FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
I onda fudbalski magovi pocnu soliti pamet kako je Madzid nas najbolji igrac. Veceras se pokazalo koliko je "bitan"
Hocemol i protiv slabijih na kontre igrat? Ovde si mogo jer je levat izveo stopere do centra. Sta raditi u slucaju da ti se protivnik spusti u niski blok i da cekaju ko radnik u prvom kolu? Ne znam da li mozemo ocekivati magiju i pas igru od pejica i eventualno gojaka.
Muftic mora namjestiti glavu, ono sto radi vec zadnjih nekoliko utakmica moze ga kostati karijere.
Gledam highlights arene i vidim kako Savic pravi faul nad Lagumdzijom

U padu Lagumdzija rukom uz tijelom gura loptu naprijed
Cist gol ponisten
Nama bi i crveni dali za ovo

U padu Lagumdzija rukom uz tijelom gura loptu naprijed
Cist gol ponisten
Nama bi i crveni dali za ovo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Lijepa noć, POBJEDA!
Adžem uradio nemoguće što nam se predstavljalo, pobijedio Zrinjski.
Adžem uradio nemoguće što nam se predstavljalo, pobijedio Zrinjski.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Lagumdzija je tako bitan igrac u sredini, da je jos jednog ovakvog igraca, hajd malo losijeg, za rotaciju. Vidjeli smo kako je bilo kada je izostajao zbog povrede, Erick poginuo, ovako ga Dan bas rastereti defanzivno, a Bgm i naprijed da ruke sa kvalitetnim iznosenjem lopte.
- mamonelafo
- Kontakt:
Dobro je. Važna pobjeda. Nadam se da možemo nastaviti u ovom ritmu.
Objektivno, nikakav fudbal, bez neke kreativne igre i nekih zanimljivih akcija, ali eto, pobjeda je pobjeda. Još dvije tekme pa pauza od 14 dana. Sloga pa Borac, probati izvuci sto vise bodova.
Objektivno, nikakav fudbal, bez neke kreativne igre i nekih zanimljivih akcija, ali eto, pobjeda je pobjeda. Još dvije tekme pa pauza od 14 dana. Sloga pa Borac, probati izvuci sto vise bodova.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
-
- Kontakt:
Kako smo godinama prolazili protiv Zrinjskog,ne bi smijeli ni rijeci neceg loseg napisati. Kada smo igrali prijateljsku 0-2,tada sam pohvalio igru i da mi se ucinilo da prvi put nakon dugo vremena nismo unaprijed izgubili vec pri pomenu da igramo sa njima.
Cestitam momcima na pobijedi.
Sto se tice sinocnje tekme,odavno bezopasniji Zrinjski nisam gledao.
Sto se tice nas,ja jednostavno ne mogu da se slozim sa vecinom o nekoj genijalnoj taktici. Par puta sam pomislio i sam da Pejica proba iza napadaca. Iskreno Pejic ima neke dobre karakteristike,dobar sut,jaknjenu duelu,ima osjecaj za igru...sinoc gol i asistencija,ali ne znam falilo je nesto,falilo je lopte u njegovom posijedu,ne kreira akcije prema naprijed. Nekako razmislja kao krilo. Vise se on otvara,nego sto on kreira. Drugi gol je dokaz da on ima osjecaj za prostor i dati dobru loptu,prvi gol isto tako ulazak odlican.
Mozda ja nemam pojma o fudbalu,ali meni je sinocnja igra bila za **** i ne moze se porediti sa onim sto smo pruzili u Mostaru u prijjateljskoj.
Iako je Stimac govorio da smo im lako uzimali lopte i brza tranzicija,to je ono dobro sto smo iskoristili kod sva 3 gola koja smo dali.
Evo mogu da procitam neke hvalospjeve,ali bojim se da ne bude psovanja igraca i svega u narednom periodu,jer mi smo kraljevi nerealnosti kad pobijedjujemo,a da se ne lazemo daleko smo od neke super igre.
Pohvalio bi zaista sinoc Lagumdjiju,Joao Erika i Odinaku. Drago mi je zbog Pejica i Rakica,mada ruku na srce osim te 2 asistencije( jedna Rakiceva) i gola,nisu oni nista specijalno pokazali. Ovo sa njima dvojicom je vise izgledalo kao 4 4 1 1 formacija.
Zrinjski je imao posijed,valjali smo se po terenu,ne pamtim da sam u zadnjih 10 godina gledao da mi valjamo 5-6 puta zbog "grceva".
Mozete reci da serem i trazim dlaku u jajetu,ali ja samo kazem da se bojim da ne bude opet Rudara i Radnika,kad bude trebao posijed,kreacija i golovi,kada se protivnik brani.
Jos jednu stvar moram pohvaliti. Prvi put u zadnji par godina,se Bilbija nije vidio na terenu,jer taj covjek je nocna mora kad igramo sa njima. Svaka cast.
Uglavnom lijepo nas je vidjeti na 1 mjestu,odmah srce zaigra...
Cestitam momcima na pobijedi.
Sto se tice sinocnje tekme,odavno bezopasniji Zrinjski nisam gledao.
Sto se tice nas,ja jednostavno ne mogu da se slozim sa vecinom o nekoj genijalnoj taktici. Par puta sam pomislio i sam da Pejica proba iza napadaca. Iskreno Pejic ima neke dobre karakteristike,dobar sut,jaknjenu duelu,ima osjecaj za igru...sinoc gol i asistencija,ali ne znam falilo je nesto,falilo je lopte u njegovom posijedu,ne kreira akcije prema naprijed. Nekako razmislja kao krilo. Vise se on otvara,nego sto on kreira. Drugi gol je dokaz da on ima osjecaj za prostor i dati dobru loptu,prvi gol isto tako ulazak odlican.
Mozda ja nemam pojma o fudbalu,ali meni je sinocnja igra bila za **** i ne moze se porediti sa onim sto smo pruzili u Mostaru u prijjateljskoj.
Iako je Stimac govorio da smo im lako uzimali lopte i brza tranzicija,to je ono dobro sto smo iskoristili kod sva 3 gola koja smo dali.
Evo mogu da procitam neke hvalospjeve,ali bojim se da ne bude psovanja igraca i svega u narednom periodu,jer mi smo kraljevi nerealnosti kad pobijedjujemo,a da se ne lazemo daleko smo od neke super igre.
Pohvalio bi zaista sinoc Lagumdjiju,Joao Erika i Odinaku. Drago mi je zbog Pejica i Rakica,mada ruku na srce osim te 2 asistencije( jedna Rakiceva) i gola,nisu oni nista specijalno pokazali. Ovo sa njima dvojicom je vise izgledalo kao 4 4 1 1 formacija.
Zrinjski je imao posijed,valjali smo se po terenu,ne pamtim da sam u zadnjih 10 godina gledao da mi valjamo 5-6 puta zbog "grceva".
Mozete reci da serem i trazim dlaku u jajetu,ali ja samo kazem da se bojim da ne bude opet Rudara i Radnika,kad bude trebao posijed,kreacija i golovi,kada se protivnik brani.
Jos jednu stvar moram pohvaliti. Prvi put u zadnji par godina,se Bilbija nije vidio na terenu,jer taj covjek je nocna mora kad igramo sa njima. Svaka cast.
Uglavnom lijepo nas je vidjeti na 1 mjestu,odmah srce zaigra...
Od Madzida smo docekali? Bez Madzida smo imali brzu, tecnu igru. Sa njim nismo imali nista. Pejic sinoc asistira, a Madzid bi opalio.Anpa je napisao/la: ↑25 avg 2025, 01:01Hocemol i protiv slabijih na kontre igrat? Ovde si mogo jer je levat izveo stopere do centra. Sta raditi u slucaju da ti se protivnik spusti u niski blok i da cekaju ko radnik u prvom kolu? Ne znam da li mozemo ocekivati magiju i pas igru od pejica i eventualno gojaka.
Hajmo sad mirne glave nastaviti. Ako za 2 kola uspijemo sudije dobiti mozemo ozbiljnije gledati na sezonu. Pored kiksa protiv Rudara (pa i Radnika) iskupili su se protiv Zrinjskog sad. Nadam se da su se igraci do sad koliko toliko uigrali i upoznali.
Proslu polusezonu je bio glavni kreator, s tim da je imao dobru konekciju s dangubicem. Ove godine vjerujem i da je stavljen velik pritisak i da mu fali jos neko s kim moze igrat. Protiv radnika mu se sabic izvlacio na krilo sudarali se medjusobno. Ja mislim da ova postavka ne bi prosla protiv ekipe koja ce nize stati, mozda grijesim al hajde.Aquamaris je napisao/la: ↑25 avg 2025, 07:26Od Madzida smo docekali? Bez Madzida smo imali brzu, tecnu igru. Sa njim nismo imali nista. Pejic sinoc asistira, a Madzid bi opalio.Anpa je napisao/la: ↑25 avg 2025, 01:01Hocemol i protiv slabijih na kontre igrat? Ovde si mogo jer je levat izveo stopere do centra. Sta raditi u slucaju da ti se protivnik spusti u niski blok i da cekaju ko radnik u prvom kolu? Ne znam da li mozemo ocekivati magiju i pas igru od pejica i eventualno gojaka.
Rakic me iznenadio kako se borio i asistiro. A nas najmladji napadac.
Nemoj da Madzida otpisujemo jer smo vidjeli da je momak dobar igrac. Malo ga je kapitenska poremetila ali vratiti ce se on.
Nemoj da Madzida otpisujemo jer smo vidjeli da je momak dobar igrac. Malo ga je kapitenska poremetila ali vratiti ce se on.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Dzaba sve ovo ako se ne uzme u Doboju. Mirno i stalozeno bez padanja na provokacije koju god ublehu u crnom nam posalju. Bio je faul sinoc prije igranja rukom i to u najmanju ruku zuti. Epilog slobodan udarac za skutore. Nisam se pridruzivao psovkama nakon Rudara iz nekog razloga sto smo dosta gore imali na klupi i davali neke sanse, nadali se da ce se posloziti, a treneri ubleha do ublehe. Koliko god losa igra bila, Adzem nije za psovki kakve su se mogle cuti tog vikenda na stadionu i u mojim ocima je bas veliki poraz navijaca to bio koliko god igra losa bila. Nije ni sinoc prstalo od kvaliteta, a da se ne lazemo i nece. Ko prati ovu ligu tragajuci za kvalitetom fulio je dobrih 500 kilometara. Sa Adzemom do zime bi bilo dobro ostati, pa nakon toga vidjeti sta i kako dalje. Potreban nam je kontinuitet rada, sto sam mislio da cemo sa Coricem dobit al jbg. Svaka cast momcima za pobjedu sinoc, dosta momaka koje se pljuvalo je odigralo top tekmu sto ne znaci da vec u Doboju nece napraviti neki kardinalnu glupost koja ce izbiti bodove. Polako jednu po jednu ovo ce biti veoma cudna sezona. Vidjeli smo pitare sinoc kako su iskihali zbog nervoze koju im je sabrija priredio. Uporedio bi to sa nasom tekmom protiv borca prije 3 godine na Grbavici, samo je tad nervoza dolazila sa tribina Grbavice. Vinia jos vise forsirati. Kod gola je ostavio stopera 5 metara iza sebe. Malo podsjeca na Santosa u nekim momentima. Cestitke za sinoc, u Doboj po 3 boda!!!

Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
Fali mu i Jaber. Nismo uspjeli, a vjerovatno i necemo pronaci zamjenu za Dangubica i Jabera. To je gotova stvar. Za Madzida imamo ponude. Iskoristiti trenutak i rijesit ga se. Inace cemo imati igraca koji je u izlogu, zbog toga je i dobio kapitensku traku i najgore koci nasu igru. Nama treba vezni ili da se Foco/Gojak pretvore u Amira. Pejic je sinoc bio 2. napadac, jos da hoce popraviti trku imali bi finog igraca u njemu. Tu ce i Boljevic dati sirinu.Anpa je napisao/la: ↑25 avg 2025, 07:55Proslu polusezonu je bio glavni kreator, s tim da je imao dobru konekciju s dangubicem. Ove godine vjerujem i da je stavljen velik pritisak i da mu fali jos neko s kim moze igrat. Protiv radnika mu se sabic izvlacio na krilo sudarali se medjusobno. Ja mislim da ova postavka ne bi prosla protiv ekipe koja ce nize stati, mozda grijesim al hajde.Aquamaris je napisao/la: ↑25 avg 2025, 07:26Od Madzida smo docekali? Bez Madzida smo imali brzu, tecnu igru. Sa njim nismo imali nista. Pejic sinoc asistira, a Madzid bi opalio.Anpa je napisao/la: ↑25 avg 2025, 01:01
Hocemol i protiv slabijih na kontre igrat? Ovde si mogo jer je levat izveo stopere do centra. Sta raditi u slucaju da ti se protivnik spusti u niski blok i da cekaju ko radnik u prvom kolu? Ne znam da li mozemo ocekivati magiju i pas igru od pejica i eventualno gojaka.
Ovo je vec Adzem od prije 10 godina.
Prebacio sam se sinoc na Sjever i odma pobjeda.Ostajem tamo.Remze mi nisam znao da ima onoliko zena na Sjeveru.Najbolja su ona djeca kod ograde.Odi igrac utakmice.Frajer mogu jos jednu odigrat.Ona 4 kod Zrinjskog umro frajer.
Ako cemo tako mene Grbavica vise nece vidjeti hahahah
Halal im 200 keka nek radim i 4 smjene dnevno samo da je ovako svaki vikend
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
Joj jes mi bilo neugodno na stadionu protiv Rudara* kad je krezuba bagra galamila Adzeme odlazi. Tuzan prizor do bola. Sinoc presretan bas iz tog razloga, frajer od kita igraca nesta ko i uspijeva, jos tuzlanskog morbida mako i hvala mu na tome.
Ne znam jel Muftic dobar s glavom, glumi Nojera nesta do centra izlazi mase rukama na korneru?
Svaka cast i samo jako do kraja, glavom na krampon!
Ne znam jel Muftic dobar s glavom, glumi Nojera nesta do centra izlazi mase rukama na korneru?
Svaka cast i samo jako do kraja, glavom na krampon!
Odlična grafika, svaka čast.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Dobro jutro plava nacijo, lijepo je poceti sedmicu sa osmijehom na licu.
Da se osvrnem na utakmicu, utakmica gdje šampion nije pogledao na nas gol svih 90 minuta je malo reci za svaku pohvalu… bas sam sa rajom komentarisao da me nije strah Sukilovoca i Osmanovica, ali me Odinaka brine i lik odigra utakmicu života… ne sjećam se kada je jedan igrač dobio one aplauze i ovacije.. u prvom poluvremenu do mangupske asistencije Rakić je bio igrač manje u polju, nije uzeo skoro ni jednu dugu luptu, nije vršio presing i mislim da u ovim situacijama gdje želimo kontre, klasični napadač je igrač manje i bilo bi bolje pojačati sredinu, kako bi 2 igraca imale prilike za kontre jer bi ih taj iz sredine gurao u prostor… sve u svemu Konings je fula teška, napadač koji ide na golmana i stopera ima priliku da šuta on se okreće i vraća je beku, a imao je i Sosica kojem je mogao gurnuti…
Adzeme bravo, bravo!!!
Idemo dalje, sa Slogom će isto biti teško za igrati ali uz pametan i mudar pristup možemo se nadati nekim bodovima.
VOLIM TE ŽELJO
Da se osvrnem na utakmicu, utakmica gdje šampion nije pogledao na nas gol svih 90 minuta je malo reci za svaku pohvalu… bas sam sa rajom komentarisao da me nije strah Sukilovoca i Osmanovica, ali me Odinaka brine i lik odigra utakmicu života… ne sjećam se kada je jedan igrač dobio one aplauze i ovacije.. u prvom poluvremenu do mangupske asistencije Rakić je bio igrač manje u polju, nije uzeo skoro ni jednu dugu luptu, nije vršio presing i mislim da u ovim situacijama gdje želimo kontre, klasični napadač je igrač manje i bilo bi bolje pojačati sredinu, kako bi 2 igraca imale prilike za kontre jer bi ih taj iz sredine gurao u prostor… sve u svemu Konings je fula teška, napadač koji ide na golmana i stopera ima priliku da šuta on se okreće i vraća je beku, a imao je i Sosica kojem je mogao gurnuti…
Adzeme bravo, bravo!!!
Idemo dalje, sa Slogom će isto biti teško za igrati ali uz pametan i mudar pristup možemo se nadati nekim bodovima.
VOLIM TE ŽELJO
FK ŽELJEZNIČAR
🔵⚪️
🔵⚪️
Trenutno korisnika/ca: NazorUso, WeekendOffender i 23 gosta.