FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

armando
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la armando » 22 avg 2025, 22:52

Dilah je napisao/la:
22 avg 2025, 22:32
Nisam htio prihvatiti kad je neko reko da su na ovom firuma navijači Bayerna najveći dripci… ali moram se ograditi za neke teneke. Upa najbolji na terenu dugo vremena kad se rezultat lomio, nosio tim, posle 3:0 malo se opustio a ko je god igrao zna da su za onu loptu u 16 krivi isuigrači bar koliko i on. Yebote kao da je dao dva gola sam sebi i da smo izgubili utakmicu 😃 Mnogi bolji od Taha u svakom pogledu i treba što prije produžiti sa njim.
Neće mu produžiti do kraja prelaznog roka. Znaš kako to ide, menadžeri i te igrice. Upa je savladao jezik koliko toliko, dobro se osjeća u klubu i tražiće maksimalno koliko mogu izvući.
Samo nosioci igre dobijaju nove poboljšane ugovore ili oni koji su još mladi i mogu samo napredovati i samim tim klub tu nema šta izgubiti. Kod Upe će biti poboljšan ugovor ako nastavi sa dobrim igrama ili i on ode kao free igrač u što ne vjerujem. Tek mu je 26 godina.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 22 avg 2025, 23:02

Ovoj ekipi samo Boey nije dostojan, kakva olupina. Kim kod onog prodora od gola do gola (nešto najsexualnije) me podsjeti na Zeku Zajeca.
Igra na momente savršena, sve dobro posloženo, trener ostavlja pečat. Velika mu prednost što je prava diplomata, čak i najveći gnjurci mu ne mogu izvući neku izjavu iz konteksta.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 22 avg 2025, 23:07

Utakmica bas za uzivanje.

Harry je stvarno cudo od igraca kad ima svoj dan (a takvih je puno) bas onaj killer. Razlika izmedju Diaza i Comana je upravo ovo sto smo veceras vidjeli a to je zavrsnica.

Svi su bili dobri, s tim da su Harry i Olise nivo za sebe, a odmah za njima i Gicko koji je isto bio odlican.

Ipak potez utakmice je onaj tenkovski proboj i asistencija azijskog gorostasa.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 avg 2025, 23:08

Diaz u ove dvije utakmice opravdava svaki uloženi cent u njegov transfer.
Nažalost, od Comana nismo nikad ovakve stvari dobijali sto je još jedan samar kritičarima koji su pokušali izjednačiti vrijednost ova dva igrača.

Meč me podsjetio na demoliranje Wolfsburga od prije nekoliko godina, ako me sjećanje sluzi, na sličan način smo startali.

Ovoj ekipi je potrebno barem još jedno krilo kao backup za eventualno povrijeđene igrače.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 22 avg 2025, 23:15

Ne bih me iznenadilo da za tu opciju računaju Daviesa kad se vrati.
Joško Stanišić je tvrd orah biljka čudnovata. Može pokriti sve pozicije u odbrani.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 avg 2025, 23:17

Stvarno smo ovaj put doveli 2. najboljeg igrača engleskog prvaka. Lik ne zna beknut nijednu riječ njemačkog, a od engleskog zna samo "come on" i ovakvu partiju odigra = nogometna inteligencija.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 22 avg 2025, 23:18

Vrhunska partija, kontrolisana utakmica po mjeri Kompe i njegove ideje.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 avg 2025, 23:42

Čestitke treneru i ekipi. Jedini problem je što sada ovi u upravi vjerovatno nikoga neće htjeti dovesti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 23 avg 2025, 00:04

Ima još Diaz da jede pure da bi se približio Komanu😂😂 Kad zabije za klempu biće tu negdje, a ovi što ga posle dvije poluozbiljne utakmice stavljaju ispred lika koji je osvojio sa Bayernomv 16 titula su moroni. Olise i mali Karl lijevo i Diaz i Koman desno (čak sam im bio i vreme odredio 65% naprema 35%) to bi bilo nešto, tj ubjedljivo najači na bočnim na dunnaluku. Gnabri sve više i više osvaja sredinu, sa ovakvom formom Klauzula mu može biti dobar back up, a tu je i Olise da uskoči. Trojac Gnabri, Olise, Laimer djecu pravi. Diaz dobar, pokazao je sve ono što sam naveo kao argument da se dovede, uprkos neznalicama koji su bili protiv, kao i protiv Kanea što su bili. Istin i sad mislim da smo ga preplatili,10-20 meleona, ali zabi im, nisu iz mog dzepa. Najveça dobit današnje utakmice su minuti za Karla, dečko je neustrašiv, neda pardona za glavu većima, biće tu nešto. Harry da je sekundu brži i da je imao drugi tim iz vrha bio bi ozbilkan kandidat za najboljeg igrača svijeta svij vremena. Zaista nevjerovatno, jeste Messi vukao loptu driblajući 50 metar, ali ti Harry rješi jednim pasom i još usput zabije tri gola. Staniša izrasta u superstara, za šo Laimeru fali taj zadnji pas. Kimich maestro u zadnjih par utakmica, igra fudbal života itd, itd. Ako bude po jutru se dan poznaje uprkos pticama zloslutnicama, ove godine bi mogli uživati. Kompani popišao mrzitlje, kakav spoj Pepa i Jupa u jednoj osobi 😂😂

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2025, 00:35

Der Vorstandsvorsitzende hofft auf Eigengewächse wie Lennart Karl und Co., weiß aber auch: "Wir können eine weitere Verstärkung in der Offensive sicherlich noch gut gebrauchen. Da bleibt nur zu sagen, dass das Transferfenster bekanntermaßen endgültig erst am 1. September schließt." Und bis dahin soll auf jeden Fall noch ein Neuzugang kommen.

Und dennoch, erwidert Hainer, "ist es ja nicht so, dass wir kein Geld ausgeben. Wir haben 75 Millionen für Luis Diaz ausgegeben." Wobei es eigentlich nur 67,5 gewesen sein sollen. "Auch eine Leihe kostet Geld. Sie müssen die Leihgebühr bezahlen, Sie müssen das Gehalt des Spielers zahlen. Deswegen haben wir so gehandelt, wie wir handeln."

Bit će još jedno pojačanje u napadu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 avg 2025, 01:08

Odlična, kontrolisana utakmica, baš kako je rečeno. I to sve akcije kod golova sjajne, sjajno kombinovano, odigrano. Odlična sveukupno završnica , jer mi smo sve skoro pogodili što smo od šansi imali, kreirali. Tako da je protivnik pregažen.
U tranformaciji je ova ekipa Leipziga ima tu i novih momaka s potencijalom i moguće da tokom sezone neće biti loši, moraju se uigrati i ovo je sada malo i novi sistem za ovu ekipu. Može se diskutovati koliko su kvalitetni ali naša je ekipa fantastično odigrala. I tu se nema šta puno diskutovati.

Posebno dobro kako se Kane izvlači i distribuira lopte (još više nego prije), a Diaz pored onih prodora gdje traži priliku za šut, često dobro ulazi u sredinu šesnaesterca, traži stalno priliku za gol i nakon centaršuteva, uvijek aktivan u i oko šesnaesterca.

I Diaz i Tah su velika pojačanja. Tah beskompromisan, borben, dobiva duele i dosta i prema naprijed doprinosi našoj igri.

A generalno cijela ekipa je dobro odigrala. Uz to 5 izmjena, Karl dobio priliku i jako dobro iskoristio, zamalo zabi i gol.
Kompany odradio sve kako treba večeras. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 23 avg 2025, 03:28

Tah i Upamekano pokusavaju da imitiraju Kompanija iz igrackih dana i dobro im ide za sada, mislim cak da Upa ima jednu tu stepenicu vise, a to je igra sa loptom. Jedino sto MORA biti fokusiran cijelu utakmicu, jer juce je ok, imas rezultat, borio si se zestoka...pa malo da se kurcis, ima to u genima nekih ljudi i tesko je kontrolisati, ALI taj trenutak nodmoci koja te nekada opusti sam po sebi moze doci i kada se rezultat lomi. To bi psiholog Bayerna morao vidjeti i voditi racuna jer ne kaze se uzalud da izmedju svih ostalih osobina itekako je vazno (mozda i navaznie) kako se i sta osjeca igrac u glavi.
Zadnja izmjena: Dilah, dana/u 23 avg 2025, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 23 avg 2025, 08:34

Jesmo bili dobri ali je i Leipzig bio malo reci uzasan, onaj Openda izgubljen skroz, Xavi mislima u Londonu, novi trener, novi igraci itd. itd.

Diaz ce ubrzo postati ljubimac navijaca, kakva trka i zalaganje, nema gdje ga nije bilo na terenu...imamo paklenu ofanzivu nema sta ali odbranu tek treba vidjeti protiv jacih protivnika, po meni Laimer i Stanisa jednostavno nisu bekovi, to moze proci u BL ali u LP ce biti druga prica...

Inace atmosfera za 10, radni dan (puno manje turista), nocna utakmica, nema nista bolje....
slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 avg 2025, 11:28

Očekivano je još jedno pojačanje, to ne neminovno pa makar se kreditno zadužili iako grcaju u milionima ali svabo kao svabo, vodi računa o svakom dinaru.
Ja licno mislim sa je to Nkunku jer će se naći način da se isti dovede a razlog je sto nemamo duplo lijevo krilo dok na desnoj strani imamo Karla koji će vrlo brzo eksplodirati.

Gnabry će ove sezone imati ulogu koja je namijenjena Woltemadeu do povratka Musiale a poslije ćemo vidjeti, bitno je da ostane zdrav i da skine još nekoliko kilograma jer Gnabry od sinoć će dobiti ponudu za novi ugovor.

Kusi-Asare je Kaneova zamjena.

Suma sumarum, najpotrebnije je još jedno lijevo krilo tako da ćemo imati za svaku poziciju jako kvalitetnu zamjenu a krajnji ishod svakako sto se Bayerna tiče nikad nije zavisio od ekipe nego od povreda.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 23 avg 2025, 11:42

Iako povrede dolaze često usljed reprezentativnih nastupa (Davies) ili peha (Musiala) treba dozirati glavne igrače i rotirati što je više moguće.
Nema tu ličnih želja (Kimmich) ili nekih rekorda (Kane) nego to činiti maksimalno pogotovo kad imaš rezultat.
Evo i Urbig će dobiti zagarantovano dosta nastupa, u DFB Pokalu odmah, jer je tu Neuer šperovan na 2 utakmice.

@Balon, imaš Dauerkarte?

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 23 avg 2025, 14:04

Dok je utakmica trajala, naravno da sam volio da damo ako moze i 10 golova posebno Karl i onaj drugi sto je usao, medjutim nadam se da se sada nece opustiti posle ovih 6, u stilu samo da izadjemo na teren, svi ce skinuti gace. Bilo je toga prije, gdje se kiksalo par puta prije nego sto su dosli sebi. Nadma se da Kompany kao dugogodisnji fudbaler pa cak i kapiten, zna to regulisati.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2025, 15:42

Palhinha igrac utakmice Tottenhama u gostujucoj pobjedi nad Manchster City-em. U nas nije mogao dobit prostora kao Goretzke koji se i dalje brani od nekih. Uz sjajnu igru, postigao je i gol.

korisnik32
Kontakt:

Post Postao/la korisnik32 » 23 avg 2025, 16:35

Neutral je napisao/la:
23 avg 2025, 15:42
Palhinha igrac utakmice Tottenhama u gostujucoj pobjedi nad Manchster City-em. U nas nije mogao dobit prostora kao Goretzke koji se i dalje brani od nekih. Uz sjajnu igru, postigao je i gol.
Odličan je bio, najviše duela osvojio, dva zicera Citya zaustavio i go dao. Zasluženo igrač utakmice.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 23 avg 2025, 18:43

Ako Bogda da Palija nastavi sa dobrim igrama pa da ga odmah otkupe, da ne čekaju kraj pozajmice. Dobro i njemu i nama.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 23 avg 2025, 22:09

Hvala najboljoj upravi na svijetu pa su me poslušali i riješili se potrošenih igrača u napadu.
Sada imamo svježe noge, ne trebaju nikog više ni dovoditi, jer neće drukčije dobiti šansu Karl, Mike i Kusi, a kako se čini sva trojica su stvarno vanserijski talenti.
A rješavanjem ovih potrošenih i visokih ugovora popravila se i atmosfera, naravno.
Karl je već pokazao u pripremama da je spreman za profi fudbal, ne fali njemu ništa tu, sad ide skok u velike igrače, ja bih njega odmah računao kao regularnog člana ekipe. a samo još majkija i kusija da vidimo u jednoj službenoj ozbiljnoj utakmici.

Diaz je sve oduševio, veliki tehničar i borac, velika energija i sjajna atmosfera. Kod njegovog gola ona cijela akcija je bila spektakl, a pokazao je o kakvoj tehnici se radi kad je onako onu brzu loptu gnabrija petom primirio vanjskim i još dao u for pobacao 2 igrača u prijemu, e ono se rijetko viđa. završnica i šut precizni, egzekucija vrhunska. ima on i visine 1.82, pa je često u drugom planu na igri glavom. Liverpula stvarno nisam gledao, i on je za mene bio nepoznanica, tek nešto kroz ove klipove i u ove dvije utakmice zna se nazirati šta je on kadar činiti.

kane doktor nauka, koja lakoća postizanja golova, ovo liči na sezonu kad će oboriti sve rekorde, već 4, Diaz 2 gola 2 asista, Gnabri 3 asista, Olise 2 gola, kakva savršencija u napadu.

da se još jednom vratim na gol diaza, eskalacija na terenu i tribinama, a Kimich u delirijumu. :lol:

Sve je to fino što se naše strane tiče, ali sa druge strane nimalo lijepa situacija u evropskom nogometu, engleska liga postaje NBA, to stvarno više nije šala. i ja sam kao i mnogi uvijek bio podsmijeha na takav argument, ali ovo je postalo previše. nije problem ni što oni kupuju i troše po 300 mil., ali što su ovako nemoćni svi ostali. pogledajte Bundesligu, pa ovo će biti najslabija sezona u zadnjih X godina, Dortmund, Leverkusen i Lajpcig ulaze u novu sezonu bez ikakvih ambicija, a sinoćnji Lajpcig je trenutno druga ekipa lige, šta su uradili primili 6 komada.
Dortmund odavno nije bio slabiji, pa oni su se toliko unazadili ds je to za izučavanja. prije bi skupo prodali pa bi doveli preovjerene mlade igrače, a sad tamo ni talenata ni odličnih igrača, sve nešto popunjavanje rupa. evo doveli su mladog Belingema i to je sve.

Leverkusen tek što je sastavio ekipu, osvojio ligu i izašao kao konkurentan svakoj ekipi u Evropi, mogli su na megdan svakom i najjačim, i šta se desilo, za mjesec dana su cijeli kostur ekipe prodali, sve najvažnije igrače, osim Grimalda, a zamjene su vrlo upitne, čak i skupo plaćene neke kao Tilman i stoper iz Liverpoola. ovo je tek za izučavanja kako su propali preko noći. pa hajde prodali su Wirca, to i moraš učiniti, a velika je lova u pitanju, pa hajde i Taha nadoknadićeš nekako stopera, ali zašto Frimponga i Xhaku, posebice zašto Xhaku njihovog najvažnijeg igrača?

U ostatku Evrope van Engleske konkurentni su ostali Real, Bayern i PSG, koji neće dati svoje igrače, i tu englezi još nemaju šansi, čak će iz engleske doći u ove 3 ekipe, to je vrlo malo za ostatak evrope. A englezi su toliko nabildovali svoju ligu da svako kolo ima 4 derbija, jer imaju 7 vrhunskih ekipa i 6 odličnih, a ovih 6 su konkurencija svima ostalim u Evropi osim ovoj trojki gore pomenutoj, pa svaka utakmica je zanimljiva.
ova sezona je stvarno velika metla za ostatak evrope, englezi su pomeli tržište.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.