VivaLaLiberta je napisao/la: ↑26 avg 2025, 22:09
Tako je, strah nas je sto ce na A sektoru biti oko 200-tinjak Zeničana, sa ukupno 100 zuba u glavi i zajednickim koeficijentom inteligencije 50, sta sve necu procitati grob te.
Izgleda da ste rano zaboravili ko Vam je u najtezim danima jedino pruzao podrsku, dok su Vas svi ostali pljuvali,ismijavali i prizeljkivali Vam gašenje… Izgleda sve opravdano, jer nema većih ljiga i šabana u državi od vas.
Inače, lani kad smo zadnji put igrali u istoj ligi, pored svog vašeg dizanja nekakve prašine,priča o punjenu stadiona itd.. ipak je “Raspala” Sloboda imala bolju posjetu, al sad ce oni opet o navijačkim grupama. Opet svaka cast na ustrajnosti ko god dolazi na stadion i bilo kako doprinosti klubu, ali nekad po Vasim pricama reklo bi se da svaku domaću utakmicu bude 13.500 hiljada na Bilinom, a ispred stadiona ostane jos 5k.
Kako god lijepa utakmica bi mogla biti u trećem kolu i privuci dosta paznje, posebno ukoliko oba tima upisu po tri boda u narednom kolu, nadam se da će nas i lijepo vrijeme zadesit’.
Mnogo toga napisanog vozi jednosmjernom ulicom, sve to uz pokušaje od uvreda da bi na kraju se kao vratio normalnoj diskusiji. Svaka priča ima dvije strane pa tako i ova, igrali ste i vi evropsku utakmicu u Zenici jer ste vi eto tamo toliko prosperitetni, napredni, obrazovani i inteligentni sa svim zubima u vilicama ali vam je ipak Zenica evropa kad zatreba. Dolazili u privatnom aranžmanu, nosili dresove i šalove, šetali gradom, jeli, pili i niko vas nije ružno pogledao. Što se mene tiče da Bog da vi opet igrali Evropske utakmice i to na svom stadionu u svom gradu ali i ako vas sudbina opet nanese u Zenicu imate bujrum, meni Tuzla nije mrska nit će mi je omrznut pisanje pojedinaca na forumu.
Za fukare znate i vi da su spali na najniže grane, ne zbog brojke nego mentaliteta, nadam se da će i tu isplivati neka zdravija priča. Što se tiče Robijaša, ove današnje garniture, ovih 200 do 300 ljudi i momaka na jugu, oni su jači nego onaj pun jug prije dvadeset godina, najvjerniji su ostali i kapa im do poda, ja volim Čelik ali oni ga žive. Vjeruj mi da znate koliko su toga momci izgurali rekli bi samo svaka čast, vi ste ponos svog grada. Ja nisam fakat zlonamjerno biće i želim vam da budete ponosni na fukare u istoj mjeri. Na stranu navijački aspekt i rivalstvo, ima tu stvari koje ne prilice ni jednim ni drugim ali to je na žalost standardan folklor za naše stadione i možda nekad bude manje psovki a više pjesmi posvećenih svom klubu pa da ti sve skupa bude na nekim pristojnom civilizacijskim normama, ne mora bit ni idealno, ipak se igra za bodove.