San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.
Gigovic bi bio idealan u paru sa Sunjicem. Ne zna se koji je gori s loptom u nogama i u organizaciji napada. Ako je zadrze 3 sekunde, to je premija. Tahirovic koliko god bio los opcenito, u tom segmentu je doktor za obojicu. Tako da, u toj postavci ili Gigovic ili Memic trebaju na klupu, a Benjo da uskoci. Ja bih npr. Armina ostavio na klupi, a Barba ce naravno Kerima. 

Spisak očekivan.
Doduše mislim da je mogao pozvati par drugih igrača (Gazibegović, Koljić) ali valjda stručni štab ima najbolje informacije og fizičkoj/taktičkoj spremi i karakternim osobinama igrača.
Doduše mislim da je mogao pozvati par drugih igrača (Gazibegović, Koljić) ali valjda stručni štab ima najbolje informacije og fizičkoj/taktičkoj spremi i karakternim osobinama igrača.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Ne znam uopšte šta se Barbarezu i stručnom štabu mota po glavi i kakvu kombinaciju spremaju za Austriju. Tu utakmicu posmatram kao ogromnu šansu da overachievamo kvalifikacije i dovedemo se u situaciju da se do zadnjeg kola borimo za prvo mjesto u grupi. Grupa je nikad lakša, start kvalifikacija nikad bolji, a objektivno ništa nemamo izgubiti jer smo i mi autsajderi i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se ne kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo. Zato bih volio da odigramo mudovito i blago napadački čak. Meni je isto ili X ili poraz jer ova utakmica sa Austrijom nije meč od kojeg nam zavisi plasman u baraž - to je potencijalni direktni okršaj za Svjetsko prvenstvo. Zakoračili smo u baraž pobjedom u gostima protiv Rumunije.Ghuraba je napisao/la: ↑19 avg 2025, 23:34Gigovic bi bio idealan u paru sa Sunjicem. Ne zna se koji je gori s loptom u nogama i u organizaciji napada. Ako je zadrze 3 sekunde, to je premija. Tahirovic koliko god bio los opcenito, u tom segmentu je doktor za obojicu. Tako da, u toj postavci ili Gigovic ili Memic trebaju na klupu, a Benjo da uskoci. Ja bih npr. Armina ostavio na klupi, a Barba ce naravno Kerima.![]()
Ne znam hoće li to biti sa 3 ili 4 u odbrani. Protiv Austrije bih najviše volio 4-2-3-1.
Vasilj; Burnić, Muharemović, Katić, Dedić; Šunjić, Tahirović; Demirović, Gigović, Memić; Džeko.
Protiv San Marina bih išao 4-2-2-2 :
Vasilj, Burnić, Radeljić, Košpo/Barišić, Mali; Bašić, Tahirović; Alajbegović, Hajradinović; Demirović, Baždar.
Upravo zbog ove prve utakmice mislim da je spisak loš jer si pozivom lijevog beka bilo kakvog poštedio Burnića igranja dvije utakmice u 3 dana (upitno je može li to jer je klupiran), Esmir bi došao isto kao kec na desetku jer bi otvorio neke nove mogućnosti.. Ali imamo šta imamo. Alajbegovića sam gledao zadnju utakmicu i stvarno je dobro i nazad odigrao, ali osjetilo se da je ostao bez snage pred kraj meča. Zato bih ga klupirao protiv Austrije, njegove svježe noge na umornu austrijsku odbranu puno mogu donijeti. Džeku bih isto klupirao (valjda uvalimo ovaj put bez njega).
Eto, ovo su neke moje želje. Vjerovatno je dijametralno suprotno u odnosu na ono što će biti.
Gigovic bi Bio idealno u paru sa hadziahmetovicem. Hadziahmetovic ima dobru tehniku I odlican pas Ali je slab u ubacivanju iz drugog plana. Gigovic je odlican u tom segmentu. Obojica su defanzivno dobri I odgovorni. To bi nam olaksalo puno kontrolu lopte I drzanje posjeda. Gigovic- burnic je isto bolja opcija nego sa sunjicem. Burnic isto ima snage da trci ko konj Ali je puno bolji od sunjica u kontroli lopte.Ghuraba je napisao/la: ↑19 avg 2025, 23:34Gigovic bi bio idealan u paru sa Sunjicem. Ne zna se koji je gori s loptom u nogama i u organizaciji napada. Ako je zadrze 3 sekunde, to je premija. Tahirovic koliko god bio los opcenito, u tom segmentu je doktor za obojicu. Tako da, u toj postavci ili Gigovic ili Memic trebaju na klupu, a Benjo da uskoci. Ja bih npr. Armina ostavio na klupi, a Barba ce naravno Kerima.![]()
-
- Kontakt:
Ma Sunjic je dosta bolji DM od Burnica tu nema diskusije on ce sigurno igrat protiv Austrije. Problem su ostali veznjaci koga stavit… kakvu god kombinaciju probas izgleda bijedno….Diadora je napisao/la: ↑20 avg 2025, 02:43Gigovic bi Bio idealno u paru sa hadziahmetovicem. Hadziahmetovic ima dobru tehniku I odlican pas Ali je slab u ubacivanju iz drugog plana. Gigovic je odlican u tom segmentu. Obojica su defanzivno dobri I odgovorni. To bi nam olaksalo puno kontrolu lopte I drzanje posjeda. Gigovic- burnic je isto bolja opcija nego sa sunjicem. Burnic isto ima snage da trci ko konj Ali je puno bolji od sunjica u kontroli lopte.Ghuraba je napisao/la: ↑19 avg 2025, 23:34Gigovic bi bio idealan u paru sa Sunjicem. Ne zna se koji je gori s loptom u nogama i u organizaciji napada. Ako je zadrze 3 sekunde, to je premija. Tahirovic koliko god bio los opcenito, u tom segmentu je doktor za obojicu. Tako da, u toj postavci ili Gigovic ili Memic trebaju na klupu, a Benjo da uskoci. Ja bih npr. Armina ostavio na klupi, a Barba ce naravno Kerima.![]()
————————-VasiljSindikat12 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 07:36Ma Sunjic je dosta bolji DM od Burnica tu nema diskusije on ce sigurno igrat protiv Austrije. Problem su ostali veznjaci koga stavit… kakvu god kombinaciju probas izgleda bijedno….Diadora je napisao/la: ↑20 avg 2025, 02:43Gigovic bi Bio idealno u paru sa hadziahmetovicem. Hadziahmetovic ima dobru tehniku I odlican pas Ali je slab u ubacivanju iz drugog plana. Gigovic je odlican u tom segmentu. Obojica su defanzivno dobri I odgovorni. To bi nam olaksalo puno kontrolu lopte I drzanje posjeda. Gigovic- burnic je isto bolja opcija nego sa sunjicem. Burnic isto ima snage da trci ko konj Ali je puno bolji od sunjica u kontroli lopte.Ghuraba je napisao/la: ↑19 avg 2025, 23:34Gigovic bi bio idealan u paru sa Sunjicem. Ne zna se koji je gori s loptom u nogama i u organizaciji napada. Ako je zadrze 3 sekunde, to je premija. Tahirovic koliko god bio los opcenito, u tom segmentu je doktor za obojicu. Tako da, u toj postavci ili Gigovic ili Memic trebaju na klupu, a Benjo da uskoci. Ja bih npr. Armina ostavio na klupi, a Barba ce naravno Kerima.![]()
———Malic(Barišić) Katić Muharemovic
Dedic——————————————Burnic(Memic)
——————-Gigovic Sunjic
———————-Alajbegovic
—————-Dzeko——-Demirović
3 bobe protiv Austrije!!!
- Beduin
- Kontakt:
Rekao bih da je i Demirovic dosta koristan van 16m kao i Kulenovic, obojica vole trcati i raditi presing, samo sto nisu tehnicki potkovani kao Bazdar. Sjeti se koliko je asistencija isporucivao Ermedin u Augsburgu, a bio je koristan i u Stutgartu po tom pitanju.Goalgetter je napisao/la: ↑19 avg 2025, 13:19Bazdar je drugaciji profil od Demirovica/Kulenovica/Tabakovica jer je van 16rca izuzetno koristan, tehnicki dobro potkovan, i zato je vjerujem tu kao opcija. Iako kao selektor to se ne moze vise predugo tolerisati njegov golgeterski ucinak, i u Zaragozi su ocito odustali. Ocekivao sam vec sad da ne dobije poziv.
Tabakovic mi jedino tu odudara i igrac je sesnaesterca pa nije lose imati jednog takvog kad igras na visoke lopte.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Krunić bi bio idealan par uz Šunjića.Ghuraba je napisao/la: ↑19 avg 2025, 23:34Gigovic bi bio idealan u paru sa Sunjicem. Ne zna se koji je gori s loptom u nogama i u organizaciji napada. Ako je zadrze 3 sekunde, to je premija. Tahirovic koliko god bio los opcenito, u tom segmentu je doktor za obojicu. Tako da, u toj postavci ili Gigovic ili Memic trebaju na klupu, a Benjo da uskoci. Ja bih npr. Armina ostavio na klupi, a Barba ce naravno Kerima.![]()
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Eh tu smo nekad imali Đurića,samo je u 16 centriraj ili ce je zakucat ili prebacit na nekog da je zakuca..Beduin je napisao/la: ↑20 avg 2025, 09:39Rekao bih da je i Demirovic dosta koristan van 16m kao i Kulenovic, obojica vole trcati i raditi presing, samo sto nisu tehnicki potkovani kao Bazdar. Sjeti se koliko je asistencija isporucivao Ermedin u Augsburgu, a bio je koristan i u Stutgartu po tom pitanju.Goalgetter je napisao/la: ↑19 avg 2025, 13:19Bazdar je drugaciji profil od Demirovica/Kulenovica/Tabakovica jer je van 16rca izuzetno koristan, tehnicki dobro potkovan, i zato je vjerujem tu kao opcija. Iako kao selektor to se ne moze vise predugo tolerisati njegov golgeterski ucinak, i u Zaragozi su ocito odustali. Ocekivao sam vec sad da ne dobije poziv.
Tabakovic mi jedino tu odudara i igrac je sesnaesterca pa nije lose imati jednog takvog kad igras na visoke lopte.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Pošto znamo da se tvrdoglavo magare ne mijenja, očekujem sljedeće:
SM
4-4-2
-----Džeko--Demirović
Dedić--Gigović--Tahirović--Hajradinović
Burnić--Barišić--Katić--Malić
---------Vasilj--------
Deda i Hajaradinović će ulaziti u sredinu sa kontra nogom, a Burnić i Malić će glumiti wing-bekove - naročito Malić. Ako bude pozitivan rezultat, uvest će malo i novajlije, te još nekog da odmori Edina (Baždar - Kulenović). Također, vjerovatne izmjene Memić-Hajradinović i Bašić-Tahirović.
Austrija
5-3-2 (5-1-2-1-1)
----------------Džeko--
--------------Demirović
----Gigović----------Tahirović--
----------------Šunjić
Dedić--Barišić--Muharemović--Katić--Malić
---------------Vasilj--------
Šunjić samo destruktiva, Tahirović će se vraćati po loptu, Gigović glumit playmejkera a Demirović i Džeko će se smjenjivati u špicu i jedan drugom praviti poveznice i otvarati prostor. Dedić i Malić će izlaziti naprijed u kontru kada mogu, a to bi Šunjić i Tahirović trebali zatvarati. Ako budemo gubili, vjerovatno ćemo preći na 4-4-2 slično kao gore sa SM. Neriješeno ili vodstvo ćemo zatvarati sa izbacivanjem Demirovića i jačanjem sredine (vjerovatno Bašić). Igrat ćemo u niskom bloku i čekati eventualne kontre, odnosno pustit ćemo loptu protivniku. Kockar sigurno misli da je Austrija = Španija/Brazil/Njemačka tako da ćemo mi igrati kao Andora/SM/Lihtenštajn (on nas tako gleda).
Daleko od toga da se slažem s ovim, ali na osnovu prethodno viđenog od kockara, ovo očekujem. Obzirom koje igrače je pozvao, vjerujem da je Deda na lijevoj strani zabetoniran (bek i krilo). Kada se ovako sve pogleda, baš baš fali Gazibegović jer bi nam otvarao dosta više opcija jer može igrati i lijevo i desno.
SM
4-4-2
-----Džeko--Demirović
Dedić--Gigović--Tahirović--Hajradinović
Burnić--Barišić--Katić--Malić
---------Vasilj--------
Deda i Hajaradinović će ulaziti u sredinu sa kontra nogom, a Burnić i Malić će glumiti wing-bekove - naročito Malić. Ako bude pozitivan rezultat, uvest će malo i novajlije, te još nekog da odmori Edina (Baždar - Kulenović). Također, vjerovatne izmjene Memić-Hajradinović i Bašić-Tahirović.
Austrija
5-3-2 (5-1-2-1-1)
----------------Džeko--
--------------Demirović
----Gigović----------Tahirović--
----------------Šunjić
Dedić--Barišić--Muharemović--Katić--Malić
---------------Vasilj--------
Šunjić samo destruktiva, Tahirović će se vraćati po loptu, Gigović glumit playmejkera a Demirović i Džeko će se smjenjivati u špicu i jedan drugom praviti poveznice i otvarati prostor. Dedić i Malić će izlaziti naprijed u kontru kada mogu, a to bi Šunjić i Tahirović trebali zatvarati. Ako budemo gubili, vjerovatno ćemo preći na 4-4-2 slično kao gore sa SM. Neriješeno ili vodstvo ćemo zatvarati sa izbacivanjem Demirovića i jačanjem sredine (vjerovatno Bašić). Igrat ćemo u niskom bloku i čekati eventualne kontre, odnosno pustit ćemo loptu protivniku. Kockar sigurno misli da je Austrija = Španija/Brazil/Njemačka tako da ćemo mi igrati kao Andora/SM/Lihtenštajn (on nas tako gleda).
Daleko od toga da se slažem s ovim, ali na osnovu prethodno viđenog od kockara, ovo očekujem. Obzirom koje igrače je pozvao, vjerujem da je Deda na lijevoj strani zabetoniran (bek i krilo). Kada se ovako sve pogleda, baš baš fali Gazibegović jer bi nam otvarao dosta više opcija jer može igrati i lijevo i desno.
- invincible1921
- Kontakt:
Gigovic, Tahirovic, Burnic, Sunjic od ove 4 dvojica su visak na terenu
=\_1921_/=
Burnic ce ti igrati lijevog beka, Tahirovic klupainvincible1921 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:28Gigovic, Tahirovic, Burnic, Sunjic od ove 4 dvojica su visak na terenu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Radeljic ce igrat najmanje jednu od ove dvije utakmice. Ako opet nebude povrijedjen . Ne pratite kako funkcionise hercegovacko menadzerska prcija. Cak mislim sigurno protiv austrije ce igrat.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
- invincible1921
- Kontakt:
Mene najvise strah u odbrani njega i Barisica...ja mislim da je Barisic skrivio go skoro svaki pur kad je igrobhfanatic14 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:47Radeljic ce igrat najmanje jednu od ove dvije utakmice. Ako opet nebude povrijedjen . Ne pratite kako funkcionise hercegovacko menadzerska prcija. Cak mislim sigurno protiv austrije ce igrat.
=\_1921_/=
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić
-
- Kontakt:
Obojca su kriticni i losi nema sta. Samo je Muharemovic pouzdan stoper, ostaje veliki bol zbog hadzije i ahmeda. To bi vec bila evropska odbrana tarik ahmed hadzija. Stetainvincible1921 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:56Mene najvise strah u odbrani njega i Barisica...ja mislim da je Barisic skrivio go skoro svaki pur kad je igrobhfanatic14 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:47Radeljic ce igrat najmanje jednu od ove dvije utakmice. Ako opet nebude povrijedjen . Ne pratite kako funkcionise hercegovacko menadzerska prcija. Cak mislim sigurno protiv austrije ce igrat.
- katalinski
- Kontakt:
Na prvu mi se učinilo da on ima sve pozicije pokrivene.
Mora Barbarez naknadno poziv lijevom beku ili bar Gazibegovicu uputiti.
Ajvatar
-
- Kontakt:
U hercegovini na pokeraskom stolu su lijevi bek burnic i mujakic. Dva desna stopera katic barisic dva lijeva muharemovic radeljic. Znaci da mujakica vidi kao lijevog beka.katalinski je napisao/la: ↑20 avg 2025, 13:18Na prvu mi se učinilo da on ima sve pozicije pokrivene.
Dobio sam link, ali me vise zanimaju ove utakmice na stranu. Kipar bi volio odgledati kad vec ne mogu na EP u kosarci. Protiv Austrije cekam prodaju pojedinacnih karata, koje ce nas savez distribuisati. Ove protiv Kipra ce se haman ganjati preko njihovog saveza...
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
-
- Kontakt:
Protiv Austrije najpametnije Dzeko sa klupe i pretvoriti privh 60 minuta u trkaco nadmudrivarnje onda lagano Edina ubaciti oko 60-te minute i vijeti koliko se moze uraditi.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Beduin, zastitaIdentiteta i 22 gosta.