FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
42
16%

Ukupno glasova: 258

Hrammm1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrammm1921 » 27 avg 2025, 16:43

Anpa je napisao/la:
27 avg 2025, 16:35
Hrammm1921 je napisao/la:
27 avg 2025, 16:19
Odinaka mora poceti, momak bez greske odigrao, ne treba ga izbacivati , dati mu opet priliku
Momak je apsolutno nepredvidiv, na momente izgleda ko Ola Aina, i onda fuli pas na pet metara, ispada iz linije; al hajde ima samo 21 godinu, ima vremena da nauci, realno Zeljo mu je prvi ozbiljniji klub, samo da hoce radit sa njim, a i lakse ga je prodati dalje.

Kako je odigrao zadnju, Boga mi odavno nisam vidio onakvu dominaciju, ja ga ne bih mjenjao

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 27 avg 2025, 16:45

Orvel je napisao/la:
27 avg 2025, 15:49
Muftic
Trupe Osmanovic Karamarko Alic
Erick Lagumdzija
Madzid Konings Cvetanoski
Rakic

Prednost ovog sastava jeste konstantan pritisak na njihovu zadnju i srednju liniju sa brzim i okretnim igracima, a u odbrani cvrstina i visina
Samo mi nije jasno zasto Konings? Covjek je za zadnjih 10 minuta spreman i to upitno.. a i kad udje veze nema blage.

Pejica istjerati nakon gola i asistencije?
Peixota isto nakon solidne partije izbaciti i postignutog gola..
Sve da bi nasao nekome mjesto (Koningsu i Madzidu).

Tesko da cemo mi izaci u ovom sastavu, prenizak tim za nas stil fudbaal. A i stoperski par, jednostavno odigrali su top sad da ih nagradis klupom.. ne ide.

Odinaka isto top odigrao i sad ga treba na klupu da igra mrtvi Trupe koji nije poluvrijeme dobro odigrao. A Trupe niti brz, niti je okretan, a ni pokretan.

Ne bih puno dirao sastav, momci su se ko lavovi borili i pokazali da mogu.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 27 avg 2025, 17:23

Nikog ne dirat.Izac sa istih 11.Nikakvo pustanje ovo ono nego ih napadnes da neznaju gdje su.Nek onda oni ko taju sta ce.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 27 avg 2025, 17:32

Sramota bi bilo ikoga da promijeniti poslije one dominacije na Grbavici.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 27 avg 2025, 17:36

Ne pamtim kad sam sa manje optimizma pogledao neku našu utakmicu, a da smo pobijedili. Možda to treba da bude neki recept za uspjeh :D
Zrinjskom baš nismo dali da kreira barem jednu priliku, što daje novu dimenziju ovoj našoj pobjedi. Nadam se da ćemo nastaviti istim ritmom i u Doboju, mada sa obzirom da će nam na centru biti Gigara, teško. Ne bi me ni iznenadile njegove dvije tekme da sudi nama, sad u Doboju, i onda protiv Borca na Grbavici. Doduše tu se vazda može pojaviti neki Njegomirović ili Kazlagić... ali samo treba jako, sa ovom borbom, dobrom igrom, i maksimalnom koncentracijom uvijek možemo dobiti sve redom, dokazali smo protiv Borca zadnju na Grbavici, dokazali smo sada protiv Zrinjskog.
Što se tiče drugih tema, godinama se ovdje govori grandioznom, kolika je to stoka od čovjeka, koliko je frajer lud u glavu, pogotovo orgijanje njegovih uposlenika na onom tamo forumu. Godinama traje hajka na Amara, da je Amar jedini krivac za sve loše u Želji što se dešava, jer zamisli, on kao šef struke je nabio dug klubu od 7 miliona maraka.
I baš zato ta priča ne smije se ne može završiti na tome, ni jedan ni drugi nisu u klubu, nema se šta pričati o njima. MORA, jer jedan je nakon posljednjeg mandata svoje završio u Želji do daljnjeg, a drugi je poremećena glava koja preko skupštine i dan danas pokušava završiti sa onom "Moja je zadnja". Raspado se grandiozni 100 godina po mogućnosti, samo što je razbio Želju na ovo šta smo danas.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 avg 2025, 17:41

Igraci Zeljeznicara pozvani u mlade repke

U21 Rakic i Sabic
U19 Foco, Gojak i Kolic
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 avg 2025, 17:41

Orvel je napisao/la:
Muftic
Erick Lagumdzija
Rakic

Prednost ovog sastava jeste konstantan pritisak na njihovu zadnju i srednju liniju sa brzim i okretnim igracima, a u odbrani cvrstina i visina
Konings nema sta traziti na toj poziciji. Tu ide Sosic (eventualno Pejic), Cvetanoski desno, Vini lijevo i to je to.
Ostalo si postavio sve kako treba :mrgreen: :thumbup:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 27 avg 2025, 18:53

Gdje su navijači što su se bunili oko karata za Koper, što su raspoređene unutar grupe?
Sad se nešto ne bune, kad treba ići u Doboj.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 27 avg 2025, 19:07

NoDi80 je napisao/la:
27 avg 2025, 17:41
Igraci Zeljeznicara pozvani u mlade repke

U21 Rakic i Sabic
U19 Foco, Gojak i Kolic
Kolic koji je predproslu utakmicu sa juniorima usao 10 minuta, a za prvi tim ima 3 minute hahaha
Metar i sumska jagoda

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 27 avg 2025, 19:35

avalPacidoroP je napisao/la:
27 avg 2025, 18:53
Gdje su navijači što su se bunili oko karata za Koper, što su raspoređene unutar grupe?
Sad se nešto ne bune, kad treba ići u Doboj.
:rol:
Nije atraktivno

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 27 avg 2025, 20:33

Ni jednom dobrom treneru kod određivanja prve postave za predstojeću utakmicu ne smije biti referenca pobjeda u predhodnoj tj.teza da tim koji je pobijedio mora i narednu igrati. Mnogo faktora mora biti kod određivanja prve postave, protivnik, taktika sa kojom ćeš nastupiti, neke lakše povrede i emocionalna i fizička istrošenost igrača, teren, moguči vremenski uslovi za vrijeme utakmice, povratak nekih bitnih igrača i sl. Zato protiv Sloge treba odabrati igrače koji bi mogli odgovoriti zadatku, a ne da isključivo mora početi prva postava protiv Zrinjskog samo zato što su pobijedili. Neki kostur da, al i moguče potrebne izmjene. Zrinjski pred utakmicu protiv nas imao je samo dva dana odmora, Sloga šest dana.

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 27 avg 2025, 20:47

Odinaki treba vise utakmica u nogama da bi bio onaj pravi, i da ne bi pravio neke pocetnicke greske.Vidi se da mu fali utakmica, kako ce rasti kao igrac ako mu ne dozvoljavas. Po meni za utakmicu protiv Sloge on je idealno rjesenje

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 27 avg 2025, 20:55

Ramirez je napisao/la:
27 avg 2025, 20:47
Odinaki treba vise utakmica u nogama da bi bio onaj pravi, i da ne bi pravio neke pocetnicke greske.Vidi se da mu fali utakmica, kako ce rasti kao igrac ako mu ne dozvoljavas. Po meni za utakmicu protiv Sloge on je idealno rjesenje
Ma nema on gram mozga, taraba obična, samo ganjati ove po Holandiji školovane štopere i desne bekove
U Aliću imamo najboljeg lijevog beka lige
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 27 avg 2025, 20:59

Sjećam se dvije utakmice kad nas je Sloga klepila u Doboju 3-0 i 4-2, ljudi su nas doslovno rastavili na proste faktore. Ne kažem da će se to sada ponoviti, ali kažem da moramo vrlo ozbiljno shvatiti ovo gostovanje i imati isti pristup kao protiv Zrinjskog, maximalno motivisano i borba životom za svaku loptu. Ne smijemo upasti u mentalitet "daj nam Brazil da se igramo", ako tako budemo razmišljali slijedi prizemljenje.

Što se tiče načina na koji Sloga igra u sredini bih definitivno zadržao Ericka i Lagumdžiju, obavezno brza krila da mogu probiti i pretrčati spore i visoke igrače Sloge, a prvi napadač bi meni bio Rakić jer mislim da momak ima taj neki fajterski pristup kakav nam i treba protiv Sloge, a pokazao je i da zna nogom igrati.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 27 avg 2025, 21:26

let3 je napisao/la:
27 avg 2025, 17:41
Orvel je napisao/la:
Muftic
Erick Lagumdzija
Rakic

Konings nema sta traziti na toj poziciji. Tu ide Sosic (eventualno Pejic), Cvetanoski desno, Vini lijevo i to je to.
Ostalo si postavio sve kako treba :mrgreen: :thumbup:
Madzid je bolje igrao na krilu proslu sezonu nego sada na 10. Ovaj sastav sam stavio iz razloga sto protivnik ima jako iskusne igrace ali stare, izmjenama u drugom poluvremenu sa igracima koji mogu donijeti brzinu i svjezinu lako mozemo ugroziti protivnika pred kraj utakmice ako budemo ganjali rezultat, a vidjeli smo ko moze trcati i donijeti prevagu.

I ja mislim da pobjednicki tim ne treba mijenjati ali tekma sa slogom je totalno suprotna onoj na Grbavici, plus ocekujem domacinsko sudjenje.

Sa timom koji sam napisao nazad imamo cvrstu odbranu i visoku. Karamarko, Osmanovic i Lagumdzija.

Imas kreativnost Ericka i Madzida. I gore brzina i pritisak.

Na visoku odbranu se ne ide visokim napadacima, pogotovo jer ih nemamo, pressing i ubacivanje iz drugog plana je ono sto mi trebamo koristiti protiv Sloge. Nisam ja Adzem niti kazem da je ovo najbolje rjesenje, samo gledajuci Slogu i njihovu igru, koliko smo se mi istrosili i sta mozemo uvesti kao zamjene s klupe, ovaj sastav mi se ucinio kao dobar spoj

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 27 avg 2025, 21:57

Zna li neko sta se dwsava sa KK Zeljeznicar? I fudbalaki najavio povratak kosarkaskog kluba, danas vidim na instagramu promjenjeno ime profilanu ŽKK Bosna. Sta se tu desava ako neko zna da podijeli?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 27 avg 2025, 22:16

Argentina je napisao/la:
27 avg 2025, 21:57
Zna li neko sta se dwsava sa KK Zeljeznicar? I fudbalaki najavio povratak kosarkaskog kluba, danas vidim na instagramu promjenjeno ime profilanu ŽKK Bosna. Sta se tu desava ako neko zna da podijeli?
Ma sramota. Ako ce biti kao futsal zna se ciji onda je i bolje da ga nemamo. Ako ne moze biti profesionalno bolje ne pocinjati.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 27 avg 2025, 22:26

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 27 avg 2025, 22:39

27 avg 2025, 16:43
Anpa je napisao/la:
27 avg 2025, 16:35
27 avg 2025, 16:19
Odinaka mora poceti, momak bez greske odigrao, ne treba ga izbacivati , dati mu opet priliku
Momak je apsolutno nepredvidiv, na momente izgleda ko Ola Aina, i onda fuli pas na pet metara, ispada iz linije; al hajde ima samo 21 godinu, ima vremena da nauci, realno Zeljo mu je prvi ozbiljniji klub, samo da hoce radit sa njim, a i lakse ga je prodati dalje.

Kako je odigrao zadnju, Boga mi odavno nisam vidio onakvu dominaciju, ja ga ne bih mjenjao
Dugo neko nije odigrao defanzivno utakmicu kao Odinaka, njegov problem je u izgradnji igre gdje vrlo često u izgradnji igre izabere losa rješenja i cak previše pravi tehničkih grešaka

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 avg 2025, 22:43

Argentina je napisao/la:
27 avg 2025, 21:57
Desava se to da nam je nephodan investitor da bi SD Željezničar iskoristio svoj puni potencijal
Sa ozbiljnim parama mozemo biti prvaci u fudbalu, kosarci, rukometu izaraditi milione u Europi
Pravili smo historijske rezultate u svakom sportu i nisu bajke
Danas se sportovi mogu itekako dobro naplatiti
Željezničar može biti europski brend ako ljudi koji vode klub podsticu i rade na tome da investitor uðe
Jednostavno ugovor napraviti da je zabranjeno diranje imovine
Logicno je poslije da investitor ulaze i kontrolise svoj novac
Nemoguce je da zabranimo nekom da dira nasu imovinu, a da u isto vrijeme zelimo da se pitamo za neciji novac
Od toga se prave spinovi, ali proslo je to vrijeme
Hocemo investitora i SD Željezničar na vrhu Europe u parama
Nas sigurno 95% nista drugo ni ne zanima osim Zelje na vrhu
Napaceni87 je napisao/la:
27 avg 2025, 19:07

Kolic koji je predproslu utakmicu sa juniorima usao 10 minuta, a za prvi tim ima 3 minute hahaha
Metar i sumska jagoda
Ima i asistenciju za prvi tim protiv Leotara u kupu
Mlad je jos treba podrzati

Levin je napisao/la:
27 avg 2025, 22:26
:bih: :salut:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 27 avg 2025, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.