Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

denimen99
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la denimen99 » 25 avg 2025, 14:52

Dokle god nema Ahmedhodžića, ja sam sretan!
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 25 avg 2025, 15:03

...radom, redom, disciplinom i ljubavlju...hm..

priznajem, zadnjih godina repku pratim iz zayebancije, vise se zabavljam dok gledam, nego sto grizem nokte kao ranije..

Ako nam je trenutni spisak krojen na osnovu ova gore 4 kriterija, yebi ga onda:-)

Mogao bih izvuci primjere za svaki, ali ne vrijedi.

Idemo se mi nadati da SŠ zna sta radi i da ce nas odvesti na svjetsko, ili barem euro. Mene nisu ubijedili da znaju sta rade, ali vjerovacu im, ako nista drugo, zbog 9 bodova.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 avg 2025, 15:08

19vendetta87 je napisao/la:
25 avg 2025, 13:41
hurem je napisao/la:
25 avg 2025, 10:16

Edit: neko je prije par dana spominjao da ovoliko gomilanje novih reprezentativaca možda i nije dobro jer kakvu poruku šalješ “starosjediocima” - otprilike tako nešto…zapravo je to nešto najbolje sto su mogli napraviti. Konkurencija. Niko nije siguran osim onaj ko svojom posvećenošću i trudom zasluzi, taman ti bio igrač Milana do jučer.
Ne mozes tek tako otpisivati igrace koji su vec neko vrijeme tu.
Najbolji primjer je Haris Tabakovic.
Momak se uredno pojavljivao na okupljanjima, cekao priliku, ali Barbarez ga uvijek ostavljao po strani i davao mu zadnjih 10ak minuta da igra ili ga posalje kao visak na tribine.
Vrhunac svega jeste prvi poziv Kulenovicu, i odmah momak zavrsi u startnoj postavi sa Demirovicem, a Haris zavrsio opet na tribinama...
Rekoh na drugoj temi...jedno je disciplina, ali imam utisak da je jedva ceko bilo sta da otjera neke kako bi eksprrsno iz sesira izvadio Kulenovica, Ifeta i slicne...zasto je to tako (ako je) procjenite sami

@soko ..ili da zapocetak nauci gdje mu igraju igraci kad ih vec zove
=\_1921_/=

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 avg 2025, 15:11

invincible1921 je napisao/la:
25 avg 2025, 15:08

Rekoh na drugoj temi...imam utisak da je jedva ceko bilo sta da otjera neke kako bi eksprrsno iz sesira izvadio Kulenovica, Ifeta i slicne...zasto je to tako (ako je) procjenite sami
Ma nije problem poziv Kulenovicu, jer je tad igrao standardno i zabijao.
Ali problem je sto ga je stavio u prvu postavu nakon 2 treninga, a Tabakovic tu bio vec tri okupljanja i posalje ga na tribine kao visak, bez da mu je dao priliku od prve minute.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 avg 2025, 15:16

25 avg 2025, 15:11

Rekoh na drugoj temi...imam utisak da je jedva ceko bilo sta da otjera neke kako bi eksprrsno iz sesira izvadio Kulenovica, Ifeta i slicne...zasto je to tako (ako je) procjenite sami
Ali problem je sto ga je stavio u prvu postavu nakon 2 treninga, a Tabakovic tu bio vec tri okupljanja i posalje ga na tribine kao visak, bez da mu je dao priliku od prve minute.
Utisak mi je kao sto rekoh da je previse cudnih stvari...ali eto mozda grijesim
=\_1921_/=

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 25 avg 2025, 20:47

Neopjevani klaun od selektora

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 avg 2025, 20:59

25 avg 2025, 15:11

Pa igrao je brate Tabakovic ranije
Bio je u prvih 11 protiv Luxemburga i nije se vidio kad smo izgubili 4:1
Dao mu je Barbarez sansu prije Kulenovica protiv Engleske, Nizozemske, Madjarske, Njemacke
Prvi je Tabakovic bio, pa tek onda Kulenovic dosao zadnje dvije utakmice u ligi nacija
Realno Tabakovic je igrac koji individualni nista ne moze uraditi osim skoka i kao takav i Bilbija je korisniji od njega
Nemamo mi bas svjetsku ekipu koja ce isporucivati njemu golove na tacni, a on drugacije sigurno ne zna zabiti za razliku od Kulenovica, Bazdara koji mogu nesto sami stvoriti i zabiti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 25 avg 2025, 21:11

Da li smo ikad imali mladih igrača kao sada?

U idućih 10 godina možemo računati na Muharemovića, Košpu, Dedića, Malića, Tahirovića, Gigovića, Alajbegovića, Bajraktarevića, Baždara, pa i mali Bašić.. Još kad bi završili Pejčinovića..

Vasilj, Katić, Barišić, Kolašinac, Burnić, Šunjić, Memić, Demirović.. Mogu sigurno minimalno još 2 ciklusa pokriti.

Kolašinac nadam se sigurno za Euro 2028, Džeko teško.

Za nadati se da će u idućih par godina iskočiti još par mlađih.

Puno očekujem od ove generacije momaka rođenih poslije 2002. godine.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 25 avg 2025, 21:20

CAGarfia je napisao/la:
25 avg 2025, 21:11

U idućih 10 godina možemo računati na Muharemovića, Košpu, Dedića, Malića, Tahirovića, Gigovića, Alajbegovića, Bajraktarevića, Baždara, pa i mali Bašić.. Još kad bi završili Pejčinovića..

Vasilj, Katić, Barišić, Kolašinac, Burnić, Šunjić, Memić, Demirović.. Mogu sigurno minimalno još 2 ciklusa pokriti.

Samo da ih zdravlje posluži do tada.
Bit će to zajebana škvadra.
Ulazak u top 20.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 25 avg 2025, 21:22

CAGarfia je napisao/la:
25 avg 2025, 21:11

Ma bit ¢emo jaki ko NATO...pokupit ćemo i ovo SP uprkos svemu :bih:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 25 avg 2025, 21:27

Bićemo sigurno konkurentni za velika takmičenja, pogotovo za Evropsko prvenstvo. Treba nam game changer, neko ko će biti novi Džeko i ko će nositi ovu reprezentaciju. Vidjet ćemo hoće li se Kerim profilisati u takvog igrača - još je mnogo daleko od toga.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 avg 2025, 21:36

emir79 je napisao/la:
25 avg 2025, 10:53
JayCatwright je napisao/la:
25 avg 2025, 09:55
pomalo ofirno Esmir zamolio Perišića da objavi story, prozreo je to stari pokeraš Barba, možeš Esmire dati 100 golova, nećeš biti pozvan
Eno nam selektor kao uvrijeđena mlada, otpratio Ivana na Instagramu... :rol:

Nenadyebivo!
Boga mi sam kontao da se zajebavaš, kad fakat :D Majko moja, kakva amaterčina, kakav truhlo raspali od čovjeka.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 25 avg 2025, 22:01

izdzezveubrazil je napisao/la:
25 avg 2025, 21:36
emir79 je napisao/la:
25 avg 2025, 10:53
JayCatwright je napisao/la:
25 avg 2025, 09:55
pomalo ofirno Esmir zamolio Perišića da objavi story, prozreo je to stari pokeraš Barba, možeš Esmire dati 100 golova, nećeš biti pozvan
Eno nam selektor kao uvrijeđena mlada, otpratio Ivana na Instagramu... :rol:

Nenadyebivo!
Boga mi sam kontao da se zajebavaš, kad fakat :D Majko moja, kakva amaterčina, kakav truhlo raspali od čovjeka.
Nek Perisic prvo Dalicu piskara po Instagramu. O kakvom karakteru je rijec, dokaz je epizoda u Hajduku.

Da je Sucic u pitanju ili nekakav Hrvoje, bas me zanima da li bi Perisic ovako bio naklonjen da igrac dobije poziv selektora BiH.

Vama je ovo postupak uvrijeđene mlade. A Barbarez iz licnog iskustva zna kako je sa Latinima imati posla.

Nataknem Perisica.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 25 avg 2025, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 avg 2025, 22:23

Ma ja, nekarakterno smeće koje je odvelo PSV do titule.

Zato je karakteran tip koji te ukine sa Instagrama ako mu se ne sviđa šta napišeš.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 avg 2025, 22:39

Zanimljivo da nikad nema disciplinskih mjera i odstranjivanja iz reprezentacije Dzeke, Kolasinca, Dedica, Demirovica, Vasilja, nego vazda ovi igraci u pokusaju bez ikakve uloge u klubu, bez minutaze ili statistike, ali su uvijek uvrijedjeni sto moraju biti na klupi, tribinama ili cekati poziv za neka druga okupljanja ili povrede saigraca.

A evo vidimo otkako je sezona krenula Denis i Jusuf totalno nepostojeci u klubu, Dennis ni na mapi i niko da ga kupi iz Rusije, a Tabakovic ubjedljivo najlosije ocijenjem igrac u klubu otkako je krenula sezona u BL.
Tek Esmir da je nesto odigrao ovo zadnje kolo, samo tako da nastavi i suti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 avg 2025, 22:40

Drum je napisao/la:
25 avg 2025, 22:01
Vama je ovo postupak uvrijeđene mlade. A Barbarez iz licnog iskustva zna kako je sa Latinima imati posla.
Slazem se. Ima iskustva dovođenja igraca kojima je primarna opcija bila Hrvatska, nisu uspjeli tamo, pa onda moze i Bosna...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 25 avg 2025, 22:54

izdzezveubrazil je napisao/la:
25 avg 2025, 22:23
Ma ja, nekarakterno smeće koje je odvelo PSV do titule.

Zato je karakteran tip koji te ukine sa Instagrama ako mu se ne sviđa šta napišeš.
Neka se on bavi reprezentacijom za koju igra. Dalic je bas spomenutog Sucica prekrizio jer je samovoljno otisao na sestrinu svadbu. Tako da ima zbog koga urgirati kod vlastitog izbornika da se doticnog vrati u reprezentaciju.

Nisam primjetio da Dalicu sugerise bilo sta.

Kenjate po Barbarezu, a bio nam je i Ciro selektor. I svi znaju kakav je bio po pitanju ovakvih stvari.

Prizivate Vahida 20 godina. A Vaha gdje god da je radio, nabijalo mu se na nos nepozivanje i vise igraca za koje se znalo da kvalitetom zasluzuju poziv.

Do jucer ste svi redom sumnjali u mogucnosti Esmira. Vec ga prezalili i tvrdili da pod hitno ganja posudbu. Da je decko izvikan.

Da je uprkos nista od sezone zasluzio biit na pripremama reprezentacije svaki put, sa tim se mogu sloziti. Jer je i to skola za njega u tim godinama. Al nakon dva gola iz odbijanaca, i to poslije objavljenog spiska, pisati sve i svasta, treba malo ohladiti ...

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 25 avg 2025, 23:00

Uvrijedio se glupko što ozbiljan profesionalac javno podržava Esmira pa se gubi po malo. Nema veze, nakon ere oko naše reprezentacije, svakako kaci selektorske kopacke o klin.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 25 avg 2025, 23:00

25 avg 2025, 22:40
Drum je napisao/la:
25 avg 2025, 22:01
Slazem se. Ima iskustva dovođenja igraca kojima je primarna opcija bila Hrvatska, nisu uspjeli tamo, pa onda moze i Bosna...
Jel njima i njihovim porodicama neko prijetio?

Mada je kosarka u pitanju, prvo se pozabaviti problematikom iz vlastitog dvorista u vidu Preldzica, Biberovica il Đedovica koji zbog pasosa hladnokrvno napusti reprezentaciju. Cijelo vrijeme tvrdio da on nema pojma. Da bi danas suvereno laprdao kako bi ponovo zelio braniti boje BiH.

Dok je takvih, nemas sta zamjerati onim koji se dvoume ...

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 avg 2025, 23:01

Ko smo to mi lave?

Nisu kritičari monolitna masa, sa mnom možeš raspravljati samo o onome što sam ja lično napisao, a to da ti ja o nekakvom prizivanju Vahe i glupostima tog karaktera odgovaram, neću, jer ja ga nikad prizivao nisam.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, hurem i 13 gostiju.