Ne treba praviti bauk ako se ne uzmu sljedece dvije. Ne treba se predavati, ali ono sto nas ceka ce biti izuzetno tesko. Jednom smo pobjedili Borac protiv sudija cisto sumnjam da ce isto dozvoliti ovaj put, ali prvo tekma u Doboju..Simi je napisao/la: ↑25 avg 2025, 08:30Dzaba sve ovo ako se ne uzme u Doboju. Mirno i stalozeno bez padanja na provokacije koju god ublehu u crnom nam posalju. Bio je faul sinoc prije igranja rukom i to u najmanju ruku zuti. Epilog slobodan udarac za skutore. Nisam se pridruzivao psovkama nakon Rudara iz nekog razloga sto smo dosta gore imali na klupi i davali neke sanse, nadali se da ce se posloziti, a treneri ubleha do ublehe. Koliko god losa igra bila, Adzem nije za psovki kakve su se mogle cuti tog vikenda na stadionu i u mojim ocima je bas veliki poraz navijaca to bio koliko god igra losa bila. Nije ni sinoc prstalo od kvaliteta, a da se ne lazemo i nece. Ko prati ovu ligu tragajuci za kvalitetom fulio je dobrih 500 kilometara. Sa Adzemom do zime bi bilo dobro ostati, pa nakon toga vidjeti sta i kako dalje. Potreban nam je kontinuitet rada, sto sam mislio da cemo sa Coricem dobit al jbg. Svaka cast momcima za pobjedu sinoc, dosta momaka koje se pljuvalo je odigralo top tekmu sto ne znaci da vec u Doboju nece napraviti neki kardinalnu glupost koja ce izbiti bodove. Polako jednu po jednu ovo ce biti veoma cudna sezona. Vidjeli smo pitare sinoc kako su iskihali zbog nervoze koju im je sabrija priredio. Uporedio bi to sa nasom tekmom protiv borca prije 3 godine na Grbavici, samo je tad nervoza dolazila sa tribina Grbavice. Vinia jos vise forsirati. Kod gola je ostavio stopera 5 metara iza sebe. Malo podsjeca na Santosa u nekim momentima. Cestitke za sinoc, u Doboj po 3 boda!!!
![]()
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Prije svega, ljep pozdrav svima...
Ima li kakvih vijesti oko pojacanja?
- mamonelafo
- Kontakt:
U Doboju će nam, gotovo sigurno biti neko kasapljenje... Imamo li puno igrača sa dva žuta ili nemamo nijednog?Pablo11 je napisao/la: ↑25 avg 2025, 09:29Ne treba praviti bauk ako se ne uzmu sljedece dvije. Ne treba se predavati, ali ono sto nas ceka ce biti izuzetno tesko. Jednom smo pobjedili Borac protiv sudija cisto sumnjam da ce isto dozvoliti ovaj put, ali prvo tekma u Doboju..Simi je napisao/la: ↑25 avg 2025, 08:30Dzaba sve ovo ako se ne uzme u Doboju. Mirno i stalozeno bez padanja na provokacije koju god ublehu u crnom nam posalju. Bio je faul sinoc prije igranja rukom i to u najmanju ruku zuti. Epilog slobodan udarac za skutore. Nisam se pridruzivao psovkama nakon Rudara iz nekog razloga sto smo dosta gore imali na klupi i davali neke sanse, nadali se da ce se posloziti, a treneri ubleha do ublehe. Koliko god losa igra bila, Adzem nije za psovki kakve su se mogle cuti tog vikenda na stadionu i u mojim ocima je bas veliki poraz navijaca to bio koliko god igra losa bila. Nije ni sinoc prstalo od kvaliteta, a da se ne lazemo i nece. Ko prati ovu ligu tragajuci za kvalitetom fulio je dobrih 500 kilometara. Sa Adzemom do zime bi bilo dobro ostati, pa nakon toga vidjeti sta i kako dalje. Potreban nam je kontinuitet rada, sto sam mislio da cemo sa Coricem dobit al jbg. Svaka cast momcima za pobjedu sinoc, dosta momaka koje se pljuvalo je odigralo top tekmu sto ne znaci da vec u Doboju nece napraviti neki kardinalnu glupost koja ce izbiti bodove. Polako jednu po jednu ovo ce biti veoma cudna sezona. Vidjeli smo pitare sinoc kako su iskihali zbog nervoze koju im je sabrija priredio. Uporedio bi to sa nasom tekmom protiv borca prije 3 godine na Grbavici, samo je tad nervoza dolazila sa tribina Grbavice. Vinia jos vise forsirati. Kod gola je ostavio stopera 5 metara iza sebe. Malo podsjeca na Santosa u nekim momentima. Cestitke za sinoc, u Doboj po 3 boda!!!
![]()
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
po meni su sinoć dobili utakmicu Rakić i Pejić (preslikana odbrana njih dvojice kao JAber i Dangubić protiv Borca). volio bih vidjeti koliko su pretrčali. Uglavnom samo kolektivnom igrom možemo dobiti utakmicu. Ko se razumije iole (ja evo i ne baš), može vidjeti kako su njih dvojica neutralisali totalno stopere i Surdanovića. Umnogome je pomoglo što je Zrinjski igrao neku formaciju 4312 gdje nisu imali krila. Uglavnom odličan osjećaj, nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Očekujem da i Gojak dobije šansu, da vidimo kakav je.
Svi po jedan zuti imajumamonelafo je napisao/la: ↑25 avg 2025, 10:34
U Doboju će nam, gotovo sigurno biti neko kasapljenje... Imamo li puno igrača sa dva žuta ili nemamo nijednog?
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Postavlja se pitanje, da li je Alic trenutno najbolji igrac lige?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Bilo bi lijepo da igrace naseg kluba, strucni stab, ljude koji se vrte direktno oko ekipe kao podrška u bilo kakvom smislu, ne karakterisemo raznim imenima, ni ovdje niti na stadionu.
Niti su isprozivani igrači profili za Reala, ali nisu ni za ovih rijeci gore pomenutih jer neke stvari moras znati, a nasuprot si imao ekipu koja je bolje od tebe (bar imenima)
Nije ni Adzem Anceloti ali se mora reci da je izveo odlicnu ekipu, svjesnu sta mogu i ono najvaznije, kada im se ukaze prilika iskoristit ce je. Veoma borbeni, u liniji skoro citavo vrijeme. Sve su ovo naravno zasluge i trenera. Mozemo sada reci sto to nije prepoznao prije ali mozda i drugi rezultati nam govore da smo igrali sa ekipama a ne protiv imena kluba.
Jedino sto mi smeta i dalje i ne znam jesu li upute ili ne...Volio bih da Mufta uzme vise odgvoornosti unutar 16metara i ove neke glupe lopte pokupi,jer iz gluposti obicno....
Sosic, ne znam, toliko mi je cudan, ono zargonski kao da nisi igrao termin godinu, pa dođeš, pa ti bi svašta nešto u glavi ali govor tijela, osjećaj sa loptom kaže drugačije...Vjerovatno je sve uticalo i na formu i zelim ti brz povratak i mirnu glavu lafe
Sloga...Od ovih kao "van top 4" ekipe, po meni najkvalitetnija zbog svega, igraca, mladog trenera, podrske koju evidentno imaju od strane grada,privatnika i politicke opcije...Treba mirno i hrabro, nekako vjerujem da je nasa ekipa "porasla" i da ce biti to sve dobro u Doboju.
Nikad nesto ne izdvajam ali danas moram, Pejicu ovo je bilo veoma zrelo...Rakovicu, danas sam u tebi vidio onu borbenost Krpica i inteligenciju meni dragog majstora Memica...I nisam htio prije ali sada definitivno, Erik...dugo ovakvog igraca nismo imali..i zna lopte, i mahalac...Htio sam ovo napisati poslije Rudara, kada je ko fol dosao da nabaci Mufti kod penala i ohrabri ga, i pomjeri loptu sa bijele tacke
Treba nam to u ekipi, trebamo uvijek takvog igraca.
Lijep pocetak sedmice, idemo dalje!
Niti su isprozivani igrači profili za Reala, ali nisu ni za ovih rijeci gore pomenutih jer neke stvari moras znati, a nasuprot si imao ekipu koja je bolje od tebe (bar imenima)
Nije ni Adzem Anceloti ali se mora reci da je izveo odlicnu ekipu, svjesnu sta mogu i ono najvaznije, kada im se ukaze prilika iskoristit ce je. Veoma borbeni, u liniji skoro citavo vrijeme. Sve su ovo naravno zasluge i trenera. Mozemo sada reci sto to nije prepoznao prije ali mozda i drugi rezultati nam govore da smo igrali sa ekipama a ne protiv imena kluba.
Jedino sto mi smeta i dalje i ne znam jesu li upute ili ne...Volio bih da Mufta uzme vise odgvoornosti unutar 16metara i ove neke glupe lopte pokupi,jer iz gluposti obicno....

Sosic, ne znam, toliko mi je cudan, ono zargonski kao da nisi igrao termin godinu, pa dođeš, pa ti bi svašta nešto u glavi ali govor tijela, osjećaj sa loptom kaže drugačije...Vjerovatno je sve uticalo i na formu i zelim ti brz povratak i mirnu glavu lafe

Sloga...Od ovih kao "van top 4" ekipe, po meni najkvalitetnija zbog svega, igraca, mladog trenera, podrske koju evidentno imaju od strane grada,privatnika i politicke opcije...Treba mirno i hrabro, nekako vjerujem da je nasa ekipa "porasla" i da ce biti to sve dobro u Doboju.
Nikad nesto ne izdvajam ali danas moram, Pejicu ovo je bilo veoma zrelo...Rakovicu, danas sam u tebi vidio onu borbenost Krpica i inteligenciju meni dragog majstora Memica...I nisam htio prije ali sada definitivno, Erik...dugo ovakvog igraca nismo imali..i zna lopte, i mahalac...Htio sam ovo napisati poslije Rudara, kada je ko fol dosao da nabaci Mufti kod penala i ohrabri ga, i pomjeri loptu sa bijele tacke

Lijep pocetak sedmice, idemo dalje!
-
- Kontakt:
Ima li kakav forumas od povjerenja kojem mogu poslati pisani dokaz da sredstva nisu uplacena za jug od strane kantona, pa da potvrdi ljudima ovdje kad meni vec ne vjeruju 

Suti gdje ces im to rec, hebo im Benjamina hurmasicu, tek smo popusili pricu oko reflektora
- BiHSportman
- Kontakt:
BiHSportman je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:52Kanton nije uplatio pare? Šta to znači za nastavak izgradnje?
Ne bi mogao ici JP za izvođača bez uplacenih para Kantona prema Općini Novo Sarajevo koja raspisuje nakon toga tender, to je fakt i put kojim sve ide u BiH. Sve ostalo je mimo Zakona.

-
- Kontakt:
Odavno ne pamtim bolju partiju ekipe u kompletu kao sinoć.Svi do jednog su radili šta se od njih očekivalo.Ali ono što je odigrao Odinaka sinoć,impresivno stvarno.Eh sad 2 utakmice Sloga i Borac.Očekuju se Gigovići,Njegomirovići i Bilbije,nadam se samo da neće biti lakrdije i da će nam se vratiti makar 2 igrača iz prve postave za Slogu.Velika su očekivanja navijača i javnosti od nas nakon sinoćnje pobjede,pa se nadam da nećemo podleći pritisku.
- mamonelafo
- Kontakt:
Pošalji meni, živo me zanima kako izgleda taj papir što ti imaš.
Nije takoAdmir74 je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:55BiHSportman je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:52Kanton nije uplatio pare? Šta to znači za nastavak izgradnje?
Ne bi mogao ici JP za izvođača bez uplacenih para Kantona prema Općini Novo Sarajevo koja raspisuje nakon toga tender, to je fakt i put kojim sve ide u BiH. Sve ostalo je mimo Zakona.![]()
- mamonelafo
- Kontakt:
Ma dobro je namairfo je napisao/la: ↑25 avg 2025, 12:08Nije takoAdmir74 je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:55BiHSportman je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:52Kanton nije uplatio pare? Šta to znači za nastavak izgradnje?
Ne bi mogao ici JP za izvođača bez uplacenih para Kantona prema Općini Novo Sarajevo koja raspisuje nakon toga tender, to je fakt i put kojim sve ide u BiH. Sve ostalo je mimo Zakona.![]()
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bosnas_, Paromlinac, zlatandr i 67 gostiju.