Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Sretno danas sportskim prijateljima sa Grbavice!
Svi se nadamo da neće opet skinuti gaće u svlačionici.
Svi se nadamo da neće opet skinuti gaće u svlačionici.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Booooooomopalaopala je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:14Danas se odigrava bratsko-ujkaski dvoboj izmedju NK Zeleznicar i FK Zrinski Medjugorje, bratimljenje ova dva kluba prije svega ideologija uja i mentalitet kmeta. Standardno domaćin će u najljepšem ozračju docekat guzne havere a rukovodstvo je spremilo buket, a igrači skinuli gaće. Sramota je reci da ovaj zeleznicar dolazi iz glavnog grada i tako baca mrlju na državu BiH.

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
U prve dvije decenije nakon završetka Drugog svjetskog rata Sarajevo i Velež bili su dva najstabilnija prvoligaša sa ovih prostora. Redovno su ova dva tima odmjeravala snage kako u prvoligaškim, tako i u utakmicama Kupa, pa i ne čudi što su ih ondašnji mediji ubrzo proglasili "vječnim rivalima", a sve njihove međusobne utakmice nazivali slikovito "Derbijem Bosne i Hercegovine". S jedne strane Velež, simbol i ponos Hercegovine, a s druge strane Sarajevo, kao najuspješniji klub iz Bosne.
- feniksptica
- Kontakt:
Danas u BL fina postena utakmica, gdje ce bolja ekipa u fer i korektnom nadmetanju odnijeti bodove.

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Sad procitaj sta sam ja napisao, a sta si ti napisao i zapitaj se kakve to veze ima jedno sa drugim?Vanja8 je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:37Mogu ti reci da se slazem s tobom...lakilone je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:26Zaboravio si istaci da su to 2 najveca kluba u nasoj domovini.opalaopala je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:14Danas se odigrava bratsko-ujkaski dvoboj izmedju NK Zeleznicar i FK Zrinski Medjugorje, bratimljenje ova dva kluba prije svega ideologija uja i mentalitet kmeta. Standardno domaćin će u najljepšem ozračju docekat guzne havere a rukovodstvo je spremilo buket, a igrači skinuli gaće. Sramota je reci da ovaj zeleznicar dolazi iz glavnog grada i tako baca mrlju na državu BiH.
Jedina dva u kluba u ovoj drzavi koji su trazili da im Vlada FBiH ukine dugove prema Poreznoj Upravi...
Uglavnom, "podnosilac prijedloga za izmjenu zakona" bi igrao Evropu, ali ne stoji dobro sa finansijama, a drugi bi radije placao porez susjednoj drzavi, nego maticnoj...
Kad sve skupis na gomilu, dobijes ono sto si napisao u svojoj replici...![]()
![]()
Sto se ljutis, pa vehlez ima najvise titula ako racunamo one iz druge ligeopalaopala je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:46Ta dva kluba nisu najveca u svom gradu a ne u drzavi. Mozda su najveci u svojoj ulici jer nema niko drugi. I jedan i drugi sve sto su stekli bilo je na osnovu ljudi u savezu, vas Osim ne da je pogurao nego vas nasilno postavljao na prvo mjesto. Isti slucaj sto radi Beus sa plasticarima. Tako da ste vi obicni protektorat pojedinaca, kako ode Ivica vi ne postojite, tako ce se i ovi ugasit cim ne budu imali svog covjeka u vrhu saveza. Vidis puno imate slicnosti zato i jeste bratsko-ujkanski klubovi, čak previše sličnosti da niste i vi slučajno nastali u Medjugorju ili je to samo zbog često boravka u istom ?lakilone je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:26Zaboravio si istaci da su to 2 najveca kluba u nasoj domovini.opalaopala je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:14Danas se odigrava bratsko-ujkaski dvoboj izmedju NK Zeleznicar i FK Zrinski Medjugorje, bratimljenje ova dva kluba prije svega ideologija uja i mentalitet kmeta. Standardno domaćin će u najljepšem ozračju docekat guzne havere a rukovodstvo je spremilo buket, a igrači skinuli gaće. Sramota je reci da ovaj zeleznicar dolazi iz glavnog grada i tako baca mrlju na državu BiH.

Jao kakvo spinovanje hahahhahahahhahaha cuj bratsko ujkanski klubovi hahahhahahahahaopalaopala je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:46Ta dva kluba nisu najveca u svom gradu a ne u drzavi. Mozda su najveci u svojoj ulici jer nema niko drugi. I jedan i drugi sve sto su stekli bilo je na osnovu ljudi u savezu, vas Osim ne da je pogurao nego vas nasilno postavljao na prvo mjesto. Isti slucaj sto radi Beus sa plasticarima. Tako da ste vi obicni protektorat pojedinaca, kako ode Ivica vi ne postojite, tako ce se i ovi ugasit cim ne budu imali svog covjeka u vrhu saveza. Vidis puno imate slicnosti zato i jeste bratsko-ujkanski klubovi, čak previše sličnosti da niste i vi slučajno nastali u Medjugorju ili je to samo zbog često boravka u istom ?lakilone je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:26Zaboravio si istaci da su to 2 najveca kluba u nasoj domovini.opalaopala je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:14Danas se odigrava bratsko-ujkaski dvoboj izmedju NK Zeleznicar i FK Zrinski Medjugorje, bratimljenje ova dva kluba prije svega ideologija uja i mentalitet kmeta. Standardno domaćin će u najljepšem ozračju docekat guzne havere a rukovodstvo je spremilo buket, a igrači skinuli gaće. Sramota je reci da ovaj zeleznicar dolazi iz glavnog grada i tako baca mrlju na državu BiH.
A koji je to klub najveci u gradu ili drzavi, izlizali ste se, dosta vas je hahhaa i od muke ne zna sta ce pa izmislja nekakba prijateljstva jer misli ako su oni gej, svi ostsli su isto.
Na stranu sve ali porazavajuce za pijacare i jeste to da jedan Zrinjski ima gospodski odnos prema drugim klubovima kakav bi i oni sami trebali imati (ne prema Zelji nego prema svima) ali oni su sami sebi stvorili neprijatelje zeleci biti kujica mirvicevim pitarima. Mozes ti ovdje kmecati isto kao i pitari sto kmece al to ne mijenja cinjenicu i istinu o vama. Ovo ostslo mozes izmisljati do sutra al spinovanje vam vise ne prolazi jer je cijela liga shvatila koliko ste gadni.
-
- Kontakt:
To i dalje ne mijenja činjenicu da su vas nadigrali u Mostaru i da nije bilo crvenih da ih ne bi nikad dobili. Uz to su fulili prnal gdje bi vjerovatno utakmica po stanju na terenu otišla na 3:0.bhsport je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:51Toliko su dobri da zadnje cetiri imaju 0/4. Ja ne vidjeh neke sanse i rastavljanje ali ocito je to individualno.jurisicduska je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:13Pa rastavili su vas u Mostaru, da nisu dobili dva crvena dobili bi vas sigurno, još su fulili penal. O čemu pričaš ti , ne moraš biti veliki znalac, bolji su od vas prije svega individualno. Igrač na igrač bolja ekipa. To sto su vam dvije lopte prešle preko noge pa imate dvije pobjede dugoročno će se iznivelisat.StrikeWarzone je napisao/la: ↑24 avg 2025, 07:01
Sad ce doci znalac @duska da nam kaže kako će velež uz tri posuđena igrača sarajeva biti bolji od Želje.![]()
Jedino je Edo Vehabovic rastavio Gigu i četvrtog sudiju i onaj splitski bokser rastavio pola tunela.
A ovi tipa Balorda i ostali čobani ispod Rujišta nisu Velez i to znamo, samo su sada dosli do izrazaja i takvi veličaju kapitena patuljka i prznicu.
O onoj pitarskoj oyebini na golu sve ispricano na silu kupljena titula najboljeg golmana lige na kraju od Francuske dosao do Veleza i to ovakvog Veleza koji je kanta.
Vama je dobro kada ispadne, necete morati posudjivati nego slati na dvojnu registraciju.
Ovaj opalaopala mora da zlostavlja koze koje čuva, toliko je poremecen.
Sto se mene tiče ni za njih ni za vas nemam želje neke da ispadnete bolje ovako da tavorite bez cilja i smisla, doduše Velež je nedavno uzeo trofej.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Pa napisao si, napomenuo drugog forumasa, da su to dva najveca kluba je li tako i ja sam se slozio s tom konstatacijom, je li tako ?lakilone je napisao/la: ↑24 avg 2025, 11:21Sad procitaj sta sam ja napisao, a sta si ti napisao i zapitaj se kakve to veze ima jedno sa drugim?Vanja8 je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:37Mogu ti reci da se slazem s tobom...
Jedina dva u kluba u ovoj drzavi koji su trazili da im Vlada FBiH ukine dugove prema Poreznoj Upravi...
Uglavnom, "podnosilac prijedloga za izmjenu zakona" bi igrao Evropu, ali ne stoji dobro sa finansijama, a drugi bi radije placao porez susjednoj drzavi, nego maticnoj...
Kad sve skupis na gomilu, dobijes ono sto si napisao u svojoj replici...![]()
![]()
Da nije tako i da niste dva najveca kluba ne bi imali mogucnosti da predlazete zakone, da uticete na rad Vlade FBiH, da vam se aminuju dugovi...
Ja sam se samo slozio sa tvojom napomenom...

- Hrammm1921
- Kontakt:
Sta se ovo pijacari javljaju iako se za opstanak bore? Od Radnika trebali Allaha mi 5 komada primiti

Jesu bili bolji prvenstveno jer mi igramo katastrofalno ali ne znam cemu osvrtanje na tu tekmu. Ono je bilo mucno gledati iz vise razloga i samo nek je zavrsilo nasom pobjedom jer obicno to tako bude kad se papak digne bez povoda pa sam sebe proguta.jurisicduska je napisao/la: ↑24 avg 2025, 11:25To i dalje ne mijenja činjenicu da su vas nadigrali u Mostaru i da nije bilo crvenih da ih ne bi nikad dobili. Uz to su fulili prnal gdje bi vjerovatno utakmica po stanju na terenu otišla na 3:0.bhsport je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:51Toliko su dobri da zadnje cetiri imaju 0/4. Ja ne vidjeh neke sanse i rastavljanje ali ocito je to individualno.jurisicduska je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:13
Pa rastavili su vas u Mostaru, da nisu dobili dva crvena dobili bi vas sigurno, još su fulili penal. O čemu pričaš ti , ne moraš biti veliki znalac, bolji su od vas prije svega individualno. Igrač na igrač bolja ekipa. To sto su vam dvije lopte prešle preko noge pa imate dvije pobjede dugoročno će se iznivelisat.
Jedino je Edo Vehabovic rastavio Gigu i četvrtog sudiju i onaj splitski bokser rastavio pola tunela.
A ovi tipa Balorda i ostali čobani ispod Rujišta nisu Velez i to znamo, samo su sada dosli do izrazaja i takvi veličaju kapitena patuljka i prznicu.
O onoj pitarskoj oyebini na golu sve ispricano na silu kupljena titula najboljeg golmana lige na kraju od Francuske dosao do Veleza i to ovakvog Veleza koji je kanta.
Vama je dobro kada ispadne, necete morati posudjivati nego slati na dvojnu registraciju.
Sto se mene tiče ni za njih ni za vas nemam želje neke da ispadnete bolje ovako da tavorite bez cilja i smisla, doduše Velež je nedavno uzeo trofej.
Ova prica sta bi bilo kad bi bilo je djecija. Da je Zelji uslo sve protiv Radnika i Rudara, do sad bi sbe dibili. Da pitari nisu primili 4 od Radnika Zekix bi jos sjedio na klupi, da je Siroki zabio na vrijeme, pijacari nikad ne bi uzeli bodove odozdo. Jel shvatas koliko je glupo pisati ovakve stvari jer nemaju smisla. Bilo je kako je bilo i to je to.
Ono sto je ocigledno jeste da pijacari imaju odredjeni vid sudijske protekcije jer su cak i borca uspjeli pokrasti kuci sto je rijetko kome uspjelo zadnjih godina. Njihov problem je sto imaju dva derbija, sa zrinjom i sa Zeljom , a ove ostsle tekme ih libo racku. Pogotovo protiv vas ide skidanje gaca. I sta ti ocekujes od takve ekipe u prvoj ligi, to je ciganski mentalitet malih klubova ali ovdje neki najavljuju da ce velez pokiriti ligu i slicno. Nisu realni i to je jedino stanje njihovih navijaca.
Sa druge strane kod nas na Grbavici, mi nemamo tim za sami vrh vec godinama ali je problem ove sezone sto je trener najavio boljeg Zelju ali mi to ne vidimo jos i zbog tog toliko nezadovoljstvo. Jasno da vi imate najjaci tim lige i da je neosvajanje titule krah sa ovom ekipom ali sve je to isto sumnjivo napravljeno gdje se vrsi utaja poreza i razne malverzacije.
Nek je nama liga jaca, nemam nista protiv al kad se opravdavaju odredjeni malogradjanski postupci ovih malenih pored Mostara onda je valjda validno reci da su cigani i da su cigani svi koji to podrzavaju.
I za kraj, ovaj velez jestr jak, na papiru i ako pogledas ta prezimena prije 3-4 godine. I jaki su protiv Zelje i Zrinjskog, sve ostalo nema veze s vezom al pojedini njihovi forumasi ne zele biti realni i to reci za svoj klub misleci da time brane boje kluba.
-
- Kontakt:
Domovini,reklo bi se kljucna rijec ovog komentaralakilone je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:26Zaboravio si istaci da su to 2 najveca kluba u nasoj domovini.opalaopala je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:14Danas se odigrava bratsko-ujkaski dvoboj izmedju NK Zeleznicar i FK Zrinski Medjugorje, bratimljenje ova dva kluba prije svega ideologija uja i mentalitet kmeta. Standardno domaćin će u najljepšem ozračju docekat guzne havere a rukovodstvo je spremilo buket, a igrači skinuli gaće. Sramota je reci da ovaj zeleznicar dolazi iz glavnog grada i tako baca mrlju na državu BiH.
Jel realno da lik smatra da se ne moze reci DOMOVINA BiH. Pa nisu vam valjda tolike komplekse hrvati nabili da preispitujes vlastiti jezik i uvjerenja. Kako se domovina kaze na ciganskom da razumijes?Direktorcic je napisao/la: ↑24 avg 2025, 11:40Domovini,reklo bi se kljucna rijec ovog komentaralakilone je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:26Zaboravio si istaci da su to 2 najveca kluba u nasoj domovini.opalaopala je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:14Danas se odigrava bratsko-ujkaski dvoboj izmedju NK Zeleznicar i FK Zrinski Medjugorje, bratimljenje ova dva kluba prije svega ideologija uja i mentalitet kmeta. Standardno domaćin će u najljepšem ozračju docekat guzne havere a rukovodstvo je spremilo buket, a igrači skinuli gaće. Sramota je reci da ovaj zeleznicar dolazi iz glavnog grada i tako baca mrlju na državu BiH.
-
- Kontakt:
Orvel normalan post svaka čast.
Ma ko njih uopste uzima za ozbiljno, postali su sve ono sto navodno nikad nisu bilo, nije to vise klub raje nego papaka, nije klub zajednice nego političara, nije to taj Velež uopste, ja sam samo pisao o tom ismijavanju njih a ni vi niste ništa pokazali protiv njih vrijedno , kao sto bi bilo glupo da mi nekog ismijavamo.
Ma ko njih uopste uzima za ozbiljno, postali su sve ono sto navodno nikad nisu bilo, nije to vise klub raje nego papaka, nije klub zajednice nego političara, nije to taj Velež uopste, ja sam samo pisao o tom ismijavanju njih a ni vi niste ništa pokazali protiv njih vrijedno , kao sto bi bilo glupo da mi nekog ismijavamo.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 24 avg 2025, 11:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Danas će političkoj prćiji i samoprozvanom velikanu koji se odaziva na ime borac biti ispaljen metak u čelo.
Zadnja izmjena: Nirton, dana/u 24 avg 2025, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Vidis sve si pogresno shvatio,cak i cilj mog komentara,ali tvoja pogresna procjena dovoljno govoriOrvel je napisao/la: ↑24 avg 2025, 11:45Jel realno da lik smatra da se ne moze reci DOMOVINA BiH. Pa nisu vam valjda tolike komplekse hrvati nabili da preispitujes vlastiti jezik i uvjerenja. Kako se domovina kaze na ciganskom da razumijes?

Qrca taj ne razumije, potkapacitiranost isijava iz svakog posta.Direktorcic je napisao/la: ↑24 avg 2025, 11:49Vidis sve si pogresno shvatio,cak i cilj mog komentara,ali tvoja pogresna procjena dovoljno govori![]()
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
To ŠBBKBB nemas pravo da se igras ni ti ja.jurisicduska je napisao/la: ↑24 avg 2025, 11:25To i dalje ne mijenja činjenicu da su vas nadigrali u Mostaru i da nije bilo crvenih da ih ne bi nikad dobili. Uz to su fulili prnal gdje bi vjerovatno utakmica po stanju na terenu otišla na 3:0.bhsport je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:51Toliko su dobri da zadnje cetiri imaju 0/4. Ja ne vidjeh neke sanse i rastavljanje ali ocito je to individualno.jurisicduska je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:13
Pa rastavili su vas u Mostaru, da nisu dobili dva crvena dobili bi vas sigurno, još su fulili penal. O čemu pričaš ti , ne moraš biti veliki znalac, bolji su od vas prije svega individualno. Igrač na igrač bolja ekipa. To sto su vam dvije lopte prešle preko noge pa imate dvije pobjede dugoročno će se iznivelisat.
Penal je bio fulili su. Mi smo zabili golčinu i uzeli 3 boda.
Čuj da nije crvenih bilo, pa da nije Hrkač udario izasao mi 1 na 1 i to je velika šansa za gol tako da pada teorija od 3-0 u startu.
Poenta je da je daleko od rastavljanja bilo, pored penala u tom periodu dominacije nista imali nisu.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 24 avg 2025, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ma hajde ima da danas pobjedimo zrinjski da ne bude velez usamljen na dnu tabele da imaju pored sebe jos jedne mostarce .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
-
- Kontakt:
Znaci spreman si razviti teoriju da ste zasluzeno pobjedili u Mostaru? Ono uzmes prilike,igru i sve u obzir i vi ste ti zasluzili pobjedu?vjerovatno ke vec za ovaj vikend negdje u svijetuminimalno 5 utakmica rijeseno u korist onih koji nisu zasluzili i to je normalno.Na pobjedi vam je cestitano s nasih strana na forumu,ali nemoj pricat gluposti legendo,smijesan ispadasbhsport je napisao/la: ↑24 avg 2025, 11:55To ŠBBKBB nemas pravo da se igras ni ti ja.jurisicduska je napisao/la: ↑24 avg 2025, 11:25To i dalje ne mijenja činjenicu da su vas nadigrali u Mostaru i da nije bilo crvenih da ih ne bi nikad dobili. Uz to su fulili prnal gdje bi vjerovatno utakmica po stanju na terenu otišla na 3:0.bhsport je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:51
Toliko su dobri da zadnje cetiri imaju 0/4. Ja ne vidjeh neke sanse i rastavljanje ali ocito je to individualno.
Penal je bio fulili su. Mi smo zabili golčinu i uzeli 3 boda.
Čuj da nije crvenih bilo, pa da nije Hrkač udario izasao mi 1 na 1 i to je velika šansa za gol tako da pada teorija od 3-0 u startu.
Poenta je da je daleko od rastavljanja bilo, pored penala u tom periodu dominacije nista imali nisu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.