To je zato sto svi protivnicki selektori znaju da nam je mentalitet ravan mrtvom konju i da nam svaka tekma visi u zraku cak i kad smo bolji tako da traze od igraca da nas sto brze zatrpaju u jamu. To ce nam isto Spanci sutra radit' konstantno a i svi ostali.Unofficialpage je napisao/la: ↑29 avg 2025, 22:19I to stoji ali pogađaju i preko ruke i iz okreta, iz nemogućih pozicija. Nekako se svi u Stepha pretvore. I protiv drugih budu sami ali fulaju.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
-
- Kontakt:
Iz pobjede nad Slovenijom, utakmice sa Njemačkom gdje je bilo potrebno da nas sudije pokradu, nekoliko utakmica sa Francuskom gdje smo se ozbiljno potukli sa njima se vidi da je ovoj ekipi mentalitet mrtvog konjaMaverick je napisao/la: ↑30 avg 2025, 01:40To je zato sto svi protivnicki selektori znaju da nam je mentalitet ravan mrtvom konju i da nam svaka tekma visi u zraku cak i kad smo bolji tako da traze od igraca da nas sto brze zatrpaju u jamu. To ce nam isto Spanci sutra radit' konstantno a i svi ostali.

Zadnja izmjena: Drape, dana/u 30 avg 2025, 02:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ma laganini gubimo 15 razlike.
Rezervisite subotu za nesto ozbiljnije.
Rezervisite subotu za nesto ozbiljnije.
Izgledan scenarij kojeg se pribojavam:
Pocinje utakmica, egal-nervoza na obje strane, sudije pustaju grublju igru u kojoj vise odgovara spancima koji igraju prljavo. Nasi i dalje grizu, odolijevaju. Sudije potezu za drugim oruzjem a to je brzo opterecenje licnim Nurkica. Kako smo oslabljeni u reketu, spanci prenose teziste pod kos i trica se siri i pocinje punjenje s vama, sve im ulazi. Kraj sa +15/20 za spance.
Gruzija dobija Italiju, mec s gruzijcima vise nista ne znaci, sada je i nama i njima tj. odlucujuca sa talijanima.
Potroseni i prebijeni protiv spanaca, sa manje sati odmora, papriramo anemicno al je konstanta igra macke i misa - drze nas talijani stalno na 8-12 razlike, i zadnjih 4min lovimo prikljucak na posjed-dva sa serijom pogodaka. Sve je prokljucalo i mirise na onaj cuveni mec s Bošinim talijanima 1999 kada je upravo Beciragic bio kriv za poraz. Iako sudije donose cudne odluke, vise na nasu stetu ulazi se u zadnji minut nerijeseno...
Pocinje utakmica, egal-nervoza na obje strane, sudije pustaju grublju igru u kojoj vise odgovara spancima koji igraju prljavo. Nasi i dalje grizu, odolijevaju. Sudije potezu za drugim oruzjem a to je brzo opterecenje licnim Nurkica. Kako smo oslabljeni u reketu, spanci prenose teziste pod kos i trica se siri i pocinje punjenje s vama, sve im ulazi. Kraj sa +15/20 za spance.
Gruzija dobija Italiju, mec s gruzijcima vise nista ne znaci, sada je i nama i njima tj. odlucujuca sa talijanima.
Potroseni i prebijeni protiv spanaca, sa manje sati odmora, papriramo anemicno al je konstanta igra macke i misa - drze nas talijani stalno na 8-12 razlike, i zadnjih 4min lovimo prikljucak na posjed-dva sa serijom pogodaka. Sve je prokljucalo i mirise na onaj cuveni mec s Bošinim talijanima 1999 kada je upravo Beciragic bio kriv za poraz. Iako sudije donose cudne odluke, vise na nasu stetu ulazi se u zadnji minut nerijeseno...
Nece ti odgovoritiTripleThreat je napisao/la: ↑30 avg 2025, 02:04Je l' možeš navesti kad je zadnji put košarkaška reprezentacija "skinula gaće" pred nekom silovitom reprezentacijom u regularnoj utakmici?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
I ova prica da smo mi visoki, da smo fizicki daleko dominantniji od njih, da ovo, da ono je cista glupost. Scariolo je protiv Gruzije izveo petorku u kojoj su svi preko 2 metra: mali De Larrea na 1, koji je Gegiceve visine, Yusta na 2, koji je inace 3, Parra na 3, koji je inace 3/4 (konstitucijom je vise 4), Aldama na 4, koji je 210+ i Willy na 5, koji je takodjer 210+. Njih ovakve su Gruzijci pojeli na skoku, i to nisu skakali samo visoki igraci, nego su oni nerijetko samo gradili skok, a gruzijski bekovi su kupili lopte.
Vjerujem da je Scariolo na ovaj nacin pokusao odgovoriti gruzijskoj petorci s 3 visoka, ali su zbog toga na kraju ostali bez onog svog prepoznatljivog identiteta. Ne vjerujem da ce danas poceti na isti nacin. Pretpostavljam da ce ici na to da ubrzaju igru i protok lopte (pitanje je koliko imaju igrace za to), kako bi bilo sto vise otvorenih suteva (pogotovo jer mi i sami od sebe to previse dozvoljavamo). Ne bih se iznenadio ako Aldama pocne na 5. Iako je neuporedivo nejaci od Nurkica, visinom mu moze parirati i mozda ce to biti neki pocetni test, u nadi da ce Juka uci u seriju profulanih zicera (sto njemu nije strano). S druge strane, on bi Nurkica pokusao izvuci iz reketa jer je lagan, pokretljiv, dobar u igri licem, a i sut s distance brzo potegne. Ili ce ici na siguricu s masivnijim Hernangomezom na 5, a Aldama ce ostati na 4 da visinom pokusa 'progutati' Alibegovica. Trenirao je Amara u klubu, zna sve njegove karakteristike i sigurno da ce za njega pripremiti igrac koji mu najmanje odgovara. Ne bih se iznenadio i da Parra povremeno bude na 4, mada tu imaju i mladjeg Hernangomeza koji ce standardno igrati dosta minuta.
Najvise me je strah njihovog suta veceras, jer kontam da nema teorije da Brizuela i Yusta ponove onako katastrofalan mec. Ocekujem da ce Puerto dobiti vise minuta protiv nas. Pouzdan je suter, a i atletski itekako dobar.
Sto se tice nas, ja bih na Adisovom mjestu konstantno vrsio pritisak na njihova dva mlada playmakera (nijedan od njih jos uvijek nije napunio 20 godina), ne dozvoljavajuci im da razviju svoju igru. Iza njih je tek po jedna seniorska sezona, nemaju dovoljno ni znanja ni iskustva, a nemaju pojma sta je Adin Vrabac u stanju napraviti.
Ako to iko moze i zna uraditi, onda su to Gegic i Vrabac. Dok Gegic bude na parketu, zaduzio bih njega da ih pritisne kako zna, a da tu ulogu preuzme Vrabac kad udje na parket. Ubijedjen sam da bi to uveliko poremetilo njihovu igru. S druge strane, skok i odbrana nam moraju biti na nivou. Gruzijci su ih dobili na skokove. Nurkicu ce biti lakse ako se bude cuvao s Willyjem, jer je i ovaj relativno statican. Medjutim, ima itekako dobru ledjnu tehniku i moze zabiti preko bilo koga, tako da tu fokus mora biti na max. Ako Pradilla kod njih ostane rezervna petica (u sto i nisam bas siguran), onda tu treba iskoristiti Kamenog, koji je neuporedivo snazniji. I nenormalno je bitno za nas da Roberson dobro udje u mec i da do poluvremena zabije bar dvije trojke.
Sretno veceras, momci!
Vjerujem da je Scariolo na ovaj nacin pokusao odgovoriti gruzijskoj petorci s 3 visoka, ali su zbog toga na kraju ostali bez onog svog prepoznatljivog identiteta. Ne vjerujem da ce danas poceti na isti nacin. Pretpostavljam da ce ici na to da ubrzaju igru i protok lopte (pitanje je koliko imaju igrace za to), kako bi bilo sto vise otvorenih suteva (pogotovo jer mi i sami od sebe to previse dozvoljavamo). Ne bih se iznenadio ako Aldama pocne na 5. Iako je neuporedivo nejaci od Nurkica, visinom mu moze parirati i mozda ce to biti neki pocetni test, u nadi da ce Juka uci u seriju profulanih zicera (sto njemu nije strano). S druge strane, on bi Nurkica pokusao izvuci iz reketa jer je lagan, pokretljiv, dobar u igri licem, a i sut s distance brzo potegne. Ili ce ici na siguricu s masivnijim Hernangomezom na 5, a Aldama ce ostati na 4 da visinom pokusa 'progutati' Alibegovica. Trenirao je Amara u klubu, zna sve njegove karakteristike i sigurno da ce za njega pripremiti igrac koji mu najmanje odgovara. Ne bih se iznenadio i da Parra povremeno bude na 4, mada tu imaju i mladjeg Hernangomeza koji ce standardno igrati dosta minuta.
Najvise me je strah njihovog suta veceras, jer kontam da nema teorije da Brizuela i Yusta ponove onako katastrofalan mec. Ocekujem da ce Puerto dobiti vise minuta protiv nas. Pouzdan je suter, a i atletski itekako dobar.
Sto se tice nas, ja bih na Adisovom mjestu konstantno vrsio pritisak na njihova dva mlada playmakera (nijedan od njih jos uvijek nije napunio 20 godina), ne dozvoljavajuci im da razviju svoju igru. Iza njih je tek po jedna seniorska sezona, nemaju dovoljno ni znanja ni iskustva, a nemaju pojma sta je Adin Vrabac u stanju napraviti.

Sretno veceras, momci!

Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 30 avg 2025, 08:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ali kakva prilika, veceras ako se dobije na korak smo od Rige, a ako izgubimo nista ni blizu nije gotovo
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Samo da napomenem i apelujem i igračima i selektoru i navijačima. Navijačima da ne smiju utihnuti ako kola krenu nizbrdo u nekom momentu.
Ako i gubimo, jako je bitno da to bude sa što manjom razlikom, ako pobjeđujemo neka ne bude daj samo da pobijedimo, diži razliku ako ti pruža prilika. Isto tako spuštaj razliku ako se pruża prilika. Vrlo je izvjesno da se nože zatvoriti krug sa 3 ekipe i istim omjerom. Ne smijemo dozvoliti sebi luksuz da žalimo za koš razlikom međusobnog omjera. Ne bi bio prvi put! Večeras je prva prava utakmica i još je na nož. Sretno!!!
Ako i gubimo, jako je bitno da to bude sa što manjom razlikom, ako pobjeđujemo neka ne bude daj samo da pobijedimo, diži razliku ako ti pruža prilika. Isto tako spuštaj razliku ako se pruża prilika. Vrlo je izvjesno da se nože zatvoriti krug sa 3 ekipe i istim omjerom. Ne smijemo dozvoliti sebi luksuz da žalimo za koš razlikom međusobnog omjera. Ne bi bio prvi put! Večeras je prva prava utakmica i još je na nož. Sretno!!!
Hoćeš ga izzdrkati ako izgubimo, jer samo to priželjkuješ od otvaranja teme?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Pogledaj rezultate i sve ce ti biti jasno,osim Francuske u Skenderiji prije par godina,nemamo dugo veliki skalp skinut,jer nasima se odsjeku noge i ruke jer je protivnik svjetska "sila" u nekom sportuTripleThreat je napisao/la: ↑30 avg 2025, 02:04Je l' možeš navesti kad je zadnji put košarkaška reprezentacija "skinula gaće" pred nekom silovitom reprezentacijom u regularnoj utakmici?

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
-
- Kontakt:
Slovenija sa Doncicemharry_90 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 08:31Pogledaj rezultate i sve ce ti biti jasno,osim Francuske u Skenderiji prije par godina,nemamo dugo veliki skalp skinut,jer nasima se odsjeku noge i ruke jer je protivnik svjetska "sila" u nekom sportuTripleThreat je napisao/la: ↑30 avg 2025, 02:04Je l' možeš navesti kad je zadnji put košarkaška reprezentacija "skinula gaće" pred nekom silovitom reprezentacijom u regularnoj utakmici?![]()
Ovo je najsmjesniji upis zato jer je ova generacija kosarkasa mozda jedina u historiji naseg sporta da ne skidaju gace pred velikima i cak su i dobijali te velikeharry_90 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 08:31Pogledaj rezultate i sve ce ti biti jasno,osim Francuske u Skenderiji prije par godina,nemamo dugo veliki skalp skinut,jer nasima se odsjeku noge i ruke jer je protivnik svjetska "sila" u nekom sportuTripleThreat je napisao/la: ↑30 avg 2025, 02:04Je l' možeš navesti kad je zadnji put košarkaška reprezentacija "skinula gaće" pred nekom silovitom reprezentacijom u regularnoj utakmici?![]()
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Koliko smo skidali skalp jacim selekcijama,dovoljno govori cinjenica da ste danima pravili kalkulacija da se dobiju samo Kipar i Gruzija,vec ste otpisali ih protiv Spanije,Italije i Grcke
Ja vama kazem samo da mi imamo taj problem kada igramo protiv neke sile u bilo kojem sportu,da imamo blokadu,skinemo gace,sta cemo jaci su itd .
I ja bi volio da veceras uzmu Spaniju,da odigraju bar pola kao gruzijci dobro ce doci,ali mi tad zakocimo zbog nekog straha koji drugi otklone,a mi nikad.

Ja vama kazem samo da mi imamo taj problem kada igramo protiv neke sile u bilo kojem sportu,da imamo blokadu,skinemo gace,sta cemo jaci su itd .
I ja bi volio da veceras uzmu Spaniju,da odigraju bar pola kao gruzijci dobro ce doci,ali mi tad zakocimo zbog nekog straha koji drugi otklone,a mi nikad.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Vidis da ga niko ni ne citira, pa se slomi da opet te gluposti pise, samo ne bi li ga neko citirao. Samo ga ignorisi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Hrabro i jako pa sta bude . Španija jest losija nego ranije ali i dalje su favoriti protiv nas a i mi smo oslabljeni. Svaki koš je bitan , pobjeda otvara prolaz grupe , poraz ako se desi mora biti minimalan , ne smije biti raspad sistema. Idemoooo momciii
- BenjooJutub
- Kontakt:
Pa više nego očigledno je da taj mindset ima javnost i navijači, koji uvijek kalkulišu za razliku od košarkaša koji su u zadnje 4 godine više puta dobili reprezenzacije iz top 15 u Europi... a i kada izgube, uvijek je tu negdje rezultatharry_90 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 09:05Koliko smo skidali skalp jacim selekcijama,dovoljno govori cinjenica da ste danima pravili kalkulacija da se dobiju samo Kipar i Gruzija,vec ste otpisali ih protiv Spanije,Italije i Grcke![]()
Ajmo BiH 

- BenjooJutub
- Kontakt:
Kvota na nas je porasla na čak 6.25.
Jeste Španija favorit ali ja mislim da ni jedan kladioničar ne bi igrao na njih po kvoti 1.10.
Jeste Španija favorit ali ja mislim da ni jedan kladioničar ne bi igrao na njih po kvoti 1.10.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, TripleThreat i 29 gostiju.