FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
41
16%

Ukupno glasova: 257

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 27 avg 2025, 09:57

@pablo pa tako odprilike i jest. Desetljeće prodje u istom. Kad bi se tako raspravljali o Zelji kao o ta 2 mazluma gdje bi nam kraj bio
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 27 avg 2025, 09:59

F1921B je napisao/la:
27 avg 2025, 01:11
Forum tetketetke tacka ba. Samo neko filozofiranje svi neki eksperti za qarinu moju. Klub ne moze bajramski turnir vise osvojit a ne ligu, pocela umirat generacija sto je zapamtila taj trofej. Glavna tema truhlovina Misimovic, bager, temelji reflektora ma SJEBBBBBBBAJEM SE cim smo se mi poceli zadovoljavat i sta je nama odusevljenje dobit nekog na Grbavici pred 10k ljudi ko da smo neki slagirani sklj autsajder hahah pa ko ste vi ba jeste vi neki mrmoti sta ste, pocinjem shvatat sto je Faco pomahnito.
Puno je bolje ne znat nista i onda rec e **** im mater, za lijeka im trebalo itd ako bude sta kontra kluba. Kazes da smo ko tetke sto raspravljamo oko vrlo bitne odluke koja ce biti donesena kroz dvije sedmice, i onda nastavljas da kritikujes sve sto se desava trenutacno osim toga; a razlog zasto se desava sve ovo je upravo letargicnost i nezainteresovanost. Toliko o tome.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 27 avg 2025, 10:05

Kad ce disciolinska da vidimo bas sta ce odluciti za Karamarka i Adzema. Kako opravdati crveni za koji nema nikakvih dokaza plus mi bili napadnuti u tunelu

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 27 avg 2025, 10:30

Orvel je napisao/la:
27 avg 2025, 10:05
Kad ce disciolinska da vidimo bas sta ce odluciti za Karamarka i Adzema. Kako opravdati crveni za koji nema nikakvih dokaza plus mi bili napadnuti u tunelu
Bilo je govora kao proslu srijedu al nista se evo nije desilo. Je li mozda danas?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 avg 2025, 10:32

Levin je napisao/la:
27 avg 2025, 07:34
Anpa je napisao/la:
26 avg 2025, 22:26
Levin je napisao/la:
26 avg 2025, 22:07
Slogu bi trebalo uvući u što brži ritam pošto oni vole kad se utakmica umrtvi. Dosta šuteva van 16 metara i okomito sa krila u dribling. Djeluje mi da slabo brane šuteve sa distance i da slabo zatvaraju okomita krila.

Edit : ne smiju se gubiti lopte a sredini terena.
Kontam koje ce rjesenje odabrati da ih izvuku vani u slucaju da se sloga povuce? Ko da gledam da ce ici lepeza gdje sa jednog boka prebacuju do stopera a ovi na drugog beka i eventualno iz te dosadne igre mogu cekati da neko od njihovih pogrijesi u presingu, mada su napad i veza preiskusni kod njih, imaju skoro svi preko trideset.
Sloga će sigurno stati u niski blok i pokušati sa pritiskom na Lagumdžiju i Ericka gdje će tražiti neku grešku sa naše strane. Radili su to u svim utakmicama do sada. Posebno protiv Veleža i kona.

Vjerovatno najiskusnija i najsporija ekipa u ligi i zato ne očekujem da će mnogo srljati naprijed a ne trebamo ni mi. Jedini naćin da se izvuku iz bloka je da im damo rani pogoak što će biti vrlo teško.

Lično ne bih srljao, zadržati neki srednji blok nazad i pokušati sa okomitim krilima naprijed bez prevelikog zadržavanja lopte u posjedu i povremenim izletima bekova u napad. Posebno Alića. Dosta šuteva i pokoji ubačaj.

Nadam se a će se neki oporaviti pa da se može izaći sa što iskusnijom i tehničkom postavom u prvom poluvremenu.

Muftić
Troupee - Seedorf - Karamarko - Alić
Šošić - Lagumdžija - Erick - Boljević
Pejić - Rakić

Koningsa, Cvetu i Vinija bih ostavio za drugo poluvrijeme na umornu odbranu.

Zaista očekujem tvrdu utakmicu i dobro se mora pripaziti da ne uleti kakva frljoka bezveze. Ja bih bio zadovoljan bodom ali vjerujem da možemo uzeti i sva tri ako uspijemo iskontrolisati pritisak na srednju liniju.
Ma njima dati loptu a mi ganjati kontre, nema tu druge opcije. Nisu oni ni tako spori. Dejanovic je brz, Jovic jos uvijek. Tu su Pršeš i nas Mekic. Iskusna su ekipa koja zna da igra. Moramo biti oprezni i strpljivi. Bod nije loš nimalo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 27 avg 2025, 10:36

bhsport je napisao/la:
27 avg 2025, 10:32
Levin je napisao/la:
Anpa je napisao/la:

Kontam koje ce rjesenje odabrati da ih izvuku vani u slucaju da se sloga povuce? Ko da gledam da ce ici lepeza gdje sa jednog boka prebacuju do stopera a ovi na drugog beka i eventualno iz te dosadne igre mogu cekati da neko od njihovih pogrijesi u presingu, mada su napad i veza preiskusni kod njih, imaju skoro svi preko trideset.
Sloga će sigurno stati u niski blok i pokušati sa pritiskom na Lagumdžiju i Ericka gdje će tražiti neku grešku sa naše strane. Radili su to u svim utakmicama do sada. Posebno protiv Veleža i kona.

Vjerovatno najiskusnija i najsporija ekipa u ligi i zato ne očekujem da će mnogo srljati naprijed a ne trebamo ni mi. Jedini naćin da se izvuku iz bloka je da im damo rani pogoak što će biti vrlo teško.

Lično ne bih srljao, zadržati neki srednji blok nazad i pokušati sa okomitim krilima naprijed bez prevelikog zadržavanja lopte u posjedu i povremenim izletima bekova u napad. Posebno Alića. Dosta šuteva i pokoji ubačaj.

Nadam se a će se neki oporaviti pa da se može izaći sa što iskusnijom i tehničkom postavom u prvom poluvremenu.

Muftić
Pejić - Rakić

Zaista očekujem tvrdu utakmicu i dobro se mora pripaziti da ne uleti kakva frljoka bezveze. Ja bih bio zadovoljan bodom ali vjerujem da možemo uzeti i sva tri ako uspijemo iskontrolisati pritisak na srednju liniju.
Ma njima dati loptu a mi ganjati kontre, nema tu druge opcije. Nisu oni ni tako spori. Dejanovic je brz, Jovic jos uvijek. Tu su Pršeš i nas Mekic. Iskusna su ekipa koja zna da igra. Moramo biti oprezni i strpljivi. Bod nije loš nimalo.
Bice sigurno lakrdije jer je Borac poslije, ali moja neka prognoza 0:1 Kraljevic prvijenac.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 27 avg 2025, 11:04

Levin je napisao/la:
Anpa je napisao/la:
Levin je napisao/la:
26 avg 2025, 22:07
Slogu bi trebalo uvući u što brži ritam pošto oni vole kad se utakmica umrtvi. Dosta šuteva van 16 metara i okomito sa krila u dribling. Djeluje mi da slabo brane šuteve sa distance i da slabo zatvaraju okomita krila.

Edit : ne smiju se gubiti lopte a sredini terena.

Muftić
Pejić - Rakić

Koliko je realno da im pustimo posjed i da mi budemo ti koji igraju na kontru, kako bi ih uhvatili van formacije/pozicija?

Nisam gledao Slogu ove sezone, ne znam u kojoj formaciji stoje kad se brane, na papiru je to 4-5-1 sa Prsesom i ovim malcem Savicem kao dva zadnja vezna.

Ako je u odluka da se igra na posjed, onda bi nas pristup mogao biti jedna od dvije opcije:
- igra po krilima sa utrcavanjima sa bekovskih pozicija kako bi se pravio visak, pa da se ubacuje u kazneni i bunari (gdje nam fali skocnost, eventualno Dan iz utrcavanja kao sto je to radio drugu polovicu prosle sezone) ili,
- igra kratkih pasova sa utrcavanjima iz sredine. Mozda je ova druga opcija prikladnija, gdje bi se pravio visak sa Erikom i Alicem u nekim poluprostorima izmedju bekova i stopera, dok bi Dan ostajao nazad da markira njihovu desetku. Tu mozda mozemo iskoristiti stranu gdje je mali Savic u slucaju da ne isprati neku od kretnji.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 27 avg 2025, 11:34

Pablo11 je napisao/la:
27 avg 2025, 08:43
godrina je napisao/la:
27 avg 2025, 08:07
Ako on sabotira preko par skupstinara gdje su ostali ? Sjede i drkicu bacaju?
Jel 54 u skupstini, ima li onda tu ijedan Zeljovac ili svi gledaju kako ih miske tambura.
Ima li gdje ijedan clanak o svemu tome ili je to bas sve forumska gatka. Sumnjam da je poklopio bas sve portale.
Pa dva foruma puna botova, jedni naklonjeni jednom, drugi drugom i mala kolicina koju interesuje iskljucivo klub. Bude mi nekad zanimljivo citati obje strane i dokle su spremni ici da bi odbranili nesto. :kafa:
ja nisam niciji bot i samo me klub interesuje. nemojte relativizirati. ne trebaju nam ni jedan ni drugi, nego nam treba da se ponasamo u skladu sa vremenom i budemo moderan, organizovan klub, a za to je potreban investitor. postoje ljudi koji su protiv toga iz svojih razloga.

posto je covjek pitao za forume, samo sam mu odgovorio za sta sluzi onaj tamo forum. sve sto se tamo procita treba uzeti sa rezervom jer tu vecinom pisu ljudi kojima je na prvom mjestu jedan covjek. ovdje ima svega, ali barem ima i razlicitih misljenja i pravih navijaca, dok je to tamo rijetkost.

necu vise o ovome, idemo dobiti slogu. vidjecemo koga ce nam poslati. bice tesko, bice kartona i siljenja. htjece da nas pripreme za borac. moramo biti jako oprezni i pametno odraditi utakmicu.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 27 avg 2025, 11:47

Posljednja utakmica u Doboju:
Sloga - Željezničar (58 minut) 4:0

U pamet

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 27 avg 2025, 13:26

Anpa je napisao/la:
27 avg 2025, 09:59
F1921B je napisao/la:
Forum tetketetke tacka ba. Samo neko filozofiranje svi neki eksperti za qarinu moju. Klub ne moze bajramski turnir vise osvojit a ne ligu, pocela umirat generacija sto je zapamtila taj trofej. Glavna tema truhlovina Misimovic, bager, temelji reflektora ma SJEBBBBBBBAJEM SE cim smo se mi poceli zadovoljavat i sta je nama odusevljenje dobit nekog na Grbavici pred 10k ljudi ko da smo neki slagirani sklj autsajder hahah pa ko ste vi ba jeste vi neki mrmoti sta ste, pocinjem shvatat sto je Faco pomahnito.
Puno je bolje ne znat nista i onda rec e **** im mater, za lijeka im trebalo itd ako bude sta kontra kluba. Kazes da smo ko tetke sto raspravljamo oko vrlo bitne odluke koja ce biti donesena kroz dvije sedmice, i onda nastavljas da kritikujes sve sto se desava trenutacno osim toga; a razlog zasto se desava sve ovo je upravo letargicnost i nezainteresovanost. Toliko o tome.
Pa to je ono o cemu ja i pricam, nezainteresovanost, letargija. Ja kad kazem da veliku odgovornost za stanje kluba snose Manijaci jer sute i ocigledno je par pojedinaca na platama ja lud. Al polahko, nije izgleda problem jos nekih 13 godina cekat na titulu

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 27 avg 2025, 13:37

F1921B je napisao/la:
27 avg 2025, 13:26
Anpa je napisao/la:
27 avg 2025, 09:59
F1921B je napisao/la:
Pa to je ono o cemu ja i pricam, nezainteresovanost, letargija. Ja kad kazem da veliku odgovornost za stanje kluba snose Manijaci jer sute i ocigledno je par pojedinaca na platama ja lud. Al polahko, nije izgleda problem jos nekih 13 godina cekat na titulu
Mozda 113 godina ako ovako nastavimo...

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 27 avg 2025, 14:42

svemalim1 je napisao/la:
27 avg 2025, 11:34
Pablo11 je napisao/la:
27 avg 2025, 08:43
godrina je napisao/la:
27 avg 2025, 08:07
Ako on sabotira preko par skupstinara gdje su ostali ? Sjede i drkicu bacaju?
Jel 54 u skupstini, ima li onda tu ijedan Zeljovac ili svi gledaju kako ih miske tambura.
Ima li gdje ijedan clanak o svemu tome ili je to bas sve forumska gatka. Sumnjam da je poklopio bas sve portale.
Pa dva foruma puna botova, jedni naklonjeni jednom, drugi drugom i mala kolicina koju interesuje iskljucivo klub. Bude mi nekad zanimljivo citati obje strane i dokle su spremni ici da bi odbranili nesto. :kafa:
ja nisam niciji bot i samo me klub interesuje. nemojte relativizirati. ne trebaju nam ni jedan ni drugi, nego nam treba da se ponasamo u skladu sa vremenom i budemo moderan, organizovan klub, a za to je potreban investitor. postoje ljudi koji su protiv toga iz svojih razloga.

posto je covjek pitao za forume, samo sam mu odgovorio za sta sluzi onaj tamo forum. sve sto se tamo procita treba uzeti sa rezervom jer tu vecinom pisu ljudi kojima je na prvom mjestu jedan covjek. ovdje ima svega, ali barem ima i razlicitih misljenja i pravih navijaca, dok je to tamo rijetkost.

necu vise o ovome, idemo dobiti slogu. vidjecemo koga ce nam poslati. bice tesko, bice kartona i siljenja. htjece da nas pripreme za borac. moramo biti jako oprezni i pametno odraditi utakmicu.
Njemu sam odgovorio, nisam mislio na tebe ciljano uopste, vidi se ko kada pise i u kojem smjeru.
Fk Željezničar.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 27 avg 2025, 14:56

U Doboju treba očekujem Gigovića,Njegomirovića ili Martinovića za glavnog sudiju,tako da bit će preteško dole.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 27 avg 2025, 15:25

Mislim da ce Boljevic s klupe uci, da li mozemo Madzida ocekivati u prvoj nakon sto su i Vini i Pejic dobro odigrali zadnju?

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 27 avg 2025, 15:49

Muftic
Trupe Osmanovic Karamarko Alic
Erick Lagumdzija
Madzid Konings Cvetanoski
Rakic

Prednost ovog sastava jeste konstantan pritisak na njihovu zadnju i srednju liniju sa brzim i okretnim igracima, a u odbrani cvrstina i visina

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 27 avg 2025, 15:57

zeljovolimte je napisao/la:
27 avg 2025, 09:42
Gdje li nam je Pablo?

Proslih sedmica najglasniji.
Teze mu pao poraz nego Stimcu.
Uzivam u tvojim postovima, vrati malo stranice prije svadje oko misimovica i ove sto ga je objavila. Tu sam kao i uvijek, uz nase bez politickog opredjeljenja kao ti.
Fk Željezničar.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 27 avg 2025, 16:19

Odinaka mora poceti, momak bez greske odigrao, ne treba ga izbacivati , dati mu opet priliku

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 27 avg 2025, 16:35

Hrammm1921 je napisao/la:
27 avg 2025, 16:19
Odinaka mora poceti, momak bez greske odigrao, ne treba ga izbacivati , dati mu opet priliku
Momak je apsolutno nepredvidiv, na momente izgleda ko Ola Aina, i onda fuli pas na pet metara, ispada iz linije; al hajde ima samo 21 godinu, ima vremena da nauci, realno Zeljo mu je prvi ozbiljniji klub, samo da hoce radit sa njim, a i lakse ga je prodati dalje.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 27 avg 2025, 16:38

Pablo11 je napisao/la:
27 avg 2025, 15:57
zeljovolimte je napisao/la:
27 avg 2025, 09:42
Gdje li nam je Pablo?

Proslih sedmica najglasniji.
Teze mu pao poraz nego Stimcu.
Uzivam u tvojim postovima, vrati malo stranice prije svadje oko misimovica i ove sto ga je objavila. Tu sam kao i uvijek, uz nase bez politickog opredjeljenja kao ti.
Mislim da sam o svemu pisao osim o politici..

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 27 avg 2025, 16:41

Anpa je napisao/la:
27 avg 2025, 11:04
Levin je napisao/la:
Anpa je napisao/la:

Muftić
Pejić - Rakić

Koliko je realno da im pustimo posjed i da mi budemo ti koji igraju na kontru, kako bi ih uhvatili van formacije/pozicija?

Nisam gledao Slogu ove sezone, ne znam u kojoj formaciji stoje kad se brane, na papiru je to 4-5-1 sa Prsesom i ovim malcem Savicem kao dva zadnja vezna.

Ako je u odluka da se igra na posjed, onda bi nas pristup mogao biti jedna od dvije opcije:
- igra po krilima sa utrcavanjima sa bekovskih pozicija kako bi se pravio visak, pa da se ubacuje u kazneni i bunari (gdje nam fali skocnost, eventualno Dan iz utrcavanja kao sto je to radio drugu polovicu prosle sezone) ili,
- igra kratkih pasova sa utrcavanjima iz sredine. Mozda je ova druga opcija prikladnija, gdje bi se pravio visak sa Erikom i Alicem u nekim poluprostorima izmedju bekova i stopera, dok bi Dan ostajao nazad da markira njihovu desetku. Tu mozda mozemo iskoristiti stranu gdje je mali Savic u slucaju da ne isprati neku od kretnji.
Ma sve i da im prepustimo posjed neće to biti kao utakmica sa Zrinjskim. Sloga napada sa maksimalno 5 igrača i mislim da ih prepuštanje posjeda ne bi mnogo izvuklo. Protiv nas, Zrinjski i Velež su jednostavno previsoko stali a nisu se mogli odbraniti od tranzicije koja je, zaista moram reći na dobrom nivou.

Gledao sam kad su igrali sa Veležom i konama i moram reći reći da je to ekipa koja može svakog pobijediti pa i nas ako im se stvari poklope. Malo me iznenadio poraz od Širokog ali izgleda da ih je Klafurić dosta dobro analizirao.

Ono što je karakteristično za njihovu igru je dosta nizak blok pa neka trka sa njima i nema mnogo smisla jer kad stanu u niski blok nema tu mnogo prostora za neku trku, Ono što se može iskoristiti je što više pažnje obraćaju odbrani prostora a manje markiranju igrača tako su im Velež i Borac dali vrlo slične golove. Driblingom i okomitim ulaskom Lauš-a ko Veleža te Hrelje je za Borac. Sa druge strane kone su zabile na utrčavanje Keremeha iz drugog plana. Dakle djeluje da više brane prostor nego što markiraju igrače i da su slabi na okomita krila. Također, prolazi im i dosta šuteva sa distance. Centaršuteve iz dubine dosta dobro rješavaju a ne prolazi puno kontri pošto dosta igrača ostaje nazad.

U napadu su najopasniji kroz sredinu. Preferiraju okomite ulaske sa krila i šuteve sa distance. Konama su zabili nakon greške Djata-e, odnosno lošeg pasa kroz sredinu, nakon čega su napravili višak a Veležu dva udarca sa distance od kojih je jedan golman odbranio ali koji je uspješno pospremljen u gol od Tatara.

Do sad su igrali 4-2-3-1 i 5-2-1-2/3-4-1-2 protiv kona. Dosta tu ima nekih izmjena i imaju dosta širok roster, posebno u veznom redu.

Ovdje kad kažem najsporija ekipa ne mislim pojedinačno već na stil igre. Neće oni nigdje srljati i ako im damo posjed.

Mislim da treba pod svaku cijenu izbjeći greške u sredini pa i do te mjere da preskačemo sredinu terena i ne komplikovati mnogo u napadu. Pokušati doći do pozicija u par dodavanja ili nekim driblingom izboriti višak u napadu.

Nisam nikad htio komentarisati njihov poraz od Borca zato što je to nekako unaprijed okarakterisano kao pušteno ali mislim da bismo trebali imati identičan pristup kao Borac protiv Sloge. Ne komplikovati mnogo u vezi, ići sa okomitim krilima kojima treba dati punu slobodu da uđu u dribling i što više šutati sa distance. Ako treba da neko ubaci onda je to bolje kao što radi Herera. Rani centaršut i utrčavanja iz drugog plana.

Mislim da trebamo igrati strpljivo, bez mnogo komplikovanja naprijed, sa dosta šuteva i biti vrlo oprezni i jaki nazad da ne uleti kakva frljoka. Ako nam uspiju uvaliti kakav pogodak teško ćemo to stići a ako budemo pametni mislim da rezultat ne bi trebao izostati.

Moja prognoza 0:1 i pogodak Pejića ako bude igrao.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Cwirek, Orvel, Redfire16 i 36 gostiju.