Amar Dedić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Amar Dedić

Post Postao/la hurem » 21 avg 2025, 17:13

Govorio sam već da Amar nije imao želju ići u Marsej ali u nedostatku drugih opcija ipak se odlučio za transfer u Francusku. Postojala je nada da će bas De Zerbi dobro uticati na njega ali…
Benfica je top izbor za njega u ovom trenutku a sinoć protiv Fenera bio pravo nabrijan iz nekog razloga, bas kao sto gledamo Kolasinca u dresu reprezentacije.
Nadamo se da će Amar prenijeti ovu formu u reprezentaciju i da ćemo u budućnosti mnogo češće hajrovati od njega. Daleko je Island i pobjeda od 3:0.

Sto se tiče činjenice da nisu primili pogodak ove sezone, bilo je tu i sreće jer su mogli komotno primiti par komada. Sreću treba zasluziti a ta nula je dodatna motivacija odbrani da pruža još bolje partije, pa i sam Amar. I vjerovati je da će biti sve bolje kako se iz utakmice u utakmicu budu dodatno uigravali.

Meni je licno drago da napokon imamo jednog reprezentativca u top portugalskom klubu. :D

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 21 avg 2025, 17:17

Samo sto ga trener stavlja na pogresnu poziciju na lijevom krilu bi im puno toga vise donjeo.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 21 avg 2025, 17:50

hurem je napisao/la:
21 avg 2025, 17:13

Nadamo se da će Amar prenijeti ovu formu u reprezentaciju i da ćemo u budućnosti mnogo češće hajrovati od njega. Daleko je Island i pobjeda od 3:0.
Momak je u globalu za repku odigrao uvijek dobro kada je igrao na svojoj prirodnoj poziciji i strani.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 avg 2025, 18:41

s4mke je napisao/la:
21 avg 2025, 17:50
hurem je napisao/la:
21 avg 2025, 17:13

Momak je u globalu za repku odigrao uvijek dobro kada je igrao na svojoj prirodnoj poziciji i strani.
Tacno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 21 avg 2025, 19:03

Donekle razumijem frustraciju pogotovo sada kad se vratio na poziciju desnog beka i igra fenomenalno

Imam i ja određene kritike prema Barbarezu, ali ideja da igra lijevog krilnog igrača nije došla isključivo od njega - I u Salzburgu su ga koristili na poziciji lijevog wing-backa (i na nekim drugim pozicijama - CB) + De Zerbi ga je isklučivo koristio na lijevoj strani u Marseillu

Barbarez nije tu ništa "izmislio" – jednostavno je slijedio ono što su i drugi treneri u njemu vidjeli - a Amar se i sam se opisao kao "ofanzivni igrač" kad je stigao u Benficu što pokazuje da je i on vjerovatno želio igrati ofanzivnije - to što nije uspio da iskoristi te prilike je druga stvar

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 21 avg 2025, 19:04

Žali Bože što nije preskočio ovu epizodu u OM, al valjda to sve tako mora biti.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 avg 2025, 19:25

No99 je napisao/la:
21 avg 2025, 19:03
Donekle razumijem frustraciju pogotovo sada kad se vratio na poziciju desnog beka i igra fenomenalno

Imam i ja određene kritike prema Barbarezu, ali ideja da igra lijevog krilnog igrača nije došla isključivo od njega - I u Salzburgu su ga koristili na poziciji lijevog wing-backa (i na nekim drugim pozicijama - CB) + De Zerbi ga je isklučivo koristio na lijevoj strani u Marseillu

Barbarez nije tu ništa "izmislio" – jednostavno je slijedio ono što su i drugi treneri u njemu vidjeli - a Amar se i sam se opisao kao "ofanzivni igrač" kad je stigao u Benficu što pokazuje da je i on vjerovatno želio igrati ofanzivnije - to što nije uspio da iskoristi te prilike je druga stvar
Igrao je lijevo samo kad je morao, u Salzburgu zbog ozlijeda drugih igraca, a u Marseillu zbog onog Brazilca koji je bio nezamjenjiv na desnoj strani.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Micron, Normus90, zastitaIdentiteta i 26 gostiju.