FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
53
20%
2. Borbu za Evropu
123
46%
3. Sredinu tabele
49
18%
4. Borbu za opstanak
43
16%

Ukupno glasova: 268

Pact1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pact1921 » 30 avg 2025, 23:32

Ako sam ja dobro upratio mi sledecu protiv borca necemo imati lagumdziju i sukilovica zbog zutih kartona jer se prenose iz prosle sezone . Jos je gora cinjenica sto je lagumdzija dobio u 97 minuti zuti karton .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 30 avg 2025, 23:34

Pact1921 je napisao/la:
30 avg 2025, 23:32
Ako sam ja dobro upratio mi sledecu protiv borca necemo imati lagumdziju i sukilovica zbog zutih kartona jer se prenose iz prosle sezone . Jos je gora cinjenica sto je lagumdzija dobio u 97 minuti zuti karton .
Sukilovic manje-vise - Karamarko-Sedorf se vracaju

Lagumdzija nas najbolji igrac danas

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 avg 2025, 23:35

Orvel je napisao/la:
30 avg 2025, 22:53
Levin je napisao/la:
30 avg 2025, 22:40
Orvel je napisao/la:
30 avg 2025, 22:35

Dobro je da danas nismo skinuli gace nego otisli po bod i nismo ni pokusali napasti. A sa Borcem se zna, bod kao kuca ako uspijemo
Danas su momci odradili što su trebali. Kao i većini navijača i tebi j pamćenje kao u vjeverice pa si već zaboravio da nas je ta ista Sloga prije godinu dana razmontirala na tom istom stadionu.

Ti kao da nisi gledao utakmicu druže. Sudija te napunio kartonima i da si krenuo naprijed neko bi sigurno zaradio crveni da je prošla neka kontra. Uostalom imao si dovoljno prilika za pobjedu. Na tome se mora poraditi.
:nene:
I sta sad ako su nas prosle god dobili mi trebamo skinuti gace kako kazes i ne pokusati napasti? Ne kritikujem, ok je bod al nmg da vjerujem da nismo napali jer svi smo vidjeli da su ranjivi.

Sto se tice sudije, realno i ja sam mislio da ce biti masakr ali realno ono je klasicno domacinsko sudjenje. Nismo bili osteceni, vecina kartona pravilno dosudjeni, neke je propustio dsti njima, ponistio gol. Klasicno domacinsko sudjenje i sad nam to treba biti alibi sto necemo napasti i ujedno govoris kako cemo zaganjati borca..
Ne pije ti priča vodu ali nikako. Itekako umanjuješ uticaj sudie ovdje ali i činjenicu da nam je 5 igrača u 66 minuti imalo žuti. Uglavnom defanzivci : Šuki, Osmo, Alić i Erick. Kasnije je i Lagumdžija požutio. Jednostavno si morao napadati sa premalo igrača. Da ti je ijedna kontra prošla to je crveni.

Mislim da je ovdje rizik bio prevelik i sigurno ispravna odluka da se ne krene u totalnu ofanzivu a i tako si imao par vrlo izglednih prilika. Npr, onaj pas Koningsa kroz peterac koji je morao neko bolje pokupii ili šut Boljevića.

Nejse, ova ekipa još nije dovoljno uigrana (a ni kvalietna) da vrši pritisak koji bi ti volio.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 avg 2025, 23:37

Žuti iz prošle sezone se ne prenose! Jedino ako igrač zaradi suspenziju zbog žutih, odnosno ispuni kvotu, tada se suspenzia prenosi.

Protiv Borca će biti dostupni svi koji budu zdravi.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 avg 2025, 23:46

Levin je napisao/la:
30 avg 2025, 23:37
Žuti iz prošle sezone se ne prenose! Jedino ako igrač zaradi suspenziju zbog žutih, odnosno ispuni kvotu, tada se suspenzia prenosi.

Protiv Borca će biti dostupni svi koji budu zdravi.
To je bio slucaj s Erickom kad mu se prenijela suspenzija iz prosle sezone i prvi kolo protiv Radnika nije mogao igrati
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 31 avg 2025, 00:27

Ako iskljucimo utakmicu protiv zrinjskog, gdje smo igrali iskljucivo na kontre sto je izgledalo odlicno jer nije bilo puno kontakta sa loptom i razmisljanja,ostalo vrlo lose izgleda prema naprijed. Ne znam jesmo li sastavili 5 akcija u 5 utakmica. Kreacija ne postoji. Krila manje vise sve isto jedan udje drugi izadje, sosic ocigledno sve losiji i losiji. Bas izgledamo nekako bezopsasno i anemicno.
Nazad i vise nego dobro za sad i ova 2 stopera i orva dva stopera, vjerovatno ima i do 2 zadnja vezna , pokupe 80% lopti.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 31 avg 2025, 00:45

Pact1921 je napisao/la:
30 avg 2025, 23:32
Raja ne konta koliko malo sjeckanje ima uticaj na igru. To je danss radio Jelic idealno i to mene vise nervira nego penal, a ostatak tekme bude sve ok. Jedva da ti da doci do gola, tako nas nesto ocekuje protiv Borca. Meni je ovaj bod top, pun stadion protiv Borca nadam se i gostujucim navijacima, potpunu podrsku dati ekipi i strucnom stabu, pa cemo vidjeti za sta ce dovoljno biti.
Fk Željezničar.

Demaaa
Kontakt:

Post Postao/la Demaaa » 31 avg 2025, 01:14

Bod ko kuća , koda smo na ratištu bili a ne gostujuća utakmica . Kartoniranje, sjeckanje, kontra faulovi , čupanje živaca , mozda se moglo na foru dat neki gol, ali nismo ni primili . Puno lakse je igrat sa ekipom koja trazi igru , nadigravanje već sa ovim kasapima . I dalje bez poraza , bit ce jos bolje aBd . FORZAA ZELJO

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 31 avg 2025, 01:38

Je li Dangubić još slobodan...

Konings, Krpić, Jaganjac i Rakić i dalje nisu dali gol.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 31 avg 2025, 08:41

Jeli ovo rekord.U prvih 6 kola primili smo samo 2 gola.I to kuci.U gostima 3 tekme još nismo gola primili.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 31 avg 2025, 09:03

Riquelme1921 je napisao/la:
31 avg 2025, 01:38

Prvi pogodak prošle sezone Dangubić je postigao 29.09.2024. u našoj 9-toj ligaškoj utakmici a njegovom petom nastupu.

Do tog trenutka Krpić je imao 3 pogotka, Boljević je imao 2 pogotka i 2 asistencije, Al Jaber 2 pogotka a Cvetanovski 1 pogodak i 3 asistencije.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 31 avg 2025, 09:16, ukupno mijenjano 1 put.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 31 avg 2025, 09:14

Alipasino je napisao/la:
31 avg 2025, 08:41
Jeli ovo rekord.U prvih 6 kola primili smo samo 2 gola.I to kuci.U gostima 3 tekme još nismo gola primili.
Fino izgleda, ali dzaba sve kad nema ko dati gola. Nije pametno nogirati Krpica pored Koningsa koji lici na Vucenovica birvaktile.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 31 avg 2025, 09:39

E ako smo ovog napadaca toliko cekali svaka nam cast.
Nazad to izgleda dobro ali smo sterilniji od kantonalne lige. U 6 kola smo 7 sansi napravili.
Sosic je nas najkreativniji igrac i to sto ovoliko dugo nije u formi je krivica koliko njegova toliko i struke.
Dodje i septembar a mi nemamo kreativnog veznjaka. Ja se nadam da ce napad proradit prije nego sto i odbrana izgubi formu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 31 avg 2025, 10:15

ne znam za vas, ali mislim da trebamo agresivni bit protiv borca, da zute kartone dobiju i alic i erick i rakic, jer lakse bez njih protiv sirokog nego protiv sarajeva. eventualno i neka 2 zuta da neki igraci dobiju u zadnjih 5 minuta ako budemo vodili. lakse je suspenziju odradit u listici nego kuci.
kako da te ne volim

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 31 avg 2025, 10:46

Naši napadači su u rangu federalne.

Gledam snimak kad fotograf zaganja onog četničića, pa lik brži duplo od Rakića.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 31 avg 2025, 10:50

Levin je napisao/la:
30 avg 2025, 23:35
Orvel je napisao/la:
30 avg 2025, 22:53
Levin je napisao/la:
30 avg 2025, 22:40

Danas su momci odradili što su trebali. Kao i većini navijača i tebi j pamćenje kao u vjeverice pa si već zaboravio da nas je ta ista Sloga prije godinu dana razmontirala na tom istom stadionu.

Ti kao da nisi gledao utakmicu druže. Sudija te napunio kartonima i da si krenuo naprijed neko bi sigurno zaradio crveni da je prošla neka kontra. Uostalom imao si dovoljno prilika za pobjedu. Na tome se mora poraditi.
:nene:
I sta sad ako su nas prosle god dobili mi trebamo skinuti gace kako kazes i ne pokusati napasti? Ne kritikujem, ok je bod al nmg da vjerujem da nismo napali jer svi smo vidjeli da su ranjivi.

Sto se tice sudije, realno i ja sam mislio da ce biti masakr ali realno ono je klasicno domacinsko sudjenje. Nismo bili osteceni, vecina kartona pravilno dosudjeni, neke je propustio dsti njima, ponistio gol. Klasicno domacinsko sudjenje i sad nam to treba biti alibi sto necemo napasti i ujedno govoris kako cemo zaganjati borca..
Ne pije ti priča vodu ali nikako. Itekako umanjuješ uticaj sudie ovdje ali i činjenicu da nam je 5 igrača u 66 minuti imalo žuti. Uglavnom defanzivci : Šuki, Osmo, Alić i Erick. Kasnije je i Lagumdžija požutio. Jednostavno si morao napadati sa premalo igrača. Da ti je ijedna kontra prošla to je crveni.

Mislim da je ovdje rizik bio prevelik i sigurno ispravna odluka da se ne krene u totalnu ofanzivu a i tako si imao par vrlo izglednih prilika. Npr, onaj pas Koningsa kroz peterac koji je morao neko bolje pokupii ili šut Boljevića.

Nejse, ova ekipa još nije dovoljno uigrana (a ni kvalietna) da vrši pritisak koji bi ti volio.
E u ovom zadnjem se slazemo. Ja sam zadovoljan sa bodom, da je prije tekme neko rekao da uzimamo bod, potpisao bih, a Zejnilhodzic prije tekme i rece da smo dosli da ostanemo neporazeni. Jasno je da smo isli na bod, a ako udje frljoka kakva, dobro je. Na kraju krsjeva ubo sam x ovdje.

Ali eto posto ti volis pogledati tekmu 2 puta, obrati paznju na kraj prvog i sredinu drugog poluvremena. Igraci sloge nemaju snage nj za sta, a mi ne pokusavamo kreirati napad nego cuvamo x.

Mislim da je u ovoj utakmici Koninga katastrofalno odigrao, od primanja lopte koja se odbija od njega 5 metara do vodjenja lopte. Imamo 4 napadaca koja trce kao muha bez glave. Ok vrse pritisak, ali treba nam onda jedan napadac koji vrsi pritisak i drugi koji se zna naci u prilici za gol.

Adzem je objavio na storyu svom skor 3-3-0, jasno je na cemu trebamo raditi u pripremi za borac. Od te utakmice nemam nikakva ocekivanja osim da xe mi trebati nesto za smirenje, ali da moramo poraditi na IZGRADNJI napada, moramo. Mi napadamo opet preko krila a niko ne trci u 16, ni blizu.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 31 avg 2025, 10:57

Moguć odlazak na mini pripreme tokom rep.pauze i prijateljska sa Zrinjskim.
Brohra ribo se...

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 31 avg 2025, 11:12

gegenpressing je napisao/la:
31 avg 2025, 10:57
Moguć odlazak na mini pripreme tokom rep.pauze i prijateljska sa Zrinjskim.
Odlicno! Ovo je kao i prosli Adzemov mandat kad je otisao na pripreme pa uvezao strasan niz. Nek se ponovi! Iako realno sad ide bas tezak raspored

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 31 avg 2025, 11:32

Levin je napisao/la:
31 avg 2025, 09:03
Riquelme1921 je napisao/la:
31 avg 2025, 01:38

Prvi pogodak prošle sezone Dangubić je postigao 29.09.2024. u našoj 9-toj ligaškoj utakmici a njegovom petom nastupu.

Do tog trenutka Krpić je imao 3 pogotka, Boljević je imao 2 pogotka i 2 asistencije, Al Jaber 2 pogotka a Cvetanovski 1 pogodak i 3 asistencije.
Istina, ali je on razigrao cijelu ekipu i otvarao ih.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 31 avg 2025, 11:36

linija16bbb je napisao/la:
31 avg 2025, 10:15
ne znam za vas, ali mislim da trebamo agresivni bit protiv borca, da zute kartone dobiju i alic i erick i rakic, jer lakse bez njih protiv sirokog nego protiv sarajeva. eventualno i neka 2 zuta da neki igraci dobiju u zadnjih 5 minuta ako budemo vodili. lakse je suspenziju odradit u listici nego kuci.
Ma uvijek se govorilo titule su se gubile na malim timovima . Jer isto ti vrijedi pobjediti Sarajevo i Siroki jeste da je stvar ponosa gradski derbi . Ja ne bi nista eksperimentisao .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 7 gostiju.