BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2025, 15:05

Lavcina je napisao/la:
20 avg 2025, 15:03
19vendetta87 je napisao/la:
20 avg 2025, 14:45
Lavcina je napisao/la:
20 avg 2025, 14:42

Ne mogu jednostavno vjerovati, da nemamo u cijeloj ligi solidnog playa.
A koja to drzava u okruzenju ima domaceg solidnog playa (osim Srbije)?
Jedna Spanija zove Amerikanca za playmakera, a kod nas se cude kako nema nijedan domaci igrac takvog kvaliteta...jos zivis u drzavi gdje ti svaki iole kvalitetan igrac, koji nije Bosnjak, ide igrat za komsije i susjede...
Ja sam napisao solidnog, a ne odličnog. Španija je uvijek pretendent na odličja i zato uvijek traze najbolje. Ja samo ne mogu vjerovati, da nemamo jednog normalnog playa u ligi, koji zna prevesti loptu preko centra, podici glavu i podati/asistirati saigracu.

Znaci netrazim nekog Currya da nam baca trojke 9/10 ili izvodi razne bravure.
pa znaš li za boljeg od Arslanagića ili Čampare?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2025, 15:06

😂😂 Ma klasična balkanska priča – čim neko ne igra odmah se "izmišlja" drama i teorije zavjere. A Xavier realno imao povredu, čovjek ne bi bezveze preskakao, pogotovo kad je pokazao volju da igra ranije. Garza se opet spominje :D

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 avg 2025, 15:06

invincible1921 je napisao/la:
20 avg 2025, 15:01
Ma nisam vise pametan...ovo je mozda zadnja sansa za dugo vremena da nesto napravimo...na sve ili nista pa sta bude.

Jaki smo u odbrani, nezogdna ekipa svima jer smo ogromni generalno

U napadu ako Musa bude igro to je jedna prica, bez njega ce i kipar bit patnja
Nismo jaki u odbrani, teorijski smo jaki u odbrani, pogledaj malo vecinu meceva kod Adisa sto smo igrali zadnjih godina uvijek smo primali ogromasn broj poena.Ne znam gdje je nastala ta teorija da smo jaki u odbrai a kad smo dobili francuze slovence hrvate primali po 90 poena ili cak i vise

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 avg 2025, 15:06

Lavcina je napisao/la:
Lavcina je napisao/la:

Jedna Spanija zove Amerikanca za playmakera, a kod nas se cude kako nema nijedan domaci igrac takvog kvaliteta...jos zivis u drzavi gdje ti svaki iole kvalitetan igrac, koji nije Bosnjak, ide igrat za komsije i susjede...
Ja sam napisao solidnog, a ne odličnog. Španija je uvijek pretendent na odličja i zato uvijek traze najbolje. Ja samo ne mogu vjerovati, da nemamo jednog normalnog playa u ligi, koji zna prevesti loptu preko centra, podici glavu i podati/asistirati saigracu.

Razumijem ja tvoj rezon..al nije to tako lako ko sto mislis.

Kontas ubijas mogo bi svasta nesta, dodje ti lik sa veceg niova ugasi te imas osjecaj ne mozes ni spustit loptu na parket a kamol sta drugo :D Vjeruj znam sta pricam

Ono neki igrac iz nase lige...na ovaj tempo i kvalitet protivnika, ja mislim da bi vise puta napravio 8s nego preveo loptu
=\_1921_/=

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 20 avg 2025, 15:08

Valjda Musa bude tu barem od 3. utakmice i za 10 minuta igre. Bez njega i sa upitnim Roberom smo vec u problemu.

A protivnici bez obzira na renome, nikada slabiji.

I sada zamislite da smo bez Amera i Muse, a udovoljis ljudima Garzom.

Mozda bih bas to i uradio da ljudi uvide koliko kenjaju.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 avg 2025, 15:08

Lavcina je napisao/la:
Lavcina je napisao/la:

Ti mislis da Castaneda nije nivo kvalitete koji treba BiH?

Hajd da te pitam, navedi 2 - 3 razloga zasto stranci, odnosno Amerikanci pristaju da budu naturalizovani i da igraju za neku stranu zemlju...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 avg 2025, 15:10

Lavcina je napisao/la:
Lavcina je napisao/la:

Hrvatska nije pretendent za medalju, pa imaju Amerikanca playa, jer nema nijednog domaceg.

Crna Gora nije pretendent za medalju, pa imaju Amerikanca playa, jer nema nijednog domaceg.

Makedonija nije pretendent za medalju, pa imaju Amerikanca playa, jer nema nijednog domaceg...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 avg 2025, 15:11

Nepozivanje Garze je odluka iza koje stoji Adis. On će stojati i iza odluke da idemo sve pobijediti a ne tempirati formu za Gruziju i cijelo vrijeme imati na umu da je to utakmica u kojoj moramo biti najbolji i ni slučajno dozvoliti da budemo potrošeni do nje. Ako prođemo grupu on će pokupiti lovorike a ako ispadnemo njega će tjerati **** motikom. Garza se ne bi uklopio jer je on profesionalac koji bi došao prvog dana spremniji nego što će neki biti 2. septembra. Poremetio bi ritam priprema. Brazdeikis igra za Litvaniju kao naturalizovan. Kozmić je igrao za Srbiju kao naturalizovan. I oni zovu naturalizovane igrače ali samo ako i smatraju svojima. Oni bi pozvali Garzu :cry: Castaneda se poput Ahmedhodžića žalio na neke bolove i povrede koje mašina i doktor ne mogu da uoče. Previše je riskantno imati u timu takvog igrača koji ti uvijek može reći da njeg boli i on smatra da ne treba da igra. Bili bi u boljoj poziciji danas da je tu od prvog dana Garza nego takav Castaneda a Robersonu treba dati priliku da svojim igrama pokaže da je ispravan potez.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 20 avg 2025, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 avg 2025, 15:12

MElloo je napisao/la:
20 avg 2025, 15:06
Ma nisam vise pametan...ovo je mozda zadnja sansa za dugo vremena da nesto napravimo...na sve ili nista pa sta bude.

Nismo jaki u odbrani, teorijski smo jaki u odbrani, pogledaj malo vecinu meceva kod Adisa sto smo igrali zadnjih godina uvijek smo primali ogromasn broj poena.Ne znam gdje je nastala ta teorija da smo jaki u odbrai a kad smo dobili francuze slovence hrvate primali po 90 poena ili cak i vise
Nama je Madjarska na EB u Njemackoj dala 85 poena...Hrvatska u Skenderiji 90...

Ko hoce da vidi kako izgleda dobra odbrana u kosarci, neka gleda kako igra Grcka reprezentacija...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2025, 15:12

MElloo je napisao/la:

– broj primljenih poena sam po sebi ne znači automatski "loša odbrana". Tempo igre je ključan faktor.

Ako ekipa igra sporo, na duge napade (half-court), onda će biti manje posjeda → manje šuteva → manje prilika i za postizanje i za primanje poena. Rezultat je manji broj poena, ali to ne govori nužno o kvalitetu odbrane.

Ako se igra brzo, tranzicija, run-and-gun stil, broj posjeda drastično raste. To znači više šansi za ubaciti koš, ali i više prilika za protivnika. Takva ekipa može primati i 90+, a opet igrati solidnu odbranu jer se jednostavno igra u većem tempu.

Zato treneri često gledaju defensive rating (primljeni poeni na 100 posjeda), a ne samo “koliko smo primili”. To je dosta precizniji pokazatelj stvarne odbrane.

NBA >GSW! (Primjer)
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 20 avg 2025, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 avg 2025, 15:18

Vaya je napisao/la:
20 avg 2025, 15:12
MElloo je napisao/la:

Nama je Madjarska na EB u Njemackoj dala 85 poena...Hrvatska u Skenderiji 90...

Ko hoce da vidi kako izgleda dobra odbrana u kosarci, neka gleda kako igra Grcka reprezentacija...
Ne znaci to nista...jbg njemacka je jaka inpotentna ekipa ne moze ih ni amerika limitirat na 70 a kamol mi

Hrvatska nam dala 90 i klasicnoj run and gun tekmi...

Ja mislim da smo mi nazad i vise nego solidni, jbg brate treba dat kos ovolikim ljudima

Uostalom promjenili su se i parametri vrednovanja...dns ce ti svaka iole ozbiljna ekipa ubacit 75/80 pa taman ih dobio 20 razlike
=\_1921_/=

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 avg 2025, 15:19

Jesmo visoki i to, mozda obruc solidno branimo al nasa odbrana na sutu od 3 poena je uzasna vec godinama

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 avg 2025, 15:21

MElloo je napisao/la:
20 avg 2025, 15:19
Jesmo visoki i to, mozda obruc solidno branimo al nasa odbrana na sutu od 3 poena je uzasna vec godinama
Ma nikad nije valjala da se ne lazemo...evo na papiru italija je najslabija od ove 3, a sve kontam rasuce nas ko finci sto su vise puta brivaktile. Nikad nam te ekipe nisu lezale

Ja mislim da cemo prije Grke uzet
=\_1921_/=

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 avg 2025, 15:22

I ja sam skeptican za Castanedu u buducnosti i definitivno ima mjesta ovo sto Drape pise. Doktori i sve dijagnosticke metode ne vide povredu, a on se zali na nesto i ne zeli da igra. Njegov karakter i zelja za nadmetanjem su velika enigma. Ako ti se ne igra protih najboljih igraca Evrope, onda...

Btw, vidi Lumanog, vidi mu chatgpt-a. :ljepota:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 avg 2025, 15:23

Vaya je napisao/la:
20 avg 2025, 14:38
Ghuraba je napisao/la:
20 avg 2025, 14:30
Vaya je napisao/la:
20 avg 2025, 13:57
Intervju radjen u ponedjeljak u Sarajevu, kada su se vratili iz Belgije, a pusten u utorak navecer na Dnevniku...sto znaci da je Roberson vec u ponedjeljak imao rezervisanu kartu za Sarajevu, a vodeci se tom logikom...sigurno su svo ovo vrijeme, moguce otkako i traju pripreme paralelno bili u komunikaciji sa njim...

Ja mislim da je ovo Adis odradio fakinski i ima moj aplauz za ovaj potez... Castaneda je po kvalitetu jedna stepenica iznad Robersona... Zovnuo je Castanedu, probao ga 2-3 utakmice, vidio da ne ide, a paralelno drzao Robersona u opticaju... Nije htio nista zvanicno da izlazi u javnost sa informacijama, dok ne bude sve zvanicno, jer bi ga mamlazi po milijarditi put pitali, a sto nisi zovnuo Garzu... Adis, ima respect od mene za ovaj potez, kao sto i Roberson i ima duboki naklon sto se odaziva...

Castaneda nek se oporavlja i uigrava u Unicaji do novembra...

Samo da nam Dzanan bude koliko toliko u opticaju...
Nadam se da je ovako, ali iskreno ne vjerujem u to. Sumnjam u njihovu organizovanost i u planiranje nekih poteza unaprijed. Adis nam je prodavao pricu u vezi Amerikanca mjesecima, pa odigrasmo sve utakmice kvalifikacija bez njega i samo Bog dragi zna kako smo uspjeli proci grupu. Jedno vrijeme je pricao da nam nikako i ne treba stranac i da on ide u tom smjeru. Sve je to meni previse neozbiljno. Pa, oni zakazu utakmicu s Crnogorcima, najave prodaju ulaznica, a nisu provjerili ni je li dvorana slobodna. Ne kazem da je na Adisu da i to organizuje, ali nekako su svi u paketu previse nonsalantni i neorganizovani.

Sto se tice visokih igraca, Nurkic i Alibegovic ne smiju ici ispod 25 minuta, a ja prizeljkujem i 30. Nema se tu sta puno pametovati, daleko su kvalitetniji od back up opcija na tim pozicijama i mora ih se maksimalno iskoristiti. Odigraju po 8 min u prvoj i trecoj cetvrtini, odmore po 5 + 2 min odmora izmedju cetvrtina i onda jos po 7 u drugoj i cetvrtoj cetvrtini. Ne kazem da treba doslovno biti tako, ali oni mogu i moraju igrati 30-ak minuta. Kamenjas i Halilovic ce odraditi i vise nego solidno po tih preostalih 10-12 minuta. Btw, mislim da je Roberson u Njemackoj na prvenstvu igrao preko 30 minuta u prosjeku, jer je Beciragic tek na pretkvalifikacijskom turniru u Poljskoj poceo koristiti Atica na jedinici.
Uopce ne smatram da je savez sposoban i organizovan, a Adisova tvrdoglavost i mamlazluk su nam vec odavno poznati... Ali ja Adisa nekako dozivljavam kao malog onog sibicara i varalicu, ala Del Boya iz Mucki...uvijek on nesto mulja i petlja...vodim se i logikom nekako da su Johna drzali u rezervi i da je bila komunikacija, nego da Adis nazvao Johna prosli vikend i rekao de se spremi i dodji, fali nam igrac...dok je ovaj vjerovatno hladio muda na nekoj plazi...

Kako god...rodilo se, valja ga ninat...
:rol: :rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 avg 2025, 15:24

lumani je napisao/la:
20 avg 2025, 15:12
MElloo je napisao/la:

– broj primljenih poena sam po sebi ne znači automatski "loša odbrana". Tempo igre je ključan faktor.

Ako ekipa igra sporo, na duge napade (half-court), onda će biti manje posjeda → manje šuteva → manje prilika i za postizanje i za primanje poena. Rezultat je manji broj poena, ali to ne govori nužno o kvalitetu odbrane.

Ako se igra brzo, tranzicija, run-and-gun stil, broj posjeda drastično raste. To znači više šansi za ubaciti koš, ali i više prilika za protivnika. Takva ekipa može primati i 90+, a opet igrati solidnu odbranu jer se jednostavno igra u većem tempu.

Zato treneri često gledaju defensive rating (primljeni poeni na 100 posjeda), a ne samo “koliko smo primili”. To je dosta precizniji pokazatelj stvarne odbrane.

NBA >GSW!
Sve dok te ljudi ne procitaju...ne postave pozicionu odbranu, prilagode se igracima i jednostavno te ubiju u tvojoj igri - od koje ti zivis ili umires...

D'Antoni je sto puta razvalio u regularnom dijelu sezone, a svaki put pusio u play offu sa svojim run&gun koga god je trenirao...
Warriorsi 2016 sa 2 dvojicom vanzemaljskih sutera i sa jos 2-3 sporedna beka pukose u playoffu poslije vodstva 3-1 kada su ih Cavilrsi stisli i uzeli im mjeru, jer ne mozes citav zivot gadjati pogadjati 8 trica iz 16 pokusaja...

Zato se Spursi biti i ostati jedini definicija i primjer timske kosarke u NBA kada pricamo o modernoj eri kosarke...a ne da Brook Lopez mi suta u prosjeku 6-7 trica po utakmici...

Najsvjeziji primjer o ovoga sto pricam...samo treba otici na youtube i pogledati polufinale OI izmedju SAD i Srbije...da su Srbi imali u svojoj ekipi imali samo jednog scorera koji je 70% Duranta...dobili bi Amerikance 15 razlike...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 20 avg 2025, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 avg 2025, 15:26

@Vaya gigante, jesi ga opisao. :tokralju:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Zlatu075
Kontakt:

Post Postao/la Zlatu075 » 20 avg 2025, 15:31

Musa otpisan

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 avg 2025, 15:32

Zlatu075 je napisao/la:
20 avg 2025, 15:31
Musa otpisan
Djes to vidio?
=\_1921_/=

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 avg 2025, 15:32

Zlatu075 je napisao/la:
20 avg 2025, 15:31
Musa otpisan
Info?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos, Iniesta12, lumani, TripleThreat i 22 gosta.