Ja po ovome što sam vidio, nije sad nešto što će ga odjednom promovisati u startera, ali definitivno se više neće moći gledati na njega kao na nezrelog igrača za Erediviziju. Ubijeđen sam da će mu ovo danas kupiti više minuta u narednih nekoliko utakmica nego dosad. Npr. bolje je odigrao svoje poluvrijeme nego Man svoje.231983 je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:38Ja gledam na slovačkom kanalu nekom. Osim golova, nije narocito zapažen. Nekoliko prodatih lopti, nekoliko bezspješnih pasova.
Također, par puta je i prošao. Aktivan u oba pravca...
Dakle, nije sve idealno, ali svakako da ima mjesta u reprezentaciji, mozda cak i od pocetka.
Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Esmir Bajraktarević
Zadnja izmjena: Zglavkar, dana/u 23 avg 2025, 20:45, ukupno mijenjano 2 puta.
- invincible1921
- Kontakt:
Naravno karikiram malo.. ali nije bas tako ko sto kazes za Kospu, zato sto kazem pokazao je vec da je vrlo kositan pogotvo kad treba ganjat rezultat jer donosi ekipi dimenziju vise, posto niko drugi osim mozda Bazdara ce tesko ikad uradit nes na svoju ruku i poremetit odbranuBeduin je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:42Samo treniranje ti qurcu ne vrijedi ako se ne dokazujes na terenu. Cuj "da samo trenira".invincible1921 je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:35Da samo trenira u PSV sa svojom tehnikom i nacinom igre ima ootencijal da uradi za 10 min u rep vise nego bilo ko drugi...ako nista radi toga da ga uvedes kao protiv holandije zasluzuje da bude tuBeduin je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:32E sad je pitanje koliko vas upravo gleda utakmicu, vjerujem da mozda 2 momka ovdje zaista prate tekmu, ako i toliko.
De vi koji pratite napisite kako igra danas? Ja evo gledam utakmicu pa me zanima sta iskreno mislite i vidite na terenu.
Vecina vas ni ne pise ovdje, a odjednom iskocili iz pastete nakon 2 gola. Zasto nista komentarisali do ove tekme? Jer se nije imalo sta komentarisati, iskreno.
J3bote ispast ce da pojedinci mrze momka i ne zele da ga se pozove, a realno Esmir nije imao nikakvu minutazu i normalno da nije velika steta nepozivanje, mada ga se moglo pozvati i svi bismo ga volili gledati. Neka on nastavi u ovom ritmu i nema zime ni za njega ni za BiH, ali de malo realnosti kad je igra u pitanju.
Trenira i Kospo u Fiorentine pored vrhunskih igraca, trenirao je i Modic u Milanu pa sta mu vrijedi, mnogi treniraju pa ne iskoriste talenat.
Na Esmiru je sve, mora svaki sekund koristiti u ovakvoj trenutnoj konkurenciji. Nece on biti biljenik trenera olako, vjeruj mi.
=\_1921_/=
E moj celo djecu ti hebem
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Pa to je to.Zglavkar je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:43I ja ovo po ovome što sam vidio, nije sad nešto što će ga odjednom promovisati u startera, ali definitivno se više neće moći gledati na njega kao na nezrelog igrača za Erediviziju. Ubijeđen sam da će mu ovo danas kupiti više minuta u narednih nekoliko utakmica nego dosad.231983 je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:38Ja gledam na slovačkom kanalu nekom. Osim golova, nije narocito zapažen. Nekoliko prodatih lopti, nekoliko bezspješnih pasova.
Dakle, nije sve idealno, ali svakako da ima mjesta u reprezentaciji, mozda cak i od pocetka.
Vidi se da mali ima fudbal u malom prstu, te da je u odnosu na one tekme repke mnogo popravio igru nazad. Napredak se vidi u tom segmentu. Meni je bio odličan.
Pod must mora biti poziv naknadno, te ga staviti u prvu protiv San Marina, a lijevo Kerima.
- RollingPaper
- Kontakt:
Ko god je igro fudbal zna da nije lako zabit dva gola ni protiv Gornje Maoce.
Nemojte srat, lik dao dva gola i opet imate nesto srat. Gadit mi se, koja smo mi go.vna.
Nemojte srat, lik dao dva gola i opet imate nesto srat. Gadit mi se, koja smo mi go.vna.
Naša poslaRollingPaper je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:46Ko god je igro fudbal zna da nije lako zabit dva gola ni protiv Gornje Maoce.

-
- Kontakt:
Prosao komplet pripreme i odmah koriste minute. Da ga krene jos par utakmica i da dobija sto vise minuts bio bi zvijer od igraca. Nadati se da ce tako i biti. Prvi gol sreca, ali u nogometu je sreca i najbitnija tako da krene sve ostalo. Igrac utakmice. Ocjena 9.5
Apaolutno.. jos je puno mjesta za napredak u taktickom smislu prije svega, na njemu je sadaZglavkar je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:43Ja po ovome što sam vidio, nije sad nešto što će ga odjednom promovisati u startera, ali definitivno se više neće moći gledati na njega kao na nezrelog igrača za Erediviziju. Ubijeđen sam da će mu ovo danas kupiti više minuta u narednih nekoliko utakmica nego dosad. Npr. bolje je odigrao svoje poluvrijeme nego Man svoje.231983 je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:38Ja gledam na slovačkom kanalu nekom. Osim golova, nije narocito zapažen. Nekoliko prodatih lopti, nekoliko bezspješnih pasova.
Odlično da je napokon dobio pravu priliku u PSV-u i da ju je iskoristio (2 gola).
Na njemu je sada da Iskoristi momentum s ova dva gola i nametne se dodatno treneru.
Mimo toga izgubio je nonšalantno par lopti zbog zafrkancija kada je mogao uposliti saigrace, pogotovo ono jednom kada mu saigrac ima brisani prostor po desnoj strani ispred sebe i umjesto da mu lagano pruzi loptu naprijed, Esmir pokušava dribling prema sredini terena i gubi loptu.
Dobio je svaki put kritike od saigraca zbog toga i neka je.
Ako ne zeli da ga Bosz vrati u Jong PSV, mora voditi racuna o tim stvarima, kad je vrijeme za dribling a kad za dobar i siguran pas u prostor.
Pamet u glavu.
Sto se tiče poziva, ja bih ga pozvao i u junu bas kao i sada u septembru, bas kao sto sam u junu pisao i nadao se da će još tada pozvati Alajbegovica i Kospu.
Ali u svakom trenutku je SS imao potpuno pravo da ne pozove Bajraktarevica i da im niko argumentirano ne može osporiti nepozivanje. Ako nastavi ovako koristiti prilike i u narednim utakmicama onda će zaslužiti poziv za oktobar.
A ko zna, možda i za septembar u slučaju nekih povreda.
Na njemu je sada da Iskoristi momentum s ova dva gola i nametne se dodatno treneru.
Mimo toga izgubio je nonšalantno par lopti zbog zafrkancija kada je mogao uposliti saigrace, pogotovo ono jednom kada mu saigrac ima brisani prostor po desnoj strani ispred sebe i umjesto da mu lagano pruzi loptu naprijed, Esmir pokušava dribling prema sredini terena i gubi loptu.
Ako ne zeli da ga Bosz vrati u Jong PSV, mora voditi racuna o tim stvarima, kad je vrijeme za dribling a kad za dobar i siguran pas u prostor.
Pamet u glavu.
Sto se tiče poziva, ja bih ga pozvao i u junu bas kao i sada u septembru, bas kao sto sam u junu pisao i nadao se da će još tada pozvati Alajbegovica i Kospu.
Ali u svakom trenutku je SS imao potpuno pravo da ne pozove Bajraktarevica i da im niko argumentirano ne može osporiti nepozivanje. Ako nastavi ovako koristiti prilike i u narednim utakmicama onda će zaslužiti poziv za oktobar.
koliko te placa SŠ za ovo pisanje na forumu:-)hurem je napisao/la: ↑23 avg 2025, 20:55Odlično da je napokon dobio pravu priliku u PSV-u i da ju je iskoristio (2 gola).
Pamet u glavu.
Pa je li Luka Kulenović zaslužio poziv?
Samed Baždar?
A da, zalagali su se na okupljanju.
Samed Baždar?
A da, zalagali su se na okupljanju.
-
- Kontakt:
Nisam gledao, ali svaka cast Bajraktarevicu. Nadam se da je znalac gledao mec. Yebo ga Djakovac i slicni.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Jel imaju negdje highlights? Jbt Nizozemska liga nigdje ne mozes naci ko da je tadzikistanska...
Ta ce Esmir, kakav je zmaj Nail Omerovic grom te ne ubio.
Igracina na kvadrat.
Igracina na kvadrat.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Drago mi je da je odigrao dobro. S jedne strane egoisticna igra ne prolazi u uvropi (to mora da popravi, al i razumijem ga doio sansu i hoce da pokaze sta zna), s druge stran dva gola su dva gola to daje respekt kod trenera i siagraca.
Nek nastavi glavu dole i neka radi, da slucajno ne pomisli da ce mu lakse biti sledece tekme. 4-5 ovakvih utakmica minumum treba da dobije kredit i da budes neupitan.
Sto se tice repke, da je ovo pokazao prije spiska vjerovatno bi bio tu, al eto faktor srece i vremena. Barba ce mu dati sansu sledeci saziv sigurno, sto je i dobro da Emir ne pokaze da su ovi golovi bili slucajnost.
Nek nastavi glavu dole i neka radi, da slucajno ne pomisli da ce mu lakse biti sledece tekme. 4-5 ovakvih utakmica minumum treba da dobije kredit i da budes neupitan.
Sto se tice repke, da je ovo pokazao prije spiska vjerovatno bi bio tu, al eto faktor srece i vremena. Barba ce mu dati sansu sledeci saziv sigurno, sto je i dobro da Emir ne pokaze da su ovi golovi bili slucajnost.
Imas golove na reddit soccerBlackwargreymon je napisao/la: ↑23 avg 2025, 21:08Jel imaju negdje highlights? Jbt Nizozemska liga nigdje ne mozes naci ko da je tadzikistanska...
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Mislim da je nakon dva gola pokušao nekoliko neuspješnih driblinga, što je mudro jer je praktično već osigurao utakmicu za sebe i PSV. Izgubio jest par lopti, al je bio dobar u par driblinga isto. Super igra na malom prostoru u 1-na-1 situacijama. I kao što je neko već napisao, vraća se nazad i pomaže u odbrani. Sve u svemu pozitivan nastup. Pored svakakvi kanti na spisku, može bez problema igrati bar jedno poluvrijeme.MostarNeretva je napisao/la: ↑23 avg 2025, 21:09Drago mi je da je odigrao dobro. S jedne strane egoisticna igra ne prolazi u uvropi (to mora da popravi, al i razumijem ga doio sansu i hoce da pokaze sta zna), s druge stran dva gola su dva gola to daje respekt kod trenera i siagraca.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ako je pametan, a vjerujem da jeste, neće se više nikada odazvati dok je trenutni selektor. Ponižavanje koje mu je priređeno kao jednom od naših najtalentovanijih igrača koji je član respektabilne ekipe kako bi pozive dobili rezervisti ekipe koja će se boriti za opstanak u drugoj španskoj i ekipe koja je 10 klasa ispod njegove u istoj ligi je nezapamćeno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: Beduin, bhfanatic14, Blackwargreymon, Goalgetter, hurem, JayCatwright, Mostarska, Vanja8 i 45 gostiju.