Ma tu u blizini se nalazi i par centara za ovisnike, za ove sa prenosnim bolestima i slicno. Dobijaju tamo svoje dnevne doze legalno, pa se onda popravljaju i sami. Ja nisam siguran da oni ove obicne prolaznike i dozivljavaju uopce. Jezivo je stvarno ali eto, ja sam u Becu zivio skoro 6 godina i fakat nikad nisam cuo da se tamo desio neki incident na relaciji narkomani-ostali. Znao sam dosta puta vidjet i policiju, ali samo ako se oni nesto izmedju sebe pokoskaju.PikachuSA je napisao/la: ↑27 avg 2025, 17:56Tačno. Jedne prilike sam bio u Lidlu u blizini stanice i prolazeći tim dijelom vidio te čudne likove. Samo ih ne treba uznemiravati i siguran si. Doduše, nije mi djelovalo kao ovo u Frankfurtu (nisam vidio policajce), ali definitivno nije mjesto na kojem bih pustio maloljetnu osobu ženskog spola da hoda sama u noćnim satima.AshburtonG je napisao/la: ↑27 avg 2025, 15:28Skoro svaki veci grad ima takve kvartove. U Becu je to npr. Gumpendorfer Str., ljudi poput zombija hodaju. Nikad nisam cuo da su napali nekog, a i sam sam bio na toj stanici podzemne milion puta.
Ne treba zaboraviti da i Sarajevo ima nekoliko dijelova grada sa sličnim renomeom.
S te stanice su prije isli autobusi za BiH, pa mozes mislit reakcije ljudi koji prvi put izadju u Bec i vide zombi ekipicu 200m od Burger Kinga i parkinga s kojeg se kretalo.