Akademija već godinama nije u stanju napraviti napadača koji će biti od koristi prvom timu. Dovođenje Despotovića je panic buy i neće se ispostaviti kao dobro, ako se dogodi jer imamo.puno igrača koje moramo čekati, a i njega bi morali čekati. Ako je trener trenerom ima Mlinarića, Renana, Butića, Turkeša i Ristića neka bira, ali bacanje Mlinarića na bilo koju drugu poziciju sa CF je zločin koji, nadam se, neće se dogoditi. Ko štacradi ovde imamo pojačanja koja su povrijeđena, bez razloga na klupi i moramo ih čekati mjesec da dođu u optimalnu fizičku formu i govore da je klub dosljedan u ciljevima, šta su ovde ciljevi pitam vashazarder je napisao/la: ↑28 avg 2025, 13:43Nisam ni ja, grehota je Mlinarića zavaljivat' na neke druge pozicije. Zekić je to radio, evo sad će i Hus.
Ako već hoće jablana, nek' stave Renana, Turkeša i Ristića, leptir mašne im neke lijepe obuku u Pežoja kakvog novog i pravac u Doboj kod Vuleta da isposluju Vidića. Pežoj nek ostane k'o hedija.
Vidić je za ovu ligu rejsulema plus je u takmičarskoj formi plus je jeftiniji od Despotovića. Despotović nije preko 3 mjeseca potrčao.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nisam siguran za despotovica, kako vrijeme odmice cini mi se da sve vise dovodimo starije igrace. Ristovski, Ljaljic, Cimirot iako imaju iskustva ko citava nasa liga opet su stari kao sto je i Despotovic, ali ako ce nam to donijet titulu, kup ili eto znatno veci uspjeh u ligi sto da ne
-
- Kontakt:
Ma ja mislim da taj lik kod nas ne bi bio nikakva prevaga.Bolji je od Renana,Turkesa i Butica ali nije od Mlinarica.
Ako ce pristati da bude B opcija za neke normalne pare okej a ko zna mozda kontaju Mlinarica na krilo cime bi ga ugasili skroz
Kako god,lutamo za ne povjerovati
Ako ce pristati da bude B opcija za neke normalne pare okej a ko zna mozda kontaju Mlinarica na krilo cime bi ga ugasili skroz
Kako god,lutamo za ne povjerovati
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Sutra 1000 ljudi na kosevu i miroljubivih 2:2 na semaforu.
Despotovic jeste bolji od svih nasih napadaca, osim Mlinarica, ali dobro on moze igrati i krilo, odnosno u sredini. To bi znacilo odlazak trojca u paketu (Turkesa, Oliveire i Butica) koji su realno suvisni u ovom timu. Obzirom da igramo sa 4 pozadi, na lijevom beku je bolje imati Jovica nego Kupresaka, koji je u odbrani dosta nesiguran. Takodjer sredina nam je kriticna bila do sada, ali Elezi, Mamas i Cimirot ce to popraviti kad se oporave i uhodaju. Vidjeti sta sa igracem U21, da li forsirati Krdžalića koji nit smrdi nit mirise, ili cekati da se Mujkic oporavi pa udje u formu, ili zaganjati nekog mladog golmana koji bi mogao igrati na toj poziciji jer Banic do sada nije napravio neku razliku u odnosu na ostale, naprimao se golova posteno, tako da kao i za Krdžalića nit smrdi nit mirise..ili pokusati dovesti Topica koji bi nam valjao na krilu.
Kako god, potajno se nadam dolasku dobrog stopera, sto bi znacilo odlazak bar dva igraca od kvarteta Paskaleva,Turde, Pejovica i Bralica..
Kako god, potajno se nadam dolasku dobrog stopera, sto bi znacilo odlazak bar dva igraca od kvarteta Paskaleva,Turde, Pejovica i Bralica..
Nek je ZZ imao bolje izjave.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑28 avg 2025, 13:26Bez obzira na tendenciozan naslov i ocito ne dobronamjeran,potpuno je suvisno spominjati sistem i nekakav broj golova prethodnog trenera.
Tako pokazujes kompleks nize vrijednosti i da si negdje svjestan da nisi kvalitetniji.
Generalno izjave su oduvijek bile suhoparne i previse uopstene iz kojih nikad nista nisi mogao cuti konstruktivno. Totalna formalnost samo da se nesto kaze.
Nadam se,vjerujem,vidjecemo,itd…
Covjek je ocito bez ikakvog pozitivnog garda i ideje sta napraviti iz cega bi trebali svi da vidimo kakve su mu zamisli i sta namjerava.
Ovaj ga pita za neko novo lice u timu,on se syebo,zateklo ga pitanje.
On meni sad izgleda kao neki klinac od 12 godina koji zeli nekako da se uvali medju stariju raju na terminu.
Amaterizam i bezidejnost pro level.
Tacno vidis da nemas bas ni jedan razlog da nesto ocekujes,drugacije,bolje,zivlje…
Sve sam vise ubjedjen da ce ovaj put sam otici,jos ako se (ne) rezultati poklope brze nego sto mozemo i pomisliti,i na taj nacin zacepiti usta ne malom broju navijaca.
Zvuci nevjerovatno naivno ali ne bih iskljucio tu mogucnost.
“Izvinjavam se navijacima” 10x
“Moramo biti ponizni” 1000x
“Moramo biti karakterni” 245042x
- Maroon1946
- Kontakt:
"Ovo ce nekima biti zadnja utakmica"Kyle88 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:50Nek je ZZ imao bolje izjave.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑28 avg 2025, 13:26Bez obzira na tendenciozan naslov i ocito ne dobronamjeran,potpuno je suvisno spominjati sistem i nekakav broj golova prethodnog trenera.
Tako pokazujes kompleks nize vrijednosti i da si negdje svjestan da nisi kvalitetniji.
Generalno izjave su oduvijek bile suhoparne i previse uopstene iz kojih nikad nista nisi mogao cuti konstruktivno. Totalna formalnost samo da se nesto kaze.
Covjek je ocito bez ikakvog pozitivnog garda i ideje sta napraviti iz cega bi trebali svi da vidimo kakve su mu zamisli i sta namjerava.
On meni sad izgleda kao neki klinac od 12 godina koji zeli nekako da se uvali medju stariju raju na terminu.
Tacno vidis da nemas bas ni jedan razlog da nesto ocekujes,drugacije,bolje,zivlje…
Sve sam vise ubjedjen da ce ovaj put sam otici,jos ako se (ne) rezultati poklope brze nego sto mozemo i pomisliti,i na taj nacin zacepiti usta ne malom broju navijaca.
Za 7 dana ista ekipa
-
- Kontakt:
Zekic nam je ostavio sto problema, stvarno ga ne treba spominjati ni Husref a ni navijaci
Sto prije ga zaboraviti i izvuci maksimum do kraja iz onoga sto nam je ostavio na pocetku sezone
Sto prije ga zaboraviti i izvuci maksimum do kraja iz onoga sto nam je ostavio na pocetku sezone
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
Fulao si koncept emisije drugKyle88 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:50Nek je ZZ imao bolje izjave.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑28 avg 2025, 13:26Bez obzira na tendenciozan naslov i ocito ne dobronamjeran,potpuno je suvisno spominjati sistem i nekakav broj golova prethodnog trenera.

Ne radi se toliko o izjavama, koliko se radi o tome da se vidi da nazalost Husref nema pojma ni ideju sta uradit s timom tj igracima. Da je mozda i previse pogubljen trenutno uzevsi u obzir da spominje Zekica koji apsolutno nema vise veze s klubom.
1946
- Maroon1946
- Kontakt:
Mourinhokilledbarca je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:55Fulao si koncept emisije drugKyle88 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:50Nek je ZZ imao bolje izjave.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑28 avg 2025, 13:26Bez obzira na tendenciozan naslov i ocito ne dobronamjeran,potpuno je suvisno spominjati sistem i nekakav broj golova prethodnog trenera.
Ne radi se toliko o izjavama, koliko se radi o tome da se vidi da nazalost Husref nema pojma ni ideju sta uradit s timom tj igracima. Da je mozda i previse pogubljen trenutno uzevsi u obzir da spominje Zekica koji apsolutno nema vise veze s klubom.
Je li igrači u zadnjoj liniji i dalje traže trećeg štopera?
"Ja se ne bih složio, i kod Zorana Zekića se igralo sa tri nazad pa se primali golovi, ako pričamo u utakmicama, 8 golova u toj formaciji, znači da nije to problem. Jako puno grešaka, indvidualnih."
O čemu mi danas pričamo, nekim propustima u kvaliteti kadra, taktike i slično. O trenerima, evropskim pristupima.
Ljudi mi moramo biti na 250% ako želimo uzeti titulu, kakav god da je kadar. A to je nemoguće držati u kontinuitetu.
Mi smo duplu krunu osvojili sa odbranom - Kovačević, Mujakić - Dupovac - Pidro - Hebibović
Jasan pokazatelj da se ne igra na suhi kvalitet, već samo na moral, odgovornost i individualni pristup. + kad te krene odjednom svi postanu top class.
Ne možemo mi niko reći da je Hebibović bolji bek od Beganovića/Ristovskog, ne može mi niko reći da je Dupovac bolji štoper od Paskaleva/Turde, da je Pidro majstor za Kuprešaka itd.
Tih godina u vezi imali Stanojevića koji se tukao nemilice, Rahman šamarao kako je koga stigao ali si imao zaštitu sudija i to je KLJUČ svega. Odnosno ne zaštitu nalik na ovu koju Borac ima, već si manje više imao korektno suđenje. Nisu ti se vagale sitnice. Opušteno igraš, na terenu nisi pod pritiskom jer znaš da će ti i mali propust tolerisati, ako pogriješiš, udariš, uletiš.
Ne treba puno pameti, sve ovo danas što imamo po kvaliteti je u 80% linija bolje od šampionskih generacija, ali ti režu krila ubijaju moral.
Mali Jatta se udara i to je činjenica, ali nije ni 30% bezobrazan koliko su bili Stanojević i Rahmanović, pa je dečko na svakoj tekmi na ivici crvenog.
Ljudi mi moramo biti na 250% ako želimo uzeti titulu, kakav god da je kadar. A to je nemoguće držati u kontinuitetu.
Mi smo duplu krunu osvojili sa odbranom - Kovačević, Mujakić - Dupovac - Pidro - Hebibović
Jasan pokazatelj da se ne igra na suhi kvalitet, već samo na moral, odgovornost i individualni pristup. + kad te krene odjednom svi postanu top class.
Ne možemo mi niko reći da je Hebibović bolji bek od Beganovića/Ristovskog, ne može mi niko reći da je Dupovac bolji štoper od Paskaleva/Turde, da je Pidro majstor za Kuprešaka itd.
Tih godina u vezi imali Stanojevića koji se tukao nemilice, Rahman šamarao kako je koga stigao ali si imao zaštitu sudija i to je KLJUČ svega. Odnosno ne zaštitu nalik na ovu koju Borac ima, već si manje više imao korektno suđenje. Nisu ti se vagale sitnice. Opušteno igraš, na terenu nisi pod pritiskom jer znaš da će ti i mali propust tolerisati, ako pogriješiš, udariš, uletiš.
Ne treba puno pameti, sve ovo danas što imamo po kvaliteti je u 80% linija bolje od šampionskih generacija, ali ti režu krila ubijaju moral.
Mali Jatta se udara i to je činjenica, ali nije ni 30% bezobrazan koliko su bili Stanojević i Rahmanović, pa je dečko na svakoj tekmi na ivici crvenog.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Da mi je neko prije mjesec dana rekao da ćemo ući u najtežu sezonu ikada sa samo dva krila, a igramo formaciju sa upravo dva krila, ne bih mu vjerovao.
Cirkus...
Cirkus...
Fulao si ti koncept jer se palis na naslove ss.Mourinhokilledbarca je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:55Fulao si koncept emisije drugKyle88 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:50Nek je ZZ imao bolje izjave.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑28 avg 2025, 13:26Bez obzira na tendenciozan naslov i ocito ne dobronamjeran,potpuno je suvisno spominjati sistem i nekakav broj golova prethodnog trenera.
Jos samo bi da dam opasku kako mi provodimo bezvezne ratove i podjele Husref/ZZ i sl tu smo kraljevi od 1995.
Umjesto da smo ujedinjeni i da napravimo attack na NFSBIH i upravu naseg kluba ovdje je bitno sta je Husref izjavio.
Zato sto mu se nije dalo da ih skloni, naravno karakteran dostojanstven covjek ne moze dugo to da trpi pa je otisao kako je otisao. Barem nije beskicmenjak kao ovdje pojedinci i njihov ljubimac koji ne bi dao ostavku i da ode u nizi rang, i tad bi ga placenici pordrzavali. Jednostavno svi zajedno poltroni. Ovaj covjek pojma nema sta treba da uradi sa ovakvom ekipom i kako da izvuce maksimum i nadje pravu poziciju igracu, pored tri klasicna napadaca dovodis jos jednog, kakvo bacanje para i besmisao. Ali sve je kriv Mirvic koji nije mogao da podrzi trenera koji mu je donio trofej u prvoj sezoni i on mu je promovisao i Celika i Gulija da bi imali ovu vrijednost koju imaju. I naravno Ajla koja vuce konce i misli da moze trenerima odredjivati ko ce igrati, a od sporta imala samo tjelesni odgoj. Tu smo i zapeli i zato nece biti iskoraka zadugo.Maroon1946 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:51"Ovo ce nekima biti zadnja utakmica"Kyle88 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:50Nek je ZZ imao bolje izjave.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑28 avg 2025, 13:26Bez obzira na tendenciozan naslov i ocito ne dobronamjeran,potpuno je suvisno spominjati sistem i nekakav broj golova prethodnog trenera.
Za 7 dana ista ekipa
Svi smo pisali o velikom broju napadača i dobro popunjenoj ofanzivnoj liniji, ali stanje na terenu kaže da imamo samo Mlinarića i da se mora dovesti napadač. Butić je od dolaska odigrao jednu jedinu utakmicu i od tada je konstantno povrijeđen. Za Turkeša je teško bilo šta reći, jednotavno se nije uklopio u ovu sredinu. Neupotrebljiv, najblaže rečeno. A Renanove stare boljke su još uvijek tu. Jednu utakmicu podsjeti na Benku, a već sljedeću se pretvori u Melunovića.Gomis99 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 15:58Zato sto mu se nije dalo da ih skloni, naravno karakteran dostojanstven covjek ne moze dugo to da trpi pa je otisao kako je otisao. Barem nije beskicmenjak kao ovdje pojedinci i njihov ljubimac koji ne bi dao ostavku i da ode u nizi rang, i tad bi ga placenici pordrzavali. Jednostavno svi zajedno poltroni. Ovaj covjek pojma nema sta treba da uradi sa ovakvom ekipom i kako da izvuce maksimum i nadje pravu poziciju igracu, pored tri klasicna napadaca dovodis jos jednog, kakvo bacanje para i besmisao. Ali sve je kriv Mirvic koji nije mogao da podrzi trenera koji mu je donio trofej u prvoj sezoni i on mu je promovisao i Celika i Gulija da bi imali ovu vrijednost koju imaju. I naravno Ajla koja vuce konce i misli da moze trenerima odredjivati ko ce igrati, a od sporta imala samo tjelesni odgoj. Tu smo i zapeli i zato nece biti iskoraka zadugo.Maroon1946 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:51"Ovo ce nekima biti zadnja utakmica"
Za 7 dana ista ekipa
- Maroon1946
- Kontakt:
Zaboravio si puštenu utakmicu protiv naših najvećih rivala (ne racunajuci Ž). Kao i cinjenicu da je Zoran sam otisao.Gomis99 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 15:58Zato sto mu se nije dalo da ih skloni, naravno karakteran dostojanstven covjek ne moze dugo to da trpi pa je otisao kako je otisao. Barem nije beskicmenjak kao ovdje pojedinci i njihov ljubimac koji ne bi dao ostavku i da ode u nizi rang, i tad bi ga placenici pordrzavali. Jednostavno svi zajedno poltroni. Ovaj covjek pojma nema sta treba da uradi sa ovakvom ekipom i kako da izvuce maksimum i nadje pravu poziciju igracu, pored tri klasicna napadaca dovodis jos jednog, kakvo bacanje para i besmisao. Ali sve je kriv Mirvic koji nije mogao da podrzi trenera koji mu je donio trofej u prvoj sezoni i on mu je promovisao i Celika i Gulija da bi imali ovu vrijednost koju imaju. I naravno Ajla koja vuce konce i misli da moze trenerima odredjivati ko ce igrati, a od sporta imala samo tjelesni odgoj. Tu smo i zapeli i zato nece biti iskoraka zadugo.Maroon1946 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:51"Ovo ce nekima biti zadnja utakmica"
Za 7 dana ista ekipa
-
- Kontakt:
Imas li dokaz neki za makar jednu recenicu od toga svega sta si napisao ili si sve to cuo kao i ja na forumuGomis99 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 15:58Zato sto mu se nije dalo da ih skloni, naravno karakteran dostojanstven covjek ne moze dugo to da trpi pa je otisao kako je otisao. Barem nije beskicmenjak kao ovdje pojedinci i njihov ljubimac koji ne bi dao ostavku i da ode u nizi rang, i tad bi ga placenici pordrzavali. Jednostavno svi zajedno poltroni. Ovaj covjek pojma nema sta treba da uradi sa ovakvom ekipom i kako da izvuce maksimum i nadje pravu poziciju igracu, pored tri klasicna napadaca dovodis jos jednog, kakvo bacanje para i besmisao. Ali sve je kriv Mirvic koji nije mogao da podrzi trenera koji mu je donio trofej u prvoj sezoni i on mu je promovisao i Celika i Gulija da bi imali ovu vrijednost koju imaju. I naravno Ajla koja vuce konce i misli da moze trenerima odredjivati ko ce igrati, a od sporta imala samo tjelesni odgoj. Tu smo i zapeli i zato nece biti iskoraka zadugo.Maroon1946 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:51"Ovo ce nekima biti zadnja utakmica"
Za 7 dana ista ekipa
Despotovic, da se pridruzi postojecem kontigentu od 7 napadaca u klubu. Interesantno, jbt ko da se menadzera igrate
Nije ni Zekicevo maslo za Ramazana, ostavio je ekipu u totalnom rasulu.
Sad sto Husref nije kapacitet da to dovede u red je skroz drugi par cipela. Nije se ni on sam doveo na klupu nego Mirvic i ekipa srljaju iz greske u gresku.
Sad sto Husref nije kapacitet da to dovede u red je skroz drugi par cipela. Nije se ni on sam doveo na klupu nego Mirvic i ekipa srljaju iz greske u gresku.
You are someone else I am still right here
Ja samo ne znam u kojem ti filmu zivis da mi pravdas svaki potez ZZ, frajer je insistirao na Buticu (jer mu ne valja Turkes a ovaj injury prone tip valja) i Bralicu(koji je dosao kao 7-8 stoper u ekipu)Gomis99 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 15:58Zato sto mu se nije dalo da ih skloni, naravno karakteran dostojanstven covjek ne moze dugo to da trpi pa je otisao kako je otisao. Barem nije beskicmenjak kao ovdje pojedinci i njihov ljubimac koji ne bi dao ostavku i da ode u nizi rang, i tad bi ga placenici pordrzavali. Jednostavno svi zajedno poltroni. Ovaj covjek pojma nema sta treba da uradi sa ovakvom ekipom i kako da izvuce maksimum i nadje pravu poziciju igracu, pored tri klasicna napadaca dovodis jos jednog, kakvo bacanje para i besmisao. Ali sve je kriv Mirvic koji nije mogao da podrzi trenera koji mu je donio trofej u prvoj sezoni i on mu je promovisao i Celika i Gulija da bi imali ovu vrijednost koju imaju. I naravno Ajla koja vuce konce i misli da moze trenerima odredjivati ko ce igrati, a od sporta imala samo tjelesni odgoj. Tu smo i zapeli i zato nece biti iskoraka zadugo.Maroon1946 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 14:51"Ovo ce nekima biti zadnja utakmica"
Za 7 dana ista ekipa
Za Ajlu se slazem no nije ni Zekic toliko cist.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, ANamelessGhoul, Antikloc, bavaracmujo, BeYaZ, Elddar, Haksss, head88, inzomni, johntravolta123, ledesma, LegendKiller, leo1946, MaroonBjelave, mercurial, miguelramos, Proximic, rimljanin90, SamoDaKazeem, stokastoka23, ubipara, USB i 234 gosta.