FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Joj mahalasa, isto tetke neke dje ce koji kamicak i dje se parkiro bager, Boze sacuvaj
Sto posto
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Definitivno cu zaobilaziti postove osim kad napises nesto sto apsolutno nema nikakve logike, to se moze nazvati spinom u koji nazalost mnogi mogu lako povjerovati. Nit sam policajac nit moderator nit ti imas 1000e da se kladis u njih cim tako pises po forumu al haj, vjerovatno imas svojih nekih problema.Firebase je napisao/la: ↑20 avg 2025, 23:24Cinjenica je 1000e..
Odes fino do kluba i pitas sta je razlog, nije niko babaroga nece te dirati..
Zatim otidji u kompaniju Itc doo Zenica i trazi i od njih iste informacije..
Onda se vrati i ako ti obje strane ne daju isti ili slican odgovor vrati se ovdje i napisi iskreno sta su ti rekli.. Ako ne bude ovako u nedjelju lova prije tekme..
Jel' pošteno?
Zaobilazi ubuduce moje postove molim te, jer nemam potrebu da bas tebi dokazujem bilo sta, ako hoces vjeruj ako neces ne moras ali spinovanje cu nastojati da sprijecim!
@Virtual
Citat je to bio, to nije moje mišljenje ali iskreno nisam jos imao priliku pogledati projekat..
Moje buduce pisanje vezano za izgradnju Juga ce potvrditi sve ono o cemu polemisemo.
Nego da se mi presaltamo na trenutno stanje. Adzem dobio podrsku (i neka je) od uprave. Da ne bude otjerali ga a mogao velike stvari napraviti. Evo sad imamo jesenji dio da vidimo kad cemo proigrati i naravno zelim NAM srecu i da fkt proigramo. Ako je istina ovo da ce nam faliti haman svi u zadnjoj liniji, mislim da nece na dobro. Plus nam.je sto ce zrinjski igrati europu i eventualno se istrositi. Plus je i sto zrinjski nije jak kao prije, ali realno ni mi nismo nista od igre pokazali do sad. Mislim da nam.je cak i Stimac plus jer taj covjek je debelo podcijenio ligu i precijenio svoje znanje.
Mislim da je vrijeme da proigramo, da damo sve od sebe i budemo kao osice kao prvo pol protiv Kopera na Grbavici. Treba nam jedna utakmica gdje ce svi dati 200% pa makar i ne pobijedili. Navijacima treba da vide da igraci ZELE pobjedu. Bit ce tesko, znajuci nas opet neki glup gol primamo i milion lopti napamet prema nikome. Nadam se samo da ih je ovo protiv pijacara diglo malo psihicki i da su se ujedinili. SAMO HRABRO!
-
- Kontakt:
Frajer bio najavio povratak Santosa (mislim da je cak tvrdio i da je na pregledima), kad ono zavrsi momak na drugom kraju svijeta.

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
O tribini svi sve znaju kao o sto su znali o transferu Al Jabera - NISTA!!!
Dobro je da se raja interesuje, pa makar i fulala sa informacijama, samo da 'postoji pritisak' na klub i drzavi. Neko je dobro i realno napisao, dobit cemo tribinu za 0 maraka, logicno da ce je koristiti za izbore, neka se malo i rok probije, samo da je dobijemo jer nama klub nije ni za sta sposoban.
Dobro je da se raja interesuje, pa makar i fulala sa informacijama, samo da 'postoji pritisak' na klub i drzavi. Neko je dobro i realno napisao, dobit cemo tribinu za 0 maraka, logicno da ce je koristiti za izbore, neka se malo i rok probije, samo da je dobijemo jer nama klub nije ni za sta sposoban.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
A gle cuda druze,dok se nije pocelo pisati ovde o tribini u zadnjih 2-3 dana,nitko nista,na jednom se oglasava takozvana Uprava...Argentina je napisao/la: ↑21 avg 2025, 00:13O tribini svi sve znaju kao o sto su znali o transferu Al Jabera - NISTA!!!
Koliko me sjecanje sluzi,ti nemas pravo da pises na ovoj temi.Il pak nisi covjek od obraza.Lati se Milana i Alegrija.
Rodjeni su pitarske picke!
Apsolutno nema nikakve logike da napišem identične provjerene i iste informacije kao klub sto je objavio. Logicno sto bi čombe rekoOrvel je napisao/la: ↑20 avg 2025, 23:59Definitivno cu zaobilaziti postove osim kad napises nesto sto apsolutno nema nikakve logike, to se moze nazvati spinom u koji nazalost mnogi mogu lako povjerovati. Nit sam policajac nit moderator nit ti imas 1000e da se kladis u njih cim tako pises po forumu al haj, vjerovatno imas svojih nekih problema.Firebase je napisao/la: ↑20 avg 2025, 23:24Cinjenica je 1000e..
Odes fino do kluba i pitas sta je razlog, nije niko babaroga nece te dirati..
Zatim otidji u kompaniju Itc doo Zenica i trazi i od njih iste informacije..
Onda se vrati i ako ti obje strane ne daju isti ili slican odgovor vrati se ovdje i napisi iskreno sta su ti rekli.. Ako ne bude ovako u nedjelju lova prije tekme..
Jel' pošteno?
Zaobilazi ubuduce moje postove molim te, jer nemam potrebu da bas tebi dokazujem bilo sta, ako hoces vjeruj ako neces ne moras ali spinovanje cu nastojati da sprijecim!

Dalje, spin je, i neko bi mogao lako povjerovati u ono sto pisem i sto klub kaze u zvanicnom saopštenju.
Logicno!
Ponudio sam ti opcije izbor ali ocigledno da ne zelis, "Nemas 1000e i Problemi" su samo znak slabosti i sad vec prelazis na licno, tako da, ovdje ce bti kraj nasoj diskusiji!
[/quote]Tim povodom smo poslali upit FK Željezničar, a u nastavku prenosimo njihov odgovor u cijelosti:
"Na Stadionu Grbavica trenutno se provode aktivnosti na utvrđivanju stvarnih dimenzija temelja reflektora južne tribine, budući da prethodno nismo bili u posjedu projektnih nacrta na osnovu kojih bi se moglo postupati. Ovaj korak je od ključne važnosti kako bi se osiguralo da stabilnost konstrukcije ni u jednom trenutku ne bude dovedena u pitanje. Paralelno s tim, realizuju se izmjene projekta osiguranja građevinske jame (šipova), čija će finalizacija biti okončana do kraja ove sedmice.
S obzirom na određene izmjene i unaprijeđenja izvedbenog projekta u odnosu na glavni projekat izgradnje južne tribine, a na zahtjev izvođača radova i uz preporuku Općine Novo Sarajevo, FK Željezničar je pokrenuo i postupak usaglašavanja projektne dokumentacije i izmjene Odobrenja za građenje. Nadamo se da će ove aktivnosti biti završene u narednih 14 dana, uz značajnu i efikasnu podršku općinskih službi.
Očekuje se da će rok biti produžen za period trajanja navedenih aktivnosti u vezi s temeljnim stubovima reflektora, uz naglasak da će svi učesnici u gradnji dati svoj maksimum kako bi se minimizirao utjecaj na konačni rok završetka radova.
Važno je naglasiti da su pripremni radovi, iako često slabije vidljivi, od presudnog značaja za uspješan nastavak i završetak projekta. U okviru tih aktivnosti već su realizovani bitni zadaci: izgrađeni su pristupni putevi za nesmetano funkcionisanje gradilišta, uklonjena je postojeća konstrukcija semafora, izmješteni su toaleti, uklonjene stolice sa tribina, a u toku je i priprema zaštitne konstrukcije iza golova koja će biti prekrivena mesh platnom radi sigurnosti i zaštite terena tokom izvođenja radova.
Intenziviranje radova se svakako ocekuje tokom narednog mjeseca
Zelenis se pravo. Puno pljujes crvene, pljujes i ove retrde iz NiPa, a na kraju ce ti oni svi skupa pod ruku u koaliciju, pa ces i ti prestati da pljujes sve to.BarbareZeljin je napisao/la: ↑19 avg 2025, 16:40Stranacki ili ne,mozes ga shvatiti kako hoces. Po meni su **** i jedni i drugi i mislim da sam to naglasio. Ali ovo sve ti je istina,i evo ako je tacna informacija ovo sto kaze @irfo, je zbog stanja u kantonu,gdje oni skulljaju za plate a kamo li za tribine.Argentina je napisao/la: ↑19 avg 2025, 11:12Malo ti je post previse stranacki. Nikoga nije briga za stranke i ministre, prolazni ljudi. Interesuje nas podrska klubu. Ni jedna stranka nam nije donijela dobro, nazalost nas je unazadila svaka i davala lazna obecanja.BarbareZeljin je napisao/la: ↑19 avg 2025, 09:25Ne bih da se nasladjujem,niti pametujem sa onom poznatom jesam vam rekao. Meni nepada na pamet da vam trazim svoj post,a mozda ce se neko i sjetiti. Sta sam vam pricao za Magodu i jug.
Da ce znajuci njega,sigurno ispasti neki cirkus ili da ce se probijati rokovi i da ce on u svemu tome biti dobar. Naravno da ce proci firma,u kojoj on ima svoj tal od projekta.
Pa prciao sam vam da 2 godine nije u stanju da provede tendere nabavke opreme za pozorista. Da vidite koje su to igre i mijenjanje cijena. I kako nestaju hiljade maraka.
Ne znam sta je problem sa jugom. Ali sam znao da ce biti neki problem,cim ide preko Magode.
Moze biti problem i to sto vlada KS nema feninga,i da su ljudi obustavili radove. Jer im nesto nisu prebacili.
Mada i ova firma sa jednim bagerom djeluje ono bas ozbiljno.
Ako su tacne te informacije za kliziste. U te stvari se ne razumijem,ali se sjecam da je i prije par godina bila prica,da se stari jug nece skroz razvaljivati bas da se ne pokrene kliziste. I da ce kao ostati onaj gornji dio tribine. A da se nova tribina pravi da donjem dijelu juga i uz teren.
Kako je moguce da to strucnjaci nisu znali i da je sad neki problem oko klizista.
Rijesice se to sve,ali tako vam je to sa ovim genijalcem iz ministarstva. Nije da trojka nece da uradi stvari,pogotovo populisticke. Ali njihov najveci problem je taj,sto ne znaju da kradu,a lopov u njima je veci od njihovog neznanja. Pa oni kad zaseru,to 6 vlada SDA ne moze obuhvatiti sa svojim lopovlucima.
Dobre namjere im isceznu u zelji za vlastitim promocijama i licnim interesima,koji su i za SDA lopove previse.
25 godina su krali ,ali ovi su eksperti za 7 godina vlasti,napravili haos,korupciju,nepotizam.
Dino Konakovic SDA jugend,evo ne trebamo se pravitj ludi,citamo svi za sta ga optuzuju godinama.Samo zadnji primjer.
Covjek sa svojom zenom hladno ugasio Al Jazeru,gurajuci kumove,zenu i prijatelje.
Al Jazera bila zlatna koka medisjke scene u BiH.
Prije 7-8 godina imali astronomske plate ljudi. Ovaj je uspio sa svojim pajtosima da otjera ljude,koji nece da cuju vise da se vrate.
Tako sad ne vezano za jug. Pritisak Zeljinih navijaca,ne samo po pitanju juga,nego i investitora mora biti ogroman i vec sada pokrenut.
Nismo ni svjesni kakve hinje i interesne sfere ce pokusavati sve to da sjebu.
Evo sjebali su puno puta,ko nam garantuje da nece ni sada.
Ne smijemo biti pasivni. A jesmo .
Nemam pojma sta investitor nudi,ali mi zdrav razum govori da ovako vise ne moze. Udavicemo se u prosjeku i u vlastitoj nervozi od nesupijeha godinama.
Ovi sad su kao fol nesta poceli, imaju po meni jos fore 20tak dana, ako se ne promjeni nesto i niko ne oglasi, natovarati im se na kosti, jer kako su mogli slikati se i obecavati, neka sad rjesavaju.
Kliziste je od kad postoji grad zna se za kliziste. Jugoslavija ga je podupirala za prugu kad je nekad isla tuda. Sve se moze, pitanje volje i strucnosti.
Pride svemu ovome,vjeruj mi sa Magodom i tribinom ce biti jos more sranja. Vjeruj mi tenderske pripreme i procijene ukupnog iznosa,su vrlo vjesto skontane. Sve je skullje nego sto jeste.
Ali helem nejse. Tribina ce kasniti svakako. Mene investitor zanima i tu ne smijemo biti pasivni.
Iznosis informacije kao da su ti kucni racuni, ako vec tako dobro znas situaciju, idi u policiju i nakon toga posalji dokaze u medije, da ucinis dobro djelo za drustvo i drzavu. Prijavi kriminal i nepravilnosti.
Prvak NR BiH: 1946
- grbavicka1921
- Kontakt:
Nadam se samo da će Kanton Sarajevo penalisati ovu ubleha firmu iz Niceze!!!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Ima li iko informaciju jeli zakazana skupština i koji je to datum?
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Imal' đe kakvih pojačanja manite se šuplje 

-
- Kontakt:
pa ovo taman moze biti povod da se razmislja o sklanjaju reflektora, ako tezimo da imamo moderan stadion, onda bi trebalo poceti razmisljati da se reflektori postave na krov istoka, doduse sa zapadom gdje je krov nizi bi to bilo teze izvesti, ali moze se mozda privremeno postaviti iznad krova na zapadu nekako, ali svakako previse se digla hajka oko svega ovoga, bit ce to ako Bog da uredu. Vise me brine ko ce istrcati na teren u nedjelju.
Jedini koji se u ovom krugu mogu penalisati jesmo mi jer je valjda politika i izabrala izvodjaca radova, a znajuci da je ICT blizak tenderima i to im je opus djelovanja firme, penala nece biti.grbavicka1921 je napisao/la: ↑21 avg 2025, 07:45Nadam se samo da će Kanton Sarajevo penalisati ovu ubleha firmu iz Niceze!!!
Ja bih se samo osvrnuo na ovo sto neko pise o produzivanju roka i izborima, politickim poenima. Jel realno da mi zivimo u 2000 godini i dalje i da pristajemo da se nesto oduzi jer ce biti izbori i jer neko moze skupiti politicke poene na tome. Pa svi zivi znaju koja vlada nam je pruzila podrsku za ovu izgradnju, zar se mora izgraditi mjesec pred izbore da bi se neko sjetio AKO mu je to jedina referenxa za glasanje. Nije ovo nas problem kluba i navijaca, ovo je generalno problem naseg mentaliteta gdje pristajes na fuserajbez razloga.
Nek je naprave kad treba i kako treba i imat ce te politicke poene da je zavrseno u roku i po standardima, a ne da nam tribina bude = krpljenje rupa po cestama pred izbore.
Uvjek se vise prica o treneru,terenu,skupstini tribini a o fudbalu i netreba pricat kad se sve zna.Ko će istrcat na teren.Karamrko Boljevic i Sidorf nece garant.Ima Suki i onaj sto pogrjesi a mozda bude i najbolji.Ima ga sta nek se mani stresa i tribina nego nek gleda u protivnika i golmana.Valjda zna nabit loptu sto dalje od sebe ostalo je naucna fantastika.
Koliko je samo pljuvao Denisa i radovao se njegovom tjeranju.
Sada lupa ove gluposti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Situaciju sa Osmanovicem protiv Radnika mozemo gledati iz dvije perspektive. Prva je da je zavaljen jer je to prva tekma na Grbavici za njega a i pocetak tekme gdje on nije znao gdje udara. Ja sam pisao da je to Adzemova greska tad. Druga perspektiva jeste da je DOBIO SANSU koju nije iskoristio. Momak radi dobro na treninzima i zasluzuje sansu ali mora izbrisati neke stvari s prosle tekme iz glave i opustiti se. Lako je ovo sve reci. Ja i dalje mislim da je to Adzemova greska bila jer je spustio Sedorfa na zadnjeg veznog isto i s tim poremetio totalno tu vezu izmedju veznog i zadnje linije sto je i rezultiralo da niko nema.pojma sta radi kad Radnik pritisne taj dio terena. Ali isto tako ako je igrac pravi, mora biti otporan na takve stvari i drzati fokus maksimalno.Alipasino je napisao/la: ↑21 avg 2025, 10:15Uvjek se vise prica o treneru,terenu,skupstini tribini a o fudbalu i netreba pricat kad se sve zna.Ko će istrcat na teren.Karamrko Boljevic i Sidorf nece garant.Ima Suki i onaj sto pogrjesi a mozda bude i najbolji.Ima ga sta nek se mani stresa i tribina nego nek gleda u protivnika i golmana.Valjda zna nabit loptu sto dalje od sebe ostalo je naucna fantastika.
Mozda je najbolje uvoditi ga zadnjih nekoliko minuta da dobije samopouzdanje, ali kako ga uvesti kad mi sbaku tekmu ili ganjamo rezultat il molimo.boga da ne primimo gol pred kraj tekme.
Po svemu sudeci sad ce morati zaigrati opet od prve i zelim mu srecu. Ono sto mene brine jeste da u toj zadnjoj liniji koja bi mogla istrcati nema nijedan autoritet, odnosno sve su igraci koje moras voditi i ocekuju da ih neko vodi, da im popravlja pozicije i govore gdje da idu i salju loptu.
Trenutno korisnika/ca: b00t, kontra, Lokomotifa i 31 gost.