BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

reds123
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la reds123 » 25 avg 2025, 18:30

TripleThreat je napisao/la:
25 avg 2025, 18:05
Pa ko bi igrao mimo tih 12, od ovih ko je bio na pripremama? Ko je dostojan kvalitetom EuroBasketa? Niko. Bukvalno igrači manje na obje strane terena.
Najgore se praviti pametan i nešto tvrditi a nisi upućen, ne pratiš i ne poznaješ materiju.

Igrači koji su trebali biti u 12 prije Tarika Hrelje i Robertsona:

Luka Garza
Emir Sulejmanović
Nihad Đedović
Sani Čampara
Fahrudin Manjgafić
Ibrahim Durmo
Nikola Marić
Lazar Mutić
Haris Delalić
Nemanja Gordić
Vojin Ilić

Neki nisu tu iz ovih ili onih razloga, činjenica je da savez i selektor nisu uradili svoj dio posla da ti igrači budu tu, a neki su potpuno zaboravljeni i ne priča se o njima. Svaki od igrača koje sam nabrojao bi mogli dati minute ovoj reprezentaciji, a ne samo biti neko ko će popuniti spisak.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 25 avg 2025, 18:34

Ghuraba je napisao/la:
25 avg 2025, 18:29
25 avg 2025, 18:24
Hajd pročitaj drugi dio moje prve rečenice pa ćeš shvatiti valjda da si fulao loptu sa ovim postom. Govorim o momcima koji su bili pozvani i koji su bili na pripremama, ne ko je mogao biti pozvan, a nije.
Pisao si ranije i opcenito, nevezano za ove koji su dosli na pripreme. Zato sad i jesam apostrofirao Pjanica, jer je on bio dio priprema, ali nije mogao ostati jer ga nisu na vrijeme 'otkrili' i zavrsili mu papire (ako ih je sad uopste i moguce zavrsiti).
Ovdje sam fino naznačio od onih koji su bili na pripremama.

Pjanića je apsolutno bespredmetno spominjati sada u ovom trenutku, u kontekstu trenutne situacije za ovaj EB, zbog očitog problema sa papirima.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 avg 2025, 18:41

reds123 je napisao/la:
25 avg 2025, 18:30
Pa ko bi igrao mimo tih 12, od ovih ko je bio na pripremama? Ko je dostojan kvalitetom EuroBasketa? Niko. Bukvalno igrači manje na obje strane terena.
Najgore se praviti pametan i nešto tvrditi a nisi upućen, ne pratiš i ne poznaješ materiju.

Luka Garza
Emir Sulejmanović
Nihad Đedović
Sani Čampara
Fahrudin Manjgafić
Ibrahim Durmo
Nikola Marić
Lazar Mutić
Haris Delalić
Nemanja Gordić
Vojin Ilić

Neki nisu tu iz ovih ili onih razloga, činjenica je da savez i selektor nisu uradili svoj dio posla da ti igrači budu tu, a neki su potpuno zaboravljeni i ne priča se o njima. Svaki od igrača koje sam nabrojao bi mogli dati minute ovoj reprezentaciji, a ne samo biti neko ko će popuniti spisak.
Umjesto Robersona boljeg ni nemas trenutno. Kakav Garza, momak igra centra. Jedino da nam opet napad organizuje Atic, a vidjeli smo kako smo izgledali u Poljskoj bez pravog playa. Cak je i Nurkic na N1 u intervjuu objasnio zasto je bolje da su zvali Robersona umjesto Garze. Na kraju krajeva sam Garza je to lijepo srocio.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 25 avg 2025, 18:47

reds123 je napisao/la:

Luka Garza
Emir Sulejmanović
Nihad Đedović
Sani Čampara
Fahrudin Manjgafić
Ibrahim Durmo
Nikola Marić
Lazar Mutić
Haris Delalić
Nemanja Gordić
Vojin Ilić

Prvo, nije "RoberTson", nego Roberson. Soli se pamet drugima, a za 5 godina se nije u stanju naučiti ni prezime reprezentativaca, i još druge etiketira neupućenim. Odmah mi je jasno s kakvim sagovornikom diskutujem.

Drugo, Garza u tih 12 prije bilo kakve kece, uključujući i Robersona, je bespredmetno za polemisati, kad se uzme u obzir naš roster i disbalans pozicija.

Treće, Iliću, Delaliću i Manjgafiću se davala prilika. Ko prati reprezentaciju, nema problema da uvidi da su to dvanaesti igrači koji mogu igrati jedino junk time minute.

Četvrto, Sulejmanović i Gordić su prežvakane priče napretek puta. Je l' trebaš molit lika koji je uslovljavao igranje za reprezentaciju za protuuslugu? I pored tog, Adis je izjavio da mu se javio tek kad je došao na poziciju selektora i da ga je i tad odbio. Slično vrijedi i za Sulejmanovića. Je l' se treba molit lik ili šta? Toliko o tvojoj upućenosti.

Peto, jedini lik koji bi potencijalno možda nešto mogao doprinijeti od ovih pobrojanih je Mutić i to je to.

I na kraju, nijedan od ovih igrača koji si pobrojao nisu bili na pripremama sem Sanija i Manjgafića, a ja fino pomenuh momke koji su bili na pripremama. E blago nama ako nam je najveći problem dvanaesti igrač i dilema između Sanija, Manjgafića i Hrelje.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 25 avg 2025, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 avg 2025, 18:48

reds123 je napisao/la:

Luka Garza
Emir Sulejmanović
Nihad Đedović
Sani Čampara
Fahrudin Manjgafić
Ibrahim Durmo
Nikola Marić
Lazar Mutić
Haris Delalić
Nemanja Gordić
Vojin Ilić

Čovjek se preziva Roberson, ne Robertson

Roberson je posve logicno u 12 jer je play a playa nemamo nikako, čak i da je tu i Gordić, tek bi tad mogli reći da na toj poziciji sm o koliko toliko ok.

Sulejmanović neće da igra.

Đedović nema naše državljanstvo,kako može igrati ?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 avg 2025, 18:53

filip13 je napisao/la:
25 avg 2025, 18:48
reds123 je napisao/la:

Luka Garza
Emir Sulejmanović
Nihad Đedović
Sani Čampara
Fahrudin Manjgafić
Ibrahim Durmo
Nikola Marić
Lazar Mutić
Haris Delalić
Nemanja Gordić
Vojin Ilić

Roberson je posve logicno u 12 jer je play a playa nemamo nikako, čak i da je tu i Gordić, tek bi tad mogli reći da na toj poziciji sm o koliko toliko ok.

Opet Garza prije PG :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 avg 2025, 18:56

lumani je napisao/la:
25 avg 2025, 18:53
filip13 je napisao/la:
25 avg 2025, 18:48
reds123 je napisao/la:

Luka Garza
Emir Sulejmanović
Nihad Đedović
Sani Čampara
Fahrudin Manjgafić
Ibrahim Durmo
Nikola Marić
Lazar Mutić
Haris Delalić
Nemanja Gordić
Vojin Ilić

Opet Garza prije PG :mrgreen:
da,da, kada Garza ne bude naturalizovan, trebamo naturalizovati nekog rezervnog centra iz NBA nek imamo centara na bacanje, rezervnih centara, playa više nećemo koristiti

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 avg 2025, 18:59

Navijači u Engleskoj su pjevali za Gerija i Fila Nevila: "Ako Nevili mogu igrati za Englesku onda mogu i ja, ako Nevili mogu igrati za Englesku mogu i ja." Tako se i ja osjećam za neke igrače koji su u sastavu i za neke čija se imena pišu kao da su nepravedno izostavljeni :kafa: Sa pojedinima se ne bi bojao ni zaigrati jedan na jedan :cool:

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 avg 2025, 19:01

Sve bi bilo drugačije da su Gordiću kupili građu za krov... Pa to nema u Burkini Faso :rol:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 25 avg 2025, 19:03

25 avg 2025, 18:34
Ghuraba je napisao/la:
25 avg 2025, 18:24
Hajd pročitaj drugi dio moje prve rečenice pa ćeš shvatiti valjda da si fulao loptu sa ovim postom. Govorim o momcima koji su bili pozvani i koji su bili na pripremama, ne ko je mogao biti pozvan, a nije.
Pisao si ranije i opcenito, nevezano za ove koji su dosli na pripreme. Zato sad i jesam apostrofirao Pjanica, jer je on bio dio priprema, ali nije mogao ostati jer ga nisu na vrijeme 'otkrili' i zavrsili mu papire (ako ih je sad uopste i moguce zavrsiti).

Pjanića je bezrazložno spominjati sada u ovom trenutku, u kontekstu trenutne situacije za ovaj EB, zbog očitog problema sa papirima.
Ocigledno ne zelis da razumijes sta ti se zeli reci. Pjanic je bio na pripremama. Zasto nije ostao do kraja?! Pa zato sto imamo azurnog selektora, staf oko njega i savez koji su propustili godine da zavrse momku papire, iako je cijelu karijeru proveo u jednoj od najjacih evropskih liga. Beciragic ga prvobitno nije bio stavio ni na siri spisak od 24 igraca, vec je nakonadno dodan nakon sto je odbijen od vecine onih kojima nikad nije dao priliku da igraju. Ljudi nisu htjeli da idu na nekakvo besmisleno putovanje u Kinu i onda se sjetio da mu je Abaz spominjao tamo nekog lika iz BBL-a. :lol: Koliko je covjek neozbiljan i koliko neodgovorno pristupa svemu ovome, govori i cinjenica da otvoreno priznaje da ne pridaje neki veliki znacaj gledanju pripremnih utakmica reprezentacija koje su s nama u grupi. U vremenu kad se sve bazira na skautiranju protivnika (i timski i individualno), on ispali takvu glupost. :facepalm: Evo ja koji sam obicni laik i koji nemam nista od tih utakmica, pogledao sam bar po dvije pripremne svih reprezentacija iz grupe, cisto jer me zanimalo kako izgledaju i ko ce im kakvu ulogu imati. Mene nervira sto on na sve gleda totalno ravnodusno i sto mu je haman svejedno ako se ostane bez nekog igraca. Covjece, nas bazen igraca je smijesan i bitan ti je svako ko moze doprinijeti bar 5 minuta, a kamoli neko ko moze postati bitan dio rotacije.

Nejse, ne planiram vise pisati bilo kakve negativnosti i kritike. Prvenstvo je pred vratima, imamo to sto imamo i na nama je sad da podrzimo ove momke koji su tu. Maloprije vidjeh da Halilovic vjezba bacanja, nadam se da je i s Gegicem sve uredu. On nam je sad uz Atica i Lazica najbitniji vanjski igrac.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 avg 2025, 19:06

Jebga kosarka nije fudbal
Odnosi kubski nacionalni sport nisu isti
Da u kosarci moras molit svakog igraca i ic mu pusit kur.ac da dodje
Adis nije spreman na to on to drigacije gleda

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 25 avg 2025, 19:06

Ghuraba je napisao/la:
25 avg 2025, 19:03
25 avg 2025, 18:34
Ghuraba je napisao/la:

Pjanića je bezrazložno spominjati sada u ovom trenutku, u kontekstu trenutne situacije za ovaj EB, zbog očitog problema sa papirima.
Ocigledno ne zelis da razumijes sta ti se zeli reci. Pjanic je bio na pripremama. Zasto nije ostao do kraja?! Pa zato sto imamo azurnog selektora, staf oko njega i savez koji su propustili godine da zavrse momku papire, iako je cijelu karijeru proveo u jednoj od najjacih evropskih liga. Beciragic ga prvobitno nije bio stavio ni na siri spisak od 24 igraca, vec je nakonadno dodan nakon sto je odbijen od vecine onih kojima nikad nije dao priliku da igraju.
Hoćeš da kažeš da imamo problem koji imamo unazad minimalno 7 godina, jer ga ni Bosnić nije uvrštavao na spiskove? Konkretno kad je o Pjaniću riječ. Je l' to samo Adisov problem onda?

Neki dan sam ti fino napisao, Ivanović, koji je trenerski emeritus i za Bosnića i za Bećiragića nije došao sa novim igračima i proširivanjem bazena nekim zaboravljenim dijamantima. Dok jedan Petrović, naprimjer, jeste.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 25 avg 2025, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 avg 2025, 19:08

Masqareda je napisao/la:
25 avg 2025, 18:06
alemsa je napisao/la:
25 avg 2025, 15:12
JayCatwright je napisao/la:
25 avg 2025, 07:38
na kladionicama Gruzija blagi favorit za četvrto mjesto ispred nas
Ma dovoljan je Nurkic ako bude na nivou da se prodje grupa, onda u osmini samo izbjeci Francuze (posto se krizamo s tom grupom), sa Slovencima/Poljacima se moze igrati. I eto cetvrtine finala sta bude, to je relativno ostvraljivo, neka mjera, s obzirom da nema Muse.
Cuj Nurkic dovoljan. Ko da o Giannisu govoris a ne poluprofesionalcu koji promasuje zicere. :yawn:
Ma do 25 ppg ako bude nabrijan ce biti dovoljno da uzmes Kipar, s Gruzijom ce biti guravo ali bi trebali uzet a i imam osjecaj da cemo iznenaditi jednu od ovih repki sad za vikend (Spaniju ili Ita), sa 3 pobjede prolazis dalje sigurno. Sa dvije je vec kalkulisanje, kos razlika 'vamo-tamo.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 avg 2025, 19:14

alemsa je napisao/la:
25 avg 2025, 19:08
Masqareda je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
25 avg 2025, 15:12

Ma dovoljan je Nurkic ako bude na nivou da se prodje grupa, onda u osmini samo izbjeci Francuze (posto se krizamo s tom grupom), sa Slovencima/Poljacima se moze igrati. I eto cetvrtine finala sta bude, to je relativno ostvraljivo, neka mjera, s obzirom da nema Muse.
Cuj Nurkic dovoljan. Ko da o Giannisu govoris a ne poluprofesionalcu koji promasuje zicere. :yawn:
Ma do 25 ppg ako bude nabrijan ce biti dovoljno da uzmes Kipar, s Gruzijom ce biti guravo ali bi trebali uzet a i imam osjecaj da cemo iznenaditi jednu od ovih repki sad za vikend (Spaniju ili Ita), sa 3 pobjede prolazis dalje sigurno. Sa dvije je vec kalkulisanje, kos razlika 'vamo-tamo.
Sa tri prolazis sigurno osim ako nisi BiH :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 avg 2025, 19:25

L-Train je napisao/la:
25 avg 2025, 19:14
alemsa je napisao/la:
25 avg 2025, 19:08
Masqareda je napisao/la:

Sa tri prolazis sigurno osim ako nisi BiH :yawn:
Ma nece u ovoj grupi niko imati vise od 4 pobjede

3 pobjede prolazis 100%

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 25 avg 2025, 19:33

25 avg 2025, 19:06
Hoćeš da kažeš da imamo problem koji imamo unazad minimalno 7 godina, jer ga ni Bosnić nije uvrštavao na spiskove? Konkretno kad je o Pjaniću riječ. Je l' to samo Adisov problem onda?

Neki dan sam ti fino napisao, Ivanović, koji je trenerski emeritus i za Bosnića i za Bećiragića nije došao sa novim igračima i proširivanjem bazena nekim zaboravljenim dijamantima. Dok jedan Petrović, naprimjer, jeste.
Odgovorio sam ti vec vezano za Bosnica i njegovo nepozivanje Pjanica. Tu je profulao, ali je neke druge pokusao ukljuciti u rotaciju.

Ivanovic je bio samo epizodni selektor. Preuzeo je ono sto je imao, odradio jedan Eurobasket onako kako je morao (mnogi su ga propustili) i napustio nas. Tad smo imali neki kostur reprezentacije i mislio je da moze napraviti nesto vise s njima. Medjutim, ostali smo bez dva glavna igraca (Teletovic i Djedovic), koji se nisu ni mogli zamijeniti. U medjuvremenu je vodio euroligaske ekipe i nije ni bilo za ocekivati da on svoje vrijeme trosi trazeci nove igrace za BiH.

Petrovic jeste bio dosta entuzijasticniji po tom pitanju, ali je on dosao na drugaciji teren. Bajramovic, Jazvin, Ikonic, Vasiljevic itd se oprostili, pa je morao doci s nekim zamjenama (Stipanovic, Masic, Sutalo, Persic itd). Poenta je da ja od 'stranih' trenera ni ne ocekujem previse u pogledu dovodjenja novih igraca. Oni tu dodju iskljucivo radi sebe (namirisu da bi za kratko vrijeme mogli napraviti nesto), a od bh trenera ocekujem da na racun patriotizma daju nesto vise od toga (sto podrazumijeva i ovo o cemu pricamo).

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 avg 2025, 20:00

Mene vec euforija neka dere :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 25 avg 2025, 20:02

DamirT je napisao/la:
25 avg 2025, 20:00
Brajko, bolje se ne zalijetati ni sa euforijom. Gubimo sve, tučemo samo Kipar. To je naš maksimalni domet. :yawn:

Treba se zahvaliti Castanedi i Musi što su ekipu ostavili na cjedilu. :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 avg 2025, 20:04

DamirT je napisao/la:
25 avg 2025, 20:00
Ja vec jagnje rezerviso, sazvo nasu raju, subota ili nedelja se kod mene sjedi (zavisno mi od posla), ne igra Bosna EB svaki dan, je.baji ga. Ima da se olesim maratonski :kafa:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 avg 2025, 20:08

Momci imamo sta imamo.
Nadam se pametno i sretno od selektora pa nadalje.
Idemo proci grupu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: boatenkk i 12 gostiju.