BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Shategabri
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Shategabri » 29 avg 2025, 08:32

Madal je napisao/la:
29 avg 2025, 06:43
InatSilniBosanski je napisao/la:
29 avg 2025, 02:49
Mi se moramo dobro razmisliti sta je najbolje uraditi kad je u pitanju naturalizacija americkog igraca. Ovaj kiks koji smo napravili ove godine je totalno neopravdan i ne moguce je opet u tome svemu ne kriviti savez i selektora.

Ne znam jel se nekome u historiji desilo da povedu naturalizovanog igraca na turnir i strijepe hoce li od njega imati ikakve koristi. Loyd je nocas bio kljucni igrac u pobijedi Poljske nad Slovenijom i sigurno ce biti jedan od najbitnijih na cijelom prvenstvu. Moramo pod hitno pronaci neko rijesenje. Mozda je opcija imati i jednog igraca iz Eurolige koji ce se odazvati na kad mogne, a za kvalifikacije drugog.
A kiks je sto je Castaneda povrijedjen?
Kiks je što se znalo da je povrijeđen i što se nije tražila zamjena.
Ono Adisovo mogo je igrat...mogo je s upitnikom.
Nemaš od tog ništa. To je muljanje i šuplja i od početka je Roberson bio planiran kao zamjena.
Jedna Poljska uzme fino Loyda, pa i mi smo nekad imali zvijeri od naturalizovanih igrača, a sad daj lika pred penziju.
Mislim svaka čast Robersonu, al nećemo imati neke koristi od njega na ovom prvenstvu.
Koševo Zapad

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 avg 2025, 08:55

Shategabri je napisao/la:
29 avg 2025, 08:32
Nemaš od tog ništa. To je muljanje i šuplja i od početka je Roberson bio planiran kao zamjena.
Jedna Poljska uzme fino Loyda, pa i mi smo nekad imali zvijeri od naturalizovanih igrača, a sad daj lika pred penziju.
Mislim svaka čast Robersonu, al nećemo imati neke koristi od njega na ovom prvenstvu.
Kako se sjecam prve procjene su bile da ce biti spreman za EB, kad se povrijedio. Drugo nije lako naci igraca kakav nam treba pogotovo za kratko vrijeme niti je lako zavrsiti svu proceduru. Nije to ko na igrici, jedan se povrijedi ti uzmes drugog, pogotovo ako se radi o naturalizovanim. Dakle ne igraju nama stranci vec naturalizovani. Valjda kontate razliku.
Dalje, nasli smo zamjenu - Robertson. U okolnostima sasvim ok i sto treba ici za pohvalu strucnom stabu vi pljujete.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 avg 2025, 09:05

Madal je napisao/la:
29 avg 2025, 08:55
Shategabri je napisao/la:
29 avg 2025, 08:32
Kako se sjecam prve procjene su bile da ce biti spreman za EB, kad se povrijedio. Drugo nije lako naci igraca kakav nam treba pogotovo za kratko vrijeme niti je lako zavrsiti svu proceduru. Nije to ko na igrici, jedan se povrijedi ti uzmes drugog, pogotovo ako se radi o naturalizovanim. Dakle ne igraju nama stranci vec naturalizovani. Valjda kontate razliku.
Dalje, nasli smo zamjenu - Robertson. U okolnostima sasvim ok i sto treba ici za pohvalu strucnom stabu vi pljujete.
Nije, al se on povrijedio ranije, oporavljao se, procjene...pa sad, bile su procjene i za Musu i tu nisi mogao ništa, to se desilo pred samo prvenstvo.
Ovo je bilo pod upitnikom nekih pola godine.
Nismo, Roberson je upao silom prilika. Nisi ni imao drugih opcija. Bolje i Roberson nego Arsla da igra.
Ne pljujem, komentarišem.
Koševo Zapad

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 avg 2025, 09:08

Prvo kolo Eurobasketa reprezetancije sa najboljom kos razlikom

1.Srbija +34
2.Njemacka +30
3.Francuska +28
4.Bosna i Hercegovina +27
5.Litvanija +24

Sutra Spaniju pobjediti jedno 5,10 razlike i dobro je
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 29 avg 2025, 09:17

I ja nekako imam osjećaj od početka da Španija sa ovim sastavom nije toliko jaka reprezentacija, najjači su pod košem što nama odgovara. Isto vrijedi i za Grčku gdje možemo stati u 2-3 zonu sa tri visoka, recimo Nurkić, Kamenjaš i Alibegović ili tako nešto..Italija će vjerovatno poluditi šuterski protiv nas što će zapravo biti odraz naše obrane gdje se spuštamo nisko dole, sprječavamo prodor a ostavljamo otvorenu tricu..
Ovaj rezultat Gruzije protiv Španije nisam očekivao, ali možemo i sa njima igrati, opet, najjači su pod košem i tu im sigurno možemo parirati.

Naprijed!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 avg 2025, 09:19

Dosta je bitno da je Roberson jucer namjestio ruku pred kraj. Realno nije imao ni srece na ona prva tri suta. Svaka mu je iscurila. Valjda je red da skinemo skalp nekoj velesili na velikim takmicenjima :bih:

Ne racunam Slovence proslo prvenstvo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 avg 2025, 09:20

NoDi80 je napisao/la:
29 avg 2025, 09:08

1.Srbija +34
2.Njemacka +30
3.Francuska +28
5.Litvanija +24

:tokralju: pa druze nije Španija teletabis da tako pravimo kalkulacije. Ako ih dobijemo prolazimo grupu sigurno, bez obzira na Gruziju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 29 avg 2025, 09:23

Ruku na srce, mi smo puno bolja reprezentacija sa Kamenjašem, nego sa Nurkićem. Sa Kamenim naš stil košarke dolazi do izražaja, brz protok lopte, lagani poeni iz nekog uleta, ubacivanja iz drugog plana i bolje trčanje u odbranu. Nurkić osim zaštite obruča i defanzivnog skoka nema nikakve koristi. Uglavnom nas usporava i kvari ritam i slabije preuzimamo sa njim na terenu.
Sve što više gledam Nurkića, sve mi se više čini da su Garza i Kameni idealan centarski par za naš stil košarke.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

Pametnomdosta

Post Postao/la Pametnomdosta » 29 avg 2025, 09:29

Ghuraba je napisao/la:
29 avg 2025, 02:13
Pametnomdosta je napisao/la:
28 avg 2025, 08:10
Ja ti nisam brat ,a vidim da sebi daješ za pravo da jašeš po tuđim objavama,pa bih te lijepo zamolio sa se skineš sa k....Vidim da ti je pojam histerisati prisutan u vokabularu pa se ne bih začudio da ti drmaju kavez od 0-24 a da ti s tim imaš veliki problem.Pametno bi bilo da se kaniš ćorava posla i što bi jedan "eminentni " Youtuber rekao :Ko ti je Boga ti ono najdraži u familji ,ono baš koga najviše voliš ...nemoj se ljutiti ljubi te Facko
Zaboravih ti danas odgovoriti...

Nije ti lijepo ovo sto vrijedjas, ne prilici to tvojim godinama. Eto mali ti je dobio minute i zabio neke poene. Ne sumnjam da si presretan zbog njega, a sretni smo i mi koji ga pratimo jos od kadeta i zelimo mu vrhunsku karijeru. Razumijem da bi ti njega radije gledao nego Musu, ali mi mu nismo roditelji i ne gledamo to tako. Sjecam se kad si napravio account na forumu pred proslogodisnje U18 prvenstvo, nakon sto ti je zasmetao jedan los post o Hrelji. Razumijem i zasto si sarkasticno pisao o KK Bosni, spominjuci da je to zapravo Royal, a ne prava Bosna. Slazem se da su Tarika pogresno procijenili i da svi ovi koje su uzeli umjesto njega imaju manje potencijala. Sincini nek je sretno, da aBd na narednom Eurobasketu postane punopravni clan reprezentacije. Pricaj mu o Danilovicu i kakva je masina bio, imaju slicne fizicke predispozicije. :)
Prvi si počeo da vrijeđaš bez ikakve potrebe ,ja tebi A nisam rekao niti te citirao za bilo koji post.Godine su usput samo broj .Dobio si podatke od ovih momaka iz sportsport.ba ko je iza nicka ali si totalno promašio (ili oni).Čovjek kojeg spominješ je vrlo blizak meni ali to je nebitno,tehnički samo iskorišteno.Vrlo je zanimljivo da bi neko gledao nekoga umjesto Muse ,daj molim te,i roditelji hahahahaha ,pa možeš ti to bolje,pametniji si ti od ove rečenice koju si napisao, ali ona je napisana u smislu kompromitovanja kod drugih.Daj ,možeš ti to maštovitije.
Royal je ,nije Bosna i ti to dobro znaš,ali neka znaju ljudi.Iz kog razloga to nije transparentno a troši se ogroman novac budžetskih korisnika.Ovdje si jedan od znalaca košarke i upuštaš se u neko bezvezno omalovažavanje bez potrebe,pa moramo dozvoliti ljudima da se opuste i daju neku informaciju koju nemamo,ima ovdje likova koji se baš razumiju i lijepo je pročitati šta misle.I tebe tu svrstavam, zaista.
Za Tarika nije bila nikakva procjena (barem stručna) od strane Royalovog stafa nego mahalsko tračarenje ,a nisu ništa znali o njemu,bio je daleko, njima jer ni jedno dijete imalo interesantno na ovim prostorima oni ne prate ,ali doći će i to vrlo brzo na naplatu.Ne bih dalje (ako želiš kontakt ili bilo šta da te interesuje od svega ,eto dali su ti, pa ću te spojiti) Ja od srca podržavam ove momke na celu sa Arslanagicem,njemu želim da demantuje sve koji sumnjaju u njega da zabije u zadnjoj sekundi za 3 ,za pobjedu protiv Španije (naravno priželjkujem,maštam) ,zar neko misli da i njemu nije baš stalo.Mogu misliti ako ovo čita kako mu je,ali raja je surova.
I da pošto moramo držati ljestvicu naboja i kritika povisoko ,Tarik je talentovaniji od Danilovića u ovim godinama, :crazy: :crazy: :crazy:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 avg 2025, 09:33

bhsport je napisao/la:
29 avg 2025, 09:20
NoDi80 je napisao/la:
29 avg 2025, 09:08

1.Srbija +34
2.Njemacka +30
3.Francuska +28
5.Litvanija +24

:tokralju: pa druze nije Španija teletabis da tako pravimo kalkulacije. Ako ih dobijemo prolazimo grupu sigurno, bez obzira na Gruziju.
Po Nodiju, mi smo vec u polufinalu :urnebes:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 29 avg 2025, 10:23

neki nasi navijaci su razocarani nastupom na Euru neke tekme se jos nisu ni odigrale i ciljano zele da to razocarenje prenesu i na druge, a ako cu biti razocaran neka budem kad se grupna faza zavrsi
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 avg 2025, 10:46

Dobra kvota na nas sutra, 4.75.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 avg 2025, 10:59

farenhajt je napisao/la:
29 avg 2025, 10:23
neki nasi navijaci su razocarani nastupom na Euru neke tekme se jos nisu ni odigrale i ciljano zele da to razocarenje prenesu i na druge, a ako cu biti razocaran neka budem kad se grupna faza zavrsi
Dosegli smo nove nivoe...sad smo razocarani za utakmice koje nismo jos ni odigrali :D
=\_1921_/=

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 29 avg 2025, 11:12

Baš je gadno slušati ove gluposti Čamca i Djedovića, treba dati Arsli slobodu i Hrelji prvu petorku. Hrelja je biser kojeg treba sačuvati da ne sagori, još par minuta dozirati i taman za njegove godine i prvi Eurobasket, Arslanagić nije igrač koji može pomoći repki.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 avg 2025, 11:12

Divos je napisao/la:
29 avg 2025, 10:20
Ovo slucajno odgleda sinoc . I osjecaj je da jedva cekaju da izgubimo da pocnu srat po reprezentaciji . Covjek ima obraza pricati i kritikovati reprezentaciju a 10 najbolji godina zbog novca nije igrao za reprezentaciju . Podsmjehuju se selektoru , Robertsonu , Juka im se ne svidja , sprda ju se sto Garza posla pismo fibi , itd itd. Pitaju Djedovica najbolja petorka BIH s kojom je igrao kaze Halilovic,Sulejmanovic,Minja Milosevic,Domerkant ,Gordic. ne stavi jednog Teletovica . Ego ubi Djedovica, Sulejmanovica i sliicne zato sto nisu u prvom planu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 avg 2025, 11:14

bordobijeli je napisao/la:
29 avg 2025, 11:12
Divos je napisao/la:
Ovo slucajno odgleda sinoc . I osjecaj je da jedva cekaju da izgubimo da pocnu srat po reprezentaciji . Covjek ima obraza pricati i kritikovati reprezentaciju a 10 najbolji godina zbog novca nije igrao za reprezentaciju . Podsmjehuju se selektoru , Robertsonu , Juka im se ne svidja , sprda ju se sto Garza posla pismo fibi , itd itd. Pitaju Djedovica najbolja petorka BIH s kojom je igrao kaze Halilovic,Sulejmanovic,Minja Milosevic,Domerkant ,Gordic. ne stavi jednog Teletovica . Ego ubi Djedovica, Sulejmanovica i sliicne zato sto nisu u prvom planu.
Ralno kome su oni bitni?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 avg 2025, 11:15

kupus army je napisao/la:
Baš je gadno slušati ove gluposti Čamca i Djedovića, treba dati Arsli slobodu i Hrelji prvu petorku. Hrelja je biser kojeg treba sačuvati da ne sagori, još par minuta dozirati i taman za njegove godine i prvi Eurobasket, Arslanagić nije igrač koji može pomoći repki.
Arslu zadužiti za peškire.
Lik nije ni za lokalnog basketa.
Koševo Zapad

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 avg 2025, 11:15

lumani je napisao/la:
29 avg 2025, 11:14
bordobijeli je napisao/la:
Divos je napisao/la:
Ralno kome su oni bitni?
Ma slazem se jbt ih.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 36 gostiju.