FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Kupiš Nubela, ne dobije priliku, kupiš Peretza, onda opet kupiš Urbiga i tako stalno kupuješ a praktički nemaš zamjene, odnosno kad treba ne znaš što možeš očekivati od zamjene jer ne dobiju priliku...
Kupuje se Palhinha za 50+ a Stihler odlazi za 2+ i prodaje se priča kako treba forsirati svoju mladež...
Nitko ne priča o tome da su Tilman i Yıldız za prvih 11 ali za zamjene i jesu kad već prodaju priču o svojoj školi koja nikad ne dobije priliku...
Kupuje se Palhinha za 50+ a Stihler odlazi za 2+ i prodaje se priča kako treba forsirati svoju mladež...
Nitko ne priča o tome da su Tilman i Yıldız za prvih 11 ali za zamjene i jesu kad već prodaju priču o svojoj školi koja nikad ne dobije priliku...
Zato ce ga sada natjerati da racuna na mlade igrace tako sto mu nece dovesti vise nikoga. Malo se zajebo nas Vincent ako je mislio da ce mu ona taktika proci i u 2. sezoni.Bundesliga je napisao/la: ↑20 avg 2025, 15:12Implementirat će, ko što je i do sada implementirao. Koliko su minuta dobili u Superkupu![]()
- farinelli123
- Kontakt:
Mi svakako imamo dosta igraca.
Fali nam samo jos jedan napred, bilo Woltemade ili Nkunku ili neko treci.
Za neki dan ce se Xavi Simons slikati sa dresom Bajerna na cijim ce ledjima pisati Laimer.
--
Salu na stranu, mora da bude jos dolazni transfer.
Fali nam samo jos jedan napred, bilo Woltemade ili Nkunku ili neko treci.
Za neki dan ce se Xavi Simons slikati sa dresom Bajerna na cijim ce ledjima pisati Laimer.
--
Salu na stranu, mora da bude jos dolazni transfer.
•
Nema tima, naročito medju velikima, a da nije imao takve i slične promašaje. Kad bi svakog pogodili prošetali bi se kroz CL. Po meni do sada dva najveća promašaja što se kupovine tiče u ovih zadnjih nekoliko godina su Sane i Palija, a prodaja Mazra, Gravenberg, DeLigt i Koman.Bayo je napisao/la: ↑20 avg 2025, 20:35Kupiš Nubela, ne dobije priliku, kupiš Peretza, onda opet kupiš Urbiga i tako stalno kupuješ a praktički nemaš zamjene, odnosno kad treba ne znaš što možeš očekivati od zamjene jer ne dobiju priliku...
Pa s jedne ti je strane Uli i Hainer je tu prilično uz njega, Rummenigge se više petlja iz sjene, ne miješa se tolilo ko Uli, tu uz Ulija ima još par kompanjona, a na drugoj su strani Dreesen, Eberl i Freund. A opet i Dreesen je na momente između, tako da ispada da Eberl i Freund su prilično i usamljeni. Iako Freund mi je sve više fula, bezličan lik. Eberl ima tih menadžerskih sposobnosti ali nije isto dovoditi igrače u Gladbachu i Leipzigu i s druge strane sada u Bayernu. I onda si još među svim ovim.zvijerima i ako ne pokažeš zube i nisi dovoljno mudar gotov si.rikimo je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:50
Jako cijenim postove @leader, ali mislim da nije stvar u ratu Eberla i Ulija. Bayernov problem je konzervatizam i slabo praćenje novih trendova. Danas kad svi žele igrati moneyball, Bayern gradi ekipu kao da je sredina 90ih. Liverpool zadnjih deset godina treba biti uzor.
Kad sve sabereš i oduzmeš - Uli i Kalle su problem. Dok se oni pitaju proces će biti upitan, a stvari treba vrednovati primarno po procesu, a tek kasnije po rezultatu.
A mislim da je Bayern odavno izašao iz konzervatizma. Počeo se pratit marketing, komercijalizacija i onda se igrači ne dovode samo zbog kvaliteta nego i ovih drugih razloga. Ali to su mnogi navijači i htjeli jer i nakon brojnih uspjeha nu prelaznim rokovima se stalno.pričalo kako uprava ne želi pravo odriješiti kesu ili kako se ovaj ili onaj igrač ili trener ne mogu dovesti. E sada si vremenom dovodio najbolje svjetske trenere, davao im velike plate, igraćima se davale velike plate a 100 miliona eura se uložilo u Kanea.
E pa šta je sad problem? Zar sve ono što se pričalo da je nemoguće za Bayern se nije pokazalo mogućim? Ali sad se vidi da nije u tome sve. Npr pred osvojenu Ligu prvaka 2001. imali smo kadar koji nije po vrijednosti ni među prvih 15 klubova, a transferi su nam bili 10-15 miliona eura. ManU i Real bili po kadru premoćni a ipak smo oba izbacili i osvojili LP. Mi smo imali.poseban spirit i s malo.uloženog postizali mnogo, a smijali se što Real i pored galaktičnih suma nerijetko ispadne i ranije u K.O. fazi LP a mi ga često pobijedimo. Sad kod Reala više spirita i razuma nego kod nas.
E sada bi valjda zaključak trebao biti da bi mi trebali postići mix između onog od prije dvadesetak godina i ovih novijih strategija. Ne treba kaskat za vremenom, ali ne znači da se treba odreći ranijih temelja koji su bili jedinstveni u svijetu fudbala.
Ali sve u svemu ako se vrati ovde film uprava je u proteklim godinama ispunila sve želje koje su ljudi ovde na temi imali. Samo sada se malo došlo do haosa pa je problem. Treba nekad pazit šta želiš...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Uprava se u zadnje 4 godine pogubila u svojim idejama, planovima, odlukama - kratkorocnim i dugorocnim.
Jako puno nelogicnih odluka su donosili u te 4 godine da sad ne nabrajam koje su jer bi imao puno toga za napisati.
Klubu fali jasna vizija i odluke koje su precizne i nedvosmislene u razmisljanju i stavu i tako bi se trebale prezentirati prema van.
Nazalost ovo sto gledamo u te 4 godine (pa mozda i dulje ali hajde) je neprepoznatljivo od strane Bayerna.
Naravno, najveci problem je taj da Rummenige i Hoeness ne zele prepustiti palicu NIKOME. Vrlo jednostavno. I dalje zele biti alfa i omega u Bayernu.
Medutim, problem je taj da su se i oni totalno pogubili u dovodenju igraca, trenera, sportskih direktora, raznih skauteva itd...
Vidi se totalno nepovjerenje prema Eberlu - sad da li je opravdano ili ne tesko je reci kad upravo ta ista uprava i nadzorni odbor moraju amenovati dovodenje bilo koga. Pa se postavlja pitanje sta su onda dovodili uopce Eberla kad vec nakon godine dana nisu zadovoljni sa njim?
Znaci ocito je kod Ulija i Rumenigea u padu procjena covjekovih mogucnosti i donosenja dobrih odluka upareno sa ne priznavanjem nikoga iznad sebe ili na svojoj razini te rusenjem svakoga ko bi im mogao predstavljati potencijalnu opasnost u zadrzavanju pozicija u klubu.
Ko zna, mozda postoji i treca ili cevrta struja koja zeli vrtjeti kolo.
Uglavnom, u Bayernu trenutno vlada totalni kaos na svim razinama i ocito tek vise dobrih šamarčina u Bundesligi i ligi prvaka moze osvjestiti upravu i vratiti na pravi put.
Jako puno nelogicnih odluka su donosili u te 4 godine da sad ne nabrajam koje su jer bi imao puno toga za napisati.
Klubu fali jasna vizija i odluke koje su precizne i nedvosmislene u razmisljanju i stavu i tako bi se trebale prezentirati prema van.
Nazalost ovo sto gledamo u te 4 godine (pa mozda i dulje ali hajde) je neprepoznatljivo od strane Bayerna.
Naravno, najveci problem je taj da Rummenige i Hoeness ne zele prepustiti palicu NIKOME. Vrlo jednostavno. I dalje zele biti alfa i omega u Bayernu.
Medutim, problem je taj da su se i oni totalno pogubili u dovodenju igraca, trenera, sportskih direktora, raznih skauteva itd...
Vidi se totalno nepovjerenje prema Eberlu - sad da li je opravdano ili ne tesko je reci kad upravo ta ista uprava i nadzorni odbor moraju amenovati dovodenje bilo koga. Pa se postavlja pitanje sta su onda dovodili uopce Eberla kad vec nakon godine dana nisu zadovoljni sa njim?
Znaci ocito je kod Ulija i Rumenigea u padu procjena covjekovih mogucnosti i donosenja dobrih odluka upareno sa ne priznavanjem nikoga iznad sebe ili na svojoj razini te rusenjem svakoga ko bi im mogao predstavljati potencijalnu opasnost u zadrzavanju pozicija u klubu.
Ko zna, mozda postoji i treca ili cevrta struja koja zeli vrtjeti kolo.
Uglavnom, u Bayernu trenutno vlada totalni kaos na svim razinama i ocito tek vise dobrih šamarčina u Bundesligi i ligi prvaka moze osvjestiti upravu i vratiti na pravi put.
Pokazao ili ne pokazao zube, Oni ako odluče, ti si bivši.
Pokazao im je Otto zube i skloniše ga prije samog finala Kupa Uefa.
Mala diktatura, sve već viđeno.
Ako uklone onog što se većini sviđa onda je kuka i motika. Ako dovedu onog što se većini ne sviđa, opet isto.
Bayern je (ponavljam se) prerastao Bundesligu i sve su oči uprte u njega. Prije se zbog mnogo većih neuspjeha nije dizala ovolika prašina.
Apetiti porasli, navijači postali razmaženi.
Pokazao im je Otto zube i skloniše ga prije samog finala Kupa Uefa.
Mala diktatura, sve već viđeno.
Ako uklone onog što se većini sviđa onda je kuka i motika. Ako dovedu onog što se većini ne sviđa, opet isto.

Bayern je (ponavljam se) prerastao Bundesligu i sve su oči uprte u njega. Prije se zbog mnogo većih neuspjeha nije dizala ovolika prašina.
Apetiti porasli, navijači postali razmaženi.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Sad sa ovih 15 milki za Wannera imate taman za nadoplatu za Wolta (60+15=75 kolko traži Vfb), ne bih posve otpisao mogućnost da se to realizira ako niko ne dođe na posudbu. Iako meni izgleda vjerojatnije da nadzorni ipak makne zabranu kupovine par dana prije kraja transferfenstera i da za 30m uzmete Enkunkua. A kolko je to pametno nisam baš siguran, izlažete se riziku da si natovarite igrača kojeg se nećete tako lako riješiti do kraja ugovora (zvuči poznato).
- HerrMarkusen
- Kontakt:
Da ne bude da uvijek mračim, ovo je dobra priča samo da se progura.
Po meni već kvalitetan igrač a tek 21 godina.
Hajde Maxi proguraj ovo

Mia San Mia
Portugalci + Bayern = KatastrofaHerrMarkusen je napisao/la: ↑21 avg 2025, 07:37
Da ne bude da uvijek mračim, ovo je dobra priča samo da se progura.
Po meni već kvalitetan igrač a tek 21 godina.
Hajde Maxi proguraj ovo![]()
Ne vidim potrebe za stoperom, imate Mekanog, Taha, Ita i Kima, a i Staniša to može igrati. Fali napadača, no unatoč tome mislim da je dobro da je Ulinator prekinuo sagu sa Nkunkuom. Sklon sam vjerovati da je Eberl imao neku vrst džentlmenskog dogovora o posudbi dok niste prodali Comana, nakon čega su se ovi izbezobrazili i počeli tražit 50 milki za permanent deal. Da se spriječi dalje mučenje Ulinator je to presjekao i rekao aj bok, samo si ga prodajte za 50 milki ako nađete takvu budalu.
Die Süddeutsche Zeitung hatte zuvor berichtet, dass den sportlich Verantwortlichen mitgeteilt wurde, dass nur noch Leihgeschäfte erlaubt sind – feste Verpflichtungen sind ausgeschlossen.
Ljudi, sta se ovo desava sa klubom? Kakvi su ovo klaunovi?
Eberl poceo sarkasticne izjave davati vezano za transfere nakon skandalozne najave Ulija.
Stednja
Nema sta, postajemo RB Bayern, samo pare, ostalo je nebitno.
Jos malo pa ce se cekati igraci da im istekne ugovor da bi ih mogli dovesti, ovo je strasno.
Gdje novac?
FC Sirotinja.
Ljudi, sta se ovo desava sa klubom? Kakvi su ovo klaunovi?
Eberl poceo sarkasticne izjave davati vezano za transfere nakon skandalozne najave Ulija.
Stednja

Nema sta, postajemo RB Bayern, samo pare, ostalo je nebitno.
Jos malo pa ce se cekati igraci da im istekne ugovor da bi ih mogli dovesti, ovo je strasno.
Gdje novac?
FC Sirotinja.
To je za sljedeću sezonu, Kima se žele riješiti, Upa će sam otići za džabe, Ito je stalno na oporavku, ostaje Tah za kojeg tek treba vidjeti kakav će ispasti i Staniša...
Kima se nećete tako lako riješiti, a Ito neće stalno bit povrijeđen. U napadu za 4 pozicije imate 4 igrača + 2 talenta, tu mislim na Bischofa i Karla, i jedan i drugi mogli bi na poziciju OM pa ko se nametne. No, svakako bi trebali barem jednog dokazanog napadača, po mogućnosti dvojicu.
Iako ne volim Eberla, ali je ovo vise nego ocigledno da se on šikanira. Doslo naredjenje iz kluba da se ide u stednju?! Zbog cega da se stedi? Kad ionako u bliskoj buducnosti nece dovoditi skupe igrace. Jos ove sezone u plusu preko 22mil€. Nije mi jasno da je klub preko noci postao pravi gurbe.tski. Najgore od svega sto ce ovo biti sve gore i gore. Jedino rjesenje je skloniti cijelu upravu i dovesti nove mlade ljude (Lahm, Effenberg, Scholl i sl.)
PS: sta je sa novca od klupskog SP? Nemoguce da nema para
PS: sta je sa novca od klupskog SP? Nemoguce da nema para
Svidjela mi se današnja izjava Eberla, gdje je onako kroz smijeh rekao da možda pokušamo dovesti Woltemadea na posudbu, fakinski nema šta.
Najbolja stvar u svemu je što je ostalo još 10 dana do kraja transfer roka, između toga tri utakmice, pa haj brzo će vrijeme proći.
Za Nkunkua realno imamo bolje karte, pogotovo ako je istina da i on sam želi prijeći, a trener na njega otvoreno ne računa. Ali zanimljiva je i ta uloga medija koji djeluju kao produžena ruka klubova, prvo su prije par dana engleski mediji plasirali vijest da Chelsea pristaje samo na prodaju i to još za nekih 50M, pa su ovi naši valjda malo razmišljali, i plasirali vijest kroz njemačke medije da mi sad možemo dovesti samo igrače na posudbu. Pa vidim da sad ide vijest da se pregovori još vode ali je i Leipzig zainteresiran, opet od strane engleskih novinara.
Puno je tu nekog nadmudrivanja, mislim da će se čekati zadnji dan pijace (iako tu nemamo neka pozitivna iskustva), samo me živo zanima jel oni imaju još koju opciju, ili su stvarno zadnjih mjesec dana potrošili na Nkunkua i Woltemadea.
Ako sezona bude loša zbog transfer politike, onda stvarno nemamo koga drugog kriviti sem uprave, imamo trenera koji se ništa ne pita, sportskog direktora koji se ništa ne pita, znači samo se glavešine pitaju - ali ne polažu račune nikom.
Najbolja stvar u svemu je što je ostalo još 10 dana do kraja transfer roka, između toga tri utakmice, pa haj brzo će vrijeme proći.
Za Nkunkua realno imamo bolje karte, pogotovo ako je istina da i on sam želi prijeći, a trener na njega otvoreno ne računa. Ali zanimljiva je i ta uloga medija koji djeluju kao produžena ruka klubova, prvo su prije par dana engleski mediji plasirali vijest da Chelsea pristaje samo na prodaju i to još za nekih 50M, pa su ovi naši valjda malo razmišljali, i plasirali vijest kroz njemačke medije da mi sad možemo dovesti samo igrače na posudbu. Pa vidim da sad ide vijest da se pregovori još vode ali je i Leipzig zainteresiran, opet od strane engleskih novinara.
Puno je tu nekog nadmudrivanja, mislim da će se čekati zadnji dan pijace (iako tu nemamo neka pozitivna iskustva), samo me živo zanima jel oni imaju još koju opciju, ili su stvarno zadnjih mjesec dana potrošili na Nkunkua i Woltemadea.
Ako sezona bude loša zbog transfer politike, onda stvarno nemamo koga drugog kriviti sem uprave, imamo trenera koji se ništa ne pita, sportskog direktora koji se ništa ne pita, znači samo se glavešine pitaju - ali ne polažu račune nikom.
Rečeno je da se ide na smanjenje izdvajanja za plate i odlaskom Millera, Saneta i Komana godišnje je smanjeno najmanje 20 račenajući 3 nova igrača. Sobzirom da su otišli još nekoimi sa solidnim platama ima prostora za još 2 igrača više klase. Promovisanjem Kusonje u Kaneovog zamjenika, poslata je poruka Štiudgartu da je saga oko dugonje završena. Vjerovatno se radi na tone Nkuki krilo izgleda nije na radaru pa eto možda stvarno nakozbilinike računaju na malce Karla i Miku… znači ispunjavaju nam želje, a mi opet drvlje i kamenje. Znam ja nas 
Bayern Munich must listen to Harry Kane's transfer concerns: Vincent Kompany's squad is too 'thin' to compete for the Champions League
https://www.goal.com/en-om/lists/bayern ... e62bba4a72
Odličan tekst
https://www.goal.com/en-om/lists/bayern ... e62bba4a72
Odličan tekst

Nešto se piše da bi vam Nicolas Jackson mogo doć na posudbu. Ima smisla jer su Pedro i Delap izgleda u prednosti, a Chelsea ne bi dobio neke pare da ga sad prodaje već je bolje da si kod vas digne formu i cijenu za iduću sezonu. Međutim, nije jasno kako bi se on uglazbio sa Kaneom, možda da Kane igra iza njega, ili pak da se Jacksona stavi na krilo (mada to nije baš njegova forza, ali ajde, sila boga ne moli). Ako ugovorite kauf opciju a ovaj se pokaže moguće su svakojakve kombinacije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.