BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MElloo
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la MElloo » 31 avg 2025, 12:41

Odlicna Edinova analiza nase igre i sta smo trebali

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 31 avg 2025, 12:42

Pa Musa je u acb-u zadnje 4 sezone istim ovim igracima od sinoc zabijao po 15-20 poena kad je htio. Atic to nije bio u stanju uraditi ni jednom u prosloj sezoni (ili mozda jeste jednom, jer je bila ona utakmica u kojoj je zabio 4-5 trojki). I onda ovdje pojedinci dodju i pisu da je Atic talentovaniji i bolji od Musa. :lol:

Kakav Bulic legendo, uozbilji se. Redovno dolazis na ovu temu i bacas nezapamcene bombe. Sad je najezda padobranaca i ima svasta, ali ti pocesto pises na ovom pdfu i uglavnom su to prvoklasne gluposti.

Homelander
Kontakt:

Post Postao/la Homelander » 31 avg 2025, 12:44

Adis je ovo pametno odradio. Danas cemo izgubiti 30+ razlike od Italije i onda ce Grci misliti da smo amaterska reprezentacija pa ce odmarati Giannisa i tu lezi nasa sansa

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 avg 2025, 12:47

Kaunas je napisao/la:
31 avg 2025, 12:35
invincible1921 je napisao/la:
31 avg 2025, 12:09
relativizam je napisao/la:
31 avg 2025, 11:59
Ne bi mi ovdje bili ništa bolji ni sa Musom.
Nama je problem odbrana ljudi,skupljamo dropamo ostavljamo šut ok ,ali nama ljudi juce 20 puta u srcu reketa poentirase okreću se u mjestu i zakucavaju nigdje nikoga,jedna akcije što se radi u školi kosarke spancima prodje, samo jedan blok u ledja i naša odbrana cijela ispade
Najmanje 6,7 puta su probili sredinu ,skup ljudi koji su apsolutno van forme, bolje da je zvao Bulica 205 cm koji igra u meksiku ili Spaniji i nije imao pauze cijelu godinu nego Lazica ,Halilovica, Penavu... koji su ozlijedjeni ili ne treniraju uopste ovaj sport

Protiv Italije moramo igrati agresivnije na ivica faula pustati da idu na Nurkica ili Kamenog ako budemo skupljali nama će i ovi postici 12,13 trica
Ma sta ti je brate, pa musa bi sam na izolaciju ubacio 15 poena ovoj spaniji...samim tim morali bi mjenjat kompletnu odbranu prema njemu sto bi dalo dosta vise prostora drugima da se razmasu.

Kad imas musu ne treba ti cak ni ovaj pnr o kojem pricamo jer ce ono 1na1 u 90% situacija napravit prednost nad njihovom vanjskom linijom i odma se otvara 10 opcija kad probije
Druze Musa je nije LeBron. Musi zatvoris ulaz na desnu stranu usporio si ga za 70%. Mislim okej isporucit ce on 15ak poena svakako al ne bi to puno znacilo. Ovdje je prica da bi nas Musa nosio ko Jokic i da bi isli do polufinala uz njegovih 30ppg al nema tu istine.
Pa i Robbenu si znao stranu, pa opet džabe :D
Na stranu to, al mi nemamo ni Nurkića, nemamo playa nikako, nemamo klupe.
Koševo Zapad

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 31 avg 2025, 12:47

Hendikep je na 14 poena, sto znaci da nam je opet 24 razlike minimalac koji cemo inkasirati.
Cak i ako bismo pobjedili Gruziju u sto ne vjerujem, kos razlika ce nas eliminisati.
CPOJ

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 31 avg 2025, 12:50

MElloo je napisao/la:
31 avg 2025, 12:41
Zanimljivo mi je bilo ono sto je rekao za Adisa, koji je odmah na pocetku skocio s klupe i trazio da Nurkic preuzme Pradillu, iako je Scariolo planirao Aldamu na 5. To je bas ono sto sam jucer pisao u najavi. Na kraju se ni Amar nije proslavio u toj ulozi. Bas maloprije mi iskoci neki shorts na yt s Aldaminim poenima, strasno kako su nam jeftino 2x prodali onu akciju. Omaleni Brizuela oba puta u bloku zaustavlja Kamenjasa i Alibegovica, a Atic i Vrabac amaterski nasjedaju na to. :facepalm:

Btw, kaze za Halilovica da mu je butina doslovno crna. Ne bih se iznenadio da on ni ne zaigra na ovom prvenstu. Realnost je da nam zadnja utakmica bude revijalna (tj. da je moramo dobiti 18 razlike ako hocemo plasman dalje), a u takvim okolnostima ne vrijedi rizikovati novu povredu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 31 avg 2025, 12:59

Ghuraba je napisao/la:
31 avg 2025, 12:50
MElloo je napisao/la:
Zanimljivo mi je bilo ono sto je rekao za Adisa, koji je odmah na pocetku skocio s klupe i trazio da Nurkic preuzme Pradillu, iako je Scariolo planirao Aldamu na 5. To je bas ono sto sam jucer pisao u najavi. Na kraju se ni Amar nije proslavio u toj ulozi. Bas maloprije mi iskoci neki shorts na yt s Aldaminim poenima, strasno kako su nam jeftino 2x prodali onu akciju. Omaleni Brizuela oba puta u bloku zaustavlja Kamenjasa i Alibegovica, a Atic i Vrabac amaterski nasjedaju na to. :facepalm:

Btw, kaze za Halilovica da mu je butina doslovno crna. Ne bih se iznenadio da on ni ne zaigra na ovom prvenstu. Realnost je da nam zadnja utakmica bude revijalna (tj. da je moramo dobiti 18 razlike ako hocemo plasman dalje), a u takvim okolnostima ne vrijedi rizikovati novu povredu.
Mislim da ako Spanija dobije Italiju a mi ne izgubimo puno od Italije ok ce nam biti samo pobjeda

Ali ono je dobro rekao kako mi samo mozemo uzeti na cvrstinu na odbranu na skok i utjeramo spance u egal dugo.Nista od tog nismo ni blizu uradili.
Atic mi je isto nevjerovatan 3 ili 4 trojke iz kornera smo primili jer njegov covjek stoji sam u korneru a on negdje u reketu duhove cuva

Dobri smo mi fizikalci, dobru odbranu mozemo odigrati na lopti, al off ball, preuzimanja, strana pomoci su nam uzasne.Jednostavno jako mal bbiq kod igraca.To se bas vidjelo kod te iste akcije 2 puta zaredom na Aldami
Zadnja izmjena: MElloo, dana/u 31 avg 2025, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 31 avg 2025, 13:00

Znam jedno, Aid je bio 100% upravu kad je rekao da sve treba ugasiti i da nema smisla trošiti novac na sport. Ja sam ga kritikovao al ću mu se izvinuti i tražiti halala prvom prilikom kad ga sretnem. Ove pare koje su potrošene za ove šošone je trebalo dati Bingu da proširi zoološki na Šićkom više bi koristi imala društvena zajednica.
Kad pogledaš odnos prema reprezentativnom dresu trenera Scariola i Aziza sve ti je jasno. Scariolo gospodin dotjeran, začešljan ovaj naš bradat, sa žvakom, trenerka i ruke u džepovima :puke:
Došlo ti na Kipar 2500 ljudi da ti da krila i podršku a ti glumiš neku zvijezdu, sve ti ovo zaebancija, ko na školskom da su se skupili samo im piva klipača falila. Na presu pričaš neke šablone, nebuloze ni pas s maslom ne bi progutao. I sve stane u "Štaš. Biće bolje akoBogda!" :cry:
Pa do kad majku mu?!
Ukidaj svo financiranje sporta. Pa odron smo u svemu.
Doduše,
neko je dobro napisao možda njima Aziz i postavi igru, možda je urađen scauting kako treba i shodno tome i postavka igre napravpjena ali gledajući njih na terenu, fizionomiju, pokrete i motoriku bojim se da su kapacitirani/limitirani i intelektualno da sve te zamisli pretoče u djelo tj ne kontaju šta treba da rade. A bgmi gledajući slušajući i samog coacha prije će biti da je i on u rangu nekog šanera tipa Real Madrid hu ha, ojha, zelenkira, glay vamo, vidi ovo i da ni sam ne zna jel pošo il je došo. Uzda se u sreću, loš dan protivnika i Merkur da bude u sazviježđu Neptuna.....

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 avg 2025, 13:01

Kaunas je napisao/la:
Nama je problem odbrana ljudi,skupljamo dropamo ostavljamo šut ok ,ali nama ljudi juce 20 puta u srcu reketa poentirase okreću se u mjestu i zakucavaju nigdje nikoga,jedna akcije što se radi u školi kosarke spancima prodje, samo jedan blok u ledja i naša odbrana cijela ispade
Najmanje 6,7 puta su probili sredinu ,skup ljudi koji su apsolutno van forme, bolje da je zvao Bulica 205 cm koji igra u meksiku ili Spaniji i nije imao pauze cijelu godinu nego Lazica ,Halilovica, Penavu... koji su ozlijedjeni ili ne treniraju uopste ovaj sport

Protiv Italije moramo igrati agresivnije na ivica faula pustati da idu na Nurkica ili Kamenog ako budemo skupljali nama će i ovi postici 12,13 trica
Ma sta ti je brate, pa musa bi sam na izolaciju ubacio 15 poena ovoj spaniji...samim tim morali bi mjenjat kompletnu odbranu prema njemu sto bi dalo dosta vise prostora drugima da se razmasu.

Kad imas musu ne treba ti cak ni ovaj pnr o kojem pricamo jer ce ono 1na1 u 90% situacija napravit prednost nad njihovom vanjskom linijom i odma se otvara 10 opcija kad probije
Druze Musa je nije LeBron. Musi zatvoris ulaz na desnu stranu usporio si ga za 70%. Mislim okej isporucit ce on 15ak poena svakako al ne bi to puno znacilo. Ovdje je prica da bi nas Musa nosio ko Jokic i da bi isli do polufinala uz njegovih 30ppg al nema tu istine.
Pa nije naravno al da probije linije par puta i 15 poena u ovakvoj ekipi je zlata vrijedno
=\_1921_/=

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 31 avg 2025, 13:08

Sad Aziz ne valja,a bio je Bog nakon Hrvatske i plasmana na eurobasket.

Nije Aziz cvjecka,ali nije on igrao sinoc,pa profulao prvih 10 trica,nisu njega pravila djeca iz Spanije budalom,nego Nurkica,Robersona,Atica itd .

I da je Musa tu,Skariolo selektor,mi ne bi mogli meda,jer kod nas vlada kur,cobolja,sinoc su odigrali dobro samo prve dvije minute,ostali nije vrijedno pomena.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 31 avg 2025, 13:08

Neki kažu da nije do Adisa, pa kako nije? Ako smo se prvih 7 minuta držali u egalu i Špance još nije bio proradio šut (mislim da su tada imali 1/7 nešto tako) zašto naš selektor ubacuje Kamenjaša na 4 iako svako normalan zna da Kamenjaš ne može igrati 4 ni u odbrani a ni u napadu. Ali naš selektor ubacuje Kamenjaša da čuva Aldamu i da probija blokove :crazy:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 31 avg 2025, 13:12

MElloo je napisao/la:
31 avg 2025, 12:59
Ghuraba je napisao/la:
31 avg 2025, 12:50
MElloo je napisao/la:

Mislim da ako Spanija dobije Italiju a mi ne izgubimo puno od Italije ok ce nam biti samo pobjeda

Ali ono je dobro rekao kako mi samo mozemo uzeti na cvrstinu na odbranu na skok i utjeramo spance u egal dugo.Nista od tog nismo ni blizu uradili.
Atic mi je isto nevjerovatan 3 ili 4 trojke iz kornera smo primili jer njegov covjek stoji sam u korneru a on negdje u reketu duhove cuva

Dobri smo mi fizikalci, dobru odbranu mozemo odigrati na lopti, al off ball, preuzimanja, strana pomoci su nam uzasne.Jednostavno jako mal bbiq kod igraca.To se bas vidjelo kod te iste akcije 2 puta zaredom na Aldami
Ma tu je sad najgore sto zavisimo od Spanije. Uopste nije nemoguce da dobiju Italijane, ali nama se nikad ne poklope ti neki drugi rezultati. :D Ako ih dobiju, onda nama treba poraz od Italije manji od 15 razlike i bilo kakva pobjeda protiv Gruzije. Da se razumijemo, bez obzira na sve, ja se veceras nadam nasoj pobjedi. :mrgreen:

Ma rekao je sve dobro, poslusao sam sve sto su u vezi nas pricali odmah kad je izbacen video na yt. Pretuzno je da jedan 'obicni' sportski komentator razumije stvari bolje od covjeka koji se tolike godine bavi trenerskim poslom.

Btw, ako Nurkic bude gledao ovo i ako cuje ono sto je Edin rekao za njegovu igru na niskom postu, bojim se da mu do kraja prvenstva nece dati vise nijedan intervju. :mrgreen:

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 31 avg 2025, 13:13

31 avg 2025, 11:22
Nah1d je napisao/la:
31 avg 2025, 10:25
DamirT je napisao/la:
31 avg 2025, 09:59
Bas me zanima kakva ce nam biti danas taktika. Bude li kao jucer, pisam mu se na licencu i "skauting" protivnika.
Taktika pada u vodu kad ti nemaš kvalitet. Nama je trenutno najpouzdaniji šuter Adin Vrabac. Možeš ti pričati o taktici do sutra, kad nemaš Musinih 20 po utakmici. Na jučerašnji broj poena dodaj Musinih 20 i vidjet ćeš da je to otprilike to. I sa Musom bi izgubili od onako šuterski raspoložene Španije, samo 5-6 razlike.

Mi se moramo poslje EP zahvaliti selektoru i Nurkiću.
Ne bi se slozio...nije ovo fudbal. Kao sto sam vec napiso...probaj pnr, izgradi neki sut, pa eto nek ga i promasimo ali izgradi ga.....svaki nas napad je cista improvizacija. Bacaju loptu jedan drugom ko vruc krompir
Pa upravo je to nedostatak kvaliteta. Ekipa pod malo jačim pritiskom ne može da reaguje ni da iskreira nešto. Ovdje sam pročita toliko pljuvanja na Arslanagića, ali on je bio jedini lik koji je iole ubrzao igru, promjenio naš ritam dok je bio na terenu. John je neupotrebljiv i beskorisan.
Jednostavno smo limitirani između Aba2 i Aba1 lige igrača.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 31 avg 2025, 13:14

Kaunas je napisao/la:

Nije isto kada na trojci imas Musu i Vrabca ili Atica. Samo njegova gravitacija bi nam otvorila dosta prostora u reketu bez obzira na to bio on u mogucnosti kreirati nesto u izolaciji ili ne. Dodas na to jos Castanedu koji je dosta dobar suter i to je skroz druga prica. Ali sta bi bilo kad bi bilo…

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 31 avg 2025, 13:22

Kako igraju Italijani? Da kazemo Azizu pa, da im spremi taktiku koja njima ide na ruku.

Kakva budaletina, ja jos ne mogu vjerovati, da je lik stvarno isao, da se nadigrava sa Špancima sa brzom igrom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 31 avg 2025, 13:23

Ako nista, Musa bi izvukao neka slobodna bacanja i promasio bi moozda 1, jer je ubjedljivo najbolji nas igrac na slobodnim bacanjima. Nurkic sinoc bukvalno svaki put obavezno jedno promasi. A i navukao bi sigurno nekih 15 poena.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 31 avg 2025, 13:28

Smiješna priča ovo za Musu.

Pa frajer ove igrače čini makar 30% boljim. Nije Jordan, ali itekako je igrač razlike za nivo Eurobasketa.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 avg 2025, 13:34

costacurta08 je napisao/la:
31 avg 2025, 13:00
Znam jedno, Aid je bio 100% upravu kad je rekao da sve treba ugasiti i da nema smisla trošiti novac na sport. Ja sam ga kritikovao al ću mu se izvinuti i tražiti halala prvom prilikom kad ga sretnem. Ove pare koje su potrošene za ove šošone je trebalo dati Bingu da proširi zoološki na Šićkom više bi koristi imala društvena zajednica.
Kad pogledaš odnos prema reprezentativnom dresu trenera Scariola i Aziza sve ti je jasno. Scariolo gospodin dotjeran, začešljan ovaj naš bradat, sa žvakom, trenerka i ruke u džepovima :puke:
Došlo ti na Kipar 2500 ljudi da ti da krila i podršku a ti glumiš neku zvijezdu, sve ti ovo zaebancija, ko na školskom da su se skupili samo im piva klipača falila. Na presu pričaš neke šablone, nebuloze ni pas s maslom ne bi progutao. I sve stane u "Štaš. Biće bolje akoBogda!" :cry:
Pa do kad majku mu?!
Ukidaj svo financiranje sporta. Pa odron smo u svemu.
Doduše,
neko je dobro napisao možda njima Aziz i postavi igru, možda je urađen scauting kako treba i shodno tome i postavka igre napravpjena ali gledajući njih na terenu, fizionomiju, pokrete i motoriku bojim se da su kapacitirani/limitirani i intelektualno da sve te zamisli pretoče u djelo tj ne kontaju šta treba da rade. A bgmi gledajući slušajući i samog coacha prije će biti da je i on u rangu nekog šanera tipa Real Madrid hu ha, ojha, zelenkira, glay vamo, vidi ovo i da ni sam ne zna jel pošo il je došo. Uzda se u sreću, loš dan protivnika i Merkur da bude u sazviježđu Neptuna.....
Koje financiranje ??? Ne znam ima li države na svijetu koja manje ulaze u sport i infrastrukturu za sport .

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 avg 2025, 13:38

Mi smo ekipa prosječnih igrača, samo Musa odskače. izvlaci nas timska igra al kada protivnika krene onda nam ništa ne pomaže.
Šta bi mi samo dali da imamo barem prosječne euroligaske igrace

sjecate li se spominjanja medalje?
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 31 avg 2025, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, CAGarfia, Cwirek, JHam, lisander, MElloo, TripleThreat i 62 gosta.