BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

invincible1921
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la invincible1921 » 31 avg 2025, 14:15

Ovoj odbrani grcke i 50 poena da ubacimo bice podvig
=\_1921_/=

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 31 avg 2025, 14:16

filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 14:09
dzemil je napisao/la:
31 avg 2025, 14:07
filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 14:05

objasniti ti mogu oni koji su pisali da se nadaju medalji
Zar je bilo i takvih :crazy: :geek:
da,da
Bilo ih je do sinoc

Bit ce ih i veceras ako u nekom nerealnom scenariju budemo vodili na poluvremenu
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 31 avg 2025, 14:19

Meni samo nije jasno kako nismo mogli dobiti otvorenog suta za tri bgm

Svaki put su nas spanci udvajali pa nekad cak i trojica u reketu

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 31 avg 2025, 14:20

VensanKasel je napisao/la:
31 avg 2025, 11:25
DamirT je napisao/la:
31 avg 2025, 10:47
Madal je napisao/la:
31 avg 2025, 10:40

Sa tricom 3/21 i slobodnim 16/25 o taktici je suvisno pricati. Na sve to Jusuf meda ne moze u reketu. Ne kazem da je nesto takticki briljirao ali ono sinoc se gubi taman da je Obradovic na klupi.
Dobro to, ali je zato kriv sto se upustio u brzu igru sa Spancima, a svako ko je jednom pogledao Spance vidi da vole brzo igrati i rjesavati napade. Kriv je takodjer sto kod njega nikad nema nekog backup plana, pa da se makar pokusa na drugi nacin nesto promijeniti. Uzda se u Svevisnjeg i sta bude bude.
Na utakmici Španija - Gruzija spominje Edin Avdić kako je Gruzija odlično postavila igru , dugi napadi i spora košarka , cijeđenje svake sekunde , tuča za napadački skok , a u odbrani isto jako i pogotovo maltretiranje njihovih playmakera . Čovjek indirektno rekao Adisu šta da radi .

Krenu utakmica , Gega pritisnuo odmah , sudije pogubljenje , odbrana nam strašna . Top kontam , poslušao je Adis Edina , Španci izgledaju nesigurno mogla bi pobjeda da se desi ....

Međutua , Atić dva puta zaredom zaglavinja poslije odlične odbrane , totalni nepotrebno i pametni Alibegović šutira u kontranapadu 1 na 4 ...

Španci počeše da pogađaju , dva puta istu akciju prodaju , napraviše razliku i ćao .

Težak poraz , ali imamo popravni večeras ostaje da se nadamo najboljem .

E da , uzda se u svevišnjeg :urnebes: Da smo se mi uzdali u ratu na svevišnjeg , danas bi navijali za Hrvatsku ili Srbiju , sreća pa smo se izdali u se i u svoje kljuse .

To je to :thumbup:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 avg 2025, 14:23

DjaniTarik je napisao/la:
31 avg 2025, 14:19
Meni samo nije jasno kako nismo mogli dobiti otvorenog suta za tri bgm

Svaki put su nas spanci udvajali pa nekad cak i trojica u reketu
Ma bilo je otvorenih, ali ne mozemo da pogodimo

Sto se tice suta, pisano je vec vise puta..mada osnovna je da nema pnr igre i otvaranja i drugi poseban provlem sto nurkic nema osjecaj za povratni pas cak i kad su trojica na njemu...da ne bude da je samo do njea, kretnja bez lopte nam ne postoji
=\_1921_/=

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 31 avg 2025, 14:23

Mi imamo manjak kvaliteta, ali za sinocnji debakl nije to razlog. Nismo igrali dobru odbranu, nismo igrali sporo vec smo pokusali juriti sa njima. Isto cemo proci i protiv talijana ako krenemo run and gun s njima.
Nema ni gruzija vise od 6 igraca pa je razbila tu istu spaniju.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 31 avg 2025, 14:24

Ja bi mijenjao bekove Kipra za naše. Tigkas bi kod nas igrao 25 minuta a lopta bi bila kod njeg. Simtzis protiv nas i Grčke gađao trojke 9/17. Stylianou uništavao Arslanagića jedan na jedan.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 31 avg 2025, 14:25

Ne mislim da je moguće,l da dobijemo Italiju, ali bi nade za povećan uspjeh bile opravdane u tom slučaju. Ne za medalju, naravno, ali ako možeš dobiti Italiju, onda bi to značilo da se ipak može nekad neko iznenaditi i s ovom ekipom :D Iz ove perspektive ne djeluje moguće i to je u osnovi problem.

Inače, ako dobijemo Italiju, samo bi nam još trebalo da ih dobije i Španija i imali bismo siguran prolaz :D

Ako izgubimo od Italije, treba nam opet pobjeda Španije protiv Italije (ili Grčke), pa da nas pobjeda protiv Gruzije vodi dalje. Alternativno, ako se ne desi to, treba nam pobjeda od 18 razlike nas Gruzijom :D

Mada su po meni ove kombinacije bezveze jer sve vode 4. mjestu i Francuskoj, što je ispadanje odmah.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 31 avg 2025, 14:29

Nije mi jasan naš optimizam u pogledu utakmice sa Gruzijom i to i od ljudi koji su referentni i prate košarku.Mi i sa Musom a pogotovo bez njega nismo jači od Gruzije.Dzikic je etablirani trener i klasa za Beciragica, Mamukeašvili je daleko bolji igrač od Nurkica,Šengelia od Alibegovica, Bitadze od Kamenjaša, Sermandini od Penave/Halilovica l, Baldwin od Roberskona…..Ako naš duel bude odlučivao, +10 za Gruziju minimalno.

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 avg 2025, 14:46

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 31 avg 2025, 14:49

sljivo je napisao/la:
31 avg 2025, 11:00
Zabrinjavajuca stvar i svemu ovom je da u nasim kolektivnim sportovima i struci vezanoj za to, da sam nailazio prateci godinama da ovdje neki random forumas napise bolju i razumije bolje analizu situacije i taktiku od nasih selektora. Sva prica kod nase struke je jesmo li motivirani, ima li srca i slicno, pregorio, sagorio, pojelo ga.. razocara kad cujes steuku sta prica na intervjuima, jos i ne pratim repke toliko. Nasi selektori govore da su sistemi, formacije samo obicni brojevi na papiru....strasno. Kad selektori progovore (a oni su rezultat/kruna rada svih sistema i segmenata sporta) to je takav debakl da se ne moze opisati. To boli. I mi se ovdje iscudjavamo sto nista ne valja. Ne zivim samo da gledam repke da ostvare rezultat vec mi je uspjeh kad u jednoj tekmi ili periodu naprave neki ozbiljan rad i smisao, baziran na kompetenciji i sistemskom radu.
Svaka čast za post. Ovo je vjerovatno primarni uzrok svega ovoga što gledamo zadnjih nekoliko decenija. Svi na svijetu se trude da skupe što više znanja, izuče materiju, savladaju je i daju svoj doprinos njenom razvoju. Samo se kod nas u prvi plan stavljaju ovi što se prave pametni, u fazonu 'ta će oni, mi igrali košarku kad oni nisu znali da postoji i slično. Uprkos činjenici da se košarka promijenila u posljednjih 25-30 godina, fura se stil igre iz 80-ih ili, još gore, 70-ih.
Ide se glavom kroz zid, iako je iole razumnom čovjeku jasno da tim pristupom nećemo nidokle. Svaka inovacija se ismijava. Ukratko, rukovodeći se ponašaju uglavnom kao idioti iz viceva o Bosancima.
Najgore od svega je to da sigurno postoje ljudi koji znaju, ali se takvima u startu jasno da do znanja da su nepoželjni. Ne samo u košarci, ne samo u sportu, nego i općenito.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 avg 2025, 14:59

filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 14:46
Doći će brat @Šljivo , đe god ima parkinga :D

A ko je ovaj Šišić ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 31 avg 2025, 15:01

Kako sam i najavljivao, Gruzijci danas izasli samo da odrade ovu utakmicu. Odmaraju Bitadzea do cetvrtka samo za Nurkica, Shengelia ce odigrati nesto malo - cisto da nadoknadi 15 dana bez treninga, a ovi ostali ce rutinski zavrsiti drugo poluvrijeme danas i Kipar u utorak.

Mi u mecu s Grckom takodjer nemamo sta traziti, ali bojim se da nam nista nece znaciti ni ako protiv njih odmorimo ove glavne igrace.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 31 avg 2025, 15:03

PikachuSA je napisao/la:
31 avg 2025, 14:49
sljivo je napisao/la:
31 avg 2025, 11:00
Zabrinjavajuca stvar i svemu ovom je da u nasim kolektivnim sportovima i struci vezanoj za to, da sam nailazio prateci godinama da ovdje neki random forumas napise bolju i razumije bolje analizu situacije i taktiku od nasih selektora. Sva prica kod nase struke je jesmo li motivirani, ima li srca i slicno, pregorio, sagorio, pojelo ga.. razocara kad cujes steuku sta prica na intervjuima, jos i ne pratim repke toliko. Nasi selektori govore da su sistemi, formacije samo obicni brojevi na papiru....strasno. Kad selektori progovore (a oni su rezultat/kruna rada svih sistema i segmenata sporta) to je takav debakl da se ne moze opisati. To boli. I mi se ovdje iscudjavamo sto nista ne valja. Ne zivim samo da gledam repke da ostvare rezultat vec mi je uspjeh kad u jednoj tekmi ili periodu naprave neki ozbiljan rad i smisao, baziran na kompetenciji i sistemskom radu.
Svaka čast za post. Ovo je vjerovatno primarni uzrok svega ovoga što gledamo zadnjih nekoliko decenija. Svi na svijetu se trude da skupe što više znanja, izuče materiju, savladaju je i daju svoj doprinos njenom razvoju. Samo se kod nas u prvi plan stavljaju ovi što se prave pametni, u fazonu 'ta će oni, mi igrali košarku kad oni nisu znali da postoji i slično. Uprkos činjenici da se košarka promijenila u posljednjih 25-30 godina, fura se stil igre iz 80-ih ili, još gore, 70-ih.
Ide se glavom kroz zid, iako je iole razumnom čovjeku jasno da tim pristupom nećemo nidokle. Svaka inovacija se ismijava. Ukratko, rukovodeći se ponašaju uglavnom kao idioti iz viceva o Bosancima.
Najgore od svega je to da sigurno postoje ljudi koji znaju, ali se takvima u startu jasno da do znanja da su nepoželjni. Ne samo u košarci, ne samo u sportu, nego i općenito.
Bolno je bilo sinoć gledati Adisovu mimiku, nedostatak angažmana, slušati komunikaciju i uputstva igračima u poređenju sa španskim selektorom kod plus 20 i kusur razlike za špance.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 31 avg 2025, 15:05

Pocelo se previse sumnjati u nasu škvadru, dobar znak :kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 31 avg 2025, 15:10

VensanKasel je napisao/la:
31 avg 2025, 14:59
filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 14:46
Doći će brat @Šljivo , đe god ima parkinga :D

A ko je ovaj Šišić ?
Osnivač Valtera sa poništenom diplomom, urednik Inforadara..
Samoproklamovani novinar poznat po javnom prozivanju Barbareza zbog nepozivanja Barjaktarevića.

Kae :kafa: : iskoristit ću sve svoje resurse, kako bi otkrio imena odgovornih u savezu :crazy:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 avg 2025, 15:11

Ja isto mislim da nam je problem sistem i organizacija općenito u sportu . Ali isto tako mislim da je problem što obični ljudi po fb , forumu, su ubjedjeni da su konpetentni od ljudi koji se bave profesionalno sportom . Imali smo mi vrhunske trenere Vujosevic, Petrovic, Dusko Ivanovic pa nikad iz grupe nismo izašli na Eurobasketu . Sistem de gradi godinama kroz mlade selekcije , ligu, klubove , a ne mjesec dana pred Eurobasket.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 31 avg 2025, 15:14

Ova Gruzija odmara glavne igrace a opet bolje se drze nego mi juce

Italija nije neki bauk trenutno je sredina neke evropske kosarkaske klase ,bliži smo mi toj sredini nego Italija Vrhu.
Italijani su uvijek imali sutere, moramo pojacati skok ne dopustati poene iz drugog,treceg napada...
Nurk mora više rolati da probamo skupljati Italijane nebil Atic ili alibegovic dobili koji sut
Ja još uvijek vjerujem u taj naš inat i glavu ovih igrača da im je ovo prilika da stave pecat na svoje karijere a što se tiče selektora od njeg ne ocekujem ni da raspozna rukometnu ekipu od kosarkaske

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 31 avg 2025, 15:15

Cuj drze se bolje nego mi jucer, ljudi 32 razlike gube

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 31 avg 2025, 15:15

bordobijeli je napisao/la:
31 avg 2025, 15:11
Ja isto mislim da nam je problem sistem i organizacija općenito u sportu . Ali isto tako mislim da je problem što obični ljudi po fb , forumu, su ubjedjeni da su konpetentni od ljudi koji se bave profesionalno sportom . Imali smo mi vrhunske trenere Vujosevic, Petrovic, Dusko Ivanovic pa nikad iz grupe nismo izašli na Eurobasketu . Sistem de gradi godinama kroz mlade selekcije , ligu, klubove , a ne mjesec dana pred Eurobasket.
a jedan od problema svega toga je i selektor a selekcije koji nista ne radi mimo tih okupljanja, znaci noga i onda gradi sistem s nekim ko ce se ozbiljno uhvatiti posla i mimo okupljanja i priprema za kvalifikacije

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, TripleThreat i 24 gosta.