FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
38
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
10%
Samo stranac
60
24%

Ukupno glasova: 252

Posejdon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Posejdon » 31 avg 2025, 13:42

skank je napisao/la:
31 avg 2025, 13:37
Ovdje vecina raje ima problem da igraca koji dodje procjenjuje na osnovu njegovog prime timea, umjesto na osnovu njegovog sadasnjeg stanja, sto bi valjda bilo logicno.

Pa se tako za Penarandu govorilo da je nivo La lige - ne, on je BIO nivo la lige 2012. kad je igrao u La ligi, a kad je dosao kod nas bio je tacno nivo lige u koju je i dosao a to je bh premijer liga.

Cimirota svi sad dozivljavaju kao da je tacno onakav kakav je bio kad je otisao iz Sarajeva, a realnost je da je nespreman fizicki i na zalasku karijere. Slicno je i za Suljica, slicno ce biti i za Rahmanovica ako/kad se vrati itd. Svi ti igraci koji su nekad bili neki nivo, da su i dalje taj nivo ne bi ni pomisljali da dodju u bh premijer ligu.

Tako isto i Nestorovski, zelim svim srcem da me demantuje i da zabije 30 golova u sezoni, ali nemojte ga posmatrati kao da je juce igrao za Palermo a danas potpisao za nas.
Tako je, nažalost mali broj je onih koji na ovako racionalan način razmišljaju i ovdje na forumu, a i na društvenim mrežama.
Are you not entertained ?!

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 31 avg 2025, 13:43

James1987 je napisao/la:
31 avg 2025, 13:30
HyperOS je napisao/la:
31 avg 2025, 13:20
James1987 je napisao/la:
31 avg 2025, 13:16
Bolje ista nego nista, trenutno u ekipi nemamo napadaca.
Po zvanicnoj, mi imamo 6 napadača.
U teoriji da ali u praksi mi ih imamo 0.
Jedino od njih Mlinaric ali on je vise 10-tka nego spic tako da svako ko ima kvalitet (a iskreno bas se treba potruditi da bude gori od trenutnih napadaca) je dobrodošao jer je to jedna od pozicija koja skripi.
Netacno. Po vokaciji imamo tri 9ke: Mlinarica, Oliveru i Turkesa. Istina je da je makedonac nivo iznad sve trojice, i da je Oliveri otkucalo sto se Sarajeva tice i da nece vise igrati sigurno. Isto tako mislim da ce se igrati 4-5-1 i po potrebi sa 2 napadaca gdje je Mlinaric najopasniji. Znaci 4-4-2 sa krilima, gdje je sredina Gojko/Jatta i Ljajic/Krdzalic.

Posejdon
Kontakt:

Post Postao/la Posejdon » 31 avg 2025, 13:45

Ako Husref mora igrati sa 4 nazad, onda je za ovu ekipu najbezbolnija 442 romb, ovo sa 4231 nema nikakvog balansa, tad bi do povratka Renata i ovaj "stoperski" tandem Jović-Ristovski imao smisla. Jedan je ljevak, jedan dešnjak, Ristovski je komandant odbrane, Jović fizički bolji, brzina, skok...a ispred njih Jatta kao osigurač koji se u fazi odbrane spušta na mjesto štopera, tako dobijamo opet 5 igrača u fazi branjenja.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 31 avg 2025, 13:53

Posejdon je napisao/la:
31 avg 2025, 13:45
Ako Husref mora igrati sa 4 nazad, onda je za ovu ekipu najbezbolnija 442 romb, ovo sa 4231 nema nikakvog balansa, tad bi do povratka Renata i ovaj "stoperski" tandem Jović-Ristovski imao smisla. Jedan je ljevak, jedan dešnjak, Ristovski je komandant odbrane, Jović fizički bolji, brzina, skok...a ispred njih Jatta kao osigurač koji se u fazi odbrane spušta na mjesto štopera, tako dobijamo opet 5 igrača u fazi branjenja.
Isto napisa i protiv Rudara, majka mu stara to svako vidi osim onih koji trebaju vidjeti. Kako ces prodati Gulija za barem 500k € ako je na krilu.
No najvise me boli jedna stvar sto imamo u rosteru igrace koji mogu dati 15 golova u sezonu i mi se povezujemo sa veteranima, sto smo kupili dva igraca za 400k eura i ugusili ih sa rosterom.
Jel se mora svaki trener ispostovat sa zamislima? Sto se trener ne moze prilagodit klubu i rosteru?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 31 avg 2025, 13:58

Sta ova ojebina celava hoce da trenira repka po kosevu, **** ga vico

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 31 avg 2025, 14:06

James1987 je napisao/la:
HyperOS je napisao/la:
James1987 je napisao/la:
31 avg 2025, 13:16
Bolje ista nego nista, trenutno u ekipi nemamo napadaca.
Jedino od njih Mlinaric ali on je vise 10-tka nego spic tako da svako ko ima kvalitet (a iskreno bas se treba potruditi da bude gori od trenutnih napadaca) je dobrodošao jer je to jedna od pozicija koja skripi.
Slazem se
Ali opet se vracamo na problem ko selektira ekipu i sta zeli od iste.

Posejdon
Kontakt:

Post Postao/la Posejdon » 31 avg 2025, 14:07

Kyle88 je napisao/la:
31 avg 2025, 13:53
Posejdon je napisao/la:
Isto napisa i protiv Rudara, majka mu stara to svako vidi osim onih koji trebaju vidjeti. Kako ces prodati Gulija za barem 500k € ako je na krilu.
No najvise me boli jedna stvar sto imamo u rosteru igrace koji mogu dati 15 golova u sezonu i mi se povezujemo sa veteranima, sto smo kupili dva igraca za 400k eura i ugusili ih sa rosterom.
Jel se mora svaki trener ispostovat sa zamislima? Sto se trener ne moze prilagodit klubu i rosteru?
Zekić je u mnogim podcastima govorio da preferira 433 ili 4231 sa 10kom koja se zna i braniti, što je u principu to opet više 433, ali čovjek dođe u Sarajevo i nastavi Rožmanov sistem za 3 nazad.
Mislim da će ovaj stručni štab gurati ovo 4231 dok otkaz ne dobiju. Nemojte me pogrešno shvatiti...i 4231 može biti dobra opcija ako imaš profile za to i ako ti imaš balans na terenu. Mi sa dva beka na štoperu, Kuprešakom na lijevom beku, Ljajićem na 10 i dva mekša veznjaka iza njega, sa krilima ( Guli koji je odsječen i Kyeremehom koji više voli ulaziti unutra, ali se zbog Gulija gura desno pa onda mora kao ptica trkačica špartati i zabijati se u gol aut ) i Mlinarićem kao špicem, kojem više leži napadati dubinu iz drugog plana i prikrasti se i zabiti neki otpadak je sve osim izbalansirane momčadi. Meni je strašno da ljudi koji su toliko godina u fudbalu to ne vide ( mislim na kompletan stručni štab ).

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 31 avg 2025, 14:13

Ne sumnjam da ide i neka svečana večera s reprezentacijom i predstavnicima saveza o trošku kluba. Zauzvrat ćemo dobit' pošteno suđenje protiv Veleža na Koševu pretpostavljam. Zakleo se Vico Allahom. :mrgreen:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 31 avg 2025, 14:19

Ma kad imas sistem i igrace, formacija je slovo na papiru. Ko moze reci koju formaciju Guardiola igra u Cityju, ili Mourinho u Interu? Tu su rokade, promjena sistema iz minute u minut. Kod nas se sve svede na tu formaciju, kao da je 352 odron a 4231 instant uspjeh. Ili obrnuto, svejedno. Kad se zna ko sta radi na terenu, najmanje je bitno kako ih postavis od nule. I to je ono sto zovemo "modernim trenerom" i "modernim fudbalom".
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 31 avg 2025, 14:29

napoleon72 je napisao/la:
31 avg 2025, 14:19
Ma kad imas sistem i igrace, formacija je slovo na papiru. Ko moze reci koju formaciju Guardiola igra u Cityju, ili Mourinho u Interu? Tu su rokade, promjena sistema iz minute u minut. Kod nas se sve svede na tu formaciju, kao da je 352 odron a 4231 instant uspjeh. Ili obrnuto, svejedno. Kad se zna ko sta radi na terenu, najmanje je bitno kako ih postavis od nule. I to je ono sto zovemo "modernim trenerom" i "modernim fudbalom".
100%
+1

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 31 avg 2025, 14:33

To je upravo razlika izmedju taktike i strategije. Danas treneri promijene taktiku 4-5 puta u toku utakmice. Moderni fudbal se igra sa fluidnim formacijama i sto kazes rokadama. Nazalost mi smo jos uvijek na ho-ruk fudbalu gdje vidjamo igrace koji po 60-90 minuta ne znaju sta igraju i koje su osnovne kretnje te pozicije. Za nadati se da ce biti bolje.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 31 avg 2025, 14:48

HyperOS je napisao/la:
31 avg 2025, 14:06
James1987 je napisao/la:
HyperOS je napisao/la:

Slazem se
Ali opet se vracamo na problem ko selektira ekipu i sta zeli od iste.
To je generalno nas problem od pocetka dolaska Mirvica ne zna se uopste ko se pita za dovođenje igraca svaki trener dovede svoje igrace sljedeći ih prekrizi i dovede svoje i tako u krug. Sistem ne postoji a nikada nije ni postojao.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 31 avg 2025, 15:04

Posejdon je napisao/la:
31 avg 2025, 14:07
Kyle88 je napisao/la:
31 avg 2025, 13:53
Posejdon je napisao/la:
Zekić je u mnogim podcastima govorio da preferira 433 ili 4231 sa 10kom koja se zna i braniti, što je u principu to opet više 433, ali čovjek dođe u Sarajevo i nastavi Rožmanov sistem za 3 nazad.
Mislim da će ovaj stručni štab gurati ovo 4231 dok otkaz ne dobiju. Nemojte me pogrešno shvatiti...i 4231 može biti dobra opcija ako imaš profile za to i ako ti imaš balans na terenu. Mi sa dva beka na štoperu, Kuprešakom na lijevom beku, Ljajićem na 10 i dva mekša veznjaka iza njega, sa krilima ( Guli koji je odsječen i Kyeremehom koji više voli ulaziti unutra, ali se zbog Gulija gura desno pa onda mora kao ptica trkačica špartati i zabijati se u gol aut ) i Mlinarićem kao špicem, kojem više leži napadati dubinu iz drugog plana i prikrasti se i zabiti neki otpadak je sve osim izbalansirane momčadi. Meni je strašno da ljudi koji su toliko godina u fudbalu to ne vide ( mislim na kompletan stručni štab ).
Ma ZZ je rekao da je volio vrtit dvije-tri formacije i sa 3 i sa 4 nazad.
Igrao si sa 3 nazad da prodas Celika jer je u sistemima sa 4 nazad los, igrao si da Gulija stavis blize lopti i pojacas vidljivost njegovih vrlina. Sad ja i ti kao i vecina vidi kako mi mozemo sa ovim rosterom biti najjaci (ako vec moramo igrati sa 4 nazad) no oni ne, i sta i da dodje Nestorovski ili bilo ko drugi, opet ti fali 5 pozicija za 4231. (A imas u rosteru Turkesa koji u ovoj formaciji bi zabio 15 komada hladno)
Necu ni kom svjetske strucnjake sa ovom nasom ligom samo hocu reci da trener ne moze biti tvrdoglav i urovan da forsira nesto sto u datom trenutku ne moze igrati, a to je ova formacija. Mi smo protiv Rudara se pogubili u pokrivanju igraca, nisu mogli presing odraditi kako treba, ljudi dolazili do gola kako su htjeli i da su imali snage i znanja mogli nas namuciti. No tek ce se to vidjeti u nekim utakmicama protiv Veleza, Zrinjskog cak i Sirokog.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 31 avg 2025, 15:15

Crtice sa Belupovog podforuma:

"Nesterovski katastrofa vec dulje vrijeme niti hoce potrcati niti pomoci ekipi, zasto ga se drzi neznam al odavno mi se nesviđa njegova igra i zalaganje..."

"Oslobodit će se njegovom plaćom mjesta za dolazak 2 igrača....iako je klasni igrač, ne igra više ozbiljan nogomet"

"Njegov body language mi se ne sviđa.
Stoji u mjestu i čeka loptu, maše rukama, psuje suigračima....
Nadam se da će Slaven pronaći nekog mladog napadača kojeg će kasnije moći razviti i prodati dalje."

Znači Turkeš samo ljevak. :D

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 31 avg 2025, 15:18

Najjace mi je kad napisu "Dovedi jednog pravog napadaca i rijesi se Oliveire, Butica, Turkesa."... Cuj rijesi se ?! Nije Divlji zapad, ljudi imaju ugovore, znaju se nekakva pravila, nesto...
Btw, ako dodje Ilija, to je znak da ce vrli strateg uyebat JEDINOG normalnog napadaca a to je Mlinaric !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 31 avg 2025, 15:20

Jel večeras kraj prelaznog roka i kod nas? Ima li kakvih ekskluziva ili igramo s tim šta imamo?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 31 avg 2025, 15:23

skank je napisao/la:
31 avg 2025, 13:37
Ovdje vecina raje ima problem da igraca koji dodje procjenjuje na osnovu njegovog prime timea, umjesto na osnovu njegovog sadasnjeg stanja, sto bi valjda bilo logicno.

Pa se tako za Penarandu govorilo da je nivo La lige - ne, on je BIO nivo la lige 2012. kad je igrao u La ligi, a kad je dosao kod nas bio je tacno nivo lige u koju je i dosao a to je bh premijer liga.

Cimirota svi sad dozivljavaju kao da je tacno onakav kakav je bio kad je otisao iz Sarajeva, a realnost je da je nespreman fizicki i na zalasku karijere. Slicno je i za Suljica, slicno ce biti i za Rahmanovica ako/kad se vrati itd. Svi ti igraci koji su nekad bili neki nivo, da su i dalje taj nivo ne bi ni pomisljali da dodju u bh premijer ligu.

Tako isto i Nestorovski, zelim svim srcem da me demantuje i da zabije 30 golova u sezoni, ali nemojte ga posmatrati kao da je juce igrao za Palermo a danas potpisao za nas.
Ina to logike sto pises,ja nisam bio da se Cimirot dovede,inace ovog Nestorovskog sam gledao i bio je odlican uostalom i rezuktati SB su to tad pokazivali.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 31 avg 2025, 15:36

budzak je napisao/la:
31 avg 2025, 15:20
Jel večeras kraj prelaznog roka i kod nas? Ima li kakvih ekskluziva ili igramo s tim šta imamo?
5.9. kraj roka kod nas
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 31 avg 2025, 15:42

hazarder je napisao/la:
31 avg 2025, 15:15

"Nesterovski katastrofa vec dulje vrijeme niti hoce potrcati niti pomoci ekipi, zasto ga se drzi neznam al odavno mi se nesviđa njegova igra i zalaganje..."

"Oslobodit će se njegovom plaćom mjesta za dolazak 2 igrača....iako je klasni igrač, ne igra više ozbiljan nogomet"

Nadam se da će Slaven pronaći nekog mladog napadača kojeg će kasnije moći razviti i prodati dalje."

Za razliku od Turkesa zna nas jezik i moze psovati na nasem :D

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 31 avg 2025, 15:49

maroon46 je napisao/la:
31 avg 2025, 15:42
hazarder je napisao/la:
31 avg 2025, 15:15

Za razliku od Turkesa zna nas jezik i moze psovati na nasem :D
U pravu si. Vjerovatno je to skill koji se i skautirao. Pošto nam ekipi nije dozvoljeno da bira sebi kapitena Hus im je predložio da tajnim glasanjem izaberu jednog predstavnika sindikata koji će da se nadjebaje s njim 1v1. Team chemistry +50%

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Haksss i 35 gostiju.