Ma ide sjeckanje igre i provociranje, ne treba se uzbudjivati pred naredne dvije tekme, sve je to povezano.Strumfinho je napisao/la: ↑29 avg 2025, 23:24Ma odličan,iz kola u kolo.
Samo sutra odgovorno,disciplinovano.
Ide Englez, na engleski način![]()
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dovođenje Denija i dalje ne mijenja činjenicu da ti treba još jedan defanzivni vezni. Ako Madžid ostane uz Denija ima šansu da postane još bolji igrač.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Adžem ozbiljno se nakanio da u ekipi sa svih strana imamo dobre šutere..
Alić,Erick,Pejić,Šabić i sad još i Milošević...
Svi projektile ispaljuju,i eto u dvije gostujuće utakmice,gdje nismo nešto spektakularno napravili,na osnovu dobrih šutera smo uzeli 6.bodova.
Alić,Erick,Pejić,Šabić i sad još i Milošević...
Svi projektile ispaljuju,i eto u dvije gostujuće utakmice,gdje nismo nešto spektakularno napravili,na osnovu dobrih šutera smo uzeli 6.bodova.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Ne znam koliko je tacno, ture done je spominjao nekog balkanca, mozda je taj u pitanju. Pored toga, Adzem rece kod Mime da hoce da daje vise minuta omladincima, u slucaju da ne nadju nista konkretno, imam osjecaj da ce iza Foce biti i Kolic u rotaciji.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Da nije Nedo na Milosevica mislio?
Koliko se sjecam rece balkanac, na slovo A, osim ako nije slagao da izvrti raju. Nakratko sam kontao da nije Sabanadzovic, i on je ostao bez kluba.
Pored starog i veza, nikad mi nece biti jasno kako smo njega uspjeli prodati..
Fk Željezničar.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Jest da je eurobasket, ali vidite ovo. Sinoć je Srbija igrala protiv Portugala i igrač Srbije Petrušev je isključen zbog udaranja protivničkog igrača. Već jutros, ponavljam jutros, disciplinski sudija FIBA-e je donio odluku tj. uslovno je kaznio Petruševa i time priča gotova.
Zamislite da je disciplinski sudija FIBA-e odlučio čekati četvrtfinale prvenstva i tada odlučio kazniti Petruševa i time ih oslabiti pred ključne utakmice takmičenja. Pa ja mislim da bi do Haaga došla ta priča.
Znam da eurobasket i premijer liga BiH nemaju veze, ali analogija ove priče se može primijeniti na oba slučaja. Zato i jesmo tu gdje jesmo, na moralnom i društvenom dnu, i kao država i kao društvo.
Zamislite da je disciplinski sudija FIBA-e odlučio čekati četvrtfinale prvenstva i tada odlučio kazniti Petruševa i time ih oslabiti pred ključne utakmice takmičenja. Pa ja mislim da bi do Haaga došla ta priča.
Znam da eurobasket i premijer liga BiH nemaju veze, ali analogija ove priče se može primijeniti na oba slučaja. Zato i jesmo tu gdje jesmo, na moralnom i društvenom dnu, i kao država i kao društvo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
FIBA sudije u basketu su preslika fudbalskih sudija kod nas u ligi. Ono je ocajno. S tim da se kod nas greske desavaju namjerno i samo u korist jedne straneLokomotifa je napisao/la: ↑30 avg 2025, 08:56Jest da je eurobasket, ali vidite ovo. Sinoć je Srbija igrala protiv Portugala i igrač Srbije Petrušev je isključen zbog udaranja protivničkog igrača. Već jutros, ponavljam jutros, disciplinski sudija FIBA-e je donio odluku tj. uslovno je kaznio Petruševa i time priča gotova.
Nema od nas kao kluba nista dok sutimo. Sljedeci put ce biti jos gore.Orvel je napisao/la: ↑30 avg 2025, 09:44FIBA sudije u basketu su preslika fudbalskih sudija kod nas u ligi. Ono je ocajno. S tim da se kod nas greske desavaju namjerno i samo u korist jedne straneLokomotifa je napisao/la: ↑30 avg 2025, 08:56Jest da je eurobasket, ali vidite ovo. Sinoć je Srbija igrala protiv Portugala i igrač Srbije Petrušev je isključen zbog udaranja protivničkog igrača. Već jutros, ponavljam jutros, disciplinski sudija FIBA-e je donio odluku tj. uslovno je kaznio Petruševa i time priča gotova.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Kad bi osvojili 4 boda iz sljedece dvije tekme, bio bih prezadovoljan. Ako dobijemo obje, halalio sam Rudar i Radnik kikseve.
Treba samo biti pametan sa sudijama. Liga nije ni pocela kako treba, vec ima more lakrdija i navlacenja.
Treba samo biti pametan sa sudijama. Liga nije ni pocela kako treba, vec ima more lakrdija i navlacenja.
Prvak NR BiH: 1946
- Lokomotifa
- Kontakt:
Danas u Doboju samo jako i pametno. Sa razlogom kažem baš ove dvije riječi.
Kad kažem jako mislim da svi moraju dati maksimum, poginuti za svaku loptu po izuzetnom teškom vremenu kakvo će danas biti i kakav god rezultat bude ako mi kao navijači vidimo taj pristup nagradit ćemo ga. Što bi Adžem rekao moramo izaći i potući se sa ekipom Sloge koja je jako dobra u tome. Ako ne budemo imali taj pristup ovi će nas prebiti.
Kad kažem pametno mislim na to da ne smijemo nasjedati na bilo kakve provokacije, samo šuti i igraj, sudija svirao faul OK idemo dalje. Sudija svirao ofsajd OK idemo dalje. Sudijski sastav danas će čekati svaki suvišni komentar da nas kartonira. Ako bude neka kolosalna krađa ćerati ćemo se poslije utakmice. Ali za vrijeme utakmice samo fokusirano i bez priče.
Ako budemo ispunili ova dva elementa imamo se čemu nadati.
Kad kažem jako mislim da svi moraju dati maksimum, poginuti za svaku loptu po izuzetnom teškom vremenu kakvo će danas biti i kakav god rezultat bude ako mi kao navijači vidimo taj pristup nagradit ćemo ga. Što bi Adžem rekao moramo izaći i potući se sa ekipom Sloge koja je jako dobra u tome. Ako ne budemo imali taj pristup ovi će nas prebiti.
Kad kažem pametno mislim na to da ne smijemo nasjedati na bilo kakve provokacije, samo šuti i igraj, sudija svirao faul OK idemo dalje. Sudija svirao ofsajd OK idemo dalje. Sudijski sastav danas će čekati svaki suvišni komentar da nas kartonira. Ako bude neka kolosalna krađa ćerati ćemo se poslije utakmice. Ali za vrijeme utakmice samo fokusirano i bez priče.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Svest greske na minimum i bit sto ubojitiji. Imat cemo prilika sigurno samo je bitno koliko cemo bit raspoloženi naprijed u smislu da ne treba 10 prilika za gol.
Hajde Adzeme sredi glavu Sosicu i dobijte ovo.
Hajde Adzeme sredi glavu Sosicu i dobijte ovo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Lokomotifa je napisao/la: ↑30 avg 2025, 10:37Danas u Doboju samo jako i pametno. Sa razlogom kažem baš ove dvije riječi.

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ma x i dobro je, vrijeme prelose za teren plus moguce sjeckanje igre. Izvuci bod i nazad na pripreme tokom pauze
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Šabanadžović je Pedri za ovog što Nedo spominje...
Lik igrao po Austriji,Makedoniji, hrvatskim niželigašima, otpad u rangu onog Crnogorca što je propao.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Ako je taj nivo, onda mozda je bolje cak i da probaju osposobit ponovo Radovca, cisto da ga imamo za rotacije. Prosle godine prvu polusezonu je bio realno dobar, mozda moze dat ruke za pola sata igre.StrikeWarzone je napisao/la: ↑30 avg 2025, 11:59Šabanadžović je Pedri za ovog što Nedo spominje...
Lik igrao po Austriji,Makedoniji, hrvatskim niželigašima, otpad u rangu onog Crnogorca što je propao.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Tim sa više kartona - 2,10 kvota na nas.
Što bi se reklo poklon kvota
Što bi se reklo poklon kvota

Možda...Anpa je napisao/la: ↑30 avg 2025, 12:04Ako je taj nivo, onda mozda je bolje cak i da probaju osposobit ponovo Radovca, cisto da ga imamo za rotacije. Prosle godine prvu polusezonu je bio realno dobar, mozda moze dat ruke za pola sata igre.StrikeWarzone je napisao/la: ↑30 avg 2025, 11:59Šabanadžović je Pedri za ovog što Nedo spominje...

Zadnja izmjena: Levin, dana/u 30 avg 2025, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Trenutno korisnika/ca: Austinpowers, avalPacidoroP, Cuspajz, Cwirek, dark44, ELDIABLO20, Hamagara, Hansestadt, Hrammm1921, Manijakdolopate, NazorUso, nide, Stole, ZaZelju, ZeljeznicarUberAlles i 131 gost.