BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Treba smanjiti očekivanja i euforiju i nadati se dobrom. I treba imati sreće, a valjda je došao i na nas red na nju, nakon brojnih pehova.
Mali je legenda; djeluje da su ga ovi stariji igraci bas zavoljeli. Dobro bi bilo da popravi sut i da nam u buducnosti pokrije poziju dvojke, a on duzinom uvijek moze uskociti na 3. Ne mogu da vjerujem da ga Bosna nije uzela kod sebe, jer je veci potencijal od gotovo svih mladih igraca koje su doveli u klub. Ne znam sta Igokea planira s njim, ali bi bilo idealno da u predstojecoj sezoni bude vazan dio rotacije ovog njihovog B tima u aba2 ligi.
Sta kaze Shermadini, kljuc danasnje pobjede je odlican skauting od strane Dzikica. Valjda i Adis shvati da je to najbitnije, pa da do u detalj prostudira prvo Spance, a onda i sve ostale. Pod tim ne mislim da se pogleda samo ova utakmica od danas... Jer, mi smo objektivno losiji od ostalih reprezentacija i zato se za pobjedu moras bazirati na protivnika koliko i na sebe. Prica 'mi gledamo prvo sebe, da se dobro pripremimo itd' pije vode kad igras protiv Kipra, ali protiv boljih reprezentacija je to epska glupost.
Btw, ne mogu da vjerujem koliko su ljigavi ovi s bhbasketa. Nurkic daje izjavu nekim novinarima na engleskom i oni se ubacuju tu s pitanjem u vezi kondicije, je li sad konacno spreman jer je trener govorio drugacije itd. Ocigledno je bilo da Juki to pitanje nije sjelo, jer je sarkasticno odgovorio. Kakav mozak moras biti da pitas takve gluposti sad kad je prvenstvo vec pocelo.

Pobjeda je tu, idemo dalje. Mislim da velike sanse imamo da pokopamo Spance a za ostale cemo vidjeti. I manje serite.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nadam se da ce Hrelja dobiti minute i u kvalifikacijama. Narocito protiv Svicaraca. Treba ga malo vise isprobati u nedostatku ovih bitnih igraca.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
samo klikbejt i lajkovi, nema kod nas novinara, slaboGhuraba je napisao/la: ↑28 avg 2025, 23:53Mali je legenda; djeluje da su ga ovi stariji igraci bas zavoljeli. Dobro bi bilo da popravi sut i da nam u buducnosti pokrije poziju dvojke, a on duzinom uvijek moze uskociti na 3. Ne mogu da vjerujem da ga Bosna nije uzela kod sebe, jer je veci potencijal od gotovo svih mladih igraca koje su doveli u klub. Ne znam sta Igokea planira s njim, ali bi bilo idealno da u predstojecoj sezoni bude vazan dio rotacije ovog njihovog B tima u aba2 ligi.
Sta kaze Shermadini, kljuc danasnje pobjede je odlican skauting od strane Dzikica. Valjda i Adis shvati da je to najbitnije, pa da do u detalj prostudira prvo Spance, a onda i sve ostale. Pod tim ne mislim da se pogleda samo ova utakmica od danas... Jer, mi smo objektivno losiji od ostalih reprezentacija i zato se za pobjedu moras bazirati na protivnika koliko i na sebe. Prica 'mi gledamo prvo sebe, da se dobro pripremimo itd' pije vode kad igras protiv Kipra, ali protiv boljih reprezentacija je to epska glupost.
Btw, ne mogu da vjerujem koliko su ljigavi ovi s bhbasketa. Nurkic daje izjavu nekim novinarima na engleskom i oni se ubacuju tu s pitanjem u vezi kondicije, je li sad konacno spreman jer je trener govorio drugacije itd. Ocigledno je bilo da Juki to pitanje nije sjelo, jer je sarkasticno odgovorio. Kakav mozak moras biti da pitas takve gluposti sad kad je prvenstvo vec pocelo.![]()
ja se samo nadam da ce nas krenuti u utakmicama koje imamo sansu dobiti, da ne bude odigrali vrhunsku utakmicu i opet izgubili npr protiv grcke

- invincible1921
- Kontakt:
Joj kakvi su seratori ovaj djedovic i ovaj drugi..ne nzam ni sto gledam ovo
Cuj da se istrpe arslanagic il campara..pa sta cu ih trpir jbt ljudi ne mogu da opstanu uopste na terenu minuti. Ovoga danas kiprani ubise sakama...
Cuj da se istrpe arslanagic il campara..pa sta cu ih trpir jbt ljudi ne mogu da opstanu uopste na terenu minuti. Ovoga danas kiprani ubise sakama...
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 29 avg 2025, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Hladne glave neki utisak oko utakmice je da je i dalje teško suditi na osnovu ovog danas, jer ne znamo niti možemo znati koliko je bilo u pitanju doziranje borbenosti, fokusiranosti u odbrani, poštovanje protivnika. Dalo bi se pretpostaviti da je konkretna mogućnost da je to u pitanju, s obzirom da smo ošutali 41 tricu, što je sasvim nekarakteristično za nas, dakle zadovoljili smo se ispucavanjem.
Što se same igre tiče, ono danas je bilo vrlo loše, ali zbog ovog već navedenog, razumnije je sačekati subotu aBd za neki mjerodavniji uvid.
Ono što moram spomenuti i što je svakako potencijalno zabrinjavajuće je zapuštanje loših navika. Opet je Nurkić coast to coast odigrao jedan napad. I uredu, zabio je, ali može mu to možda proći protiv Kipra (jedva je i danas prošlo, spetljao se), ekstremno teško da će proći protiv svih ostalih iz grupe. Nadalje, naša odbrambena filozofija. Nije da sam očekivao drugačije, ali i dalje smo ostali u dropu i i dalje sabijamo u reketu previše pomažući centrima na svakom prodoru protivničkih bekova. Iz utakmice u utakmicu nam je to problem, dopuštajući i poluprofesionalcima da nas respektabilno rešetaju s trice. Jednostavno, takva odbrana u današnje vrijeme protiv apsolutne većine ekipa je neprikladna. Tako nas je i šuterski prosječna reprezentacija Hrvatske zatrpala tricama u prvoj. Ta filozofija može proći protiv Grčke možda i to je to. To je nešto što nas od Vedranovih dana prati, a Adis je samo nastavio sa istom filozofijom. Da se makar radi fake & fade, naši bekovi bi imali vremena da rotiraju i izađu na šutere kada se desi kickout.
S druge strane par pozitivnih stvari:
- Vrabac je vjerovatno naš najkonzistentniji igrač u posljednje 4 utakmice. Regularni doprinos u odbrani, a i u napadu u ovim utakmicama regularno doprinosi. Danas mislim da nije bilo situacije da nije napravio pravu odluku s loptom. 10 poena, 5 skokova i 5 asistencija bez izgubljene lopte
- Mislim da je Roberson danas dobro izgledao. Neko ko nije gledao utakmicu i koji gleda čisto boxscore, pomislio bi i drugačije, ali 3-4 šuta su mu iscurila iz obruča. Činilo se da mu se vraća osjećaj lagano. Uz to, fino je proigravao saigrače, posebno Kamenjaša u rollu i završio je sa 4 asistencije.
- Penava i Kamenjaš su napokon pokazali znakove produktivnosti koji su manjkali u zadnje vrijeme. Za nadati se da će nastaviti u tom trendu, jako su nam potrebni obojica, posebno uz odsustvo Halilovića i činjenicu da Jusuf ne može pratiti jak tempo predugo.
Sad ono što smatram velikim problemom i što sam govorio i 10-ak dana unazad - u scenariju da Španija izgubi od Gruzije, mislim da će izaći izuzetno naelektrisani u utakmici protiv nas i u svakom slučaju sa većim motivom nego mi.
Još gora stvar, što sam naveo i danas, je to što su danas šutirali 46% slobodna i 22% za 3. Naravno da postoji mogućnost (ima jedan svjež primjer iz ovog proljeća
), ali su jako jako male šanse da će ponoviti tako mizerne procente. Ova stavka me i najviše obeshrabruje oko te utakmice u subotu, posebno uz našu navedenu defanzivnu filozofiju.
Nisam optimista glede te utakmice, ali u svakom slučaju, sretno momcima, znali su oni često iznenaditi i odigrati kontra prognoza u posljednjih nekoliko godina
Što se same igre tiče, ono danas je bilo vrlo loše, ali zbog ovog već navedenog, razumnije je sačekati subotu aBd za neki mjerodavniji uvid.
Ono što moram spomenuti i što je svakako potencijalno zabrinjavajuće je zapuštanje loših navika. Opet je Nurkić coast to coast odigrao jedan napad. I uredu, zabio je, ali može mu to možda proći protiv Kipra (jedva je i danas prošlo, spetljao se), ekstremno teško da će proći protiv svih ostalih iz grupe. Nadalje, naša odbrambena filozofija. Nije da sam očekivao drugačije, ali i dalje smo ostali u dropu i i dalje sabijamo u reketu previše pomažući centrima na svakom prodoru protivničkih bekova. Iz utakmice u utakmicu nam je to problem, dopuštajući i poluprofesionalcima da nas respektabilno rešetaju s trice. Jednostavno, takva odbrana u današnje vrijeme protiv apsolutne većine ekipa je neprikladna. Tako nas je i šuterski prosječna reprezentacija Hrvatske zatrpala tricama u prvoj. Ta filozofija može proći protiv Grčke možda i to je to. To je nešto što nas od Vedranovih dana prati, a Adis je samo nastavio sa istom filozofijom. Da se makar radi fake & fade, naši bekovi bi imali vremena da rotiraju i izađu na šutere kada se desi kickout.
S druge strane par pozitivnih stvari:
- Vrabac je vjerovatno naš najkonzistentniji igrač u posljednje 4 utakmice. Regularni doprinos u odbrani, a i u napadu u ovim utakmicama regularno doprinosi. Danas mislim da nije bilo situacije da nije napravio pravu odluku s loptom. 10 poena, 5 skokova i 5 asistencija bez izgubljene lopte

- Mislim da je Roberson danas dobro izgledao. Neko ko nije gledao utakmicu i koji gleda čisto boxscore, pomislio bi i drugačije, ali 3-4 šuta su mu iscurila iz obruča. Činilo se da mu se vraća osjećaj lagano. Uz to, fino je proigravao saigrače, posebno Kamenjaša u rollu i završio je sa 4 asistencije.
- Penava i Kamenjaš su napokon pokazali znakove produktivnosti koji su manjkali u zadnje vrijeme. Za nadati se da će nastaviti u tom trendu, jako su nam potrebni obojica, posebno uz odsustvo Halilovića i činjenicu da Jusuf ne može pratiti jak tempo predugo.
Sad ono što smatram velikim problemom i što sam govorio i 10-ak dana unazad - u scenariju da Španija izgubi od Gruzije, mislim da će izaći izuzetno naelektrisani u utakmici protiv nas i u svakom slučaju sa većim motivom nego mi.
Još gora stvar, što sam naveo i danas, je to što su danas šutirali 46% slobodna i 22% za 3. Naravno da postoji mogućnost (ima jedan svjež primjer iz ovog proljeća

Nisam optimista glede te utakmice, ali u svakom slučaju, sretno momcima, znali su oni često iznenaditi i odigrati kontra prognoza u posljednjih nekoliko godina

-
- Kontakt:
Bruda, jesi primijetio da je sad i Nodi poceo pratiti kosarku?
Valjalo bi kad bi poceo skautirati i mlade kosarkase, tu smo bas tanki.
Siguran sam da bi on nasao par nasih klinaca u Americi sto treniraju kosarku, pa da im na vrijeme zavrsimo drzavljanstvo, da ne bude belaj ko sa Garzom.

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Quartararo
- Kontakt:
Što prizivaš NoDija štakora? Jedva ga se otarasili. Ne trebaju nam neznalice a ni narkići na forumu.19vendetta87 je napisao/la: ↑29 avg 2025, 00:23Bruda, jesi primijetio da je sad i Nodi poceo pratiti kosarku?
Valjalo bi kad bi poceo skautirati i mlade kosarkase, tu smo bas tanki.
Siguran sam da bi on nasao par nasih klinaca u Americi sto treniraju kosarku, pa da im na vrijeme zavrsimo drzavljanstvo, da ne bude belaj ko sa Garzom.![]()

- Blackwargreymon
- Kontakt:
Samo da se ne uplasimo imena, kako to obično biva, jer realna slika ove Španije je - prosjecna ekipa. Moramo da odigramo hrabro, sa dosta energije i da nas malo sreca pogleda, da udju neki sutevi iz vana izgraca koji obicno ne pogađaju, kao sto je ulazilo Gegicu i Amaru protiv Hrvatske ili recimo da Vrabac ponovo bude dobar u ofanzivnom dijelu. Naravno uz nadu da ce Lazic i Robi isporuciti ono sto su obicno znali isporučiti, a nisu danas. Juka ce vjerovatno isporučiti svoje ofanzivno, nadam se da ce i na drugoj strani parketa biti malo tvrdji. Mnogo bi nam znacio i povratak kapitena, ponajviše zbog mentalnog aspekta, nekako sam dojma da smo sigurniji s njim na parketu.
Uglavno moguce je protiv Španije, i to vjerovatno nikada kao sada.
Uglavno moguce je protiv Španije, i to vjerovatno nikada kao sada.
TripleThreat, bravo za post. 
Najgora stvar je sto smo mi Spancima biti ili ne biti, i oni ako izgube od nas - 95% ispadaju (da ne kazem 100%). Nemaju oni puno igraca koji su navikli na takav pritisak, ali se bojim da ce nas nasa odbrana (to sto si sad opisao) kostati, tj. da ce se njihovi vanjski igraci raspucati i zasuti nas trojkama. Pod kosem ce Aldama, Pradilla i burazeri uraditi vec nesto. Nadam se da ce nasi biti ludo nabrijani i da ce na racun toga podici nivo i odbrane i napada...

Najgora stvar je sto smo mi Spancima biti ili ne biti, i oni ako izgube od nas - 95% ispadaju (da ne kazem 100%). Nemaju oni puno igraca koji su navikli na takav pritisak, ali se bojim da ce nas nasa odbrana (to sto si sad opisao) kostati, tj. da ce se njihovi vanjski igraci raspucati i zasuti nas trojkama. Pod kosem ce Aldama, Pradilla i burazeri uraditi vec nesto. Nadam se da ce nasi biti ludo nabrijani i da ce na racun toga podici nivo i odbrane i napada...
Nema Muse, a mogli smo bas cudo napravit. Tako je u svakom sportu, kao da smo ukleti, prokleti, jednostavno nas uvijek nesto j.
Defanzivno smo zvijeri kad se nalozimo, ofanzivno limitirana ekipa. Upravo ovakvoj ekipi bi legao Garza koji bi bio na 20+ po mecevima bez problema. Ko ga je gledao na koledzu i ove sitne minute u NBA sto dobija, zna kakav je to napadacki velemajstor.u NBA ne igra samo zbog odbrane i to se ne bi osjetilo na Eurobasketu.
Defanzivno smo zvijeri kad se nalozimo, ofanzivno limitirana ekipa. Upravo ovakvoj ekipi bi legao Garza koji bi bio na 20+ po mecevima bez problema. Ko ga je gledao na koledzu i ove sitne minute u NBA sto dobija, zna kakav je to napadacki velemajstor.u NBA ne igra samo zbog odbrane i to se ne bi osjetilo na Eurobasketu.
Dzikic je strašan trener i izvuce maksimum iz ove Gruzije. Veliki plus im je što je Šengelija očigledno spreman. Imaju kratku rotaciju mozda bude malo zamora materijala do naše utakmice. Iako je Dzikic rekao da ce birat svoje bitke tako da moguce da povuku ručnu u nekoj tekmi. Svakako što se tiče protivnika u 1/8 finala nije neka razlika za pozicije 1-3 u našoj grupi jer se ide na nekog od Izrael/Poljska/Slovenija vjerovatno. Jedino 4 mjesto ide na Francuze vjerovatno.
Samo naprijed Saraj'vo!
Je bo majku pa bolje bi selektovo ekipu onaj usljo aid berbic nego ovaj kloc od selektora
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Zaboravih ti danas odgovoriti...Pametnomdosta je napisao/la: ↑28 avg 2025, 08:10Ja ti nisam brat ,a vidim da sebi daješ za pravo da jašeš po tuđim objavama,pa bih te lijepo zamolio sa se skineš sa k....Vidim da ti je pojam histerisati prisutan u vokabularu pa se ne bih začudio da ti drmaju kavez od 0-24 a da ti s tim imaš veliki problem.Pametno bi bilo da se kaniš ćorava posla i što bi jedan "eminentni " Youtuber rekao :Ko ti je Boga ti ono najdraži u familji ,ono baš koga najviše voliš ...nemoj se ljutiti ljubi te Facko
Nije ti lijepo ovo sto vrijedjas, ne prilici to tvojim godinama. Eto mali ti je dobio minute i zabio neke poene. Ne sumnjam da si presretan zbog njega, a sretni smo i mi koji ga pratimo jos od kadeta i zelimo mu vrhunsku karijeru. Razumijem da bi ti njega radije gledao nego Musu, ali mi mu nismo roditelji i ne gledamo to tako. Sjecam se kad si napravio account na forumu pred proslogodisnje U18 prvenstvo, nakon sto ti je zasmetao jedan los post o Hrelji. Razumijem i zasto si sarkasticno pisao o KK Bosni, spominjuci da je to zapravo Royal, a ne prava Bosna. Slazem se da su Tarika pogresno procijenili i da svi ovi koje su uzeli umjesto njega imaju manje potencijala. Sincini nek je sretno, da aBd na narednom Eurobasketu postane punopravni clan reprezentacije. Pricaj mu o Danilovicu i kakva je masina bio, imaju slicne fizicke predispozicije.

- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Mi se moramo dobro razmisliti sta je najbolje uraditi kad je u pitanju naturalizacija americkog igraca. Ovaj kiks koji smo napravili ove godine je totalno neopravdan i ne moguce je opet u tome svemu ne kriviti savez i selektora.
Ne znam jel se nekome u historiji desilo da povedu naturalizovanog igraca na turnir i strijepe hoce li od njega imati ikakve koristi. Loyd je nocas bio kljucni igrac u pobijedi Poljske nad Slovenijom i sigurno ce biti jedan od najbitnijih na cijelom prvenstvu. Moramo pod hitno pronaci neko rijesenje. Mozda je opcija imati i jednog igraca iz Eurolige koji ce se odazvati na kad mogne, a za kvalifikacije drugog.
Ne znam jel se nekome u historiji desilo da povedu naturalizovanog igraca na turnir i strijepe hoce li od njega imati ikakve koristi. Loyd je nocas bio kljucni igrac u pobijedi Poljske nad Slovenijom i sigurno ce biti jedan od najbitnijih na cijelom prvenstvu. Moramo pod hitno pronaci neko rijesenje. Mozda je opcija imati i jednog igraca iz Eurolige koji ce se odazvati na kad mogne, a za kvalifikacije drugog.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- VensanKasel
- Kontakt:
Dragi Ghuraba , odgovaraš liku koji spominje Faću i njegove debilizme , nemoj molim te ...Ghuraba je napisao/la: ↑29 avg 2025, 02:13Zaboravih ti danas odgovoriti...Pametnomdosta je napisao/la: ↑28 avg 2025, 08:10Ja ti nisam brat ,a vidim da sebi daješ za pravo da jašeš po tuđim objavama,pa bih te lijepo zamolio sa se skineš sa k....Vidim da ti je pojam histerisati prisutan u vokabularu pa se ne bih začudio da ti drmaju kavez od 0-24 a da ti s tim imaš veliki problem.Pametno bi bilo da se kaniš ćorava posla i što bi jedan "eminentni " Youtuber rekao :Ko ti je Boga ti ono najdraži u familji ,ono baš koga najviše voliš ...nemoj se ljutiti ljubi te Facko
Nije ti lijepo ovo sto vrijedjas, ne prilici to tvojim godinama. Eto mali ti je dobio minute i zabio neke poene. Ne sumnjam da si presretan zbog njega, a sretni smo i mi koji ga pratimo jos od kadeta i zelimo mu vrhunsku karijeru. Razumijem da bi ti njega radije gledao nego Musu, ali mi mu nismo roditelji i ne gledamo to tako. Sjecam se kad si napravio account na forumu pred proslogodisnje U18 prvenstvo, nakon sto ti je zasmetao jedan los post o Hrelji. Razumijem i zasto si sarkasticno pisao o KK Bosni, spominjuci da je to zapravo Royal, a ne prava Bosna. Slazem se da su Tarika pogresno procijenili i da svi ovi koje su uzeli umjesto njega imaju manje potencijala. Sincini nek je sretno, da aBd na narednom Eurobasketu postane punopravni clan reprezentacije. Pricaj mu o Danilovicu i kakva je masina bio, imaju slicne fizicke predispozicije.![]()
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
S obzirom da je u vrijeme utakmice bila navala na temu, lagano sam klinuo 30ak stranica naprijed, ne citajuci gluposti i trovanje od strane ovih sto trolaju ili udju na temu samo kad je tekma u toku pa da pljuju sto nekome nije pala kap znoja sa čela.VensanKasel je napisao/la: ↑29 avg 2025, 02:57Dragi Ghuraba , odgovaraš liku koji spominje Faću i njegove debilizme , nemoj molim te ...Ghuraba je napisao/la: ↑29 avg 2025, 02:13Zaboravih ti danas odgovoriti...Pametnomdosta je napisao/la: ↑28 avg 2025, 08:10Ja ti nisam brat ,a vidim da sebi daješ za pravo da jašeš po tuđim objavama,pa bih te lijepo zamolio sa se skineš sa k....Vidim da ti je pojam histerisati prisutan u vokabularu pa se ne bih začudio da ti drmaju kavez od 0-24 a da ti s tim imaš veliki problem.Pametno bi bilo da se kaniš ćorava posla i što bi jedan "eminentni " Youtuber rekao :Ko ti je Boga ti ono najdraži u familji ,ono baš koga najviše voliš ...nemoj se ljutiti ljubi te Facko
Nije ti lijepo ovo sto vrijedjas, ne prilici to tvojim godinama. Eto mali ti je dobio minute i zabio neke poene. Ne sumnjam da si presretan zbog njega, a sretni smo i mi koji ga pratimo jos od kadeta i zelimo mu vrhunsku karijeru. Razumijem da bi ti njega radije gledao nego Musu, ali mi mu nismo roditelji i ne gledamo to tako. Sjecam se kad si napravio account na forumu pred proslogodisnje U18 prvenstvo, nakon sto ti je zasmetao jedan los post o Hrelji. Razumijem i zasto si sarkasticno pisao o KK Bosni, spominjuci da je to zapravo Royal, a ne prava Bosna. Slazem se da su Tarika pogresno procijenili i da svi ovi koje su uzeli umjesto njega imaju manje potencijala. Sincini nek je sretno, da aBd na narednom Eurobasketu postane punopravni clan reprezentacije. Pricaj mu o Danilovicu i kakva je masina bio, imaju slicne fizicke predispozicije.![]()
A kiks je sto je Castaneda povrijedjen?InatSilniBosanski je napisao/la: ↑29 avg 2025, 02:49Mi se moramo dobro razmisliti sta je najbolje uraditi kad je u pitanju naturalizacija americkog igraca. Ovaj kiks koji smo napravili ove godine je totalno neopravdan i ne moguce je opet u tome svemu ne kriviti savez i selektora.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Kratki Match-up protiv Španije (moje viđenje)
Nurkić-W.Hernangomez
Willy je u prvoj utakmici pokazao svoju standardnu igru iz prošle sezone koja je blago rečeno bila ispodprosječna za njega. Oslanjajući se na snagu, duboki roll poslije picka i proigravanje od strane bekova kojih nije bilo. Sve u svemu ovdje vidim najveću šansu za Juku u igri leđima i nadati se slanjem Willya na klupu zbog prekšaja. Definitvno da smo na centru jači. Pradilla je mlad ali ništa specijalno i protiv Gruzije nekoliko finih poteza ali i nepromišljenih odluka. Nurk odbranu brani u dropu uvijek i nadat se da njihovi šuteri neće proraditi
Alibegović-Aldama
Definitvno najopasniji igrač protivnika, ko ga je pratio u NBA ili na OI zna o čemu se radi. Veoma često Španci igraju akciju da ostane sam za centralni šut ili čišćenjem strane za igru 1na1 međutim kao i cijela ekipa nije u 1.kolu bio na nivou kako može. Konstantno moramo biti oprezni i mijenjati se na njemu jer mislim da bi Amar mogao ući u problem s ličnim greškama, a vidimo da je suđenje jako loše. Nadam se dobroj šuterskoj noći Alibegovića kako bi samopouzdanje bilo na nivou. Očekujem i Adina u defanzivnim zadacima protiv Aldame.
Lazić-Parra
Po meni je Parra prošle sezone za Barcu odigrao samo kraj u odličnom izdanju. Defitnivno da je imao loš dan protiv Gruzije i da ga ne trebamo pocijeniti ali mislim da je u petroci Španije on najslabija opcija. Oslanja se na skok u napadu i šut za 3 često nerezonski ili pri istek napada. Lazić mora popravljati stvari jer protiv Belgije i Kipra nije to bilo kako on zna. Definitvno da će puno više pomagati u odbrani na Aldami i Juanchu nego što će Parra uzeti solo akciju. I od Laze očekujem puno više realizacije za 3 poena kao i njegovih energičnih prodora gdje može izvući faul. Btw Vrabac jučer fenomenalan.
Atić-Yusta
Iako mislim da će u petroci Saint-Supery početi, protiv Gruzije kao i u pripremnim tekmama dosta prostora je imao i Yusta. Najgori pojedinac protiv Gruzije sa očajnim procentima šuta. Iskreno nisam očaran njegovom igrom. Nije konstantan kao i u Zaragozi, jer brojke variraju iz krajnosti u krajnost. Ono gdje je opasan je taj šut ako proradi može biti opasnost baš. Također voli srljati i igrati brze napade i ulazeći u reket kako bi iznudio faul. Atić defitnivno ovdje ima velike šanse u ofanzivnom dijelu da bude lider što se od njega očekuje da zamjeni Musu i trebalo bi da uzme na sebe tu odgovornost bar sa spoljne linije.
Gegić-De Larrea
Amar mi je jako drag momak i igra uvijek borbeno i daje maksimum ali mislim da je nakon povrede u padu forme. Jučer je pogodio pred kraj otvoren šut što svakako mu treba jer znamo da nije prvoklasni šuter a može iznenadit kao u kvalifikacijama. Gegu očekujem u defanzivnom smislu na 200%. Nadam se krađi neke lopte posebno protiv Brizuele koji je nenormalno brz i voli prodirati, međutim njegove stalne promjene ritma i nisko težište kao i dobar šut mogu biti prijetnja. De Larrea je drugačiji tip od Brizuele, ima osjećaj za asistenciju, sporiji je i dobar pregled igre. Veoma često igraju pick and roll s njim odakle traži da podvali Hernangomezima i mislim da preko tih blokova treba agreisvno ići a ne ispod bloka rizikujući šut posebno kada je Brizuela kec.
Nurkić-W.Hernangomez
Willy je u prvoj utakmici pokazao svoju standardnu igru iz prošle sezone koja je blago rečeno bila ispodprosječna za njega. Oslanjajući se na snagu, duboki roll poslije picka i proigravanje od strane bekova kojih nije bilo. Sve u svemu ovdje vidim najveću šansu za Juku u igri leđima i nadati se slanjem Willya na klupu zbog prekšaja. Definitvno da smo na centru jači. Pradilla je mlad ali ništa specijalno i protiv Gruzije nekoliko finih poteza ali i nepromišljenih odluka. Nurk odbranu brani u dropu uvijek i nadat se da njihovi šuteri neće proraditi
Alibegović-Aldama
Definitvno najopasniji igrač protivnika, ko ga je pratio u NBA ili na OI zna o čemu se radi. Veoma često Španci igraju akciju da ostane sam za centralni šut ili čišćenjem strane za igru 1na1 međutim kao i cijela ekipa nije u 1.kolu bio na nivou kako može. Konstantno moramo biti oprezni i mijenjati se na njemu jer mislim da bi Amar mogao ući u problem s ličnim greškama, a vidimo da je suđenje jako loše. Nadam se dobroj šuterskoj noći Alibegovića kako bi samopouzdanje bilo na nivou. Očekujem i Adina u defanzivnim zadacima protiv Aldame.
Lazić-Parra
Po meni je Parra prošle sezone za Barcu odigrao samo kraj u odličnom izdanju. Defitnivno da je imao loš dan protiv Gruzije i da ga ne trebamo pocijeniti ali mislim da je u petroci Španije on najslabija opcija. Oslanja se na skok u napadu i šut za 3 često nerezonski ili pri istek napada. Lazić mora popravljati stvari jer protiv Belgije i Kipra nije to bilo kako on zna. Definitvno da će puno više pomagati u odbrani na Aldami i Juanchu nego što će Parra uzeti solo akciju. I od Laze očekujem puno više realizacije za 3 poena kao i njegovih energičnih prodora gdje može izvući faul. Btw Vrabac jučer fenomenalan.
Atić-Yusta
Iako mislim da će u petroci Saint-Supery početi, protiv Gruzije kao i u pripremnim tekmama dosta prostora je imao i Yusta. Najgori pojedinac protiv Gruzije sa očajnim procentima šuta. Iskreno nisam očaran njegovom igrom. Nije konstantan kao i u Zaragozi, jer brojke variraju iz krajnosti u krajnost. Ono gdje je opasan je taj šut ako proradi može biti opasnost baš. Također voli srljati i igrati brze napade i ulazeći u reket kako bi iznudio faul. Atić defitnivno ovdje ima velike šanse u ofanzivnom dijelu da bude lider što se od njega očekuje da zamjeni Musu i trebalo bi da uzme na sebe tu odgovornost bar sa spoljne linije.
Gegić-De Larrea
Amar mi je jako drag momak i igra uvijek borbeno i daje maksimum ali mislim da je nakon povrede u padu forme. Jučer je pogodio pred kraj otvoren šut što svakako mu treba jer znamo da nije prvoklasni šuter a može iznenadit kao u kvalifikacijama. Gegu očekujem u defanzivnom smislu na 200%. Nadam se krađi neke lopte posebno protiv Brizuele koji je nenormalno brz i voli prodirati, međutim njegove stalne promjene ritma i nisko težište kao i dobar šut mogu biti prijetnja. De Larrea je drugačiji tip od Brizuele, ima osjećaj za asistenciju, sporiji je i dobar pregled igre. Veoma često igraju pick and roll s njim odakle traži da podvali Hernangomezima i mislim da preko tih blokova treba agreisvno ići a ne ispod bloka rizikujući šut posebno kada je Brizuela kec.
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!