reds123 je napisao/la: ↑25 avg 2025, 18:30
TripleThreat je napisao/la: ↑25 avg 2025, 18:05
Pa ko bi igrao mimo tih 12, od ovih ko je bio na pripremama? Ko je dostojan kvalitetom EuroBasketa? Niko. Bukvalno igrači manje na obje strane terena.
Najgore se praviti pametan i nešto tvrditi a nisi upućen, ne pratiš i ne poznaješ materiju.
Igrači koji su trebali biti u 12 prije Tarika Hrelje i Robertsona:
Luka Garza
Emir Sulejmanović
Nihad Đedović
Sani Čampara
Fahrudin Manjgafić
Ibrahim Durmo
Nikola Marić
Lazar Mutić
Haris Delalić
Nemanja Gordić
Vojin Ilić
Neki nisu tu iz ovih ili onih razloga, činjenica je da savez i selektor nisu uradili svoj dio posla da ti igrači budu tu, a neki su potpuno zaboravljeni i ne priča se o njima. Svaki od igrača koje sam nabrojao bi mogli dati minute ovoj reprezentaciji, a ne samo biti neko ko će popuniti spisak.
Prvo, nije "RoberTson", nego Roberson. Soli se pamet drugima, a za 5 godina se nije u stanju naučiti ni prezime reprezentativaca, i još druge etiketira neupućenim. Odmah mi je jasno s kakvim sagovornikom diskutujem.
Drugo, Garza u tih 12 prije bilo kakve kece, uključujući i Robersona, je bespredmetno za polemisati, kad se uzme u obzir naš roster i disbalans pozicija.
Treće, Iliću, Delaliću i Manjgafiću se davala prilika. Ko prati reprezentaciju, nema problema da uvidi da su to dvanaesti igrači koji mogu igrati jedino junk time minute.
Četvrto, Sulejmanović i Gordić su prežvakane priče napretek puta. Je l' trebaš molit lika koji je uslovljavao igranje za reprezentaciju za protuuslugu? I pored tog, Adis je izjavio da mu se javio tek kad je došao na poziciju selektora i da ga je i tad odbio. Slično vrijedi i za Sulejmanovića. Je l' se treba molit lik ili šta? Toliko o tvojoj upućenosti.
Peto, jedini lik koji bi potencijalno
možda nešto mogao doprinijeti od ovih pobrojanih je Mutić i to je to.
I na kraju, nijedan od ovih igrača koji si pobrojao nisu bili na pripremama sem Sanija i Manjgafića, a ja fino pomenuh momke koji su bili na pripremama. E blago nama ako nam je najveći problem dvanaesti igrač i dilema između Sanija, Manjgafića i Hrelje.