Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Beduin
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Ja ni ne ocekujem neke dobre partije reprezentacije u ovom momentu zbog smjene generacije i isprobavanja velikog broja mladih igraca, trazenja onog najboljeg sto imamo. Ovi trenutno rezultati su mi cak iznad ocekivanja.
Dolaskom ovog SŠ je receno kako rezultat nije prioritet, nego nova baza igraca, pravljenje tima za naredno veliko takmicenje (EP) i ja sam nekako se u startu pomirio s tim.
Sad samo pratim nase reprezentativce i radujem se svakom dobrom nastupu jer to u konacnici znaci i ostvarivanje cilja reprezentacije.
Previse se negative pravi pred svako okupljanje, brzo se zaboravlja ovo gore oko pripriteta. Isto tako se zaboravlja kad je Petev dosao i na prvoj presici govorio kako ce igrati samo oni koji igraju redovno u svojim klubovima, mi svi se obradovali tome, a onda nakon 2 okupljanja nas sve prevario. Prisjetite se koga se tada nije pozivalo, a kakav hamelj se zvao i jel' to bilo menadzerski. Dato mu je vrijeme i poceo je praviti solidne rezultate sa onom sto ima. To isto ocekujem i od ovih ljudi nakon mekog vremena.
Ono najbolje od nas ocekujem nekad krajem naredne godine i tamo 2027. dok ovi neki mladici stasaju i izbore se za svoje uloge u klubovima.
Dolaskom ovog SŠ je receno kako rezultat nije prioritet, nego nova baza igraca, pravljenje tima za naredno veliko takmicenje (EP) i ja sam nekako se u startu pomirio s tim.
Sad samo pratim nase reprezentativce i radujem se svakom dobrom nastupu jer to u konacnici znaci i ostvarivanje cilja reprezentacije.
Previse se negative pravi pred svako okupljanje, brzo se zaboravlja ovo gore oko pripriteta. Isto tako se zaboravlja kad je Petev dosao i na prvoj presici govorio kako ce igrati samo oni koji igraju redovno u svojim klubovima, mi svi se obradovali tome, a onda nakon 2 okupljanja nas sve prevario. Prisjetite se koga se tada nije pozivalo, a kakav hamelj se zvao i jel' to bilo menadzerski. Dato mu je vrijeme i poceo je praviti solidne rezultate sa onom sto ima. To isto ocekujem i od ovih ljudi nakon mekog vremena.
Ono najbolje od nas ocekujem nekad krajem naredne godine i tamo 2027. dok ovi neki mladici stasaju i izbore se za svoje uloge u klubovima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:

Dok je jos igro fudbal profesionalno, redovan je bio gost po kockarnicima. E moj Periša neznas skim imas posla. Preko 20 godina iskustva kockanja i blefiranja.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
- JayCatwright
- Kontakt:
pomalo ofirno Esmir zamolio Perišića da objavi story, prozreo je to stari pokeraš Barba, možeš Esmire dati 100 golova, nećeš biti pozvan
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Po meni ni smjena generacije nije odrađena baš na najbolji način. Neki su se igrači prelagano otpisali a bili su standardni, drugi koji su trebali biti dio te smjene generacije su prekriženi odnosno s njima ima neki konflikt. Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Gazibegović, Hadžiahmetović pa i možda Krunić su trebali ostati i ove nove nadograditi na te, pa Bajrakterić, Huseinbašić i Karić su trebali biti tu da podignemo nivo igre, sa prvom dvojicom se i posvađao, imaju neke zamjerke a zadnjeg nikako nije ni zvao.
Ne kažem da su klase ovi igrači ali su trebali biti dio repke jer ionako imamo problem sa manjkom kvalitetnih igrača a ovi sasvim sigurno mogu da doprinesu tome da donesu određenu vrstu kvaliteta, u većoj ili manjoj mjeri.
Barbarezov najveći problem je njegov ego, ne želi da prihvati nikakvu kritiku i sa takvom osobom ne možeš dugo da funkcionišeš. Ako uspije da smanji ego i krene da uvažava kritiku onda možemo hajrovati i mi a i on.
Ne kažem da su klase ovi igrači ali su trebali biti dio repke jer ionako imamo problem sa manjkom kvalitetnih igrača a ovi sasvim sigurno mogu da doprinesu tome da donesu određenu vrstu kvaliteta, u većoj ili manjoj mjeri.
Barbarezov najveći problem je njegov ego, ne želi da prihvati nikakvu kritiku i sa takvom osobom ne možeš dugo da funkcionišeš. Ako uspije da smanji ego i krene da uvažava kritiku onda možemo hajrovati i mi a i on.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
- Kontakt:
Za kaznu neće biti pozvan ni sljedeće okupljanje makar bio i standardanJayCatwright je napisao/la: ↑25 avg 2025, 09:55pomalo ofirno Esmir zamolio Perišića da objavi story, prozreo je to stari pokeraš Barba, možeš Esmire dati 100 golova, nećeš biti pozvan

Ja otprilke ovako doživljavam Barbareza, ovaj SS i direktora Spahica:
Oni ne žele u timu placipi… (da se ne izražavam), psihički nestabilne igrače, pobjegulje s priprema ili one koji unose nemir na ovaj ili onaj način, one koji igraju preko neke stvari i kojima se ne trci i ne “radi” na terenu, Itd.
Previše su puta oni dok su bili reprezentativci ispaštali zbog takvih pojedinaca. Ne žele da sada kao struka ponavljaju istu grešku.
Ili ćeš da radiš i budeš posvećen i daš svoj maksimum, ili ćeš ostati bez poziva dok svoj odnos ne promijeniš.
Jedino ispravno i jeste tako.
Edit: neko je prije par dana spominjao da ovoliko gomilanje novih reprezentativaca možda i nije dobro jer kakvu poruku šalješ “starosjediocima” - otprilike tako nešto…zapravo je to nešto najbolje sto su mogli napraviti. Konkurencija. Niko nije siguran osim onaj ko svojom posvećenošću i trudom zasluzi, taman ti bio igrač Milana do jučer.
Oni ne žele u timu placipi… (da se ne izražavam), psihički nestabilne igrače, pobjegulje s priprema ili one koji unose nemir na ovaj ili onaj način, one koji igraju preko neke stvari i kojima se ne trci i ne “radi” na terenu, Itd.
Previše su puta oni dok su bili reprezentativci ispaštali zbog takvih pojedinaca. Ne žele da sada kao struka ponavljaju istu grešku.
Ili ćeš da radiš i budeš posvećen i daš svoj maksimum, ili ćeš ostati bez poziva dok svoj odnos ne promijeniš.
Edit: neko je prije par dana spominjao da ovoliko gomilanje novih reprezentativaca možda i nije dobro jer kakvu poruku šalješ “starosjediocima” - otprilike tako nešto…zapravo je to nešto najbolje sto su mogli napraviti. Konkurencija. Niko nije siguran osim onaj ko svojom posvećenošću i trudom zasluzi, taman ti bio igrač Milana do jučer.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 25 avg 2025, 10:25, ukupno mijenjano 1 put.
Nije lose ni Belmin rekao kad je pricao o Kerimu kako je htio pod hitno klub gdje ce igrati, graditi status i tako zasluziti poziv u reprezentaciju, a ne da na osnovu imena kluba zeli dobit status reprezentativca kako bi tim cinom i popravio svoj status u klubu. 100% sam siguran da se u toj prici nesto i na Esmira odnosilo
To je to. Jer samo takvim pristupom mozemo nadomjestiti ocigledan manjak kvaliteta.hurem je napisao/la: ↑25 avg 2025, 10:16Ja otprilke ovako doživljavam Barbareza, ovaj SS i direktora Spahica:
naprijed rejal
Eno nam selektor kao uvrijeđena mlada, otpratio Ivana na Instagramu...JayCatwright je napisao/la: ↑25 avg 2025, 09:55pomalo ofirno Esmir zamolio Perišića da objavi story, prozreo je to stari pokeraš Barba, možeš Esmire dati 100 golova, nećeš biti pozvan

Nenadyebivo!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
- Kontakt:
Najljepši dan u bh fudbalu ce biti kada ovom čovjeku vidimo ledja. Barba napolje!!! Ne zbog Esmira vec zbog svih žrtvi njegovih hirova i inata.
Tek kad vidimo Vici leđa bit će bolje...tuzlanskinacin je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:20Najljepši dan u bh fudbalu ce biti kada ovom čovjeku vidimo ledja. Barba napolje!!! Ne zbog Esmira vec zbog svih žrtvi njegovih hirova i inata.
-
- Kontakt:
Nek idu zajedno pod ruku kako su se i uortačili...Iceplayer je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:28Tek kad vidimo Vici leđa bit će bolje...tuzlanskinacin je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:20Najljepši dan u bh fudbalu ce biti kada ovom čovjeku vidimo ledja. Barba napolje!!! Ne zbog Esmira vec zbog svih žrtvi njegovih hirova i inata.
- Beduin
- Kontakt:
Mozda se nije direktno na njega odnosilo, ali se moze uzeti pod istu pricu.Sheyi je napisao/la: ↑25 avg 2025, 10:20Nije lose ni Belmin rekao kad je pricao o Kerimu kako je htio pod hitno klub gdje ce igrati, graditi status i tako zasluziti poziv u reprezentaciju, a ne da na osnovu imena kluba zeli dobit status reprezentativca kako bi tim cinom i popravio svoj status u klubu. 100% sam siguran da se u toj prici nesto i na Esmira odnosilo
Radi, treniraj, izbori se u klubu za minutazu i raduj se pozivu u nacionalni dres. Zasad se Esmir nije oglasavao i to je jedino dobra stvar za nas, neka suti i usavrsava se u klubu i sigurno ce poziv doci. Kao sto je i Alajbegovic ga dobio.
Volio bih sad naci silne postove pametologa koji su bili 100% sigurni da Alajbegovica nece pozvati, vazda jedni te isti ovdje kenjaju i onda to polizu, ali na hinjaka samo presute i idu dalje sa pljuvanjem. Kao i da necemo uzeti ni 4 boda protiv Kipra i Rumunije, da ce odmah otici sa foruma, jer eto oni se razumiju u fudbal. Ko marica u kriv qurac.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
tako je hureme...a sta cemo sa "placiphickom' hajradinovicem cija hanuma javno proziva, ali ona moze, ipak su kucni prijatelji za porodicom dzeko:-)hurem je napisao/la: ↑25 avg 2025, 10:16Ja otprilke ovako doživljavam Barbareza, ovaj SS i direktora Spahica:
Nije da imamo velemajstore u veznom redu, ali iskreno mene brine i manjak golgetera u napadu. Sve i da imamo Xavija, Iniestu i Busketsa licno u vezi, dzaba ti ako nema ko da loptu pospremi u gol.
Bazdar je na nivou wannabe talenta. Jako je mlad i trebao je biti dio u21 reprezentacije kao sto sam vec to vise puta spomenuo. Covjek ni sa cim nije pokazao da je kalibar za seniorsku reprezentaciju. Izvlaci ga samo ta mladost da ima vremena da se razvije. Ali dok se ne razvije i ako se razvije, ne treba ga pozivati u reprezentaciju. U njegovoj biografiji jedino vrijedno spomena je par golova u Partizanu.
Ako je to mjerilo, onda je Sandro Kulenovic 3 puta bolji igrac jer je prosle sezone dao 22 gola u Dinamu. To je vise nego sto je Bazdar dao u karijeri golova za sve timove.
Tu je i Pejcinovic kojeg treba kaparisati sto prije i dati mu sansu. Jer ako on procepi i pocne zabijati u wolfsburgu, vjerovatno ce ga i njemci zvati barem na jednu utakmicu.
Dakle, Pejcinovic, Sandro K. ili ako ne oni onda trazi dalje i pozivaj nekog drugog da ga isprobamo barem protiv losijih reprezentacija. Dzekino je odsviralo. Treba nam neko novi.
Bazdar je na nivou wannabe talenta. Jako je mlad i trebao je biti dio u21 reprezentacije kao sto sam vec to vise puta spomenuo. Covjek ni sa cim nije pokazao da je kalibar za seniorsku reprezentaciju. Izvlaci ga samo ta mladost da ima vremena da se razvije. Ali dok se ne razvije i ako se razvije, ne treba ga pozivati u reprezentaciju. U njegovoj biografiji jedino vrijedno spomena je par golova u Partizanu.
Ako je to mjerilo, onda je Sandro Kulenovic 3 puta bolji igrac jer je prosle sezone dao 22 gola u Dinamu. To je vise nego sto je Bazdar dao u karijeri golova za sve timove.
Tu je i Pejcinovic kojeg treba kaparisati sto prije i dati mu sansu. Jer ako on procepi i pocne zabijati u wolfsburgu, vjerovatno ce ga i njemci zvati barem na jednu utakmicu.
Dakle, Pejcinovic, Sandro K. ili ako ne oni onda trazi dalje i pozivaj nekog drugog da ga isprobamo barem protiv losijih reprezentacija. Dzekino je odsviralo. Treba nam neko novi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
tuzlanskinacin je napisao/la: ↑25 avg 2025, 11:20Najljepši dan u bh fudbalu ce biti kada ovom čovjeku vidimo ledja. Barba napolje!!! Ne zbog Esmira vec zbog svih žrtvi njegovih hirova i inata.

Duga je to lista igrača, koje je stručnjak prekrižio, a koji su miljama ispred mnogih koji dobijaju poziv.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
-
- Kontakt:
Ne mozes tek tako otpisivati igrace koji su vec neko vrijeme tu.hurem je napisao/la: ↑25 avg 2025, 10:16
Najbolji primjer je Haris Tabakovic.
Momak se uredno pojavljivao na okupljanjima, cekao priliku, ali Barbarez ga uvijek ostavljao po strani i davao mu zadnjih 10ak minuta da igra ili ga posalje kao visak na tribine.
Vrhunac svega jeste prvi poziv Kulenovicu, i odmah momak zavrsi u startnoj postavi sa Demirovicem, a Haris zavrsio opet na tribinama...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ja sam mislio da ti malo bolje pratiš reprezentaciju:babino je napisao/la: ↑25 avg 2025, 12:24tako je hureme...a sta cemo sa "placiphickom' hajradinovicem cija hanuma javno proziva, ali ona moze, ipak su kucni prijatelji za porodicom dzeko:-)hurem je napisao/la: ↑25 avg 2025, 10:16Ja otprilke ovako doživljavam Barbareza, ovaj SS i direktora Spahica:
Barbarez je naime pohvalio potez Harisa Hajradinovića.
“Ništa se ne radi pojedinačno i lično. Sa svima pričamo komuniciramo, tražimo reakcije od njih. Haris Hajradinović se jedini udostojio da nazove i ispriča svoju priču. Samo razgovorom možemo napredovati“, kazao je selektor.
Ja sam siguran da bi i Ahmedhodzic bio vracen kada bi se udostojio da napravi korak ka tome.
@vendeta, uvijek će biti izolovanih slučajeva, bit će i grešaka, ali nije ni Tabakovic cvjecka. Meni lično ništa ne predstavlja ime kluba pored igraca. Kod mene bi uvijek prije igrao igrac Pafosa i Brodbyija nego igrac Kolna ako ne daje svoj maksimum.
Par momaka su od jesenas na hlađenju, to je jasno rečeno. Tabakovic je izgleda takodjer jedan od njih.
Ili jesi ili nisi. Nema igranja uvrijeđene mlade. Izbori se za svoj status. Mnogo veće torture su preživljavali Demirovic i Dedic i to u vrijeme kada je bilo totalno rasulo i nije postojalo nikakvog sistema. Sada taj sistem ima, kakav takav ali ima.
Direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić obrazložio je na konferenciji za medije zašto na spisku za utakmice protiv Njemačke i Mađarske nema pojedinih igrača. Pozive nisu dobili Dennis Hadžikadunić, Dal Varešanović, Rade Krunić i Kenan Pirić.
- Kratko ću se zadržati. Nedavno ste pročitali moje saopćenje. Ono se odnosilo na dečke kojih nema na spisku, a bili su na prošlom.
Idemo putem da se u reprezentaciju dolazi radom, redom, disciplinom i ljubavlju. Tako je danas i tako će biti ubuduće. Onih koji nema, s razlogom ih nema. Oni nisku isključeni iz budućih okupljanja. Ovo su neke disciplinske mjere. Na tome ćemo istrajati i to ćemo tražiti u budućnosti. Samo tako možemo reprezentaciju vratiti gdje je bila - rekao je Spahić.
Moju podršku imaju. Ništa mi ne predstavlja to sto nema par pojedinaca ako su svojim odnosom i pristupom sami sebe otpisali na određeno vrijeme.
Mislim, nećemo se mi nikada složiti, ali ja volim sistem.
hurem je napisao/la: ↑25 avg 2025, 14:28Ja sam mislio da ti malo bolje pratiš reprezentaciju:babino je napisao/la: ↑25 avg 2025, 12:24tako je hureme...a sta cemo sa "placiphickom' hajradinovicem cija hanuma javno proziva, ali ona moze, ipak su kucni prijatelji za porodicom dzeko:-)hurem je napisao/la: ↑25 avg 2025, 10:16Ja otprilke ovako doživljavam Barbareza, ovaj SS i direktora Spahica:
Barbarez je naime pohvalio potez Harisa Hajradinovića.
“Ništa se ne radi pojedinačno i lično. Sa svima pričamo komuniciramo, tražimo reakcije od njih. Haris Hajradinović se jedini udostojio da nazove i ispriča svoju priču. Samo razgovorom možemo napredovati“, kazao je selektor.
Ja sam siguran da bi i Ahmedhodzic bio vracen kada bi se udostojio da napravi korak ka tome.
@vendeta, uvijek će biti izolovanih slučajeva, bit će i grešaka, ali nije ni Tabakovic cvjecka. Meni lično ništa ne predstavlja ime kluba pored igraca. Kod mene bi uvijek prije igrao igrac Pafosa i Brodbyija nego igrac Kolna ako ne daje svoj maksimum.
Par momaka su od jesenas na hlađenju, to je jasno rečeno. Tabakovic je izgleda takodjer jedan od njih.
Ili jesi ili nisi. Nema igranja uvrijeđene mlade. Izbori se za svoj status. Mnogo veće torture su preživljavali Demirovic i Dedic i to u vrijeme kada je bilo totalno rasulo i nije postojalo nikakvog sistema. Sada taj sistem ima, kakav takav ali ima.
Direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić obrazložio je na konferenciji za medije zašto na spisku za utakmice protiv Njemačke i Mađarske nema pojedinih igrača. Pozive nisu dobili Dennis Hadžikadunić, Dal Varešanović, Rade Krunić i Kenan Pirić.
- Kratko ću se zadržati. Nedavno ste pročitali moje saopćenje. Ono se odnosilo na dečke kojih nema na spisku, a bili su na prošlom.
Idemo putem da se u reprezentaciju dolazi radom, redom, disciplinom i ljubavlju. Tako je danas i tako će biti ubuduće. Onih koji nema, s razlogom ih nema. Oni nisku isključeni iz budućih okupljanja. Ovo su neke disciplinske mjere. Na tome ćemo istrajati i to ćemo tražiti u budućnosti. Samo tako možemo reprezentaciju vratiti gdje je bila - rekao je Spahić.
Moju podršku imaju. Ništa mi ne predstavlja to sto nema par pojedinaca ako su svojim odnosom i pristupom sami sebe otpisali na određeno vrijeme.
Mislim, nećemo se mi nikada složiti, ali ja volim sistem.

Koliko covjek napisa, svasta.
Kakav ba rad i trud. Pa dosta igraca su dobili poziv koji to nisu zasluzuli.
Sta Sergej zna o tome. Pa jel on to vodio neki tim ili repku i zasluzio da bude selektor? Vodio je karte, joker da izvuce.
Kakav ba rad i trud. Pa dosta igraca su dobili poziv koji to nisu zasluzuli.
Sta Sergej zna o tome. Pa jel on to vodio neki tim ili repku i zasluzio da bude selektor? Vodio je karte, joker da izvuce.