopte. Jucer je veci dio utakmice napad organizovao Atic i prevodio loptu, sto znaci da Robertson nije iskoristen za to jer ne moze da izdrzi tempo. Puno bi bolje bilo da smo zovnuli Garzu, da imamo dubinu u reketu. Spanci imaju strasne centre/krilne centre, gdje su nam najvise pravili problema. U jednom trenutku smo igrali i sa Nurkicem i sa Kamenjasem koji je izgledao kao junior u određenim periodima utakmice(nije njegova krivica sto ne mozemo odgovoriti njihovoj postavci). Njihov svaki centar i 4 zabijaju trice kao da su suteri, onda možete uporediti to sa Nurkicem i Kamenim na 4 koji zajedno na jednoj utakmici ne mogu tri trojek zabiti. Pored toga sto Garza nije pozvan, dolazak kapitena Halilovic je također veliki promasaj. Covjek je povrijeđen i nece igrati citavo prvenstvo, bolje da je neko pozvan drugi pa da imamo jos jednog igraca na klupi koji moze uci u rotaciju dok nam se "glavni" igraci odmaraju. U strucnom stabu niko ne vrsi analizu protivnika i nemamo ni jednu uigranu akciju. Sinoc strucnjak zove timeout i kaze:"Opustite se igrajte, igrajte ono sto treba da igrate". Taj timeout je pokazao svu strucnost i sposobnost trenera.
Kada u savez dođu ljudi koji vole kosarku i ovu zemlju i koji su odigrali 5 utakmica u zivotu, mozemo ocekivati rezultate. Danas italija 15+ razlike, grcka 25+ i gruzija 10+ nas uzimaju. Poseban pozdrav za glupana Surreal-a velikog kosarkaskog strucnjaka.
Ako izgubimo od Grcke osigurali smo Spancima prolaz jer ce Grci odmarati protiv njih na kraju.19vendetta87 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:05Evo Grcka dobila Gruziju.

Hahahahahahah al me brat nasmija19vendetta87 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:05Evo Grcka dobila Gruziju.
Nek slobodno ugase ligu kad nam igra Robertson a nemamo koga umjesto njega.Katastrofa.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
- relativizam
- Kontakt:
Samo da se onaj debeli makne sa klupe i nas će krenuti
- Hrammm1921
- Kontakt:
Previse prozivate Robertsona, danas ce ga krenuti protiv Talijana samo tako! Ima da vas poshanpi
Ma Roberson je dobar lik. Realno lijepo od njega sto se odazvao tek tako naknadno kad je drugi Amer otpao. To sto je Bekir odlucio da mu je bitniji covjek koji ima 38 godina i pri kraju je karijere od Garze jer kao ima dovoljno visokih. A onda ovamo igra sa Nurkicem i Kamenjasem u petorci i Halilovic mu otpadne za prvenstvo je druga stvar.Hrammm1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:39Previse prozivate Robertsona, danas ce ga krenuti protiv Talijana samo tako! Ima da vas poshanpi

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, Amazon [Bot], avalPacidoroP, bordobijeli, DjaniTarik, Drum, ebi46, fukara87, Hashanaga, Homelander, Kajkutenjoyer, L-Train, MrPink, Rimes87, s4mke, StevieG8, Taree, tuitamo, Yucca i 157 gostiju.