BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

invincible1921
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la invincible1921 » 29 avg 2025, 11:20

bordobijeli je napisao/la:
29 avg 2025, 11:12
Divos je napisao/la:
29 avg 2025, 10:20
Ovo slucajno odgleda sinoc . I osjecaj je da jedva cekaju da izgubimo da pocnu srat po reprezentaciji . Covjek ima obraza pricati i kritikovati reprezentaciju a 10 najbolji godina zbog novca nije igrao za reprezentaciju . Podsmjehuju se selektoru , Robertsonu , Juka im se ne svidja , sprda ju se sto Garza posla pismo fibi , itd itd. Pitaju Djedovica najbolja petorka BIH s kojom je igrao kaze Halilovic,Sulejmanovic,Minja Milosevic,Domerkant ,Gordic. ne stavi jednog Teletovica . Ego ubi Djedovica, Sulejmanovica i sliicne zato sto nisu u prvom planu.
Napiso sam sinoc...kakve gluposti ljudi pricaju haj sto su gluposti nego su i bezobrazni.

Ovaj se sprda konta zanimljiv na racun sto garzina porodica gleda utakmice, kae imam info da ce garza doc gledat utakmicu :crazy: ...i to je kao smijesno... kako te bolan nije sramota..ismijavas lika koji se tolko bori da igra za rep, dok tvoj sagovornik nas ostavio na cjedilu u najboljim godinama

Pita neko za Kondica kae sta ce nam odbio je pet puta...al uredno treba djedovica zvat koji je jos goru stvar uradio

Djedovic igra citav zivot kosarku i odvali mrtav hladan da arslanagic ili campara trbeaju imat po 20min da ih se istrpi, kae kad se robersonu tolerise sto ne i arslanagicu....mozda zato sto lik ne moze 5min da bude faktor na terenu protiv usranog kipra..

Strucne analize..pa bolje bi nas par s foruma ih odradilo...ljudi pricaju banalizram zaustavice gegic lebrona, pokazo je da moze igrat odbranu igrajuci u aba ligi...
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 29 avg 2025, 11:22, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 29 avg 2025, 11:21

Ovi sa fudbal pdf-a ako već nemaju obraza da sami prestanu pisat, treba im zabraniti da ovdje pišu. Pa ljudi u životu basketa nisu igrali a kamo li košarke. Mene stid čitat pojedine postove.

Ovaj pdf je bio top dok Euro nije počeo, sad se pretvorio u pdf reprezentacije u fudbalu. :crazy:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 29 avg 2025, 11:22

Pa ne znam ko gleda tu dvojicu levata. Jedini pravi košarkaški podcast su Edin i Miloš.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 avg 2025, 11:22

Danas je stiglo jos nasih navijaca...

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 29 avg 2025, 11:25

bordobijeli je napisao/la:
Pitaju Djedovica najbolja petorka BIH s kojom je igrao kaze Halilovic,Sulejmanovic,Minja Milosevic,Domerkant ,Gordic. ne stavi jednog Teletovica .
Stavio je Teletovića na 4 i Kenu Bajramovića na 5, očito si pogrešno čuo :mrgreen:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 avg 2025, 11:26

lumani je napisao/la:
29 avg 2025, 11:22
Mislim da ce gorit ove tri naredne, jer bila je bas povoljna opcija da se ode 5 dana da gledas utakmice sa Ita, Spa, Grcka...

Steta ne uspjedoh se organizovat. Ocekujem 3k nasih sutra
=\_1921_/=

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 avg 2025, 11:27

kupus army je napisao/la:
Baš je gadno slušati ove gluposti Čamca i Djedovića, treba dati Arsli slobodu i Hrelji prvu petorku. Hrelja je biser kojeg treba sačuvati da ne sagori, još par minuta dozirati i taman za njegove godine i prvi Eurobasket, Arslanagić nije igrač koji može pomoći repki.
bas je gadno slusati ih

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 avg 2025, 11:27

invincible1921 je napisao/la:
29 avg 2025, 11:26
lumani je napisao/la:
29 avg 2025, 11:22
Mislim da ce gorit ove tri naredne, jer bila je bas povoljna opcija da se ode 5 dana da gledas utakmice sa Ita, Spa, Grcka...

Steta ne uspjedoh se organizovat. Ocekujem 3k nasih sutra
Puni se grad ,nestaje Ouzo :rol: :rol: :rol:

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 29 avg 2025, 11:30

Poljaci sutra sa genocidasima 1.80 kvota na Poljake. Poklon

Spanija-BiH - dvica 4.75

Pokusat na petobu

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 29 avg 2025, 11:45

Pametnomdosta je napisao/la:
29 avg 2025, 09:29
Prvi si počeo da vrijeđaš bez ikakve potrebe ,ja tebi A nisam rekao niti te citirao za bilo koji post.Godine su usput samo broj .Dobio si podatke od ovih momaka iz sportsport.ba ko je iza nicka ali si totalno promašio (ili oni).Čovjek kojeg spominješ je vrlo blizak meni ali to je nebitno,tehnički samo iskorišteno.Vrlo je zanimljivo da bi neko gledao nekoga umjesto Muse ,daj molim te,i roditelji hahahahaha ,pa možeš ti to bolje,pametniji si ti od ove rečenice koju si napisao, ali ona je napisana u smislu kompromitovanja kod drugih.Daj ,možeš ti to maštovitije.
Royal je ,nije Bosna i ti to dobro znaš,ali neka znaju ljudi.Iz kog razloga to nije transparentno a troši se ogroman novac budžetskih korisnika.Ovdje si jedan od znalaca košarke i upuštaš se u neko bezvezno omalovažavanje bez potrebe,pa moramo dozvoliti ljudima da se opuste i daju neku informaciju koju nemamo,ima ovdje likova koji se baš razumiju i lijepo je pročitati šta misle.I tebe tu svrstavam, zaista.
Za Tarika nije bila nikakva procjena (barem stručna) od strane Royalovog stafa nego mahalsko tračarenje ,a nisu ništa znali o njemu,bio je daleko, njima jer ni jedno dijete imalo interesantno na ovim prostorima oni ne prate ,ali doći će i to vrlo brzo na naplatu.Ne bih dalje (ako želiš kontakt ili bilo šta da te interesuje od svega ,eto dali su ti, pa ću te spojiti) Ja od srca podržavam ove momke na celu sa Arslanagicem,njemu želim da demantuje sve koji sumnjaju u njega da zabije u zadnjoj sekundi za 3 ,za pobjedu protiv Španije (naravno priželjkujem,maštam) ,zar neko misli da i njemu nije baš stalo.Mogu misliti ako ovo čita kako mu je,ali raja je surova.
I da pošto moramo držati ljestvicu naboja i kritika povisoko ,Tarik je talentovaniji od Danilovića u ovim godinama, :crazy: :crazy: :crazy:
Ja te nisam uvrijedio, nego sam rekao da histerises - tj. pretjerano emotivno reagujes kad neko na forumu ospori nas finalni roster na Eurobasketu. Druga stvar, nisam ti ja kriv sto si pozurio s komentarom na utakmicu Njemacke i Crne Gore i propisno se provalio s tim.

Ti jednostavno ne zelis da sagledas realnu sliku naseg rostera. Meni je Arslanagic bas drag momak, ali ne mogu pisati da je igracina - kad nije. Mozes ti cekati do Bajrama da on proigra, ali to se nece desiti. On je jucer doslovno bio igrac manje na parketu i protiv poluamaterske reprezentacije Kipra. Ne smijem ni zamisliti kako bi to izgledalo protiv Grcke recimo. Nije bez razloga cijelu karijeru proveo u osrednjim ekipama nase i slovenske lige. Taj nivo kosarke je daleeko ispod nivoa jedne aba lige, a ni igraci koji su napravili respektabilne karijere u regionalnoj ligi cesto ne pokazu ama bas nista na nivou kakav je EB (navodio sam neke Crnogorce onda kad sam se osvrnuo na tvoj post). Izmedju je jednostavno preveliki jaz, a to ne mozes nadomjestiti zeljom, patriotizmom i slicnim stvarima.

Svako ko iole prati kosarku zna da ova KK Bosna nije 'prava' Bosna, ali nakon 15 godina mrtvila klupske kosarke u ovoj zemlji, ne bi trebalo biti mjesta za negativu i pesimizam nakon ovog plasmana u aba ligu. Da je sve sjajno i idealno - daleko od toga, ali daj bar da sami sebe lazemo da su se stvari pomjerile s mrtve tacke i da dolaze ljepsi dani, a vidjet cemo dokad...

Sto se tice informacija koje sam dobio od ss.ba, to nema veze s istinom. :D Ne poznajem apsolutno nikog od njih, niti imam bilo kakav kontakt s nekim od njih. Jednostavno na forumu pratim svega par tema i onda vecinom zapazim forumase koji tu pisu. Neke zapazim jer pisu kvalitetne postove, pa ih procitam. Neke zapazim jer su trolovi ili pisu gluposti, pa to preskacem. Tebe sam zapazio jer si napravio racun kad su bile pripreme U18 reprezentacije prosle godine (nisi jedini, ima ih jos koji su se prikljucili na forum samo zbog nekog svog u tim U selekcijama :D ) i odmah si prilicno burno reagovao na jedan negativan post za par momaka. Jasno je bilo da imas veze s nekim od njim, a po tvojim narednim postovima sam zakljucio o kome se radi. :mrgreen: Nisam to do jucer htio pisati javno na forumu. Medjutim, posto si me vec izvrijedjao, a i isti dan je mali Hrelja debitovao i pokazao neke lijepe stvari na parketu - htio sam ti dati do znanja da znam ko se krije iza nicka, ali i da ja nemam apsolutno nista protiv njega. Stavise, od srca mu zelim da u narednoj sezoni bude lider Igokeinih Studenata i da se izbori za minutazu kod Beciragica u kvalifikacijama za Mundobasket. Vidi se da je dijete fino odgojeno, da je patriota i da izgara od zelje da zaigra u drzavnom dresu (kod intoniranja himne se sve vidjelo). Ima odlicne fizicke predispozicije, ali je sad puno rada pred njim jer valja preskociti najbitniju stepenicu u karijeri - izboriti se za mjesto u seniorskoj kosarci. Buduci da je relativno kasno poceo s kosarkom, vjerujem i nadam se da ce sve to doci na svoje i da cemo u njemu dobiti dugogodisnjeg seniorskog reprezentativca.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 avg 2025, 11:50

tesko je ocekivati ista vise bez playmakera i stvarno je velika steta sto na turnir nismo dosli kompletni, sa Musom i pismenim crncem na kecu, pa taman i Nurkic bio ovako nespreman.

jer imamo stvarno nekoliko igraca poput Alibegovica, Atica, Gegica, Lazica, Kamenjasa, Vrabca koji su doslovno rodjeni da igraju ove formate eurobasketa.

Ali fali nam neko ko ce dati kos kad ne ide, da izmisli poen, i bilo kakav vid kreacije. Zaista steta jer da su svi tu, pravo fina ekipa sa potuc se sa svima.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 avg 2025, 12:07

Sutra uz podršku navijača naši će se nafurati i dobijamo Špance :bih:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 29 avg 2025, 12:24

Al od Arslanagica goreg igraca u reprezentaciji nije bilo. Campara bi barem pogodio obruc, a mozda i trojku iz ugla onaj sut. Ovaj puce loptu od rub table kao da je to cilj.

I ono najgore, ni potrcati ne moze ..

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 29 avg 2025, 12:31

ultrasstyle_tz je napisao/la:
29 avg 2025, 11:50
tesko je ocekivati ista vise bez playmakera i stvarno je velika steta sto na turnir nismo dosli kompletni, sa Musom i pismenim crncem na kecu, pa taman i Nurkic bio ovako nespreman.

jer imamo stvarno nekoliko igraca poput Alibegovica, Atica, Gegica, Lazica, Kamenjasa, Vrabca koji su doslovno rodjeni da igraju ove formate eurobasketa.

Ali fali nam neko ko ce dati kos kad ne ide, da izmisli poen, i bilo kakav vid kreacije. Zaista steta jer da su svi tu, pravo fina ekipa sa potuc se sa svima.
Ova ekipa ima nesto svoje, ja bi rekao da ima velika m.uda i pobice se sa svakim u ovoj grupi, ja se samo bojim scenarija da na kraju ispadnemo sa dvije pobjede. Objektivno pobjedom sutra prolaz je rijesen, ali opet objektivno teško će Španija dopustiti sebi još jedan loš meč kao protiv Gruzije, Huančo će pogoditi sutra 4-5 trica, Brizuela i Aldama isto, ja se nadam adekvatnom odgovoru Alibegovića, Robertsona i Atića, pod košem bi mi trebali imati dominaciju.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Pametnomdosta

Post Postao/la Pametnomdosta » 29 avg 2025, 12:44

Ghuraba je napisao/la:
29 avg 2025, 11:45
Pametnomdosta je napisao/la:
29 avg 2025, 09:29
Prvi si počeo da vrijeđaš bez ikakve potrebe ,ja tebi A nisam rekao niti te citirao za bilo koji post.Godine su usput samo broj .Dobio si podatke od ovih momaka iz sportsport.ba ko je iza nicka ali si totalno promašio (ili oni).Čovjek kojeg spominješ je vrlo blizak meni ali to je nebitno,tehnički samo iskorišteno.Vrlo je zanimljivo da bi neko gledao nekoga umjesto Muse ,daj molim te,i roditelji hahahahaha ,pa možeš ti to bolje,pametniji si ti od ove rečenice koju si napisao, ali ona je napisana u smislu kompromitovanja kod drugih.Daj ,možeš ti to maštovitije.
Royal je ,nije Bosna i ti to dobro znaš,ali neka znaju ljudi.Iz kog razloga to nije transparentno a troši se ogroman novac budžetskih korisnika.Ovdje si jedan od znalaca košarke i upuštaš se u neko bezvezno omalovažavanje bez potrebe,pa moramo dozvoliti ljudima da se opuste i daju neku informaciju koju nemamo,ima ovdje likova koji se baš razumiju i lijepo je pročitati šta misle.I tebe tu svrstavam, zaista.
Za Tarika nije bila nikakva procjena (barem stručna) od strane Royalovog stafa nego mahalsko tračarenje ,a nisu ništa znali o njemu,bio je daleko, njima jer ni jedno dijete imalo interesantno na ovim prostorima oni ne prate ,ali doći će i to vrlo brzo na naplatu.Ne bih dalje (ako želiš kontakt ili bilo šta da te interesuje od svega ,eto dali su ti, pa ću te spojiti) Ja od srca podržavam ove momke na celu sa Arslanagicem,njemu želim da demantuje sve koji sumnjaju u njega da zabije u zadnjoj sekundi za 3 ,za pobjedu protiv Španije (naravno priželjkujem,maštam) ,zar neko misli da i njemu nije baš stalo.Mogu misliti ako ovo čita kako mu je,ali raja je surova.
I da pošto moramo držati ljestvicu naboja i kritika povisoko ,Tarik je talentovaniji od Danilovića u ovim godinama, :crazy: :crazy: :crazy:
Ja te nisam uvrijedio, nego sam rekao da histerises - tj. pretjerano emotivno reagujes kad neko na forumu ospori nas finalni roster na Eurobasketu. Druga stvar, nisam ti ja kriv sto si pozurio s komentarom na utakmicu Njemacke i Crne Gore i propisno se provalio s tim.

Ti jednostavno ne zelis da sagledas realnu sliku naseg rostera. Meni je Arslanagic bas drag momak, ali ne mogu pisati da je igracina - kad nije. Mozes ti cekati do Bajrama da on proigra, ali to se nece desiti. On je jucer doslovno bio igrac manje na parketu i protiv poluamaterske reprezentacije Kipra. Ne smijem ni zamisliti kako bi to izgledalo protiv Grcke recimo. Nije bez razloga cijelu karijeru proveo u osrednjim ekipama nase i slovenske lige. Taj nivo kosarke je daleeko ispod nivoa jedne aba lige, a ni igraci koji su napravili respektabilne karijere u regionalnoj ligi cesto ne pokazu ama bas nista na nivou kakav je EB (navodio sam neke Crnogorce onda kad sam se osvrnuo na tvoj post). Izmedju je jednostavno preveliki jaz, a to ne mozes nadomjestiti zeljom, patriotizmom i slicnim stvarima.

Svako ko iole prati kosarku zna da ova KK Bosna nije 'prava' Bosna, ali nakon 15 godina mrtvila klupske kosarke u ovoj zemlji, ne bi trebalo biti mjesta za negativu i pesimizam nakon ovog plasmana u aba ligu. Da je sve sjajno i idealno - daleko od toga, ali daj bar da sami sebe lazemo da su se stvari pomjerile s mrtve tacke i da dolaze ljepsi dani, a vidjet cemo dokad...

Sto se tice informacija koje sam dobio od ss.ba, to nema veze s istinom. :D Ne poznajem apsolutno nikog od njih, niti imam bilo kakav kontakt s nekim od njih. Jednostavno na forumu pratim svega par tema i onda vecinom zapazim forumase koji tu pisu. Neke zapazim jer pisu kvalitetne postove, pa ih procitam. Neke zapazim jer su trolovi ili pisu gluposti, pa to preskacem. Tebe sam zapazio jer si napravio racun kad su bile pripreme U18 reprezentacije prosle godine (nisi jedini, ima ih jos koji su se prikljucili na forum samo zbog nekog svog u tim U selekcijama :D ) i odmah si prilicno burno reagovao na jedan negativan post za par momaka. Jasno je bilo da imas veze s nekim od njim, a po tvojim narednim postovima sam zakljucio o kome se radi. :mrgreen: Nisam to do jucer htio pisati javno na forumu. Medjutim, posto si me vec izvrijedjao, a i isti dan je mali Hrelja debitovao i pokazao neke lijepe stvari na parketu - htio sam ti dati do znanja da znam ko se krije iza nicka, ali i da ja nemam apsolutno nista protiv njega. Stavise, od srca mu zelim da u narednoj sezoni bude lider Igokeinih Studenata i da se izbori za minutazu kod Beciragica u kvalifikacijama za Mundobasket. Vidi se da je dijete fino odgojeno, da je patriota i da izgara od zelje da zaigra u drzavnom dresu (kod intoniranja himne se sve vidjelo). Ima odlicne fizicke predispozicije, ali je sad puno rada pred njim jer valja preskociti najbitniju stepenicu u karijeri - izboriti se za mjesto u seniorskoj kosarci. Buduci da je relativno kasno poceo s kosarkom, vjerujem i nadam se da ce sve to doci na svoje i da cemo u njemu dobiti dugogodisnjeg seniorskog reprezentativca.
Da ne smaramo više ljude u pravu si za mnogo toga, za nešto i nisi, blizak sam Tariku i to ne krijem Boga mi. Za Arslanagića nisam ništa drugo pisao nego da bih volio da proigra, do njega je.
Pred ovim djetetom je puno više rada i ovo do sada je sreća i njegova velika želja za treningom. Ako smatraš da sam te uvrijedio ja se izvinjavam, i hvala za javnu podršku malom.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 avg 2025, 12:56

bhsport je napisao/la:
29 avg 2025, 09:20
NoDi80 je napisao/la:
29 avg 2025, 09:08
Prvo kolo Eurobasketa reprezetancije sa najboljom kos razlikom

1.Srbija +34
2.Njemacka +30
3.Francuska +28
4.Bosna i Hercegovina +27
5.Litvanija +24

Sutra Spaniju pobjediti jedno 5,10 razlike i dobro je
:tokralju: pa druze nije Španija teletabis da tako pravimo kalkulacije. Ako ih dobijemo prolazimo grupu sigurno, bez obzira na Gruziju.
Treba biti optimistican i imati pobjednicki mentalitet
Samo pobjeda bez kalkulacija Damira mi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 avg 2025, 12:57

Ghuraba je napisao/la:
29 avg 2025, 11:45
:bih: :bih:
Raja govori da je tu Musa prosli bi,moje misljenje da nam Castaneda vise fali nego Musa i da je on tu bio bi uvjeren u prolaz grupe s Musom ne bi,treba nam neko ko ce smiriti igru puno srljamo kad ne ide, a Musa nije taj on je indijanac isti ko i Jusuf kad kola krenu niz brdo.
Imamo pravi tim samo zalim sto nemamo playa,steta velika jer mozemo puno sigurnoo, valjda je procepio ovaj Robertson da nas makar izvede iz grupe.

I ocekujem protiv Spanaca kanonadu jer niko nije nista pogodiio iz vana u prvoj utakmici ni mi ni Spanci pa ko vise pogodi
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 avg 2025, 12:58

cuj istrpiti Arslanagica, pa nema on 20 godina da ga trpis, ima 27 28 kolko vec, nije mogao dobiti minuta u ABA 2 ligi, odigrao jednu dobru protiv Bosne dok je igrao za Iliriju prije 2 godine, nemas tu sta trpiti, radje povedi nekog mladjeg pa ga trpi... sljedece prvenstvo ima 30+ vec, i tad ga treba trpiti?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 avg 2025, 13:17

Ma kakav Arslanagic, kao neko ko ga je gledao bar 10 puta uzivo on je potpuno zalutao na ovaj eurobasket.Ako vec selektor nece Camparu i ako se gleda iz nase lige radije bi zvao nekog poput Marka Rikala nego Arslanagica

Hrelju recimo u narednim kvalama treba malo istrpit,Bulajica ako ga se bude pozivalo( i njega bi radije vodio nego Arslanagica)

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 avg 2025, 13:40

filip13 je napisao/la:
29 avg 2025, 11:27
kupus army je napisao/la:
Baš je gadno slušati ove gluposti Čamca i Djedovića, treba dati Arsli slobodu i Hrelji prvu petorku. Hrelja je biser kojeg treba sačuvati da ne sagori, još par minuta dozirati i taman za njegove godine i prvi Eurobasket, Arslanagić nije igrač koji može pomoći repki.
bas je gadno slusati ih
Bolje analize i diskusije mozes procitati od par forumasa ovdje nego na onom njihovom podkastu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance i 27 gostiju.