English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Finn
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Finn » 25 avg 2025, 12:44

Arsenal je u transferima na godišnjem nivou u debelom minusu zadnjih osam godina, a 5 od 8 godina je minus veći od 130m eura.

Nije problem što trošite, već što ne zarađujete prodajom kao svi ostali klubovi što rade. Pa chelsea je mala maca za vaše računovođe. :mrgreen:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 avg 2025, 12:56

Lagao bih kad bih rekao da znam kako funckionise FFP ali ako se u obzir uzimaju i ostali prihodi, a ne samo oni od prodaje fudbalera, onda we're good.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 25 avg 2025, 12:57

Nije istina, ovo je prvo ljeto ikad da su potrosili novce

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 25 avg 2025, 12:57

Finn je napisao/la:
25 avg 2025, 12:44
Arsenal je u transferima na godišnjem nivou u debelom minusu zadnjih osam godina, a 5 od 8 godina je minus veći od 130m eura.

Nije problem što trošite, već što ne zarađujete prodajom kao svi ostali klubovi što rade. Pa chelsea je mala maca za vaše računovođe. :mrgreen:
Kome je problem? Nama nije problem očigledno
Rođen s tobom da budem

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 25 avg 2025, 13:01

Marsal je napisao/la:
25 avg 2025, 12:56
Lagao bih kad bih rekao da znam kako funckionise FFP ali ako se u obzir uzimaju i ostali prihodi, a ne samo oni od prodaje fudbalera, onda we're good.
Ma ne sumnjam da je sve po zakonu što se kaže. Ima neka matematika koja to omogućava. Uostalom, niste vi klub kojeg guraju, već vas zakidaju, jel tako? :mrgreen: Do sad bi vas kaznili kao nottingham ili everton da nešto nije kako treba.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 avg 2025, 13:05

Arvid je napisao/la:
25 avg 2025, 12:36
**** mater pa zar nisu i ovog Spursi ganjali :urnebes:

Arteta sa stoperima ko Pepun s golmanima.
Nisu, to su Romanove budalastine. Frajer dobiva ozbiljnu lovu za ovakav PR.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 25 avg 2025, 13:16

Na kraju ce ispasti da ni Eze-a niste ganjali. :mrgreen:

Neko pitanje za navijace Projekta dok nisu otisli sa teme...
Koliko ce Palmer biti odsutan? Ili vas samo transferi zanimaju pa to i ne pratite...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 25 avg 2025, 13:30

Otelo je napisao/la:
25 avg 2025, 09:16
Lako je bilo u Sportingu gurati svoje kad su ti individualno igrači bolji od svih drugih, ali ovdje ne ide.
Molim??? :urnebes:
Donio im prvu titulu poslije 19 god. Izveo ih iz grupne faze LP prvi put od 2009. ja mislim. Svake godine rasprodaju najbolje igrače, sa pozitivnim Net spend svake sezone osvoje titulu ili budu thereabouts. Ali oni nisu 10 godina imali jbnog Eda Woodwarda sa bankarskim bravurama na DoF poziciji, pa onda 3-4 godine lokalnog klošara Richarda Arnolda, što je isto kao da si mene stavio na budem CEO.
Mi startamo sa bar 10 godina zaostatka za drugim ekipama.

Mislim, svi vi imate validna mišljenja, svakako da start nije zadovoljavajući i možda sam ja jedini koji bi bio spreman čekat i 5 godina da ovo proradi. Ali nmg te gluposti "tvrdoglav, nece da se prilagodi" kad ste isto govorili i za Ten Haga da je bezmudaš jer je odustao od svojih principa poslije prvog debakla. Makar budite dosljedni, a ne ko oni retardirani punditi
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 25 avg 2025, 13:34

Ruben strašni

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 25 avg 2025, 13:51

VivaLaStella je napisao/la:
25 avg 2025, 13:30
Otelo je napisao/la:
Lako je bilo u Sportingu gurati svoje kad su ti individualno igrači bolji od svih drugih, ali ovdje ne ide.
Donio im prvu titulu poslije 19 god. Izveo ih iz grupne faze LP prvi put od 2009. ja mislim. Svake godine rasprodaju najbolje igrače, sa pozitivnim Net spend svake sezone osvoje titulu ili budu thereabouts. Ali oni nisu 10 godina imali jbnog Eda Woodwarda sa bankarskim bravurama na DoF poziciji, pa onda 3-4 godine lokalnog klošara Richarda Arnolda, što je isto kao da si mene stavio na budem CEO.

Mislim, svi vi imate validna mišljenja, svakako da start nije zadovoljavajući i možda sam ja jedini koji bi bio spreman čekat i 5 godina da ovo proradi. Ali nmg te gluposti "tvrdoglav, nece da se prilagodi" kad ste isto govorili i za Ten Haga da je bezmudaš jer je odustao od svojih principa poslije prvog debakla. Makar budite dosljedni, a ne ko oni retardirani punditi
Pa ako si ti zadovoljan sa Amorimom, i nacinom kako se ophodi prema igracima i koliko je tvrdoglav i nimalo ne zeli da se prilagodi, super, drugi su i zadovoljniji :mrgreen:

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 25 avg 2025, 13:55

Gunner4 je napisao/la:
25 avg 2025, 13:16

Koliko ce Palmer biti odsutan? Ili vas samo transferi zanimaju pa to i ne pratite...
Ne brini, necemo mi nigdje, barem ja. Ne bi trebao puno odsustvovati, nije ni protiv Palacea bio u potpunosti spreman, pa je ovo vise bilo iz predostroznosti. Postoji mogucnost da propusti ovu utakmicu protiv Fulhama pa da iskoriste stanku da se u potpunosti oporavi i odmori, ali nista vise od toga. Ali naravno, ceka se sluzbena potvrda kluba ili trenera, nadam se da ce biti prije petka kad je presica

realniTakticar
Kontakt:

Post Postao/la realniTakticar » 25 avg 2025, 14:13

Otelo je napisao/la:

Vi navijači Uniteda sve više pribjegavate „lažnom optimizmu“ - ponavljajući da je Amorim nevino žrtveno janje jer želite vjerovati da će se stvari popraviti, iako brojke (samo 28 bodova u 29 utakmica) ne prate tu nadu.
Umjesto da se suočite sa stvarnim problemima—taktikom, formom ili lošim izmjenama vrlog trenera, odgovornost prebacujete na druge okolnosti, bivse menadzere (koje ste isto tako hvalili), sportske direktore i slicno.
Żelja tj. potreba da se vjeruje da će biti bolje i da je Amorim onaj pravi može samo zamagliti realnost, ali istinska promjena počinje priznavanjem problema, ne samo njegovim ignorisanjem. Ovoliko loši brojevi a posebno igra na terenu u kojoj skoro nikad nema kontrole utakmice neovisno da li je protivnik kvalitetan ili ne je samo na treneru koji je tu skoro sad vec godinu dana.
Thomas Frank je uradio za 2 meča vise sa Tottenhemom nego Amorim za 29 mečeva sa Unitedom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 avg 2025, 14:30

Otelo je napisao/la:

Kakav start? 29 utakmica je prošlo u ligi i igrate isto kao prvi dan je došao?

Bio je i Liverpool u raspadu kad je došao Klopp, pa se vidjela promjena u prvih pet minuta prvog meča.

Kako može Frank promijeniti ekipu? Maresca? Glasner?

I potrošio je 200 miliona, prošao pola prošle sezone i više, cijelo ljeto i isti **** i dalje.

Jest imao najbolju ekipu u Sportingu u odnosu na ostatak lige. Imaš tri kluba i svi ostali su daleko ispod, pa **** Varaždin šamara nedavno Santa Claru kući.

Nije problem čekati da proradi kad vidiš da nešto ima, da ima neki smisao, ali nema toga na terenu, nema toga nigdje. Vi plačete za vezom, a dovedite igrača naprijed i držite Casemira.

Njemu je prošla sezona trebala biti taktička, a sad da se vidi rezultat toga, no ništa.

Vodio je već 43 utakmice i na terenu nema napretka.

I opet se vraćam na Franka, čovjek došao, već protiv Burnleya svi vide razliku, protiv Cityja pokazao taktičku spremnost.

A Amorim još u 29 utakmica nije uvezao dvije ligaške pobjede i izgubio od Tottenhama finale, protiv ekipe koju u tom trenutku nije mogla dobiti samo naša repka bez Dzeke i evidentno Ruben Amorim.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 25 avg 2025, 14:32

Niđe veze, normalno da ćemo podržat svakog trenera, sve dok ne vidiš da jednostavno ne ide. Ja sam i Ten Haga ovako podržavao sve do one finalne utakmice protiv West Hama kada je dobio otkaz. Tada sam i ja digao ruke od njega, ali ne zbog toga jer je loš trener nego jer je očito bilo da je nepovratno izgubio svlačionicu..

Amorim neće u budućnosti imati takvu vrstu podrške (ovo, kriv je CEO itd) jer na tim funkcijama su sada konačno ljudi iz fudbala i laici vide da znaju raditi posao i sa ograničenim budžetom. Klub je odredio ciljeve: Ove sezone Top6, a 2028. titula.
Ako to ne uspije zaslužuje da se kritikuje, a ovo sad sprdanje dok se klub čupa iz govana koja su se slagala zadnjih 15 godina je bezze

@Otelo Ok, stoji, ali polako. Dat ćemo i Franku vremena.
I Nuno je imao dobar start za Spursima

L'art pour l'art.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 25 avg 2025, 14:47

superFrankie je napisao/la:
25 avg 2025, 13:55
Gunner4 je napisao/la:
25 avg 2025, 13:16

Ne brini, necemo mi nigdje, barem ja. Ne bi trebao puno odsustvovati, nije ni protiv Palacea bio u potpunosti spreman, pa je ovo vise bilo iz predostroznosti. Postoji mogucnost da propusti ovu utakmicu protiv Fulhama pa da iskoriste stanku da se u potpunosti oporavi i odmori, ali nista vise od toga. Ali naravno, ceka se sluzbena potvrda kluba ili trenera, nadam se da ce biti prije petka kad je presica
slika
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 25 avg 2025, 14:59

superFrankie je napisao/la:
25 avg 2025, 13:51
Pa ako si ti zadovoljan sa Amorimom, i nacinom kako se ophodi prema igracima i koliko je tvrdoglav i nimalo ne zeli da se prilagodi, super, drugi su i zadovoljniji :mrgreen:
Pa znam da ovo ne izgleda dobro, toga su svi svjesni ali nije rješenje svakih 12 mjeseci mijenjat trenera. Čovjek je od samog početka, od prvog kiksa, govorio da neće odstupiti od svojih principa i ja to poštujem. Za totalnu promjenu formacije/sistema i kulture u klubu treba dosta vremena.
Meni je draže ovako. Ovaj boost koji su Spursi dobili sa Frankom smo i mi imali sa skoro svakim novim trenerom, pa znamo kako je svaki završio.

To kako se ophodi prema igračima, vjerovatno misliš na Garnacha i ostatak tzv. "bomb squada". Ne postoji navijač Uniteda koji ne podržava ovo brutalno rezanje deadwooda. Oni igrači koji su tu obožavaju Amorima, iako su mu treninzi recimo dosta intenzivniji nego kod ETH

L'art pour l'art.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 avg 2025, 15:06

Ništa se ti ne sikiraj.

Moyes, Ragnick, Mou, Van Gaal, Solskejer, Ten Hag, svi su imali podršku i željeli smo da ostanu što duže.

Istu ćemo dati i Amorimu :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

realniTakticar
Kontakt:

Post Postao/la realniTakticar » 25 avg 2025, 15:26

Za igru na terenu i to mislim iskljucivo na igru, pristup, stil, akcije, kontrola utakmice, na vrijeme izmjene ali proaktivne ne reaktivne, sve to cini jednog trenera dobrim ili losim i to nema veze sa stanjem u klubu, finansijskim sektorom, sportskim direktorom ili vlasnikom vec iskljucivo sa trenerom.
Amorim je do sada uradio veoma los posao.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 25 avg 2025, 15:27

Otelo je napisao/la:
25 avg 2025, 15:06
Ništa se ti ne sikiraj.

Moyes, Ragnick, Mou, Van Gaal, Solskejer, Ten Hag, svi su imali podršku i željeli smo da ostanu što duže.

Istu ćemo dati i Amorimu :salut:
Ni Mourinho nije imao ovakvu podrsku uprave, ovaj je dobio igraca kojeg je htio, druga stvar sto je ogranicen i sto ne zna za drugi sistem i formaciju od ovoga, pa recimo trazi da mu dovedu Mbeuma za desnu desetku :bow:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 25 avg 2025, 15:29

Treba zamjena za Kiwiora koji ide, a Hincapie je najbolji defanzivac Farmerlige :salut:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.