Amar Alibegović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Drape
Kontakt:

Amar Alibegović

Post Postao/la Drape » 27 avg 2025, 21:52

Novi kapiten Trapania sa kojim je prošle sezone igrao polufinale playoffa u Italiji. Krilni centar dobrog šuta a nije minus igrač u odbrani.

Propustio je eurobasket u Njemačkoj a pred ovaj eurobasket je izjavio o Garzi i sebi: Znam ja kakva je to borba. Ja sam se sa tim borio šest godina. Stvarno mi je nekako strašno to da mama i tata su mi iz Bosne tata iz Zenice mama iz Sarajeva, ali da sam morao šest godina da čekam da mi se skine zvijezdica i da igram kao stranac mi je bilo prestrašno. O mojoj situaciji neću da komentarišem više ništa jer smo uspjeli to da sklonimo i opet sam ja presretan da mogu tu da igram i svako okupljanje dođem i da dam sve od sebe. Stvarno se nadam da će to biti isto za Luku jer znam koliku volju ima i znam stvarno koliko hoće da da za ovaj dres i za ovu državu.

slika

TripleThreat
Kontakt:

Re: Amar Alibegović

Post Postao/la TripleThreat » 27 avg 2025, 23:31

X-faktor našeg runa na EuroBasketu. Momak je primer dostojnog reprezentativnog angažmana. Često to podvučem i nikako to da zaboravim kako je dolazio na pripreme i okupljanja dok je bio naturalizovani igrač kada je znao i kada je bilo apsolutno jasno da će naturalizovani Amerikanac igrati umjesto njega :thumbup:
"Your favorite player's favorite player" - MB

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 avg 2025, 23:32

Ma Amar je momčina prava
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 avg 2025, 23:43

Bit će naš najbolji igrač na EB :bih:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 sep 2025, 14:11

Totalno podbacio kompletno prvenstvo, razočarenje. Može se naći za izgovor povreda (ako je to ona zgloba, koju je zadobio u kasnoj fazi utakmice protiv Grčke), ali on i do nje u prve tri utakmice apsolutno nije ništa pokazao na terenu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 07 sep 2025, 15:21

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 sep 2025, 14:11
Totalno podbacio kompletno prvenstvo, razočarenje. Može se naći za izgovor povreda (ako je to ona zgloba, koju je zadobio u kasnoj fazi utakmice protiv Grčke), ali on i do nje u prve tri utakmice apsolutno nije ništa pokazao na terenu.
Meni je on najvece razocarenje ovog Eura. Od njega sam ocekivo da pokida i teren i protivnika u najmanje 2 tekme i da maltene sam ih rjesi. A on ispade drugi do Arslanagica, cak mu je i Vrabac davo masterclass svaku tekmu. Nazalost nije igrac za velikih okrsaja, sva njegova nemoc je stala u onaj sut sto mu je s ruke skino Ponitka. Definitvno (glavni) krivac sto smo ispali danas :thumbdown:
Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 07 sep 2025, 18:27

Slazem se s vama, toliko sam imao velika ocekivanja od njega, ali veliko nista. I dalje mislim da je super momak, nije se snasao, ali sam i previse ocekivao.

Tesko moze da iskreira bilo sta sam i tu sve prestaje.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 09 sep 2025, 19:06

Od Amara sam očekivao dosta više, čak da uz Nurkića bude naš glavni igrač. Imao je sjajnu sezonu u Trapaniju i mislio sam da će je prenijeti i na Eurobasket... ali
Činjenica je da je on klasična streč četvorka, glavno oružje šut za 3 poena i da nije bilo puno akcija gdje bi ostao sam na šutu... a kad ih je bilo on ih je promašio.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 sep 2025, 19:52

On je najvise podbacio. U odlucujucim utakmicama po 3 poena ubacivao.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 09 sep 2025, 20:43

Mislim da je adis najvise kriv ovdje….

Nikako nismo odigrali za amara najvise su mu samo dali loptu i sutaj

Nijedna odradjena akcija za njega ili slicno….. zna on to dosta dobro i iz posta i odigrat ali mi smo forsirali johna i nurkixa ostalima nista

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.