BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Iniesta12
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Iniesta12 » 20 avg 2025, 14:08

:tralala: Uhh jeste zakuhali na forumu 🤣

Razuma momci, razuma, vjerujem da ce i Robertson bolje prevodit loptu od Atica. :njanjanja:

Zna li neko sta je sa Musom?

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 avg 2025, 14:11

Previše se vjeruje u to da smo mi toliko široki pod košem. Kamenjaša i Halilovića bi se možda prepali igrači Spartaka Subotice ali u Njemačkoj su lopte sa blokada na Kamenjašu izudarale publiku u dvorani Lanxess.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 avg 2025, 14:12

Iniesta12 je napisao/la:
20 avg 2025, 14:08

Razuma momci, razuma, vjerujem da ce i Robertson bolje prevodit loptu od Atica. :njanjanja:

Moja procjena je dq sigurno propusta prve dvije...za ostalo ne bi znao rec.
=\_1921_/=

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 20 avg 2025, 14:17

Iniesta12 je napisao/la:
20 avg 2025, 14:08

Propusta protiv domaćina garant :mrgreen:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 avg 2025, 14:18

Drape je napisao/la:
20 avg 2025, 14:11
Previše se vjeruje u to da smo mi toliko široki pod košem. Kamenjaša i Halilovića bi se možda prepali igrači Spartaka Subotice ali u Njemačkoj su lopte sa blokada na Kamenjašu izudarale publiku u dvorani Lanxess.
Prilicno sam siguran da smo pod kosem duplo jaci nego na bekovskim pozicijama...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 avg 2025, 14:19

Drape je napisao/la:
+1

Stvorio se mit da smo mi pod kosem toliko jaki, “ala” Spanija za vrijeme brace Gasol.

Meni licno Robertson sa 37 godina nikakvo povjerenje ne ulijeva. Mi smo qarina kad je sport u pitanju i ovdje smo to dokazali, ybt mi smo se raspali prije prvenstva, nikad na zelenu granu..
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2025, 14:20

Drape je napisao/la:
Da, kao da imamo euroligaski vrlo kvalitetne centre

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 20 avg 2025, 14:20

marlostanf1eld je napisao/la:
20 avg 2025, 13:54
Surreal je napisao/la:
20 avg 2025, 13:28

JOHN ROBERSON!

Jasno da nije u nekoj formi, da nije igrač poput Castanede, ali ovako se odazvati bez ikakvih problema, prekinuti odmori i doći bez ikakvog ega - Svaka čast!

Veći patriota od Sulejmanovića, kojem se poserem u usta ovom prilikom.
Ne možeš tako pričati, Sulejmanović je ipak rođen u Srebrenici i zbog toga on vječno treba biti dio reprezentacije, bez obzira na to što se popišao suigračima, selektoru i navijačima u usta.
Kome se popiso, sto je trazio da se svi isto tretiraju i putuju zajedno a ne da klan bira ko ce na privatni od Juke.
Zalosno je u kakvom sastavu idemo, a kakvi igraci su ostali van rostera zbog mahale u savezu i strucnom stabu.

Johnu hvala fakat, al koliko moze pomoc u ovim godinama i sa 5 nastupa u sezoni u drugoj turskoj.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 avg 2025, 14:21

Drape je napisao/la:
I zbog toga smo trebali zovnuti Garzu, da nabacamo jos drva u reket, a da nam back-up play, u stvari da nam u ekipi sustinski jedini play bude Arslanagic...

Dobro...hajd sad odgovoru mi pojasni opet jos jednom, kako Atic i Musa mogu odigrati na poziciji playa...pogotovo sad Musa, u ovakvom optimalnom zdravstvenom stanju i Atic koji kraja februara do pocetka priprema nije odigrao 2 utakmice kako treba... :roll:
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 20 avg 2025, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 avg 2025, 14:24

InatSilniBosanski je napisao/la:
20 avg 2025, 14:19
Drape je napisao/la:
+1

Stvorio se mit da smo mi pod kosem toliko jaki, “ala” Spanija za vrijeme brace Gasol.

Meni licno Robertson sa 37 godina nikakvo povjerenje ne ulijeva. Mi smo qarina kad je sport u pitanju i ovdje smo to dokazali, ybt mi smo se raspali prije prvenstva, nikad na zelenu granu..
Ne ulijeva ni meni, ali kao sto rekoh vec ponese covjeka emocija, medjutim Garza je mogo ic na EB sve i da ima pasos samo da izbaci sa spiska vec nekog od centara..

Ja bih se osvenuo na drugu temu...ne znam evo sad sta se sve desavalo, ali realno castaneda je bio upitan ima pola godine...po meni treba se trazit alternativa odma, pa eto pozoves njega i tog xy na pripreme pa vidis sta ces i kako ces. Da si spreman ako ovaj ne mogne

Cak sta vise mislim da se ocekivalo odavno da castaneda nece moc...totalno neozbiljan pristup
=\_1921_/=

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 20 avg 2025, 14:26

Bravo za Bekira i bravo za Robersona. Gospodski.

Roberson je vrhunski igrac, iako u poznim godinama uz atmosferu koju cemo pruziti sa tribina, sigurno ce biti koristan mnogo vise nego Castaneda koji ocigledno nije spreman.

Tako da ne znam sta cmizdrite koji q. Igramo sa onim sto imamo. Treba dati podrsku momcina i strucnom stabu.

No nego kod nas odmah prije vremena osudi sve. Kakva pogana nacija

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 avg 2025, 14:26

Vaya je napisao/la:
20 avg 2025, 14:21
Drape je napisao/la:
I zbog toga smo trebali zovnuti Garzu, da nabacamo jos drva u reket, a da nam back-up play, u stvari da nam u ekipi sustinski jedini play bude Arslanagic...

Dobro...hajd sad odgovoru mi pojasni opet jos jednom, kako Atic i Musa mogu odigrati na poziciji playa...pogotovo sad Musa, u ovakvom optimalnom zdravstvenom stanju... :roll:
Znas kako bi moglo, da 90% napada rijesimo u tranziciji ili da se napad bukvalno zavrsava "iz prvog napada" dakle max 10s

Samo sto za takvo nesto ni Musa nema kvalitet da u kontonuitetu radi, a kamol ostali...dakle odgovor a tvoje pitanje, nikako :D
=\_1921_/=

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 avg 2025, 14:28

invincible1921 je napisao/la:
20 avg 2025, 14:26
Vaya je napisao/la:
Drape je napisao/la:

Dobro...hajd sad odgovoru mi pojasni opet jos jednom, kako Atic i Musa mogu odigrati na poziciji playa...pogotovo sad Musa, u ovakvom optimalnom zdravstvenom stanju... :roll:
Znas kako bi moglo, da 90% napada rijesimo u tranziciji ili da se napad bukvalno zavrsava "iz prvog napada" dakle max 10s

Samo sto za takvo nesto ni Musa nema kvalitet da u kontonuitetu radi, a kamol ostali...dakle odgovor a tvoje pitanje, nikako :D
Pa sta onda **** keru mater zadnje 3 stranice? :lolno:

MostarskaKotlina
Kontakt:

Post Postao/la MostarskaKotlina » 20 avg 2025, 14:29

kostur ekipe koja nas je nosila kroz kvalifikacije zadnjih godina je tu , plus u odnosu na prethodni eurobasket imamo alibegovica koji je ogromno pojačanje i igra u strašnoj formi. Nurkić je mač sa dvije oštrice a od robertsona stvarno ne znam šta očekivati , makar jednu ludu utakmicu sa 4-5 trojki kao protiv slovenije....
Jedini gubitak kojeg je jako teško nadomjestiti je Musa , čovjek za kojeg znamo da će isporučiti 20ak poena bilo kome, nadam se da će se uspjeti vratiti makar zadnje 2 utakmice.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 avg 2025, 14:30

Vaya je napisao/la:
20 avg 2025, 13:57
Intervju radjen u ponedjeljak u Sarajevu, kada su se vratili iz Belgije, a pusten u utorak navecer na Dnevniku...sto znaci da je Roberson vec u ponedjeljak imao rezervisanu kartu za Sarajevu, a vodeci se tom logikom...sigurno su svo ovo vrijeme, moguce otkako i traju pripreme paralelno bili u komunikaciji sa njim...

Ja mislim da je ovo Adis odradio fakinski i ima moj aplauz za ovaj potez... Castaneda je po kvalitetu jedna stepenica iznad Robersona... Zovnuo je Castanedu, probao ga 2-3 utakmice, vidio da ne ide, a paralelno drzao Robersona u opticaju... Nije htio nista zvanicno da izlazi u javnost sa informacijama, dok ne bude sve zvanicno, jer bi ga mamlazi po milijarditi put pitali, a sto nisi zovnuo Garzu... Adis, ima respect od mene za ovaj potez, kao sto i Roberson i ima duboki naklon sto se odaziva...

Castaneda nek se oporavlja i uigrava u Unicaji do novembra...

Samo da nam Dzanan bude koliko toliko u opticaju...
Nadam se da je ovako, ali iskreno ne vjerujem u to. Sumnjam u njihovu organizovanost i u planiranje nekih poteza unaprijed. Adis nam je prodavao pricu u vezi Amerikanca mjesecima, pa odigrasmo sve utakmice kvalifikacija bez njega i samo Bog dragi zna kako smo uspjeli proci grupu. Jedno vrijeme je pricao da nam nikako i ne treba stranac i da on ide u tom smjeru. Sve je to meni previse neozbiljno. Pa, oni zakazu utakmicu s Crnogorcima, najave prodaju ulaznica, a nisu provjerili ni je li dvorana slobodna. Ne kazem da je na Adisu da i to organizuje, ali nekako su svi u paketu previse nonsalantni i neorganizovani.

Sto se tice visokih igraca, Nurkic i Alibegovic ne smiju ici ispod 25 minuta, a ja prizeljkujem i 30. Nema se tu sta puno pametovati, daleko su kvalitetniji od back up opcija na tim pozicijama i mora ih se maksimalno iskoristiti. Odigraju po 8 min u prvoj i trecoj cetvrtini, odmore po 5 + 2 min odmora izmedju cetvrtina i onda jos po 7 u drugoj i cetvrtoj cetvrtini. Ne kazem da treba doslovno biti tako, ali oni mogu i moraju igrati 30-ak minuta. Kamenjas i Halilovic ce odraditi i vise nego solidno po tih preostalih 10-12 minuta. Btw, mislim da je Roberson u Njemackoj na prvenstvu igrao preko 30 minuta u prosjeku, jer je Beciragic tek na pretkvalifikacijskom turniru u Poljskoj poceo koristiti Atica na jedinici.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 20 avg 2025, 14:32

Johnu je Vedran usadio kult reprezentacine !
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 avg 2025, 14:34

Ovi sto kažu da je trebao Garza umjesto Castanede . Kako bi rasporedili minutazu na poziciji 1 i 2 bi imali Gegica ,Arslanagica ,Atica . A na poziciji 4 i 5 bi imali Alibegovic,Nurkic,Garza,Halilovic,Kamenjas,Penava pa cak i Lazic moze na 4 .

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 avg 2025, 14:35

Vaya je napisao/la:
Drape je napisao/la:

Dobro...hajd sad odgovoru mi pojasni opet jos jednom, kako Atic i Musa mogu odigrati na poziciji playa...pogotovo sad Musa, u ovakvom optimalnom zdravstvenom stanju i Atic koji kraja februara do pocetka priprema nije odigrao 2 utakmice kako treba... :roll:
Evo hajde da diskutujemo racionalno ti i ja.. Prije svega da se zna da ja nisam pobornik toga da Luka ide prije pleja koji ce donijeti prevagu, ali ovdje je pitanje da li taj Robertson sa 37 godina moze donijeti prevagu.

Takoder to da je Garza drvo u reketu ne pije vode, on ima bez problema domet i za tri, njegova jedina nepremostiva prepreka da bude standardan NBA centar su lateralne kretnje koje u Europskoj kosarci puno manje dolaze do izrazaja. Za razliku od svakog naseg visokog igraca on bez problema ima domet za tri poena, i u 80% slucajeva moras mu izaci na sut sto nama u trenutnoj konstataciji odnosa znaci jako puno, jel se kroz pripreme moglo vidjeti da ce se vecina napada svoditi na to da se “trpa” lopta igracu na niski post.

Na kraju krajeva, ova se ekipa godinama navikla “patiti” sa Aticem na pleju, ne kazem daleko je to od idealnog, ali smo i takvi napravili neki rezultat. Pominjanje Arslanagica je bez vrijedno on ne moze pruziti ni 5 solidnih minuta, prije njega je morao ici Campara, ali to je vec drugi par opanaka.

Jedina dilema trenutno je koliko ce Robertson moci pruziti, ja licno nemam povjerenja ni sekunde, i jedina smo ekipa na prvenstvu u kojoj naturalizovani igrac igra na najslabijem nivou od svih reprezentativaca sto je smjesno u najmanju ruku.
Robertson je na proslom prvenstvu imao ogromnu minutazu, tako da ces Atica opet gledati na pleju pa kako god.

Ja sam mislio da ne mozemo gori otici na prvenstvo do danas, ne zelim biti skeptik, ali do sada smo usrali i sefa i stanicu.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 avg 2025, 14:38

Ghuraba je napisao/la:
20 avg 2025, 14:30
Vaya je napisao/la:
20 avg 2025, 13:57
Intervju radjen u ponedjeljak u Sarajevu, kada su se vratili iz Belgije, a pusten u utorak navecer na Dnevniku...sto znaci da je Roberson vec u ponedjeljak imao rezervisanu kartu za Sarajevu, a vodeci se tom logikom...sigurno su svo ovo vrijeme, moguce otkako i traju pripreme paralelno bili u komunikaciji sa njim...

Ja mislim da je ovo Adis odradio fakinski i ima moj aplauz za ovaj potez... Castaneda je po kvalitetu jedna stepenica iznad Robersona... Zovnuo je Castanedu, probao ga 2-3 utakmice, vidio da ne ide, a paralelno drzao Robersona u opticaju... Nije htio nista zvanicno da izlazi u javnost sa informacijama, dok ne bude sve zvanicno, jer bi ga mamlazi po milijarditi put pitali, a sto nisi zovnuo Garzu... Adis, ima respect od mene za ovaj potez, kao sto i Roberson i ima duboki naklon sto se odaziva...

Castaneda nek se oporavlja i uigrava u Unicaji do novembra...

Samo da nam Dzanan bude koliko toliko u opticaju...
Nadam se da je ovako, ali iskreno ne vjerujem u to. Sumnjam u njihovu organizovanost i u planiranje nekih poteza unaprijed. Adis nam je prodavao pricu u vezi Amerikanca mjesecima, pa odigrasmo sve utakmice kvalifikacija bez njega i samo Bog dragi zna kako smo uspjeli proci grupu. Jedno vrijeme je pricao da nam nikako i ne treba stranac i da on ide u tom smjeru. Sve je to meni previse neozbiljno. Pa, oni zakazu utakmicu s Crnogorcima, najave prodaju ulaznica, a nisu provjerili ni je li dvorana slobodna. Ne kazem da je na Adisu da i to organizuje, ali nekako su svi u paketu previse nonsalantni i neorganizovani.

Sto se tice visokih igraca, Nurkic i Alibegovic ne smiju ici ispod 25 minuta, a ja prizeljkujem i 30. Nema se tu sta puno pametovati, daleko su kvalitetniji od back up opcija na tim pozicijama i mora ih se maksimalno iskoristiti. Odigraju po 8 min u prvoj i trecoj cetvrtini, odmore po 5 + 2 min odmora izmedju cetvrtina i onda jos po 7 u drugoj i cetvrtoj cetvrtini. Ne kazem da treba doslovno biti tako, ali oni mogu i moraju igrati 30-ak minuta. Kamenjas i Halilovic ce odraditi i vise nego solidno po tih preostalih 10-12 minuta. Btw, mislim da je Roberson u Njemackoj na prvenstvu igrao preko 30 minuta u prosjeku, jer je Beciragic tek na pretkvalifikacijskom turniru u Poljskoj poceo koristiti Atica na jedinici.
Uopce ne smatram da je savez sposoban i organizovan, a Adisova tvrdoglavost i mamlazluk su nam vec odavno poznati... Ali ja Adisa nekako dozivljavam kao malog onog sibicara i varalicu, ala Del Boya iz Mucki...uvijek on nesto mulja i petlja...vodim se i logikom nekako da su Johna drzali u rezervi i da je bila komunikacija, nego da Adis nazvao Johna prosli vikend i rekao de se spremi i dodji, fali nam igrac...dok je ovaj vjerovatno hladio muda na nekoj plazi...

Kako god...rodilo se, valja ga ninat...

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 20 avg 2025, 14:39

Pisao sam vec prije par dana, da se Castenadu skine sa spiska. Koji ces mi moj, ako ces kao stranac odigrati pola mečeva, a pola propustiti zbog povrede.

Roberson je babuka i jedina logična zamjena u ovom trenutku.

Mada sam jos uvijek mišljenja, da bi pozvao jos prije ovog svega Garzu. Nismo mi toliko jaki pod košem, kao sto mislimo da jesmo. I znamo svi za taj problem playa. Ali yebes trenera koji u ovo vrijeme otkad je na klupi, nije bio u stanju pronaci nekog domaceg igraca/klinca za tu poziciju. Lik zove jedne te iste i vrti u krug.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], meecko, TripleThreat i 13 gostiju.