AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

tuzlanskinacin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la tuzlanskinacin » 25 avg 2025, 01:40

Prvo se igra pogrešna formacija sa 3 nazad igra ako ne znas koji ti je bolji stoper ili ako imas mnogo stopera u ekipi a kod Milana nije ni prvo ni drugo slučaj. 4 4 2 treba igrati, Jimenez treba konačno dobiti pravu šansu desno a i Gomenez u vrhu i da mu se dovede pravi partner, zaradili su sada neka i kesiraju.

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 25 avg 2025, 08:20

tuzlanskinacin je napisao/la:
25 avg 2025, 01:40
Prvo se igra pogrešna formacija sa 3 nazad igra ako ne znas koji ti je bolji stoper ili ako imas mnogo stopera u ekipi a kod Milana nije ni prvo ni drugo slučaj. 4 4 2 treba igrati, Jimenez treba konačno dobiti pravu šansu desno a i Gomenez u vrhu i da mu se dovede pravi partner, zaradili su sada neka i kesiraju.
Složio bi se donekle sa tobom. Sto se tice 4 4 2 formacije Milan to neće igrati bar dok je Alegri tu, iz vise razloga. U toj formaciji sa 2 klasična napadaca po meni mjesta gube i Leao i Pulisic, jer kada bi ih u vezni prekomandovao, to ti je automatski dva manje igraca jer nisu defanzivno orijentisani tj dva preostala vezna bi poginuli od trke. Ta dva vezna koja bi bila? Imao bi pa bar 4 vezna na klupi? Tako da nema nista od toga. Po meni najidealnije je 4-2-3-1, i opet dolazimo do toga da si deficitaran u zamjenama. Lijevo i desno krilo, spica ti fale. Da sumiram, potrosilo se dosta vremena a nije se ništa radilo, tj radilo da se rasprodaji, a ciljano se nije dogodilo. Dovodilo se kako bi se pokrio odlazak u tom trenutku.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 avg 2025, 08:22

Puno mi je 25mil za mladice u napadu koji je tek poceo igrati ozbiljan fudbal i bez neke statistike, u situaciji gdje ti treba gotov produkt i da odmah pravis rezultat. Ovako ce biti zamjena Gimenezu, a ti si te pare trebao preusmjeriti na jakog stopera prije svega. Osim ako ovo nece uticati na stopera.

Promjenom formacije, tj. vracanjem na staru nemas kijevog krila za klupe. Lijevog beka nemamo godinama na klupi, tj. kao da i nemamo.

Za Boniface si mogao dati par miliona posudbe i biti rahat, ne moras ga otkupiti ako ne valja ili nije spreman. Ustedio bi pare u startu koje ces sad baciti na napadaca
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 avg 2025, 10:22

Mislim da nas mister nije još načisto koju formaciju bi igrao a bliži se kraj mercata
Il Club più titolato al mondo!

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 25 avg 2025, 10:27

Hah gdje li izvlače sve ove pokemone, pitam se ? Moguće pojacanje neki Giovani Fabbian iz Bologne za 15 mil eura?

Sta smo Bogu zgriješili?

Očigledno ne zele pobjede, trofeje, nego samo profit. Ako ubodu sa igračem sa male pare, slijedi mu sudbina Tonalija, Tidjanija.

Iskreno se nadam da je ovo zadnje ljeto Američkog lešinara na čelu kluba. Ako nista, kao većinskog dionicara

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 avg 2025, 10:58

Sabura, ljudi su nas spasili bankrota i ispadanja u nize rangove. Ne moze se sve preko noci, doci ce i titula nekad. Barem jedna u deceniji. Glavno je sa smo kraljevi mercata, da smo u plusu i da pametno pobjedjujemo.
Ta redovna skudeta, igranje LP, tjeranje legendi, nije nista posebno, sve je to biznis, ybes fudbal i car.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 avg 2025, 11:43

Zna li neko nešto više o ovom Fabbianu? Postoji li ikakva razlika između njega, Riccija i Jasharija? 🤣

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 25 avg 2025, 12:01

Fabbian ti je kao Frattesi sa wisha, samo je veci, pa je opasan i u prekidima, dobro igra glavom.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 avg 2025, 12:21

Tritolone je napisao/la:
25 avg 2025, 12:01
Fabbian ti je kao Frattesi sa wisha, samo je veci, pa je opasan i u prekidima, dobro igra glavom.
Grazie amico :thumbup: Po svemu sudeći, imaćemo 5-6 veznjaka sličnog profila, propuh po bokovima i samo jednog klasičnog špica, a Leao i Pulišić će glumiti drugog špica. Divna sezona je pred nama. :mrgreen:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 avg 2025, 12:41

Mi smo znali da je divna sezona pred nama čim su izabrali da nas ponovo mister predvodi s klupe

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 avg 2025, 12:42

Allegri planira igrati isto kao i Inter pod Inzagijem ali bez elitnog igraca na lopti.

Golman i jedan stoper jak na lopti su obavezni

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 25 avg 2025, 12:56

Rosicky je napisao/la:
25 avg 2025, 12:42
Allegri planira igrati isto kao i Inter pod Inzagijem ali bez elitnog igraca na lopti.

Golman i jedan stoper jak na lopti su obavezni
Da ali Inter ima Dumfriesa i Di Marca a mi Ekvadorsku prevaru i Salemakersa, Inter ima Barelu i Hakana, a mi Fofanu i RLC, Inter ima Thurama i Lautara a mi Gineneza i krila Pulisic Leao.

Tako da Alegri moze okaciti mačku o rep tu svoju tvrdoglavu formaciju. Em nema igraca za prvu postavu, em ni backup. Vidjelo se to protiv Cremonesea kada ih je u 2. Pol prerastao na 4 2 3 1 (4-3-3)

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 25 avg 2025, 13:14

Raskol, a sezona nije ni počela.

Navodno Alex Jimenez "opleo" Alegrija kritikama poslije tekme, nisam siguran da li je i do svađe došlo.

Como ga zeli na posudbu i uspostavljeni kontakti.

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 25 avg 2025, 13:18

Jesam li ja jedini koji bi volio da vidi Vlahovica dresu Milana. Lik je za sve nase napadace svemirski brod, provjeren, poznaje ligu plus gdje je tu zelja da dokaze da nije do njega. Eto i sinoc je zabio. 3-5-2 s ovim igrackim kadrom je promasaj, kao i Alegri. Na staro se ne valja vracati sta god da ne upitanju. Mozemo osvojiti skudeto ali ovo misljenje u vezi Alegrija ne mijenjam. Transfer rok nisam komentarisao, ali ovo je porazavajuce ko je sve doveden, tako da spram toga i postavite ovekivanja za ovi sezonu. Theo je bio najmanji problem, a prodat je. Vecina vas se radovala tom transferu, ali velika je to greska. Ekipu je trebalo graditi oko njega, Mikea, Pulisica, Leao i nadograditi ekipu npr sa KDB, Vlahovic, pa eto i Modric sto je dosao i slicno. Nije da nema igraca samo i dalje imamo nesposobnu upravu.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 25 avg 2025, 14:23

gambler1899 je napisao/la:
25 avg 2025, 13:18
Jesam li ja jedini koji bi volio da vidi Vlahovica dresu Milana. Lik je za sve nase napadace svemirski brod, provjeren, poznaje ligu plus gdje je tu zelja da dokaze da nije do njega. Eto i sinoc je zabio. 3-5-2 s ovim igrackim kadrom je promasaj, kao i Alegri. Na staro se ne valja vracati sta god da ne upitanju. Mozemo osvojiti skudeto ali ovo misljenje u vezi Alegrija ne mijenjam. Transfer rok nisam komentarisao, ali ovo je porazavajuce ko je sve doveden, tako da spram toga i postavite ovekivanja za ovi sezonu. Theo je bio najmanji problem, a prodat je. Vecina vas se radovala tom transferu, ali velika je to greska. Ekipu je trebalo graditi oko njega, Mikea, Pulisica, Leao i nadograditi ekipu npr sa KDB, Vlahovic, pa eto i Modric sto je dosao i slicno. Nije da nema igraca samo i dalje imamo nesposobnu upravu.
Tačno kao da ti ništa nije jasno, fulio si Excelovu ulogu pa i izostavio algoritme, ne treba ti SD kad imaš kompjuter koji će ti uz pomoć AI reć koje dijete da dovedeš za kikiriki, te ga nakon tri sezone prodaš za x32. Čitaj Kalulu. Šta će ti provjereni igrači kad može nakaradno, dovedeš 7 no name-ra i moliš se jačim silama da će jedan od njih biti novi Reijnders. To što ćeš uzet novu titulu za 300 godina, nije bitno - glavno je biti top4 uz prihode CL.

Sad će SP za klubove biti još bitnije, zbog love, sve će učiniti da se dokopaju tog takmičenja, pa i umješati Trumpa lično, ako trebalo :tralala:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 avg 2025, 15:25

Sve vise pesimista na pdf-u, a nekad ja i Memo, ne znam jesam li koga zaboravio 🤣 sta li se promijenilo 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 avg 2025, 17:46

Ovaj mali bira između Milana i Rennesa. Eto na šta smo spali, da anonimus dvoumi da li mu je bolje za nastavak karijere sedmostruki prvak Evrope ili yebeni Rennes. 😅

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 avg 2025, 17:56

Vidi, neko je pesimista non stop a neko samo ponekad :)
Ne kontam ideju da se ekipa trebala graditi oko Thea. Lika koji je kriv za 5-6 golova prošle sezone, lika koji bez potrebe dobija žute a nekad i crvene kartone. Lika koji kao kapiten zanemari naredbu trenera i sam uzme da izvede penal. Da se razumijemo nekad sam ga i na gotivio al nakon igre preko qrca brzo mi je ohladio. Problem nije sto je Theo otišao, problem je sto se nije dovela adekvatna zamjena. Mi smo čini mi se dali 17 mil za Stupidmana, a Brighton doveo De Cuypera za 23 mislim. Vratio bih se opet na glavni problem,a to je mister Joker. Kad su ga potpisali govorilo se da cemo igrati 4-3-3. Došle prijateljske, a evo i prva ligaska tekma a mi igramo u nekakvoj 3-5-2 gdje imamo 3 kiks stopera i gdje CF igraju klasična krila. Bliži se kraj mercata a on haman tek sad zbunjen i ne zna da li bi da do kraja mjeseca kompletira ekipu za 4-3-3 il 3-5-2.
Evo kažu da su se Tare i Alegri složili da nam trebaju pojačanja, prvenstveno u napadu. Ma ja, odbrana nam je ko beton :crazy:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 avg 2025, 18:53

Sa Bonifacea do ovog anonimusa u dva dana, lijepo. :mrgreen:

Nama trebaju igrači koji su dovoljni spremni i kvalitetni za biti starteri, a ne djeca i igrači u razvoju.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 25 avg 2025, 20:18

milanist je napisao/la:
25 avg 2025, 15:25
Sve vise pesimista na pdf-u, a nekad ja i Memo, ne znam jesam li koga zaboravio 🤣 sta li se promijenilo 😁
Nismo mi bili pesimisti nego smo samo ranije uocili sta Eliot radi i sta ce ova bagra sa kardanom na celu raditi....nazalost to se obestinilo a volio bi da nije, da sve sto smo govorili bude pogresno....
Ja sam sto se Milana tice u stanju apatije, iskren da budem opustena varijanta, jer znam kako kardanski sistem funkcionise i tu se nista ne moze uciniti dok ne dodju novi vlasnici....
U mali znak protesta prosle sezone nisam bio na San Siru a necu ako Bog da ni ove....

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.