BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Sljedeće EP Alibegovic 34 godine, Atic 32, Nurkic 35, Lazic 33... Recimo da ih sve zdravlje i volja bude služila misllim da ce svi biti ispod trenutnog nivoa a velike su šanse da se neko i oprosti do tad. Neki novi klinci se mozda pojave ali nisam optimistican jer ne nazire se novi Musa, Atic, Gegic. Tako da teško da ćemo imati potentniju ekipu momaka od onog sto smo na papiru mogli imati ove godine.
Samo naprijed Saraj'vo!
Ljudi mi da imamo u ekipi Garzu, Castanedu, Musu i sve ostale na raspolaganju i dalje nebu bili u top 4 favorita. Treba biti realan. Po imenima i klubovima gdje igraju naši igrači mi smo samo jači od Kipra al budite sigurni da će mnogi na nama prosut bodove. Uvijek kad nekog nema u timu izraste neki novi heroj. Nismo imali Nurkića, pojavio se Kamenjaš, igrali smo bez Muse i Atića u Francuskoj i skoro ih dobili, sjetite se tad da je Vrabac uzeo odgovornost i u zadnjim sekundama prošao kroz odbranu i pogodio, Sjetite se trice Lazića protiv Francuske kad smo ih dobili. Faliće sigurno Musa, Garza, Castaneda ali izraste će neki novi heroji možda Alibegović, Gegić, Lazić, uvijek će se naći neko ko će preuzet odgovornost.
Eh bas zato je meni i krivo sto je selektor ovoliki egoista pa nije ni pokusao da imamo najjacu ekipu kakvu smo mogli iamti.Tele33 je napisao/la: ↑26 avg 2025, 12:28Sljedeće EP Alibegovic 34 godine, Atic 32, Nurkic 35, Lazic 33... Recimo da ih sve zdravlje i volja bude služila misllim da ce svi biti ispod trenutnog nivoa a velike su šanse da se neko i oprosti do tad. Neki novi klinci se mozda pojave ali nisam optimistican jer ne nazire se novi Musa, Atic, Gegic. Tako da teško da ćemo imati potentniju ekipu momaka od onog sto smo na papiru mogli imati ove godine.
Ko zna hocemol se i plasirat na iduci eurobasket kakve su nam mladje kategorije posebno ovi momci 18-22 sto bi trebali preuzeti u sljedecem ciklusu
On se ponasao kao da mi svake godine imamo 15 novih igraca pa nema veze sto je ovaj ljut, ovaj nece zbog saveza, ovom nece pasos sredit
Trebao je ljubit noge Sulejmanovicu 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Čuj Muse da je Atić najadekvatnija zamjena za njega, po talentu je mogao biti ali svi znamo zbog čega nije. Prije bih rekao da je Gegić adekvatnija zamjena za Musu. Znam da je to rekao jer su kumovi i u dobrim odnosima.
Atic u teoriji moze biti najbolji igrac repke, moze odigrati takvu utakmicu ali moze i biti najgori
Aticu da je musina glava nba bi igrao
???Drape je napisao/la: ↑26 avg 2025, 10:44Zazvonila je poruka Torcide u nedjelju u Puli. Navijači Hajduka su na gostujućem sektoru stadiona ‘Aldo Drosina‘ podigli znakovitu poruku, dramatično upozorenje:
- Pozdrav ‘ozlijeđenima‘. Vidimo se u Splitu!
Izostancima ionako prepolovljeni Hajduk je na megdan Istri 1961 stigao još i dodatno oslabljen. Ukupno čak 18 igrača iz ovih ili onih razloga, u velikoj većini ozljeda, preskočilo je ovaj susret! Sve je to skupa zasmetalo dijelu navijača. Neke ozljede nisu ih baš uvjerile, neki ih smatraju ‘ozljedama‘. A sve skupa takva poruka djeluje i kao nekakva praktično pa prijetnja nekim igračima što apsolutno treba u startu osuditi. Iskazivanje nezadovoljstva da, prijetnje ne.
![]()
-
- Kontakt:
Sta je tacno mogao vise uraditi?MElloo je napisao/la: ↑26 avg 2025, 12:54
Eh bas zato je meni i krivo sto je selektor ovoliki egoista pa nije ni pokusao da imamo najjacu ekipu kakvu smo mogli iamti.
Ko zna hocemol se i plasirat na iduci eurobasket kakve su nam mladje kategorije posebno ovi momci 18-22 sto bi trebali preuzeti u sljedecem ciklusu
On se ponasao kao da mi svake godine imamo 15 novih igraca pa nema veze sto je ovaj ljut, ovaj nece zbog saveza, ovom nece pasos sredit
Trazio je jos prije godinu da se Sulejmanovic vrati, frajer nece ni da cuje.
Jos ga i savez zvao, Halilovic, Musa...
Kondica je zvao cak cetiri puta, on nas svaki put odbije, vise ga raja poceli pljuvati zbog tih poziva.
Za Garzu se probalo na sve nacine, dzaba kad FIBA ne zeli da pristane.
Ðedovic se javio tek pred EB, sto sam nije izvadio pasos jos prije 2 godine, kad toliko zeli da igra?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
19vendetta87 je napisao/la: ↑26 avg 2025, 13:42Sta je tacno mogao vise uraditi?MElloo je napisao/la: ↑26 avg 2025, 12:54
Eh bas zato je meni i krivo sto je selektor ovoliki egoista pa nije ni pokusao da imamo najjacu ekipu kakvu smo mogli iamti.
Trazio je jos prije godinu da se Sulejmanovic vrati, frajer nece ni da cuje.
Jos ga i savez zvao, Halilovic, Musa...
Kondica je zvao cak cetiri puta, on nas svaki put odbije, vise ga raja poceli pljuvati zbog tih poziva.
Za Garzu se probalo na sve nacine, dzaba kad FIBA ne zeli da pristane.
Ðedovic se javio tek pred EB, sto sam nije izvadio pasos jos prije 2 godine, kad toliko zeli da igra?

Atić da ima za 10% normalniju glavu može biti igrač rotacije u EC ekipj i mislim da bi mogao igrati u nekim jačim timovima u ACB ligi. Sad je naš problem što je momak kao tinejdžer igrao u Grčkoj ligi umjesto da smo mi imali domaći tim pomoću kojeg bi momci koji prelaze iz juniorske u seniorksu košarke mogli imati 10-ak minuta u ABA ligi. Sigurno da bi imali i nekih igrača koji bi napravili bolje karijere ali bi sigurno bilo igrača koji ne bi ispunili puni potencijal (kao što Atić nije uspio). Nema veze prelazi ovo u drugu temu a nju možemo započeti poslije EB sad treba puna podrška momcima i da odigraju svaku utakmicu 100% pa šta bude. Pokazali su ovi momci da su najopasniji kad se otpišu kao što je trenutno slučaj. Nekako bih iskreno više volio da se Musinih 20-ak ppg rasporedi da Roberson ima nekih 15-ak PPG, Gegić 10-ak PPG, Atić 10-ak PPG i Lazić nekih 10-ak PPG nego da samo Gegić ili Atić podignu brojke kao individualci. Bez Muse mi nemamo nekog pravog "lidera" (mada je upitno koliko je i Musa bio "lider") da potegne trojku ili napravi neku seriju poena već će to biti od utakmice do utakmice kako budu raspoloženi igrači. Ako bih birao nekog igrača da bude lider u tim momentima da uveže nekih 5-7 poena izabrao bih Alibegovića. Svi znamo da Juka nije taj igrač a Roberson je u godinama (37 ako se ne varam) tako da mi Alibegović najviše izgleda kao igrač koji bi u tom trenutku mogao povući ekipu.
Izvini na dužem odgovoru

Atic moze puniti sve rubrike redom bolje od Muse.
Ma igrao sam ja s Aticem , takva je to glava tesko da bi nesto vise napravio da je imao savrsene uslove.Steta takvog talenta.Po meni nista manji talenat nije bio od Muse, cak je bio i ispred u nekim kosarkaskim segmentima.On je bio suter u mladjim kategorijama, velika steta pa je izgubio taj sutCAZIN je napisao/la: ↑26 avg 2025, 13:49Atić da ima za 10% normalniju glavu može biti igrač rotacije u EC ekipj i mislim da bi mogao igrati u nekim jačim timovima u ACB ligi. Sad je naš problem što je momak kao tinejdžer igrao u Grčkoj ligi umjesto da smo mi imali domaći tim pomoću kojeg bi momci koji prelaze iz juniorske u seniorksu košarke mogli imati 10-ak minuta u ABA ligi. Sigurno da bi imali i nekih igrača koji bi napravili bolje karijere ali bi sigurno bilo igrača koji ne bi ispunili puni potencijal (kao što Atić nije uspio). Nema veze prelazi ovo u drugu temu a nju možemo započeti poslije EB sad treba puna podrška momcima i da odigraju svaku utakmicu 100% pa šta bude. Pokazali su ovi momci da su najopasniji kad se otpišu kao što je trenutno slučaj. Nekako bih iskreno više volio da se Musinih 20-ak ppg rasporedi da Roberson ima nekih 15-ak PPG, Gegić 10-ak PPG, Atić 10-ak PPG i Lazić nekih 10-ak PPG nego da samo Gegić ili Atić podignu brojke kao individualci. Bez Muse mi nemamo nekog pravog "lidera" (mada je upitno koliko je i Musa bio "lider") da potegne trojku ili napravi neku seriju poena već će to biti od utakmice do utakmice kako budu raspoloženi igrači. Ako bih birao nekog igrača da bude lider u tim momentima da uveže nekih 5-7 poena izabrao bih Alibegovića. Svi znamo da Juka nije taj igrač a Roberson je u godinama (37 ako se ne varam) tako da mi Alibegović najviše izgleda kao igrač koji bi u tom trenutku mogao povući ekipu.
Izvini na dužem odgovoru![]()
U Njemačkoj su sve tri reprezentacije koje su nas pobijedile Litvanija, Njemačka i Francuska izgubile od Španije u nokaut fazi. Toni Lazarušić prije polufinala:
"Da sumiramo, Španjolci su na EuroBasket došli s rubnim NBA igračima, sa samo jednim igračem Real Madrida, bez igrača iz Barcelone, s Amerikancem koji se tek priključio reprezentaciji i igračima Joventuta, Unicaje, Valencije i jednim iz tokijskog Alvarka."
"Da nije bilo poraza od Belgije u grupnoj fazi u Tbilisiju, mogli bismo reći da su Španjolci posao odradili na autopilotu, šamarajući Bugarsku s 27 razlike, Gruziju s 26, Crnu Goru sa 17 i Tursku tri poena razlike. U osmini finala dobili su Litvu, a u četvrtfinalu Finsku. U svim ovim utakmicama ne samo da su tehničko-taktički oduševljavali, nego su imali taj šampionski gard koji možda nije analitički provjerljiv ili dokaziv, ali vidiš da ga imaju. Španjolci igraju bez kompleksa kad im se s druge stranu nađu dva litavska NBA centra ili Finac koji je trostruko talentiraniji od njihova najboljeg igrača. Njih to ne zanima, jer oni su naprosto Španjolska i gladni su novih uspjeha."
"Ova momčad kontrolira defenzivnu tranziciju, ne gubi lopte, dominira u defenzivnom skoku i pogađa slobodna bacanja. Španjolci ništa ne poklanjaju; želiš li ih dobiti, moraš ih baš nadigrati.
Ekipa s ovakvim identitetom i stilom s razlogom je u svoje redove dovela Amerikanca Browna. Iako je ta odluka izazvala velike polemike u španjolskoj javnosti, Scariolo je znao što radi.
Zo je sve ono što on želi od svog prvog beka: igra obranu, nesebičan je, donosi dobre odluke, diktira ritam i ne gubi lopte te može na sebe preuzeti scorersku rolu. U dvije eliminacijske utakmice na turniru Brown je dokazao klasu dominirajući u različitim aspektima igre. Litvu je uništio s 28 poena, koristeći prostor koji su mu litavski centri ostavljali na trici i poludistanci."
"Ostali su igrači pomoćno osoblje, ali moramo istaknuti Díaza i Garubu, i to zbog njihovih defenzivnih uloga. Prvi je terijer koji može 40 minuta preko cijelog parketa naganjati suparničkog ball-handlera i sijati paniku pritiskom na loptu. Drugi pod koš donosi atleticizam i pokretljivost pa ga Scariolo koristi u različitim defenzivnim ulogama i obranama."
"Realno, Scariolo je njihova najveća zvijezda. U sportu općenito malo je trenera kojima ćemo pripisivati zasluge kad njihove momčadi pobjeđuju; na trenere se prve gleda uglavnom onda kad se gubi. E pa, Scariolo nije takav: njegov je utjecaj na pobjede španjolske reprezentacije ogroman. On je maksimalno pripremljen za svakog suparnika s planom za napad i obranu; jedan je od najboljih taktičara u Europi koji je s razlogom odrađivao posao prvog pomoćnika Nicka Nursea u Raptorsima."
"Da sumiramo, Španjolci su na EuroBasket došli s rubnim NBA igračima, sa samo jednim igračem Real Madrida, bez igrača iz Barcelone, s Amerikancem koji se tek priključio reprezentaciji i igračima Joventuta, Unicaje, Valencije i jednim iz tokijskog Alvarka."
"Da nije bilo poraza od Belgije u grupnoj fazi u Tbilisiju, mogli bismo reći da su Španjolci posao odradili na autopilotu, šamarajući Bugarsku s 27 razlike, Gruziju s 26, Crnu Goru sa 17 i Tursku tri poena razlike. U osmini finala dobili su Litvu, a u četvrtfinalu Finsku. U svim ovim utakmicama ne samo da su tehničko-taktički oduševljavali, nego su imali taj šampionski gard koji možda nije analitički provjerljiv ili dokaziv, ali vidiš da ga imaju. Španjolci igraju bez kompleksa kad im se s druge stranu nađu dva litavska NBA centra ili Finac koji je trostruko talentiraniji od njihova najboljeg igrača. Njih to ne zanima, jer oni su naprosto Španjolska i gladni su novih uspjeha."
"Ova momčad kontrolira defenzivnu tranziciju, ne gubi lopte, dominira u defenzivnom skoku i pogađa slobodna bacanja. Španjolci ništa ne poklanjaju; želiš li ih dobiti, moraš ih baš nadigrati.
Ekipa s ovakvim identitetom i stilom s razlogom je u svoje redove dovela Amerikanca Browna. Iako je ta odluka izazvala velike polemike u španjolskoj javnosti, Scariolo je znao što radi.
Zo je sve ono što on želi od svog prvog beka: igra obranu, nesebičan je, donosi dobre odluke, diktira ritam i ne gubi lopte te može na sebe preuzeti scorersku rolu. U dvije eliminacijske utakmice na turniru Brown je dokazao klasu dominirajući u različitim aspektima igre. Litvu je uništio s 28 poena, koristeći prostor koji su mu litavski centri ostavljali na trici i poludistanci."
"Ostali su igrači pomoćno osoblje, ali moramo istaknuti Díaza i Garubu, i to zbog njihovih defenzivnih uloga. Prvi je terijer koji može 40 minuta preko cijelog parketa naganjati suparničkog ball-handlera i sijati paniku pritiskom na loptu. Drugi pod koš donosi atleticizam i pokretljivost pa ga Scariolo koristi u različitim defenzivnim ulogama i obranama."
"Realno, Scariolo je njihova najveća zvijezda. U sportu općenito malo je trenera kojima ćemo pripisivati zasluge kad njihove momčadi pobjeđuju; na trenere se prve gleda uglavnom onda kad se gubi. E pa, Scariolo nije takav: njegov je utjecaj na pobjede španjolske reprezentacije ogroman. On je maksimalno pripremljen za svakog suparnika s planom za napad i obranu; jedan je od najboljih taktičara u Europi koji je s razlogom odrađivao posao prvog pomoćnika Nicka Nursea u Raptorsima."
Vjerujem ti vidi se sve na terenu. To je sve dokaz da je talenat nekih 10-15% odličnog igrača sve ostalo je rad, disciplina i glava. Ne sumnjam da je Atić imao prve dvije stavke (u kolikoj mjeri to ne bi ulazio u raspravu) ali treća stavka koja je jako bitna je omanula. Ne bih ulazio u raspravu da je Atić sa Musom tu negdje po talentu (neko će reći Musa je imao veći talent, neki da je Atić a beki kao ti da su tu negdje).MElloo je napisao/la: ↑26 avg 2025, 14:39Ma igrao sam ja s Aticem , takva je to glava tesko da bi nesto vise napravio da je imao savrsene uslove.Steta takvog talenta.Po meni nista manji talenat nije bio od Muse, cak je bio i ispred u nekim kosarkaskim segmentima.On je bio suter u mladjim kategorijama, velika steta pa je izgubio taj sutCAZIN je napisao/la: ↑26 avg 2025, 13:49Atić da ima za 10% normalniju glavu može biti igrač rotacije u EC ekipj i mislim da bi mogao igrati u nekim jačim timovima u ACB ligi. Sad je naš problem što je momak kao tinejdžer igrao u Grčkoj ligi umjesto da smo mi imali domaći tim pomoću kojeg bi momci koji prelaze iz juniorske u seniorksu košarke mogli imati 10-ak minuta u ABA ligi. Sigurno da bi imali i nekih igrača koji bi napravili bolje karijere ali bi sigurno bilo igrača koji ne bi ispunili puni potencijal (kao što Atić nije uspio). Nema veze prelazi ovo u drugu temu a nju možemo započeti poslije EB sad treba puna podrška momcima i da odigraju svaku utakmicu 100% pa šta bude. Pokazali su ovi momci da su najopasniji kad se otpišu kao što je trenutno slučaj. Nekako bih iskreno više volio da se Musinih 20-ak ppg rasporedi da Roberson ima nekih 15-ak PPG, Gegić 10-ak PPG, Atić 10-ak PPG i Lazić nekih 10-ak PPG nego da samo Gegić ili Atić podignu brojke kao individualci. Bez Muse mi nemamo nekog pravog "lidera" (mada je upitno koliko je i Musa bio "lider") da potegne trojku ili napravi neku seriju poena već će to biti od utakmice do utakmice kako budu raspoloženi igrači. Ako bih birao nekog igrača da bude lider u tim momentima da uveže nekih 5-7 poena izabrao bih Alibegovića. Svi znamo da Juka nije taj igrač a Roberson je u godinama (37 ako se ne varam) tako da mi Alibegović najviše izgleda kao igrač koji bi u tom trenutku mogao povući ekipu.
Izvini na dužem odgovoru![]()
Da se nadovežem za Musu on bi bio bolji igrač za nekih 30% da je uspio ubaciti polu distancu u napadački arsenal, da se riješio one grbe i da krene igrati malo bolje odbranu. Tako bi profitirao on, klub u kojem igra i reprezentacija ali šbbkbb priča kod nas klasično.
Ako nije i veći talenat od Muse.MElloo je napisao/la: ↑26 avg 2025, 14:39Ma igrao sam ja s Aticem , takva je to glava tesko da bi nesto vise napravio da je imao savrsene uslove.Steta takvog talenta.Po meni nista manji talenat nije bio od Muse, cak je bio i ispred u nekim kosarkaskim segmentima.On je bio suter u mladjim kategorijama, velika steta pa je izgubio taj sut
One njegove igre u Volosu , Eurobasketu U-18 2015 su bile fantatstične.
Drugi dio grupne faze je sam nosio reprezentaciju do polufinala i nesretne treće četvrtine protiv Turske i poraza od 82-77.
Bio je u timu prvenstva i čini mi se drugi strijelac iza Markkanena.
AEK ga je totalno uništio u igračkom smislu.Vjerovatno velika lova tada bila
da je tada otišao recimo u Budućnost ili MEGU ko zna gdje bi bio...
Opet što pišeš njegova glava je čudo..
Šteta onako velikog talenta.
On se ne bi odrekao državljanstva u korist kluba i svog bankovnog računa
Ti si uvek bio dostupan svojoj zemlji. Možeš li nam reći nešto više o tome, ne kao samopromociju, jer tvoje ime je već godinama u vrhu evropske košarke, već da ljudi bolje razumeju tvoje vrednosti, uverenja i osećaj pripadnosti reprezentaciji?
“Čoveče, ovo je fantastično pitanje odmah na početku. Od početka moje profesionalne karijere jednu stvar sam uvek znao – kada god moja zemlja pozove, biću tu. Zbog toga sam uvek kada god bih potpisivao neki ugovor uvek sam naglasio da želim nastupati za Gruziju. Od mojih dečačkih dana gledao sam utakmice Gruzije sa tribina, uvek sam zamišljao da sam ja na terenu i u tom dresu.
U to vreme internet nije bio razvijen, nismo imali pristup apsolutno svemu kao danas i odrastao sam uz reprezentaciju. To je bila moja prva ljubav i kada god imam priliku da zaigram za reprezentaciju, probudi se taj dečak u meni. Svaku šansu koja se ukaže koristim da budem tu. Moja ljubav, uverenja i vrednosti su oduvek usko povezane sa Gruzijom” – rekao je na početku Tornike Shengelia.

Ti si uvek bio dostupan svojoj zemlji. Možeš li nam reći nešto više o tome, ne kao samopromociju, jer tvoje ime je već godinama u vrhu evropske košarke, već da ljudi bolje razumeju tvoje vrednosti, uverenja i osećaj pripadnosti reprezentaciji?
“Čoveče, ovo je fantastično pitanje odmah na početku. Od početka moje profesionalne karijere jednu stvar sam uvek znao – kada god moja zemlja pozove, biću tu. Zbog toga sam uvek kada god bih potpisivao neki ugovor uvek sam naglasio da želim nastupati za Gruziju. Od mojih dečačkih dana gledao sam utakmice Gruzije sa tribina, uvek sam zamišljao da sam ja na terenu i u tom dresu.
U to vreme internet nije bio razvijen, nismo imali pristup apsolutno svemu kao danas i odrastao sam uz reprezentaciju. To je bila moja prva ljubav i kada god imam priliku da zaigram za reprezentaciju, probudi se taj dečak u meni. Svaku šansu koja se ukaže koristim da budem tu. Moja ljubav, uverenja i vrednosti su oduvek usko povezane sa Gruzijom” – rekao je na početku Tornike Shengelia.
Covjek je ove sezone bukvalno u cini mi se razmaku od nekih 48 sati igrao za Virtus i za reprezentaciju.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
koji je to Amerikanac kod Španaca?Drape je napisao/la: ↑26 avg 2025, 14:48U Njemačkoj su sve tri reprezentacije koje su nas pobijedile Litvanija, Njemačka i Francuska izgubile od Španije u nokaut fazi. Toni Lazarušić prije polufinala:
Trenutno korisnika/ca: mercurial, Mostarska, Quartararo i 37 gostiju.