invincible1921 je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:14
hurem je napisao/la: ↑24 avg 2025, 22:21
Beduin je napisao/la: ↑24 avg 2025, 19:28
Za Esmira smo svi saglasni da se mogao pozvati, ali do jucerasnje utakmice je imao NULA uticaja na igru kao i statistiku. Talenat je neosporan, a poziv je selektorska procjena u datom momentu i to se mora postovati koliko god nama to ne godilo.
Ako Esmir nastavi sa dobrim partijama i imao minutazu, onda ne postoji opravdanje za nepozivanje.
Suština cijele price u vezi s Esmirom!
Ne Hureme to nije sustina
Sustina je da se ovdje Esmiru postavljaju standardi za poziv ko da je ovo 2014. generacija a ne ovaj raspad od ekipe..dok se inim drugim ne postavljaju apsolutno nikakvi standardi
Da je momak spic npr pa da kazes ima dzeko, demirovic pa inekako
Znaci nemas slicnog igraca, korsitice ti sigurno, polazo je vec u dva nastupa nesto, igra u PSVu, i ti ga ne zoves dok tamo sklj igraci koji ti APSOLUTNO NE TREBAJU jer imas tu vec popunjeno su redovni na spiskovima...
Cuj nek se nametne u PSVu ko da ke bgm sloga doboj, a vamo mu igraju ljudi u klubovima za koje nije nikad ni cuo..i njih zovne uredno
Sto se tice Esmira bezevze se ofirate sa ovakvim pisanjem i ti i ostali..ti si ozbiljan forumas iskreno ovakve nebuloze ti ne trebaju.
Nepozivanje Esmira i prije ova dva gola je totalno bezveze, a nakon ovoga je ocigledno da je cisri bezobrazluk
Zavisi kako ko gleda. Ja bih ga pozvao i ovaj put pa i u junu, bas kao sto sam spominjao da se mogao i Alajbegovic pozvati u junu pa i Kospo jer neke utakmice to mogu istrpiti.
To sto bih ja pozvao Bajraktarevica a selektor nije, ne smatram mu za smrtni grijeh jer momak 7,8 mjeseci nije imao nikakav učinak, uz to nije zadovoljio stručni štab tokom LN - ja ne zanemarujem ovu činjenicu. Ja ne gledam finte i poteze kroz noge, za mene je on jedan od glavnih krivaca za poraz protiv Mađarske na domaćem terenu uz selektora koji ga je u toj ponajbitnijoj utakmici LN stavio uopće u prvih 11.
Protiv Groningena sam se uključio kod njegovog drugog gola, tj. u 66. minuti, i blago rečeno do kraja utakmice je bio katastrofalan i neozbiljan da mi je prolazilo kroz glavu da bi ga trener poput Ancelotija odmah izbacio napolje bez obzira sto je samo 20 minuta prije toga ušao u igru i postigao 2 gola. Samo proprati reakcije saigraca a kasnije i trenera.
Hvala Bogu pa je napokon ozbiljnije zaigrao za PSV i nadam se da ce mu ova 2 gola pomoći da se dodatno nametne.
Dakle, ja bih ga pozvao, ali poštujem to sto je SS odlučio da ga ne zove. Spisak se morao poslati prije 7 dana.
Odlučio se Memica desno i Alajbegovica koji takodjer moze pokriti i lijevu i desnu stranu, te Omerovica kao opciju lijevo.
Ja bih dodatno proširio spisak Bajraktarevicem, Gazibegovicem...SS nije tako razmišljao.
Rezervni spisak 99% postoji, s njim se nije izašlo u javnost. Mnogi tako rade. Ko je na njemu, to ne znamo.
Meni je lično bezveze ova priča prozivanja drugih pojedinaca kao sto su Malic (koji je bek i nema veze s Esmirom a ima 1000 minuta na seniorskom nivou), Đakovac (koji je tu uletio umjesto Šarića i Huseinbašića) - da nije pozvao Đakovca mi bismo ostali samo na 5 veznjaka - to nema u svijetu fudbala. Da li je mogao pozvati nekog drugog veznjaka umjesto Đakovca - to je tema za sebe.
Ono što sam pisao jeste da kada je već poslao 25 poziv, tj. 2 više nego što može prijaviti za utakmicu i morat će neke na tribine poslati, mogao je onda i 27,28, da sebi olakša jer će neki u mejduvremenu mozda proigrati i dati novu dimenziju s klupe. Neki drugi se povrijediti i sl.
Kao sto je Alajbegovic izborio za poziv, tako neka učini i Bajraktarevic. Ja sam siguran da u LN svojim pristupom nije zadovoljio SS. Isto ga je i trener PSV-a Bosz tretirao i obznanio nakon posljednje utakmice.
Napokon je pokazao nesto nakon 7,8 mjeseci svom treneru. Sada neka nastavi, poziv će doći, prije ili kasnije.
Više od pola sam ranije otkucao, sad ostatak, a vidim da i Beduin otprilike isto razmišlja.
Edit: sad kada sam pročitao vidim da ima ponavljanja u mom postu, razumljivo s obzirom da sam u prekidima tipkao.
U svakom slučaju, složit ćemo se da se ne slažemo kada je u pitanju sagledavanje situacije u vezi s Esmirom.
Neki su ZA pozivanje po svaku cijenu,
Ja i neki drugi za pozivanje ali i za razumijevanje odluke za njegovo nepozivanje do dana kada se spisak morao poslati u nadležne institucije.