Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Sumnjam da bi Omić upao u 12 koji idu na EB da igra za nas.19vendetta87 je napisao/la: ↑21 avg 2025, 22:09Mi se zalimo na naseg Amerikanca, a Slovencima je Alen Omić naturalizovani igrac![]()
Naturalizovani Tuzlak19vendetta87 je napisao/la: ↑21 avg 2025, 22:09Mi se zalimo na naseg Amerikanca, a Slovencima je Alen Omić naturalizovani igrac![]()
Ma Francuzi će završiti prvi a nadam se da ćemo biti treći pa da idemo na drugog iz grupe D (jest da idemo na dio gdje Srbija u knockou fazi ali šta ćemo izbacit će njih neko
Ma to je smjesno,danas vise NBA ekipe ne mogu da zabrane a kamo li euroligaske.
Stava sam da za bilo kakvo konkretno lobiranje treba novac. Mi smo se jedva iznivelisali sa dugovima, koliko je realno onda očekivati da imamo novca za trošiti na konkretnija lobiranja? Skoro nikako.PikachuSA je napisao/la: ↑21 avg 2025, 21:10Tačno, ali i u tom slučaju postoji potencijalno rješenje - lobiranje. Kako bi se to tačno izvelo - ostavljam kompetentnijima od sebe.TripleThreat je napisao/la: ↑21 avg 2025, 15:34
Taj cijeli slučaj Garze se svodi samo na dobru volju FIBE i ništa više. Nikakav savez, nikakva hrpa dodatne papirologije dokazivanja da Luka ima BH porijeklo... samo FIBA i njihovo gledanje kroz prste, ako žele da to urade. Imaju pravilnik i uvijek se mogu pozvati na taj pravilnik ako nam ga ne žele dati bez asteriksa.
Povrede su dio igre, a Musa je takav tip igrača za našu reprezentaciju da sve i da smo imali plan B za njega (bio to Đedović, Pjanić ili Mutić), da bi nadomjestili možda 20-40% njegovog doprinosa, u najboljem slučaju. Ta povreda je bila jednostavno prevelik i neočekivan udar koji je upotpunosti poremetio koncepciju i očekivanja, a za nju se ne može kriviti Džanan. Mislim, kojoj ekipi povreda top 2 (za nas je vjerovatno i najbolji igrač u ekipi) igrača ne poremeti planove? To tako treba prihvatiti, da se povrede događaju i krenuti dalje sa prilagođenim očekivanjima.Većina napisanog stoji, pogotovo sam svjestan ovoga što govoriš za prirodu povrede. Međutim, uzmimo u obzir da je ovo bila posljednja prilika za ovu generaciju da napravi nešto, a ušlo se sa stavom Lahko ćemo i bez plana B, što mi je baš zasmetalo. Jake reprezentacije poput Grčke, Španije ili Italije mogu sebi priuštiti nešto opušteniji pristup pripremama u odnosu na nas zbog kvaliteta koji posjeduju. Mi ne možemo.Rezon ti je nerealan. Da opet ponovim, Musa je dobio nezgodan udarac, udarac koji je mogao uzrokovati ovakvu povredu sve i da je danima bio u trenažnom procesu. Ako ti ovo nije dovoljno dobar primjer, imaš i primjer i Simanića i gubljenja bubrega zbog jednog udarca.
Za vjenčanje se donekle slažem, ali i to je poprilično uzak ugao posmatranja. Ljudi zaboravljaju da i profesionalni košarkaši su ljudi koje umore duga sezona, stalna putovanja i sl. I oni jedva dočekaju godišnji odmor za razne neke aktivnosti za koje nemaju vremena tokom sezone. Lahko je tuđim vremenom raspolagati, ali prije takvih tvrdnji, treba se zapitati koliko bi mi na jedva dočekanom godišnjem kojeg uzmemo radili neke volonterske društveno-korisne stvari? Vjerovatno mizerni procenti.
TripleThreat je napisao/la: ↑22 avg 2025, 01:03Stava sam da za bilo kakvo konkretno lobiranje treba novac. Mi smo se jedva iznivelisali sa dugovima, koliko je realno onda očekivati da imamo novca za trošiti na konkretnija lobiranja? Skoro nikako.
Za promjenu Garzinog statusa nije pomoglo ni povlačenje konaca GM-a Vulfsa Tima Konelija koji mi je zimus rekao da će o Garzinom statusu kontaktirati i američki Stejt Department. Konelijeva daljnja aktivnost je sada deplasirana nakon nedavnog prelaska Garze u Boston i od Konelija i njegovih veza sada više nema neke fajde. Što je najčudnije nije pomoglo ni zalaganje arapskog šeika Sauda Alija Al-Tanija koji je u čelništvu svjetskog odjela FIBA. Pa kako da pomogne depeša BH Olimpijskog komiteta adresirana na adresu FIBA, ili zalaganje za Garzinu promjenu statusa od strane aktuelnih političara u vlasti BiH kao što je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić?
Generalni sekretar FIBA Zagklis i počasni predsjednik Vasikolopulos bi možda i mogli preskočiti redovnu proceduru. Oni su aktuelni moćnici koji su na vrhu FIBA piramide kao što je nekad bio Bora Stanković, i koji dozvoljavaju Bahamima i mnogim afričkim reprezentacijama da imaju masu naturalizovanih igrača u svojim sastavima. Postavlja se pitanje zašto bi Grci radili protiv svoje zemlje koja je na Eurobasketu na Kipru u grupi upravo sa Bosnom i Hercegovinom (i sa Španijom, Italijom, Gruzijom i domaćim Kiprom), a i protiv Kipra kojem su pomogli da dobije domaćinstvo i indirektno doprinjeli da i Hrvatska izvisi sa Eurobasketa?"
Bice to epski okrsaj dva kosarkaska titana Scariolo vs BekirMasqareda je napisao/la: ↑21 avg 2025, 23:38Mislio sam da bi se mogli nositi sa nikad slabijom Spanijom. Samo oni izgledaju bolje od ocekivanog, a mi smo ostali bez dva bitna igraca. Tako da je ta prica zavrsena.
Jos kad uzmes u obzir Bekira supljatora i poluprofesionalca kao vodju sve vise od pobjede protiv Kipra ce biti veliko iznenadjenje.![]()