BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vaya
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Vaya » 24 avg 2025, 19:40

DamirT je napisao/la:
24 avg 2025, 19:26
Vaya je napisao/la:
24 avg 2025, 19:17
filip13 je napisao/la:
24 avg 2025, 19:04
dajem rku da se tada đedovic neće htjeti odazvati, ako se potrudi da ima nas pasos
Zavrsi se EB, strucni stab inicira pricu i otvori dijalog sa njim...sam Nihad je izjavio prije mjesec i po da stoji na raspolaganju...ukoliko bude htio, politika mu moze na prvoj sjednici VM zavrsiti drzavljanstvo i izdati pasos...

Ako ne bude htio, te se ispostavi da ga jedino interesovao povratak ne bili igrao na EB - sjednes i zatvoris pricu i gotovo...neces se natezati sa igracem od 35...zivit cemo i sada bez njega, kako smo zivjeli i prethodnih 10...medjutim u trenutnoj postavci, dostupnih igraca, njegove igre i forme u Unicaji - ne trebamo se lagati, on bi itekako imao prostora u rotaciji za 15 minuta igre i to da solidno doprinese...

I ono sto je bitno u svemu, ovo treba rijesiti u mjesec dana od zavrsetka EB, po kratkom postupku...hoces ili neces...bez natezanja, supljiranja, izjava po medijima i drustvenim mrezama, te ko je sta rekao, a sta je ko zamislio...na isti nacin definitivno zatvoriti sapunicu sa Kondicem do pocetka kvalifikacija, znaci imas direktora Kamenjasevica, koji je stalno u Sarajevu, postoji saradnja sa Bosnom, imas Musu i Kamenog, koji mogu uticati na to...isti princip uzeti i Sulejmanovicem, te pritisnuti ga da se konacno oglasi i neka isprica svoju verziju problema, te da se konacno stavi tacka na gluposti koje se vuku godinama...

Ovo se sve moze uraditi za mjesec i po dana...ukoliko se bude htjelo...
Sve si lijepo zamislio, samo sto nece nista biti od toga. Mislim, realnost je da ce morati prosiriti roster sad kad nema Muse i Kamenjasa, ali je problem sto on misli da ce moci dobiti Srbiju ili Tursku sa ovim nosacima peskira. Ocito da Bekir nema volje ikakve da ostave nesuglasice iza sebe i on, a i tih par igraca u korist reprezentacije.
Srbija ako bi okupila ekipu iz srbijanskog prvenstva bi pobjedila nas sa takvim sastavom, Turci su redovno u ovakvim kvalifikacijama znali imati na raspolaganju po nekog igraca iz Efesa i Fenera, necu spominjati EC i FIBA LS...ako se budemo ponasali k'o guske u magli - faktura ce biti veima brzo ispostavljena...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 24 avg 2025, 19:45

Ako ćemo realno, i sa recimo Kondićem, Sulejmanovićem i Đedovićem, opet nam nisu neke šanse protiv Turske i posebno Srbije.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 avg 2025, 19:47

TripleThreat je napisao/la:
24 avg 2025, 19:45
Ako ćemo realno, i sa recimo Kondićem, Sulejmanovićem i Đedovićem, opet nam nisu neke šanse protiv Turske i posebno Srbije.
bolje i 26% sanse nego 0%

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 24 avg 2025, 19:48

MElloo je napisao/la:
24 avg 2025, 19:47
bolje i 26% sanse nego 0%
To se svakako slažem.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 24 avg 2025, 19:53

Ali su nam opet neusporedivo vece nego da ti ekipu cini vec prethodno navedeni poluprofesionalni kosarkasi...

Nemojte zaboraviti kako je postavljen sistem ovih kvalifikacija, bodovi iz prve runde kvalifikacija se prenose u drugu rundu...te je tako svaka utakmica smrtno bitna...zato neka se odgovorni zapitaju sa kakvim pristupom i rostetom cemo uci u nadolazece kvalifikacije...

Mi smo radi gluposti i neozbiljnosti (tipicno nase) ostali bez prethodnog WB, gdje smo pustili CG da nas natreha 20 razlike, kao posljednje levate...mi u punom sastavu, a njima pola igraca falilo...i onda si se kroz 48h uozbiljio i pobjedio **** Francusku...i doveo se u situaciju, da jednu takvu epsku pobjedu sa fenomenalnom igrom pretvoris u jalovu pobjedu...

Ono sto je do nas i na sta se moze uticati - ne treba bjezati od odgovornosti...

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 24 avg 2025, 20:35

"Selektor košarkaške reprezentacije Njemačke Aleks Mumbru objelodanio je konačan spisak za predstojeće Evropsko prvenstvo. Na njemu nije novi bek Real Madrida David Kremer - kojem je španski klub zabranio da igra" 🤔

Jel moze klub da zabrani igracu da nastupi za reprezentaciju na EP ili SP?

Mozda je i Musa dobio zabranu od KK "Nafta" ☺️

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 avg 2025, 20:40

ne vjerujem da klub to moze zabraniti

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 24 avg 2025, 20:46

Po Adisovoj izjavi je bilo ocito da se ocekivalo da Musa bude spreman. On kaze da su predvidjanja bila da ce 2 dana nakon operacije poceti lagano da trenira, a da ce se nakon 7 dana normalno prikljuciti treninzima s ekipom. I tu se ocigledno klub umijesao i direktno ili indirektno mu 'zabranio' da ide na prvenstvo. Nece oni mozda direktno i otvoreno reci da ne ide, ali postoje i drugi nacini da ti daju do znanja da to ne trebas uraditi.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 24 avg 2025, 20:49

Pravno - formalno mislim da ne mogu zabraniti, ali vjerujem da na svaki drugi nacin mogu stvarati pritisak na igraca da ne igra ili da odustane od nastupa...

Ja ruku dajem da je to bilo sada u slucaju Castanede...ono povrijedio si se igrajuci za reprezentaciju, imao si operaciju, nisi igrao 6 mjeseci i mi ti dali ugovor...sada da ti na to sve opet ides igrati za reprezentaciju...nece moci...🙃

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 24 avg 2025, 20:49

Ghuraba je napisao/la:
24 avg 2025, 20:46
Po Adisovoj izjavi je bilo ocito da se ocekivalo da Musa bude spreman. On kaze da su predvidjanja bila da ce 2 dana nakon operacije poceti lagano da trenira, a da ce se nakon 7 dana normalno prikljuciti treninzima s ekipom. I tu se ocigledno klub umijesao i direktno ili indirektno mu 'zabranio' da ide na prvenstvo. Nece oni mozda direktno i otvoreno reci da ne ide, ali postoje i drugi nacini da ti daju do znanja da to ne trebas uraditi.
Ne znam koji bi to hirurg rekao da se profesionalni sportist nakon 2 dana operacije na stomaku vrati na bilo kakav trening.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 24 avg 2025, 20:50

Ghuraba je napisao/la:
24 avg 2025, 20:46
Za skoro 3,5 miliona € godisnje i ne umijesao se... :mrgreen:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 24 avg 2025, 21:08

StevieG8 je napisao/la:
24 avg 2025, 20:49
Ne znam koji bi to hirurg rekao da se profesionalni sportist nakon 2 dana operacije na stomaku vrati na bilo kakav trening.
Ni nakon 7 dana nije realno da bilo sta radi, taman to bila laparoskopska operacija. Da li se on stvarno operisao ili nije, i to je mozda pod upitnikom, jer tu operaciju niko nije ni spomenuo dok se Musin PR nije oglasio. Poslije se kao i Dubai oglasio i ostavio mogucnost da ce igrati na prvenstvu, sto i nije bilo toliko potrebno. Mozda su se samo zeljeli ograditi na vrijeme, da kao oni nemaju nista protiv da on ide i da sve zavisi od njegovog zdravstvenog stanja. Da je samo do Muse, ubijedjen sam da bi on bez imalo razmisljanja isao i na nivou odigrao barem zadnju utakmicu u grupi. Ovako to sigurno nije odluka koju je sam donio, tako da je sve moguce...

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 24 avg 2025, 21:43

Ne vjerujem da je klub mogao Musi zabraniti. On nikad nije kalkulisao kad je u pitanju nastup za BiH. On ima vec potpisan ugovor i oni se mogu samo slikati sto se toga tice. Da mu raskinu ugovor moraju ga isplatiti sto bi njemu bilo bolje jer bi mogao negdje drugo uzeti pare. Druga stvar, ne vjerujem da bi Dejan Kamenjasevic branio Musi da igra za BiH.
Ja vjerujem da se radi o ozljedi i operaciji, a teorije zavjere nemaju mjesta tu.
Dok kod Castenede mislim da ga je njegov novi klub pritisnuo da izbjegne nastup, jer njemu BiH ne znaci nista plus tek se mora izboriti za svoje mjesto u timu.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 avg 2025, 22:02

Iniesta12 je napisao/la:
24 avg 2025, 20:35
"Selektor košarkaške reprezentacije Njemačke Aleks Mumbru objelodanio je konačan spisak za predstojeće Evropsko prvenstvo. Na njemu nije novi bek Real Madrida David Kremer - kojem je španski klub zabranio da igra" 🤔

Ma nije to bas tacno.Slozili su se i doktori Reala i doktor njemacke reprezentacije da ne bi trebao igrati,u pitanju je povreda misica.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 avg 2025, 22:06

Iniesta12 je napisao/la:
24 avg 2025, 20:35

David je vec duze povrijeden a odluku su donijeli doktori Madrida i Scariolo :) Njemacki doktori misle da bi mozda za 7 dana bio spreman .

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 avg 2025, 22:54

Spanoulis konačno objavio.

slika

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 avg 2025, 23:00

Kako su francuzi ugasili Giannisa i grke :bow: za njih velika steta da nisu kompletni,bili bi rame uz rame sa srbima.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 24 avg 2025, 23:17

Drape je napisao/la:
24 avg 2025, 22:54
Spanoulis konačno objavio.

slika
Ocekivan roster. Braca su morala ici, a mladi Samodurov je pokazao da moze rasiriti reket i biti od visestruke koristi - za razliku od undersized centra Zougrisa. S druge strane, vanjska linija je bila i vise nego jasna nakon sto se ispostavilo da ce Toliopoulos biti spreman. Dobro su pokriveni na svim pozicijama i sansa da tu mozemo nesto napraviti i nije bas velika. Ne sumnjam da ce ih bar na jednoj utakmici u grupi stati sut (jer i nisu neki vanserijski suteri), te da ce Kumpo uci u seriju fulanja s penala, pa se nadam da ce to biti upravo protiv nas...

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 24 avg 2025, 23:19

L-Train je napisao/la:
24 avg 2025, 23:00
Kako su francuzi ugasili Giannisa i grke :bow: za njih velika steta da nisu kompletni,bili bi rame uz rame sa srbima.
Jel realno da i u repci vuce ova dva antitalenta sa sobom? :tokralju:

Nekako su mi Francuzi premladi i nemaju igraca koji ce povuci kad bude trebalo. :yawn:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 avg 2025, 23:27

Masqareda je napisao/la:
24 avg 2025, 23:19
L-Train je napisao/la:
24 avg 2025, 23:00
Jel realno da i u repci vuce ova dva antitalenta sa sobom? :tokralju:

Nekako su mi Francuzi premladi i nemaju igraca koji ce povuci kad bude trebalo. :yawn:
:rol: moze mu se jbga.

Maledon,Francisco,Okobo,dobra je to bekovska linija,znali su sva trojica dobijati utakmice u svojim klubovima,ali ne vjerujem da mogu do medalje u ovom sastavu.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Iniesta12, Quartararo i 28 gostiju.