BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Jesi siguran u ovu tezu?kupus army je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:55Od Kastenade nismo vidjeli nista, za Robertsona barem znamo sta moze, po meni mnogo je bolji izbor spreman Dzon, nego Kastenada pod povredom.
Mozda bi nam ipak umjesto Robersona bolje dosao Garza, ha? Sta mislis?

Od kandidata za "dark horse" prvenstva do sklepane reprezentacije. Što je najgore, imam osjećaj, da sve, od saveza do igrača zalibo taki.
Sekiramo se jedino mi navijači, čija podrška je neupitna.
Sad se tek vidi, kad ostaneš bez 1 i 2, na koje si računao u prvoj petorci, šta znači pasivnost saveza za Garzu, šum u telefonu sa Sulejmanovićem, umjesto da su otišli momku u Španiju na razgovor još davno. Da ne pominjem ove koje, su nam oteli susjedi (Matković, Zubac), koji su svojevoljno otišli i nikom ništa (Biberović), one koji se u sebi još nadaju da će igrati za komšijsku reprezentaciju (Kondić), ove koji zamijeniše pasoš EU putovnicom
(Đedović), one koje je selektor, sa razlogom i bez, zaboravio (Marić, Mutić, Zrno, Pjanić, Ilić, Delalić, Sikiraš),.............................. i dođemo do ekipe, koju kad dodaš ovima, koji će , nadam se, otići živi i zdravi na EB, dakle ekipe-kandidata za visok plasman. NIje to ništa novo. Gledamo mi to 30 godina, oni koje vode sportske organizacije se po stražnjici niti ne počešu, političare, koji bi trebali skrbiti za imidž države, zalibo rinaka, oni gledaju svoju financijsku konstrukciju ( "đe sam tu ja, hoćul' šta hajrovati" ). Nije to samo u košarci, nego i u nogometu, rukometu, tenisu, itd.......niko ništa ne radi, svi otaljavaju radni staž, plata ide, ne diraj me, šta ja tu mogu, tako je to, tako je to u ovoj državi, niko nikakve ideje, niko da javno drekne zbog krađe genetskog materijala od strane komšija i susjeda, da neko napiše neku prosvjednu notu, FIFA-i, FIBA-i, nerad, neorganiziranost, lijenost, javašluk, bahatost, I PRIJE SVEGA NEZNANJE I NEKOMPETENTNOST, itd..........Ako se varam, eto popravite me. Priznat ću grešku.
Sekiramo se jedino mi navijači, čija podrška je neupitna.
Sad se tek vidi, kad ostaneš bez 1 i 2, na koje si računao u prvoj petorci, šta znači pasivnost saveza za Garzu, šum u telefonu sa Sulejmanovićem, umjesto da su otišli momku u Španiju na razgovor još davno. Da ne pominjem ove koje, su nam oteli susjedi (Matković, Zubac), koji su svojevoljno otišli i nikom ništa (Biberović), one koji se u sebi još nadaju da će igrati za komšijsku reprezentaciju (Kondić), ove koji zamijeniše pasoš EU putovnicom
(Đedović), one koje je selektor, sa razlogom i bez, zaboravio (Marić, Mutić, Zrno, Pjanić, Ilić, Delalić, Sikiraš),.............................. i dođemo do ekipe, koju kad dodaš ovima, koji će , nadam se, otići živi i zdravi na EB, dakle ekipe-kandidata za visok plasman. NIje to ništa novo. Gledamo mi to 30 godina, oni koje vode sportske organizacije se po stražnjici niti ne počešu, političare, koji bi trebali skrbiti za imidž države, zalibo rinaka, oni gledaju svoju financijsku konstrukciju ( "đe sam tu ja, hoćul' šta hajrovati" ). Nije to samo u košarci, nego i u nogometu, rukometu, tenisu, itd.......niko ništa ne radi, svi otaljavaju radni staž, plata ide, ne diraj me, šta ja tu mogu, tako je to, tako je to u ovoj državi, niko nikakve ideje, niko da javno drekne zbog krađe genetskog materijala od strane komšija i susjeda, da neko napiše neku prosvjednu notu, FIFA-i, FIBA-i, nerad, neorganiziranost, lijenost, javašluk, bahatost, I PRIJE SVEGA NEZNANJE I NEKOMPETENTNOST, itd..........Ako se varam, eto popravite me. Priznat ću grešku.
Ko nam sihir poturi
Sigurno da će morat proširiti rodter samo je pitanje sa kakvim igračima.DamirT je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:54Pa i nisu minimalne. Morat ce poceti dovoditi i nove igrace. Eto rekao sam iznad razloge, a i neki su vec u godinama.CAZIN je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:49Ma znam ali ako bude imao dobre statse ne vidim razlog da ga ne pozove jer je bolje imati njega na spisku nego Arslanagića ili Čamparu.
Za Zrnu pitam onako znam da su neke minimalne šanse ali eto isplati se probati da nam bude tu za kvalifikacije jer je postao dobar igrač.
Pred svjetsko prvenstvo 2023 povrijedio se Porzingis i Latviju su svi već sahranili. Završili su peti. Naša odbrana će u novim okolnostima sigurno biti bolja.
Ovo je jedina pozitivna stvar što ćemo sad od 10-11 igrača iz rotacije samo Roberson ne igra dobru odbranu (zbog fizičkog izgleda ali može odgovoriti u napadu).
Vidim da misliš na mene pa da odgovorim. Postavljamo samo prijedloge i kad malo razmisliš najbolji momak da zamjeni Musu je Zrno. Trenutno nemaš bolju zamjenu (možda Kondić ali nas je odje.bao)
-
- Kontakt:
Tri jaro moj, tri... Tri puta ga je iznio "anonimus" u tribine unutar jednog poluvremena. A zamisli tek neka kvalitetnija keca. Hajd da momak daje konkretan doprinos u napad pa da kompenzuje, ali ni to...Vaya je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:26Sjecam se onog jednog napada protiv VB, kada ga je protivnicki play u napadu odnio u reklame...relativizam je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:20Više bi imali sa arslanagicem na jedinici i Garzom u postavi nego ovaj egipcanin na jedinici i halilovic u postavi
-
- Kontakt:
Trebaš im moderatorski dodijeliti neku titulu ispod usernamea, da se zna da ne barataju materijom

Ma znam da je bilo vise puta, ali mi je jedna ona situacija bas ostala u sjecanju, mislim da je 3/4 bila...fakat ga je frajer ono hinjski laktom udario u prsa, mene je presjeklo...ovaj zavrsio tamo u reklamama...jedva ustaje, drzi se za prsa...djelovalo je kao da ga je polomio...TripleThreat je napisao/la: ↑20 avg 2025, 17:16Tri jaro moj, tri... Tri puta ga je iznio "anonimus" u tribine unutar jednog poluvremena. A zamisli tek neka kvalitetnija keca. Hajd da momak daje konkretan doprinos u napad pa da kompenzuje, ali ni to...Vaya je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:26Sjecam se onog jednog napada protiv VB, kada ga je protivnicki play u napadu odnio u reklame...relativizam je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:20Više bi imali sa arslanagicem na jedinici i Garzom u postavi nego ovaj egipcanin na jedinici i halilovic u postavi
Sve ok, nikakav hejt prema decku...ali jednostavno nije on za ovog nivoa kosarke...
Napravit Gordicu neku montaznu kucicu dok jos ima vremena
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
To sam isto govorio i za njega i Sanija. Hvala momcima što se odazivaju i što su na usluzi reprezentaciji, ali nisu dostojni bilo kakvog ozbiljnijeg ranga i to je tako. Junk time i pojedine kvalifikacione gdje su ostale protivničke ekipe u krnjim sastavima i to je njihov domet što se minuta tiče.Vaya je napisao/la: ↑20 avg 2025, 17:23Ma znam da je bilo vise puta, ali mi je jedna ona situacija bas ostala u sjecanju, mislim da je 3/4 bila...fakat ga je frajer ono hinjski laktom udario u prsa, mene je presjeklo...ovaj zavrsio tamo u reklamama...jedva ustaje, drzi se za prsa...djelovalo je kao da ga je polomio...TripleThreat je napisao/la: ↑20 avg 2025, 17:16Tri jaro moj, tri... Tri puta ga je iznio "anonimus" u tribine unutar jednog poluvremena. A zamisli tek neka kvalitetnija keca. Hajd da momak daje konkretan doprinos u napad pa da kompenzuje, ali ni to...
Sve ok, nikakav hejt prema decku...ali jednostavno nije on za ovog nivoa kosarke...
Treba mu reci, da ce iza godisnjih novi javni poziv Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica, te da ce ovaj put najmanje crijep dobiti da pokrije krov...ako bude fino igr'o...mozda mu i plocu izliju...

- kupus army
- Kontakt:
Na stranu sve nase simpatije prema Garzi, ali nama treba play, prezvakana je to tema vise puta. Bez zvjezdice Garza bi bio od koristi, ovako objektivno mnogo vise moze Dzon pomoci.Vaya je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:57Jesi siguran u ovu tezu?kupus army je napisao/la: ↑20 avg 2025, 16:55Od Kastenade nismo vidjeli nista, za Robertsona barem znamo sta moze, po meni mnogo je bolji izbor spreman Dzon, nego Kastenada pod povredom.
Mozda bi nam ipak umjesto Robersona bolje dosao Garza, ha? Sta mislis?![]()
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Vaya i 30 gostiju.