Amar Dedić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Amar Dedić

Post Postao/la hurem » 21 avg 2025, 17:13

Govorio sam već da Amar nije imao želju ići u Marsej ali u nedostatku drugih opcija ipak se odlučio za transfer u Francusku. Postojala je nada da će bas De Zerbi dobro uticati na njega ali…
Benfica je top izbor za njega u ovom trenutku a sinoć protiv Fenera bio pravo nabrijan iz nekog razloga, bas kao sto gledamo Kolasinca u dresu reprezentacije.
Nadamo se da će Amar prenijeti ovu formu u reprezentaciju i da ćemo u budućnosti mnogo češće hajrovati od njega. Daleko je Island i pobjeda od 3:0.

Sto se tiče činjenice da nisu primili pogodak ove sezone, bilo je tu i sreće jer su mogli komotno primiti par komada. Sreću treba zasluziti a ta nula je dodatna motivacija odbrani da pruža još bolje partije, pa i sam Amar. I vjerovati je da će biti sve bolje kako se iz utakmice u utakmicu budu dodatno uigravali.

Meni je licno drago da napokon imamo jednog reprezentativca u top portugalskom klubu. :D

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 21 avg 2025, 17:17

Samo sto ga trener stavlja na pogresnu poziciju na lijevom krilu bi im puno toga vise donjeo.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 21 avg 2025, 17:50

hurem je napisao/la:
21 avg 2025, 17:13

Nadamo se da će Amar prenijeti ovu formu u reprezentaciju i da ćemo u budućnosti mnogo češće hajrovati od njega. Daleko je Island i pobjeda od 3:0.
Momak je u globalu za repku odigrao uvijek dobro kada je igrao na svojoj prirodnoj poziciji i strani.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 avg 2025, 18:41

s4mke je napisao/la:
21 avg 2025, 17:50
hurem je napisao/la:
21 avg 2025, 17:13

Momak je u globalu za repku odigrao uvijek dobro kada je igrao na svojoj prirodnoj poziciji i strani.
Tacno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 21 avg 2025, 19:03

Donekle razumijem frustraciju pogotovo sada kad se vratio na poziciju desnog beka i igra fenomenalno

Imam i ja određene kritike prema Barbarezu, ali ideja da igra lijevog krilnog igrača nije došla isključivo od njega - I u Salzburgu su ga koristili na poziciji lijevog wing-backa (i na nekim drugim pozicijama - CB) + De Zerbi ga je isklučivo koristio na lijevoj strani u Marseillu

Barbarez nije tu ništa "izmislio" – jednostavno je slijedio ono što su i drugi treneri u njemu vidjeli - a Amar se i sam se opisao kao "ofanzivni igrač" kad je stigao u Benficu što pokazuje da je i on vjerovatno želio igrati ofanzivnije - to što nije uspio da iskoristi te prilike je druga stvar

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 21 avg 2025, 19:04

Žali Bože što nije preskočio ovu epizodu u OM, al valjda to sve tako mora biti.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 avg 2025, 19:25

No99 je napisao/la:
21 avg 2025, 19:03
Donekle razumijem frustraciju pogotovo sada kad se vratio na poziciju desnog beka i igra fenomenalno

Imam i ja određene kritike prema Barbarezu, ali ideja da igra lijevog krilnog igrača nije došla isključivo od njega - I u Salzburgu su ga koristili na poziciji lijevog wing-backa (i na nekim drugim pozicijama - CB) + De Zerbi ga je isklučivo koristio na lijevoj strani u Marseillu

Barbarez nije tu ništa "izmislio" – jednostavno je slijedio ono što su i drugi treneri u njemu vidjeli - a Amar se i sam se opisao kao "ofanzivni igrač" kad je stigao u Benficu što pokazuje da je i on vjerovatno želio igrati ofanzivnije - to što nije uspio da iskoristi te prilike je druga stvar
Igrao je lijevo samo kad je morao, u Salzburgu zbog ozlijeda drugih igraca, a u Marseillu zbog onog Brazilca koji je bio nezamjenjiv na desnoj strani.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 avg 2025, 11:42

Sheyi je napisao/la:
21 avg 2025, 11:39
:urnebes:
slika
Hahahah :urnebes:
naprijed rejal

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 22 avg 2025, 11:55

U seniorskoj klupskoj karijeri igrao:
RM 2X
RB 126X
CB 19X
LB 28X (od toga 17x u Wofsbegeru sa 17-18 godina)

Stručnjak kaže LB mu prirodna pozicija u klubu, pa ga on još gurne na LM. Životom garantujem da će protiv SM opet na LM biti.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 22 avg 2025, 13:29

Nije to meni baš toliko kontroverzno. Bek koji ima dobre ofanzivne karakteristike, znači brzina, prodori, dribling, osjećaj za pas, mogu ispuniti ulogu krila, što da ne. Dedić to može, bio je sasvim OK protiv Rumunije. I u Marseilleu u par utakmica što sam ga gledao bio je opasan naprijed, međutim tu je bio problem što nije navikao igrati wingbacka (plus jača liga, promjena sredine), pa je imao baš loših ispada u odbrani. Ako ne stekne praksu u klubu da igra wingbacka, opet ga možemo po potrebi koristiti kao krilo ali da ima nekog iza sebe da ga pokriva.

Ne važi to za sve bekove, npr. Malić se može isprofilisati kao bek ali ga nikad u životu nećeš moći gurnuti naprijed.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 22 avg 2025, 13:41

Skojevska je napisao/la:
21 avg 2025, 17:17
Samo sto ga trener stavlja na pogresnu poziciju na lijevom krilu bi im puno toga vise donjeo.
:mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, HariTz i 24 gosta.