Hvala najboljoj upravi na svijetu pa su me poslušali i riješili se potrošenih igrača u napadu.
Sada imamo svježe noge, ne trebaju nikog više ni dovoditi, jer neće drukčije dobiti šansu Karl, Mike i Kusi, a kako se čini sva trojica su stvarno vanserijski talenti.
A rješavanjem ovih potrošenih i visokih ugovora popravila se i atmosfera, naravno.
Karl je već pokazao u pripremama da je spreman za profi fudbal, ne fali njemu ništa tu, sad ide skok u velike igrače, ja bih njega odmah računao kao regularnog člana ekipe. a samo još majkija i kusija da vidimo u jednoj službenoj ozbiljnoj utakmici.
Diaz je sve oduševio, veliki tehničar i borac, velika energija i sjajna atmosfera. Kod njegovog gola ona cijela akcija je bila spektakl, a pokazao je o kakvoj tehnici se radi kad je onako onu brzu loptu gnabrija petom primirio vanjskim i još dao u for pobacao 2 igrača u prijemu, e ono se rijetko viđa. završnica i šut precizni, egzekucija vrhunska. ima on i visine 1.82, pa je često u drugom planu na igri glavom. Liverpula stvarno nisam gledao, i on je za mene bio nepoznanica, tek nešto kroz ove klipove i u ove dvije utakmice zna se nazirati šta je on kadar činiti.
kane doktor nauka, koja lakoća postizanja golova, ovo liči na sezonu kad će oboriti sve rekorde, već 4, Diaz 2 gola 2 asista, Gnabri 3 asista, Olise 2 gola, kakva savršencija u napadu.
da se još jednom vratim na gol diaza, eskalacija na terenu i tribinama, a Kimich u delirijumu.
Sve je to fino što se naše strane tiče, ali sa druge strane nimalo lijepa situacija u evropskom nogometu, engleska liga postaje NBA, to stvarno više nije šala. i ja sam kao i mnogi uvijek bio podsmijeha na takav argument, ali ovo je postalo previše. nije problem ni što oni kupuju i troše po 300 mil., ali što su ovako nemoćni svi ostali. pogledajte Bundesligu, pa ovo će biti najslabija sezona u zadnjih X godina, Dortmund, Leverkusen i Lajpcig ulaze u novu sezonu bez ikakvih ambicija, a sinoćnji Lajpcig je trenutno druga ekipa lige, šta su uradili primili 6 komada.
Dortmund odavno nije bio slabiji, pa oni su se toliko unazadili ds je to za izučavanja. prije bi skupo prodali pa bi doveli preovjerene mlade igrače, a sad tamo ni talenata ni odličnih igrača, sve nešto popunjavanje rupa. evo doveli su mladog Belingema i to je sve.
Leverkusen tek što je sastavio ekipu, osvojio ligu i izašao kao konkurentan svakoj ekipi u Evropi, mogli su na megdan svakom i najjačim, i šta se desilo, za mjesec dana su cijeli kostur ekipe prodali, sve najvažnije igrače, osim Grimalda, a zamjene su vrlo upitne, čak i skupo plaćene neke kao Tilman i stoper iz Liverpoola. ovo je tek za izučavanja kako su propali preko noći. pa hajde prodali su Wirca, to i moraš učiniti, a velika je lova u pitanju, pa hajde i Taha nadoknadićeš nekako stopera, ali zašto Frimponga i Xhaku, posebice zašto Xhaku njihovog najvažnijeg igrača?
U ostatku Evrope van Engleske konkurentni su ostali Real, Bayern i PSG, koji neće dati svoje igrače, i tu englezi još nemaju šansi, čak će iz engleske doći u ove 3 ekipe, to je vrlo malo za ostatak evrope. A englezi su toliko nabildovali svoju ligu da svako kolo ima 4 derbija, jer imaju 7 vrhunskih ekipa i 6 odličnih, a ovih 6 su konkurencija svima ostalim u Evropi osim ovoj trojki gore pomenutoj, pa svaka utakmica je zanimljiva.
ova sezona je stvarno velika metla za ostatak evrope, englezi su pomeli tržište.