Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la soko » 25 avg 2025, 14:36

Sindikat12 je napisao/la:
25 avg 2025, 11:58
Ocigledno je da je ovo jedan od najdrazih igraca navijacima BiH. Navijaci vole poteze, driblinge itd, i sada nakon 2 gola to je otislo u nevidjenu euforiju.

Ali sta je cinjenica…. Cinjenica je da je prije poziva Esmir imao vise minuta u reprezentaciji nego u prvom timu PSV-a, i cista glupost je reci da Sergej unistava karijeru kada mu je reprezentacija osigurala transfer u PSV.
Ako Esmir nastavi ovako dobijati ozbiljne minute, poziv u Oktobru mora biti tu.

San svakog navijaca jeste gledati za par godina Kerima na jednoj strani a Esmira na drugoj...
Nije reprezentacija neg je sam Esmir to osigurao.
Ili Ernie Stewart, on prati americke igrace i dovodi ih u PSV.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 avg 2025, 14:42

invincible1921 je napisao/la:
25 avg 2025, 11:14
hurem je napisao/la:
24 avg 2025, 22:21
Beduin je napisao/la:
24 avg 2025, 19:28

Za Esmira smo svi saglasni da se mogao pozvati, ali do jucerasnje utakmice je imao NULA uticaja na igru kao i statistiku. Talenat je neosporan, a poziv je selektorska procjena u datom momentu i to se mora postovati koliko god nama to ne godilo.
Ako Esmir nastavi sa dobrim partijama i imao minutazu, onda ne postoji opravdanje za nepozivanje.
Suština cijele price u vezi s Esmirom!
Ne Hureme to nije sustina

Sustina je da se ovdje Esmiru postavljaju standardi za poziv ko da je ovo 2014. generacija a ne ovaj raspad od ekipe..dok se inim drugim ne postavljaju apsolutno nikakvi standardi

Da je momak spic npr pa da kazes ima dzeko, demirovic pa inekako

Znaci nemas slicnog igraca, korsitice ti sigurno, polazo je vec u dva nastupa nesto, igra u PSVu, i ti ga ne zoves dok tamo sklj igraci koji ti APSOLUTNO NE TREBAJU jer imas tu vec popunjeno su redovni na spiskovima...

Cuj nek se nametne u PSVu ko da ke bgm sloga doboj, a vamo mu igraju ljudi u klubovima za koje nije nikad ni cuo..i njih zovne uredno

Sto se tice Esmira bezevze se ofirate sa ovakvim pisanjem i ti i ostali..ti si ozbiljan forumas iskreno ovakve nebuloze ti ne trebaju.

Nepozivanje Esmira i prije ova dva gola je totalno bezveze, a nakon ovoga je ocigledno da je cisri bezobrazluk
Zavisi kako ko gleda. Ja bih ga pozvao i ovaj put pa i u junu, bas kao sto sam spominjao da se mogao i Alajbegovic pozvati u junu pa i Kospo jer neke utakmice to mogu istrpiti.
To sto bih ja pozvao Bajraktarevica a selektor nije, ne smatram mu za smrtni grijeh jer momak 7,8 mjeseci nije imao nikakav učinak, uz to nije zadovoljio stručni štab tokom LN - ja ne zanemarujem ovu činjenicu. Ja ne gledam finte i poteze kroz noge, za mene je on jedan od glavnih krivaca za poraz protiv Mađarske na domaćem terenu uz selektora koji ga je u toj ponajbitnijoj utakmici LN stavio uopće u prvih 11.
Protiv Groningena sam se uključio kod njegovog drugog gola, tj. u 66. minuti, i blago rečeno do kraja utakmice je bio katastrofalan i neozbiljan da mi je prolazilo kroz glavu da bi ga trener poput Ancelotija odmah izbacio napolje bez obzira sto je samo 20 minuta prije toga ušao u igru i postigao 2 gola. Samo proprati reakcije saigraca a kasnije i trenera.
Hvala Bogu pa je napokon ozbiljnije zaigrao za PSV i nadam se da ce mu ova 2 gola pomoći da se dodatno nametne.

Dakle, ja bih ga pozvao, ali poštujem to sto je SS odlučio da ga ne zove. Spisak se morao poslati prije 7 dana.
Odlučio se Memica desno i Alajbegovica koji takodjer moze pokriti i lijevu i desnu stranu, te Omerovica kao opciju lijevo.
Ja bih dodatno proširio spisak Bajraktarevicem, Gazibegovicem...SS nije tako razmišljao.
Rezervni spisak 99% postoji, s njim se nije izašlo u javnost. Mnogi tako rade. Ko je na njemu, to ne znamo.

Meni je lično bezveze ova priča prozivanja drugih pojedinaca kao sto su Malic (koji je bek i nema veze s Esmirom a ima 1000 minuta na seniorskom nivou), Đakovac (koji je tu uletio umjesto Šarića i Huseinbašića) - da nije pozvao Đakovca mi bismo ostali samo na 5 veznjaka - to nema u svijetu fudbala. Da li je mogao pozvati nekog drugog veznjaka umjesto Đakovca - to je tema za sebe.

Ono što sam pisao jeste da kada je već poslao 25 poziv, tj. 2 više nego što može prijaviti za utakmicu i morat će neke na tribine poslati, mogao je onda i 27,28, da sebi olakša jer će neki u mejduvremenu mozda proigrati i dati novu dimenziju s klupe. Neki drugi se povrijediti i sl.

Kao sto je Alajbegovic izborio za poziv, tako neka učini i Bajraktarevic. Ja sam siguran da u LN svojim pristupom nije zadovoljio SS. Isto ga je i trener PSV-a Bosz tretirao i obznanio nakon posljednje utakmice.
Napokon je pokazao nesto nakon 7,8 mjeseci svom treneru. Sada neka nastavi, poziv će doći, prije ili kasnije.

Više od pola sam ranije otkucao, sad ostatak, a vidim da i Beduin otprilike isto razmišlja.

Edit: sad kada sam pročitao vidim da ima ponavljanja u mom postu, razumljivo s obzirom da sam u prekidima tipkao. :)

U svakom slučaju, složit ćemo se da se ne slažemo kada je u pitanju sagledavanje situacije u vezi s Esmirom.
Neki su ZA pozivanje po svaku cijenu,
Ja i neki drugi za pozivanje ali i za razumijevanje odluke za njegovo nepozivanje do dana kada se spisak morao poslati u nadležne institucije.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 25 avg 2025, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 25 avg 2025, 14:50

Meni se čini da Esmir ima još dječiju viziju fudbala i da mu to Bosz treba izbiti iz glave. Kada fudbalski odraste u glavi, od njega velikog hajra možemo imati. Ogromna je razlika između MLSa i PSVa što se i fudbalskog razumijevanja tiče. Mene raduje činjenica da ga je ubacio od početka drugog poluvremena na 1-1, to nisu male stvari i jasno je Bosz poslao poruku da cijeni Esmira - ali je na kraju jasno ukazao na nedostatke koji su vidljivi.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 avg 2025, 14:58

hurem je napisao/la:
25 avg 2025, 14:42
invincible1921 je napisao/la:
25 avg 2025, 11:14
hurem je napisao/la:
24 avg 2025, 22:21

Suština cijele price u vezi s Esmirom!
Ne Hureme to nije sustina

Sustina je da se ovdje Esmiru postavljaju standardi za poziv ko da je ovo 2014. generacija a ne ovaj raspad od ekipe..dok se inim drugim ne postavljaju apsolutno nikakvi standardi

Da je momak spic npr pa da kazes ima dzeko, demirovic pa inekako

Znaci nemas slicnog igraca, korsitice ti sigurno, polazo je vec u dva nastupa nesto, igra u PSVu, i ti ga ne zoves dok tamo sklj igraci koji ti APSOLUTNO NE TREBAJU jer imas tu vec popunjeno su redovni na spiskovima...

Cuj nek se nametne u PSVu ko da ke bgm sloga doboj, a vamo mu igraju ljudi u klubovima za koje nije nikad ni cuo..i njih zovne uredno

Sto se tice Esmira bezevze se ofirate sa ovakvim pisanjem i ti i ostali..ti si ozbiljan forumas iskreno ovakve nebuloze ti ne trebaju.

Nepozivanje Esmira i prije ova dva gola je totalno bezveze, a nakon ovoga je ocigledno da je cisri bezobrazluk
Zavisi kako ko gleda. Ja bih ga pozvao i ovaj put pa i u junu, bas kao sto sam spominjao da se mogao i Alajbegovic pozvati u junu pa i Kospo jer neke utakmice to mogu istrpiti.
To sto bih ja pozvao Bajraktarevica a selektor nije, ne smatram mu za smrtni grijeh jer momak 7,8 mjeseci nije imao nikakav učinak, uz to nije zadovoljio stručni štab tokom LN - ja ne zanemarujem ovu činjenicu. Ja ne gledam finte i poteze kroz noge, za mene je on jedan od glavnih krivaca za poraz protiv Mađarske na domaćem terenu uz selektora koji ga je u toj ponajbitnijoj utakmici LN stavio uopće u prvih 11.
Protiv Groningena sam se uključio kod njegovog drugog gola, tj. u 66. minuti, i blago rečeno do kraja utakmice je bio katastrofalan i neozbiljan da mi je prolazilo kroz glavu da bi ga trener poput Ancelotija odmah izbacio napolje bez obzira sto je samo 20 minuta prije toga ušao u igru i postigao 2 gola. Samo proprati reakcije saigraca a kasnije i trenera.
Hvala Bogu pa je napokon ozbiljnije zaigrao za PSV i nadam se da ce mu ova 2 gola pomoći da se dodatno nametne.

Dakle, ja bih ga pozvao, ali poštujem to sto je SS odlučio da ga ne zove. Spisak se morao poslati prije 7 dana.
Odlučio se Memica desno i Alajbegovica koji takodjer moze pokriti i lijevu i desnu stranu, te Omerovica kao opciju lijevo.
Ja bih dodatno proširio spisak Bajraktarevicem, Gazibegovicem...SS nije tako razmišljao.
Rezervni spisak 99% postoji, s njim se nije izašlo u javnost. Mnogi tako rade. Ko je na njemu, to ne znamo.

Meni je lično bezveze ova priča prozivanja drugih pojedinaca kao sto su Malic (koji je bek i nema veze s Esmirom a ima 1000 minuta na seniorskom nivou), Đakovac (koji je tu uletio umjesto Šarića i Huseinbašića) - da nije pozvao Đakovca mi bismo ostali samo na 5 veznjaka - to nema u svijetu fudbala. Da li je mogao pozvati nekog drugog veznjaka umjesto Đakovca - to je tema za sebe.

Ono što sam pisao jeste da kada je već poslao 25 poziv, tj. 2 više nego što može prijaviti za utakmicu i morat će neke na tribine poslati, mogao je onda i 27,28, da sebi olakša jer će neki u mejduvremenu mozda proigrati i dati novu dimenziju s klupe. Neki drugi se povrijediti i sl.

Kao sto je Alajbegovic izborio za poziv, tako neka učini i Bajraktarevic. Ja sam siguran da u LN svojim pristupom nije zadovoljio SS. Isto ga je i trener PSV-a Bosz tretirao i obznanio nakon posljednje utakmice.
Napokon je pokazao nesto nakon 7,8 mjeseci svom treneru. Sada neka nastavi, poziv će doći, prije ili kasnije.

Više od pola sam ranije otkucao, sad ostatak, a vidim da i Beduin otprilike isto razmišlja.[/spoiler]
Sto se tice ostalih veznjaka../necu da grijesim dusu jer ne znam sta je bilo al ne mogu se otet otisku da je barba jedva doceko da otjera odredjene igrace kako bi mogo zvat ovakve poput ifeta

Medjutim vrijeme ce pokazat
=\_1921_/=

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 25 avg 2025, 17:05

Ako i kad decko skonta da secsitnim potezima i trikovima ne pravi karijera nego da se fokusira da bude igrach tipa Senad Lulic , tek tada ce ta njegova tehnika biti upotrebljiva za tim. Ovdje sam pesimistican da se mali fokusira na pogresne stvari i da cecse zeznut, nadam se da je svjestan da se ovakva prilika i u timu i u repci ne dobija tako cesto.

Najveci su mu neprijatelji oni koji ga dizu u nebesa poslije dva “sretna gola”

Recimo Bazdarev go juce ono je golcina za koju se sam izborio i u toj sekvence pokazao sve elemente ozbiljnog igracha.

Dalje, mali Kerim vec sada ima vece trkacke spodobnosti od Esmira, osvaja i pokriva bolje prostor, puno konkretniji u napadu, bolje procjenjuje situacije kada krenut kada stati.

Moze Esmir biti zvijer mozda al jos to visi u zraku.

Najvecu nadu mi daje sto pored sebe ima Perisica super igracinu u svakom smislu , valjda nauci nesto o mentalitetu od njega.

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 25 avg 2025, 18:50

Coolpanda24 je napisao/la:
24 avg 2025, 15:58
slika

Pazite Perišićevih riječi za Barbareza :?
Koliko se samo pričalo o njegovom instagramu i ‘psihi’ - momak je još jednom imao zlatnu priliku da prozove SŠ - uopste nije ovo podijelio na svom profilu. Toliko o njegovom (ne)profesionalizmu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 avg 2025, 20:21

MostarNeretva je napisao/la:
25 avg 2025, 17:05
Ako i kad decko skonta da secsitnim potezima i trikovima ne pravi karijera nego da se fokusira da bude igrach tipa Senad Lulic , tek tada ce ta njegova tehnika biti upotrebljiva za tim. Ovdje sam pesimistican da se mali fokusira na pogresne stvari i da cecse zeznut, nadam se da je svjestan da se ovakva prilika i u timu i u repci ne dobija tako cesto.

Najveci su mu neprijatelji oni koji ga dizu u nebesa poslije dva “sretna gola”

Recimo Bazdarev go juce ono je golcina za koju se sam izborio i u toj sekvence pokazao sve elemente ozbiljnog igracha.

Dalje, mali Kerim vec sada ima vece trkacke spodobnosti od Esmira, osvaja i pokriva bolje prostor, puno konkretniji u napadu, bolje procjenjuje situacije kada krenut kada stati.

Moze Esmir biti zvijer mozda al jos to visi u zraku.

Najvecu nadu mi daje sto pored sebe ima Perisica super igracinu u svakom smislu , valjda nauci nesto o mentalitetu od njega.
Pa dobro svako ima svoje, Esmir bolje igra klasicno krilo probija i ulazi u 16
Kerim je bolji izvan 16 sto sutevima to i pasovima
Dobra su obojica na svoj nacin i ne treba ih porediti nego obojici uputiti poziv
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 26 avg 2025, 08:12

CAGarfia je napisao/la:
25 avg 2025, 14:50
Meni se čini da Esmir ima još dječiju viziju fudbala i da mu to Bosz treba izbiti iz glave. Kada fudbalski odraste u glavi, od njega velikog hajra možemo imati. Ogromna je razlika između MLSa i PSVa što se i fudbalskog razumijevanja tiče. Mene raduje činjenica da ga je ubacio od početka drugog poluvremena na 1-1, to nisu male stvari i jasno je Bosz poslao poruku da cijeni Esmira - ali je na kraju jasno ukazao na nedostatke koji su vidljivi.
Bas suprotno, ja bih vise volio da ostane bezobrazan kakav jeste, jer nama hronicno fale igrace koji imaju petlje.
naprijed rejal

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 26 avg 2025, 08:48

Nadam se da će Barjaktarević ostvariti potencijal kao i Alajbegović, sa njihovim dobrim igrama reprezentacija će biti na dobitku. A poziv će morati doći ako bude igrao redovito.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 avg 2025, 10:56

Sveti je napisao/la:
26 avg 2025, 08:12
CAGarfia je napisao/la:
Bas suprotno, ja bih vise volio da ostane bezobrazan kakav jeste, jer nama hronicno fale igrace koji imaju petlje.
Jedno je biti bezobrazan a drugo biti djetinjast i ponašati se kao da igraš na nekoj rekreaciji a ne prvenstvenu utakmicu.
Alajbegovic je bezobrazan igrač ali nije u 9 utakmica za Salzburg izgubio lopti koliko Bajraktarevic u jednom poluvremenu, a pogotovo ne na onakav krajnje neinteligentan način. Saigraci su na terenu odmah reagovali zbog njegovih nonsalantnih poteza a i trener nakon utakmice. Ne treba mu to.
Zna se kad se biva bezobrazan i kad trebaš krenuti 1 na 1, na šut i sl. O društvenim mrežama je suvišno govoriti. Zrelost u svakom smislu mora pokazati.
Pretpostavljam da je CaGarfia mislio na to.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 avg 2025, 14:50

hurem je napisao/la:
26 avg 2025, 10:56
Sveti je napisao/la:
CAGarfia je napisao/la:
Jedno je biti bezobrazan a drugo biti djetinjast i ponašati se kao da igraš na nekoj rekreaciji a ne prvenstvenu utakmicu.
Alajbegovic je bezobrazan igrač ali nije u 9 utakmica za Salzburg izgubio lopti koliko Bajraktarevic u jednom poluvremenu, a pogotovo ne na onakav krajnje neinteligentan način. Saigraci su na terenu odmah reagovali zbog njegovih nonsalantnih poteza a i trener nakon utakmice. Ne treba mu to.
Zna se kad se biva bezobrazan i kad trebaš krenuti 1 na 1, na šut i sl. O društvenim mrežama je suvišno govoriti. Zrelost u svakom smislu mora pokazati.
Bajraktarevic, Alajbegovic, Bazdar, Muharemovic, Malic su buducnost ove repke. I pozive njima necu nikada kritikovati ( barem dok ne navrse 25-26 godina ). Ono sto me ljuti jeste forsiranje ubleha poput Mujakica, Radeljica, Hadzikica. Za mene stariji igrac mora biti barem duplo bolji od mladog da bi ga pozvao. Ako su u pet deka uvijek bi prije pozvao mladog. A na Bajraktarevicevoj poziciji nemamo bas duplo boljih od njega. Nemamo cak ni istog kvaliteta. I momak bi trebao dobiti naknadan poziv.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2025, 14:57

TMovac je napisao/la:
26 avg 2025, 14:50
hurem je napisao/la:
26 avg 2025, 10:56
Sveti je napisao/la:

Bajraktarevic, Alajbegovic, Bazdar, Muharemovic, Malic su buducnost ove repke. I pozive njima necu nikada kritikovati ( barem dok ne navrse 25-26 godina ). Ono sto me ljuti jeste forsiranje ubleha poput Mujakica, Radeljica, Hadzikica. Za mene stariji igrac mora biti barem duplo bolji od mladog da bi ga pozvao. Ako su u pet deka uvijek bi prije pozvao mladog. A na Bajraktarevicevoj poziciji nemamo bas duplo boljih od njega. Nemamo cak ni istog kvaliteta. I momak bi trebao dobiti naknadan poziv.
Nemamo nikoga reci slobodno :D
=\_1921_/=

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 26 avg 2025, 19:48

Pogledaj njegovo pozicioniranje, govor tijela, fokus, koncentraciju i profesionalnost kod postavljanja zivog zida kada sam stoji kod drugog gola protivnika. Zestoka ku.cobolja.
Jel icim pokazuje da je svjestan kakvu sansu dobija ???

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 avg 2025, 20:41

26 avg 2025, 19:48
Pogledaj njegovo pozicioniranje, govor tijela, fokus, koncentraciju i profesionalnost kod postavljanja zivog zida kada sam stoji kod drugog gola protivnika. Zestoka ku.cobolja.
Pogledaj Sergejovo iskustvo kad je upitanju selektor. Pogledaj kako stavlja igrace na neprirodne pozicije.
Pogledaj kako se ljuti kad mu ljudi postave pitanja.
Jel icim pokazuje da je svjestan kakvu sansu dobija?
Mozda zato sto igra poker pa zna izvesti jokera

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2025, 21:00

26 avg 2025, 19:48
Pa jbt vi pricate ko da neko hoce da esmir preuzme vodstvo na terenu...ja govorim da mora bit na spisku da dobije 10min..tjt...
=\_1921_/=

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 26 avg 2025, 21:13

Pogazice i ocrnice svakog zivog da opravdaju selektora

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Rimes87, Sheyi i 21 gost.