FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Centre forward
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Englezi su prodali svoj fudbal, a Nijemci ne. Početak i kraj.
Dobra tekma. Šteta što je zamaskirala sve naše probleme.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Njemci jedva čekaju da prodaju svoje igrače njima, pa ti vidi je li to baš istina da se nisu prodali.Centre forward je napisao/la: ↑23 avg 2025, 22:24Englezi su prodali svoj fudbal, a Nijemci ne. Početak i kraj.
Čast našem Bayernu. Opet kažem ovo je sramota za njemački nogomet kako funkcionišu ekipe, svi osim bayerna. Kad kupuju odmah razmišlaju kako će da prodaju, i ako ti je to utjeha da se nisu prodali još jednom se zapitaj.
Stvar je vrlo jasna ako žele parirati drugim ligama prvenstveno Englezima moraju ukinuti pravilo 50+1 ako ne misle biti razvojna liga.Ne razumjem zašto klubovi koji su već u privatnom vlasništvu Wolfsburg,RBL i Bayer ne ulože više i zadrže pojedine igrače.Ovi zadnji prodali pola tima za WV fudbalski klub je nebitna stvar čisto onako samo da tavore u ligi a RB koji može kupiti pola lige ne ulaže dovoljno ili gotovo ništa.Ah da zaboravio sam i Hoffe.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ocekivano. Palhinha razvaljuje kad ga pustis da igra svoju igru i kad mu ne sjebes samopouzdanje kao sto je uradio Kompany.korisnik32 je napisao/la: ↑23 avg 2025, 16:35Odličan je bio, najviše duela osvojio, dva zicera Citya zaustavio i go dao. Zasluženo igrač utakmice.
Nope.
Kao prvo, dobrim se dijelom i slažem, jer ovo je najlošiji prelazni rok za Bundesligu i otkako je pamtim, a i generalno, znamo da je nekad ova liga bila i broj jedan (od toga jeste prošlo malo više). Previše se prodalo, a onako na prvu slabo se to reinvestiralo. Ovo je i prelazni rok gdje skoro nijedno veliko ime nije došlo, osim Diaza kod nas. A ne tako davno, bilo je prelaznih rokova gdje uvijek par jako interesantnih, manje ili više zvučnih imena dođe. Ali to budu respektabilna imena. Došlo je sada u ligu određen broj mladih igrača, koji bi mogli biti vruća roba, ali nije bilo puno igrača za koju bi odmah čovjek rekao wow.Huske je napisao/la: ↑23 avg 2025, 22:09
Sve je to fino što se naše strane tiče, ali sa druge strane nimalo lijepa situacija u evropskom nogometu, engleska liga postaje NBA, to stvarno više nije šala. i ja sam kao i mnogi uvijek bio podsmijeha na takav argument, ali ovo je postalo previše. nije problem ni što oni kupuju i troše po 300 mil., ali što su ovako nemoćni svi ostali. pogledajte Bundesligu, pa ovo će biti najslabija sezona u zadnjih X godina, Dortmund, Leverkusen i Lajpcig ulaze u novu sezonu bez ikakvih ambicija, a sinoćnji Lajpcig je trenutno druga ekipa lige, šta su uradili primili 6 komada.
Dortmund odavno nije bio slabiji, pa oni su se toliko unazadili ds je to za izučavanja. prije bi skupo prodali pa bi doveli preovjerene mlade igrače, a sad tamo ni talenata ni odličnih igrača, sve nešto popunjavanje rupa. evo doveli su mladog Belingema i to je sve.
A ovo za Dortmund, pa nisu oni bez ambicije, ali znaš kakva ti je Watzkeova filozofija, on ulazi u sezonu i ako stvari krenu dobro on će početi ekipu da hvali, ali taman i da budu na vrhu on će govoriti kako ima manje skupu ekipu od Bayerna te ovo te ono, on samo spušta loptu na zemlju, ono kao skroman je, ali dočepaju li se vrha onda će to na sva zvona da hvali. Isto tako ako bude kakav uspjeh u LP. On u suštini učini Dortmund manjim nego što jeste.
A u suštini oni bi trebali biti prvi konkurenti nama ove sezone, prodali su samo Gittensa, ostatak ekipe ostao na okupu, doveli mlađeg Bellinghama. A oni su i ti koji su igrali pretprošle sezone finale LP. Samo vidi stvari su ti postale takve, da kada Dortmund igra finale LP ispadne kao da je to slučajno, ali ako je ovako ko od Engleza, pa i Španaca ili Talijana onda je to znaš znak veličine tog kluba. I ljudi s ovih bundesligaških tema su se nekako prepustili takvom načinu razmišljanja.
Pa ti si im za Bayern morao objašnjavati da smo u zadnjih petnaestak godina drugi klub po uspješnosti u Evropi i ovde se uvukao pesimizam, i negativno razmišljanje. Evo ti @centre on je najnegativniji. Pozitivan post napisao u prošlom stoljeću....

Znači Dortmund je od ovih gore nabrojanih i u Evropi etabliran i prilično može biti u evropskih okvirima konkurentan.
Npr. Dortmund je eto u petnaestak godina igrao 2 finala LP. A kada je zadnji put eto jedan Arsenal igrao finale? Ali jedan Arsenal zbog lige, većeg ulaganja, trošenja novca neki će reći da je trenutno veći klub Dortmunda. Eto povukao sam ti jednu paralelu. Da ne govorimo da je Dortmund i osvajao LP, a ovi nikad nisu, nije ni Atletico Madrid i brojni drugi koji su kao top klubovi.
I prema trenutnom stanju kadrova ekipa se ne slažem s tobom oko ovog gore da je Leipzig druga ekipa po snazi, jer prodali su oni dosta, a i zbog toga što ne igraju Evropu oni su i doveli, a i do kraja će dovesti ipak skromnija pojačanja, iako bi se ova ekipa mogla opet uigrati i ima tu štofa da se nešto napravi. Samo bačeni su par koraka unazad.
Pa evo naspram Bayerna pogotovo, a i Dortmunda, Leverkusen je koji se većinom vodi kao njemački top klub, mali klub. Oni su takva sredina i tako funkcioniraju da je svaki njihov uspjeh prolazan. Sjetit ćeš se onog velikog rezultata i one ekipe koja je igrala finale LP 2002. godine i poslije je došao pad, gdje su oni znali od Krasnodara i sličnih u šesnaestini finala EL ispadat. Njih je Xabi digo i kako je on otišao počela se i ekipa raspadati. Hajd što su prodali Wirtza, ali eto prodaja Xhake i još nekih je besmislena. I tu je njima Bayer ko sponzor nekad i uteg, dobar je što im daje dobru zalihu da u BuLi se mogu držati pri vrhu, ali nekad opet i zaustavi određena finansiranja. Sad malo to sve komplikovano za objasniti. ALi oni bi možda i mogli nekako ovu ekipu rekonstruisati s ovim što su doveli, jer ima tu interesantnih igrača. Ali koliko će to trajati i hoće li tamo Ten Haag izdržati i jel on zaista pravi za njih?Huske je napisao/la: ↑23 avg 2025, 22:09Leverkusen tek što je sastavio ekipu, osvojio ligu i izašao kao konkurentan svakoj ekipi u Evropi, mogli su na megdan svakom i najjačim, i šta se desilo, za mjesec dana su cijeli kostur ekipe prodali, sve najvažnije igrače, osim Grimalda, a zamjene su vrlo upitne, čak i skupo plaćene neke kao Tilman i stoper iz Liverpoola. ovo je tek za izučavanja kako su propali preko noći. pa hajde prodali su Wirca, to i moraš učiniti, a velika je lova u pitanju, pa hajde i Taha nadoknadićeš nekako stopera, ali zašto Frimponga i Xhaku, posebice zašto Xhaku njihovog najvažnijeg igrača?
Suma sumarum: Prelazni rok je baš loš bio. Možda se još nešto popravi do kraja. Ali ostat će opet jedan od lošiji. Ako sada pojedini treneri (ovi novi) ne donesu osvježenje i ako se mladim igračima ne da prava prilika i ne napravi neki boom s njima, a onda ako se desi crni scenario da sve njemačke ekipe ispadnu npr prije četvrtfinala LP, onda će reputacija BuLi i njemačkog fudbala jako narušena. Ako rezultati u Evropi bud ok, ovo se može zanemariti. Ali najcrni scenario je loši rezultati u Evropi i monotonija u BuLi. Onda je malo argumenata da se stvari peru. Samo da dam primjer, ko je šta mogao srati o monotoniji u ligi, kada se igralo 2013. njemačko finale, a mi s velikom bodovnom prednošću ispred Dortmunda osvojili BuLi. Ili da sada Bayern ubjedljivo osvoji titulu , a i Bayern i Dortmund ili neko treći dođu daleko u LP.

Naša ekipa, taman i da niko ne dođe, ako se stvari poslože, može daleko. Ali ja samo gore spominjem šta da se dese ovi negativniji scenariji, koji nekad mogu biti i plod slučajnosti ili podudaranja nekog spleta okolnosti.
Otprilike si i ovde u pravu. Možda bi i dodao još nešto, ali će biti previše za večeras...Huske je napisao/la: ↑23 avg 2025, 22:09U ostatku Evrope van Engleske konkurentni su ostali Real, Bayern i PSG, koji neće dati svoje igrače, i tu englezi još nemaju šansi, čak će iz engleske doći u ove 3 ekipe, to je vrlo malo za ostatak evrope. A englezi su toliko nabildovali svoju ligu da svako kolo ima 4 derbija, jer imaju 7 vrhunskih ekipa i 6 odličnih, a ovih 6 su konkurencija svima ostalim u Evropi osim ovoj trojki gore pomenutoj, pa svaka utakmica je zanimljiva.
ova sezona je stvarno velika metla za ostatak evrope, englezi su pomeli tržište.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Centre forward
- Kontakt:
Ja mogu biti pozitivan, al' odmah se sjetim QF ili SF Lige Prvaka i padne mi mrak realnosti na oči. Bayern je veliki klub, jedan od najvećih i ovaj kurs po kojem plovi naš brod mi nikako ne ide na dobro.
Mi još uvijek nismo riješili egzistencijalne probleme, transfer politika je u najmanju ruku nejasna, a nekako mi najviše žao što smo na margini u vakat kada za naš tim nastupa Sir Harry. Još uvijek nismo svjesni koliki je to transfer, ne samo u fudbalskom nego i u kulturološkom smislu.
Mi još uvijek nismo riješili egzistencijalne probleme, transfer politika je u najmanju ruku nejasna, a nekako mi najviše žao što smo na margini u vakat kada za naš tim nastupa Sir Harry. Još uvijek nismo svjesni koliki je to transfer, ne samo u fudbalskom nego i u kulturološkom smislu.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Englezi jesu kao liga najzanimljiviji, ali nije tacno da su nesto kao NBA, odnosno da su pokupili sve sto valja. Bayern im uzima igrace kad hoce, recimo ovu zadnju utakmicu svih 6 golova su postigli igraci koje im je Bayern maznuo. Peroblem je ta sirina klubova mada ni kod njih nije bilo bas nesto sjajno cesto puta prvak bude odlucen nekoliko kola prije kraja...mozda samo jednom u zadnjih nekoliko godina da su se cekale bas zadnje utakmice i svodi se sve na City i Liverpool. (bar u zadnje vrijeme).
Bila bi zanimljiva utakmica ... Noyer (Donaruma) Hakimi, Upa, Marquinhos, Davis, Kimich, Bellingen, Olise - Yamal, Kane, Vinicius VS Alison, Frimpong, Saliba, Konate, Gvardiol, Rodri, Rice, Palmer - Saka, Haaland, Salah.
Bila bi zanimljiva utakmica ... Noyer (Donaruma) Hakimi, Upa, Marquinhos, Davis, Kimich, Bellingen, Olise - Yamal, Kane, Vinicius VS Alison, Frimpong, Saliba, Konate, Gvardiol, Rodri, Rice, Palmer - Saka, Haaland, Salah.
Kad ti taj "mrak realnosti padne na oci" odmah neka ti vedrrina realnosto po kojoj je Bayern drugi u Evropi SVIH VREMENA, padne na oci i ponistices onaj prvi znak realnosti. Kakvih sve tajkunsko lopovskih azdaha je bili i ima u konkurenciji, a mi DRUGICentre forward je napisao/la: ↑24 avg 2025, 01:14Ja mogu biti pozitivan, al' odmah se sjetim QF ili SF Lige Prvaka i padne mi mrak realnosti na oči. Bayern je veliki klub, jedan od najvećih i ovaj kurs po kojem plovi naš brod mi nikako ne ide na dobro.

Bayern kao treći/četvrti najveći klub na planeti zaslužuje bolju upravu 

Bayerna je ova uprava i dovela da bude rame uz rame sa Realom, ostali nek se redaju kako žele.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
To znamo već neko vrijeme i rekli smo da nećemo gnjev previše javno isticati radi ovih koji bi hejtali

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Kenan dvije asistencije, vjerujem da će nekad opet kod nas završiti 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.